donderdag 11 juni 2015

8 bloginzichten

Deze maand ben ik vier jaar aan het bloggen. Dus trakteerde ik mezelf op het Blogboek. Een frisse handleiding boordevol tips en inspiratie voor als je het even niet meer weet...



Ik ben er nog maar net in bezig en kom nu al tot nieuwe inzichten. Zo moet je technische uitdagingen niet uit de weg, lees ik. Mijn standaard, voorgevormde template moest na jaren maar eens plaatsmaken voor een eigen, uniek ontwerp. Een nieuwe header dus. Zelf ontworpen en geplaatst (ha!) Wat vinden jullie?

Bloggen dus. Vier jaar lang. Honderden logjes Duizenden reacties. Hoe vat je zoiets samen in één blogpost?
'Veel met lijstje werken' tipt de schrijfster Kelly Deriemaeker. Laat ik daar nu net dol op zijn. Dus hier een lijstje met al dat leuks dat bloggen mij heeft gebracht.

1. Inspiratie
Haken, naaien en breien... Ik ging het allemaal weer proberen, dankzij jullie enthousiasmerende blogjes. Ik probeerde nieuwe recepten uit en gaf oude meubeltjes een nieuw leven. Als ik nu de kringloopwinkels binnenloop, zie ik geen rommel meer, maar schatten.




 
(Deze schommelstoel maakte ik zelf, naar idee van ByKris)


2.  Veel post
De handgeschreven brief is weer terug in mijn leven. Ik schrijf regelmatig met mensen die de liefde voor echte post begrijpen. Hele stapels kaartjes en brieven hebben mijn brievenbus de afgelopen jaren opgevrolijkt. En zelf heb ik ook heel wat geschreven.

3. Vriendschappen
Naast de penvriendschappen ook echte vriendschappen gesloten. Met gelijkgestemden. Hoe fijn is dat als mensen je liefde voor oude spullen begrijpen en net zo kinderlijk blij worden van elke zelfgemaakte creatie.

4. Uitdagingen
Door het bloggen ben ik nieuwe uitdagingen aangegaan. Zo heb ik columns en een kort verhaal geschreven voor het Robin Magazine.



5. Mooie cadeautjes
Wat heb ik veel gekregen de afgelopen jaren. Niet alleen in de vorm van swaps of give-aways, maar soms ook geheel onverwacht. Van mensen die je willen verrassen. Zomaar. Zo staat hier in de kamer nog steeds het vilten hondje van Marloes Creatief, een mooier gebaar na het overlijden van mijn liefste viervoeter had ik niet kunnen wensen.

6. Uitlaatklep
"Jij hebt een leuk, zorgeloos leven met je keetje" schreef ooit een mede-blogster in een mail. Net in die tijd was dat even helemaal niet zo. Maar voor mij helpt het om ook dan te blijven schrijven over dingen die me wél blij maken. Het bloggen heeft me vaker de afleiding gegeven die ik nodig had.

7. Durf
Soms moet je durven, gewoon nieuwe dingen proberen! Het organiseren van  mijn allereerste swap vond ik doodeng. Wat als niemand mee wil doen.... ? Maar de reacties stroomden binnen en tientallen bloggers gingen voor elkaar een adventskalender maken. Of de brievenbus-oproep in het kader van de Dag van de Post. Zeshonderd mensen klikten die post aan en velen deden mee. (Overigens ben ik nooit zo met cijfers bezig. Maar bloggoeroe Kelly zegt dus dat je daar veel informatie over kunt uithalen. Dus ik kwam er nu pas achter dat het mijn meeste bezochte blogpost ooit was).

8. Stilstaan bij de mooie dingen
Je leert denken in blogjes en staat daardoor meer stil bij dingen. Een simpel gesprekje met een oudere in het park kan al een mooi blogje opleveren. Ook diverse challenges zorgden ervoor dat ik even pas op de plaats maakte, zoals de 29-weggeef-dagen en de buy-nothing-new-month.



Of ik geen 9e of 10e puntje kon bedenken? Oh vast wel.  Maar een willekeurig getal komt geloofwaardiger over dan een rond getal, zo heb ik ook uit het boek geleerd.

Er is nog veel te leren, zo wordt me duidelijk. Van verbindingen leggen met Pinterest en Instagram tot bedrijven benaderen voor commerciële acties. Verder tipt schrijfster Kelly ook dat je regelmatig eens terug moet wijzen op een oudere blogpost. Daar sluit ik dan nu maar mee af, dat past wel bij een jubileum.

