woensdag 13 augustus 2014

Geocaches verstoppen

Manlief beweert dat we een beetje geobsedeerd zijn. Dat zal best, maar het blijft leuk om er in de natuur op uit te gaan en schatten te zoeken. Zeker nu we een speurhond rijker zijn :)
 
 
Met 65 geocaches op de teller, vonden we het tijd om er zelf een paar te gaan verstoppen. Perfecte klus voor in de zomervakantie.
We schreven een brief aan de gemeente voor goedkeuring en kregen binnen 3 dagen (jawel!) al groen licht!
 
Er moest er natuurlijk één komen in het bosje in onze straat. Hier speelde ik vroeger als kind en hier laten we dagelijks de hond uit. Hoewel manlief onze hobby dus niet helemaal begrijpt, hielp hij toch bij het vervaardigen van de eerste cache.



Onder toeziend oog van een roodborstje verstopten we hem in een omgevallen boom.

 
Voor de tweede vonden we weer een boom met een enorm gat.  

 
Handig om een heel doosje in kwijt te kunnen!
 
 
 
De grootste lol hadden we bij het bedenken van de derde cache. Bij Intertoys aan de kassa lagen nepdrollen. Het idee was geboren.

 
Een cache met een luchtje!
Als hint bedachten we: trap er niet in!

 
Het cacherolletje verstopten we aan de achterkant, het paste precies...
Inmiddels stromen de eerste reacties al binnen.

Jullie begrijpen het wel. Met al dat cachen maken we heel wat meters...
Ik kocht bij het Kruidvat deze activity tracker.


Je doet hem op, koppelt hem aan een app op je iPad en stelt een persoonlijk doel in. 10.000 stappen per dag bijvoorbeeld. Aan het einde van de dag zie je dan of je je doel hebt bereikt, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel kilometer je hebt afgelegd.


Je kunt hem ook 's nachts om laten om te zien of je rustig of onrustig hebt geslapen. Want elke keer als je je omdraait wordt dat geregistreerd. Dat gaat me wat ver, maar het was leuk een keertje te proberen.

Ik sliep trouwens heel onrustig.... maar dat komt waarschijnlijk van de caches die we verstopt hebben. Want dat is nog spannender dan zelf zoeken :)

Liefs,
Carolien

29 opmerkingen:

  1. Wat ben jij een leuke moeder!
    Ken het geocaching van verhalen. Top manier om eropuit te gaan.
    Ga ook even kijken bij de kruidvat wat het kost, bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk om plekjes te bedenken en wat je daar dan neer gaat leggen. Spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Door jouw eerste verhaal zijn wij toen ook aan het geocachen gegaan. En ja, inmiddels ook aardig verslaafd. Haast elk weekend gaan we wel even erop uit. En ook wij hebben er inmiddels eentje verstopt. Volgens mij wonen we echt niet bij elkaar in de buurt, maar mocht ik toch binnenkort een cache in een nepdrol vinden dan zal ik even aan jullie denken.
    Groetjes van Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een grappige hobby ;-). Het verstoppen lijkt mij ook erg leuk en dan inderdaad zien dat er volop gezocht wordt. Vroeger moest ik altijd naar het toilet bij spannende acties, vooral als we buskruit deden...daar moest ik even aan denken bij het lezen van je post ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat leuk dat jullie zo wild enthousiast zijn!!! Ik deel het dan wel niet op mijn blog, maar wel Instagram.... Ik heb mijn paps inmiddels besmet!!! Bij ons staat de teller op 109! Samen vormen we een goed team! Jullie ook wel, zeker met zo'n goede speurhond erbij! Ik vind het trouwens heel gaaf dat jullie er zelf al verstopt hebben!!! Als ik ooit eens in de buurt ben.....

    Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. P.S. Mail me anders even waar je woont, zou leuk zijn om jullie geocaches op te zoeken! ;)

      Verwijderen
  6. Wat inventief allemaal!
    Vooral die in de drol is geweldlig!

    En wat leuk dat je ook de brievenbus voor je deur gebruikt. Kan je stiekem foto's maken van mensen die daarin zitten te gluren.

    Je hond ziet er erg lenig uit.Wat een gestroomlijnd lijf. Valt ze mee in de omgang?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke caches zeg. Vooral die post cache. Echt iets voor jou. En nou maar lekker dromen. Zzzzzzz

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal snappen doe ik het niet ,zal is even op internet speuren voor verdere info ,maar dat jullie plezier hebben is wel duidelijk en meteen lekker veel lopen is ook niet gek ,lieve gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk om dat te verzinnen. Dat zou ook wel wat voor mij en mijn oudste zijn. Het zoeken is misschien ook wel een idee voor het hele gezin. Dat ga ik eens in de groep gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk! Wij hebben inmiddels 95 caches gevonden, maar nog niets verstopt. Die drol is wel geniaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik snap niet helemaal hoe het werkt maar het lijkt mij wel heel spannend om te doen.Veel succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik weet nog maar sinds kort van een kennis wat geocaching inhoudt, lijkt me best leuk en spannend vooral als je zulke leuke dingen verzint als een cache in een nepdrol of onder de brievenbussen die je precies kunt zien. Veel lol ermee, want ik zie het allemaal al voor me.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. whiehaaaa hoe gaaf zeg vooral als die van de post door mag gaan. Hou je ons op de hoogte?? XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat spannend allemaal, Carolien. je hebt het al een keer uitgelegd, maar ik weet niet meer helemaal hoe het werkt.
    Wel dat je er veel plezier aan beleefd.
    Wat ziet jullie hond er mooi uit. Zijn jullie een beetje gewend aan elkaar?

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Schitterend die géocaches die je verstopte... valt het een beetje mee om je in te houden en niet de hele tijd de brievenbus in het oog te houden? ;)
    Illy is echt een schatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Tof en spannend! Blijf er van genieten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ooo wat leuk ik zou bijna zeggen.het wordt tijd dat ik een keer die kant op ga om te cache haha. Wij hebben toevallig deze week onze 1000ste cache gedaan. Ja we hebben er al 1000ste en nog steeds zelf niets neergelegd. Wordt tijd hè ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat geweldig!
    Leuk dat jullie nu zelf je eigen caches hebben verstopt en de eerste mensen zien zoeken.
    Liefs, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lekker bezig! Je creativiteit wordt zo helemaal gestimuleerd; je hebt originele dingen bedacht, zeg. Het lijkt me inderdaad ook leuk om mensen te zien zoeken!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ooo die drol, super goed idee. Ik heb nog steeds geen verstopplaats gevonden. Kan ik je zoeken op geocaching.com met je nickname? Mijne is Emmellien

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Geweldig!ik heb wel van het geocachen gehoord,maar er nog nooit aan deelgenomen,denk dat ik er maar niet aan begin ook,daar het vast niet bij 1 zal blijven dan naar de verhalen die ik hoor links en rechts van cachers!Wat leuk jou initiatief!Hoe gaat het met de Griek?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. o wat leuk , wij hebben ook weer flink wat geocaches gevonden de afgelopen weken, de teller staat bij ons inmiddels op 393 gevonden caches. Inmiddels hebben we ook twee caches verstopt , beide liggen in haarlem. We beleven er veel plezier aan . zo leuk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. o wat leuk! Ik wist helemaal niet dat je dat dan allemaal moet aanvragen bij de gemeente enzo. Seriouss business zeg! Ik ben erg benieuwd naar het brievenbus uitzicht. Wel foto's dan maken he!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Geen idee hoe het werkt, maar klikte even op een site en zag dat het bij dorpje-dorp vol met allerlei caches is, net zoals de rest van het land. Ik mis duidelijk iets :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. wat een leuk idee,mijn zoon met zijn vriendin is er ook een tijdje heel druk mee geweest,ik hoor ze er nu niet meer over,ach een leuke bezigheid ,en ik hoop voor je dat je toestemming krijgt van de post want dat is wel leuk als je dat kunt volgen vanuit je huis.
    succes
    liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hihihi wat zijn jullie goed bezig! Maarreh ben je nu niet de boel aan het verklappen of kunnen ze je blog niet vinden via je geochache profiel ;). Geweldig leuke plekken! Mmm misschien moest ik manlief eens aansporen want hij houdt niet van wandelen, maar wie weet houdt hij hier wel van en kunnen we samen op stap ;). Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik heb natuurlijk eerst alle posten gelezen dus kan nu lekker door blijven typen haha.
    Dit is nou echt iets voor jullie!
    Doosjes met van alles verstoppen op de meest leuke plekjes.
    Ik hoop dat het bij de brievenbus ook nog mag want het lijkt me wel erg leuk dat jullie de zoekers kunnen bespieden.
    Helemaal gaaf als je leuke reakties krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!