Bedankt dat ik alles met jullie kon delen. Van mijn woon-frustraties en miskopen tot het mindful (proberen te) leven. En van mijn grijze-muizen-bestaan tot het bereiken van de leeftijd van veertig. En van hondenvandalisme tot loslaten, wat onherroepelijk bij het moederschap hoort.
Jullie zijn fijne lezers!

Liefs,
Carolien

P.S. Kelly, bedankt voor alle tips! Je hebt een mooi boek geschreven. Misschien kan ik via je uitgever een exemplaar krijgen. Die kan ik dan weer verloten onder mijn lezerspubliek. Een win-win voor ons allebei. Sorry dat ik zo vrij ben, maar je hebt me dat zelf geleerd! Hebben we een deal?




48 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je 4 jarig bestaan!
    Een leuk boek lijkt me.
    Mooi om te lezen wat je allemaal hebt mogen meemaken tijden je blog 'leven'.
    Groetjes, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blogpost, mooi lijstje en inderdaad een fijn boek. Leuk te kezen wat het bloggen je allemaal bracht. Bij mij begon het met Instagram, volgde bloggen, workshops geven en wie weet wat nog gaat komen. Groetjes, Brigit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je nieuwe header viel mij meteen op, ik vind het resultaat bijzonder geslaagd. Eén van mijn bloginzichten is dat ik hier toch altijd graag kom lezen en je reacties op mijn posten ook altijd met plezier verneem.

    Dus vooral blijven bloggen en blijven genieten van al het moois dat het jou al heeft gebracht...dan geniet ik ondertussen lekker met je mee :-)!

    En tja Kelly...deze deal klinkt bijzonder redelijk!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Carolien, allereerst van harte met je 4 jaar bloggen, en dan mijn complimenten voor je schitterende header. Ik dacht eerst ff dat ik verkeerd zat hij is prachtig mooie kleuren. Zelf heb ik al zolang als ik blog het zelfde ik dacht is misschien ook een soort van herkenning, en daar komt bij ik zou niet weten hoe ik het moet veranderen maar ja daar is z'n boek dan weer heel geschikt voor. Altijd leuk om bij je langs te komen. Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een dikke proficiat is hier zéker op zijn plaats! 4 jaar bloggen, 4 jaar lang een kijkje in iemands leven, 4 jaar lang mee mogen genieten. Fantastisch Carolien. X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat je het boek ook besteld hebt. Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha wat een lekker vlot bericht.
    Ik hou ook van rijtjes!
    Liefs Katrien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha wat een lekker vlot bericht.
    Ik hou ook van rijtjes!
    Liefs Katrien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Haha wat een lekker vlot bericht.
    Ik hou ook van rijtjes!
    Liefs Katrien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook ik dacht meteen, ben ik wel bij het Keetje van Lien, mooie header. Gefeliciteerd met je 4 jaar bloggen. Mensen vragen mij ook wel eens van wat schiet je er mee op, met het bloggen en met het handwerken voor Gambia. Jij hebt mooi verwoord van wat het je allemaal brengt. Geniet van alle reacties, allemaal positief wat dat heb je zeker verdient. Veel liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je blog lees ik graag en ik ben verliefd op je keetje ,zo mooi en je header is heel leuk doe zo voort.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd met het vier jaar bloggen.Complimenten met je nieuwe header.Ook ik ben een fan van je.Kom je blog graag lezen.Je pipowagen ziet er zo gezellig uit.Bedankt dat wij met je mee mogen genieten.Ook ik ga op zoek naar dat blogboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Proficiat met je jubileum! In blogland is vier jaar waarschijnlijk veel.
    Zo te lezen heb je al heel veel geleerd. Ga zo door, zou ik zeggen.
    Je header is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zag je nieuwe header ook meteen, erg mooi en knap dat je dat zelf gedaan hebt. Ik blog ook bijna vier jaar maar de laatste tijd steeds minder, een dipje. ...... Het kost ook beest veel tijd . Jouw blog lees ik altijd graag, ik ken je nog niet zo lang hoor.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Eerst dacht ik: "is dit Lien?" Maar ja hoor, ze heeft een nieuwe header, prachtig gedaan. Soms wil ik ook een nieuwe header maken maar zie er steeds weer van af, er gaat zo veel tijd in zitten. Wellicht dat het er toch nog eens van komt want dat Blogger boek ga ik zeker bestellen. Overigens lijstjes maken doe ik al en inspiratie heb ik te veel. Ik zou veel meer willen schrijven, niet alleen over de tuin maar ook over andere onderwerpen, gewoon dingen die op mijn pad komen. Het buitenleven gaat echter voor (spitten, modderen, zaaien, stekken, maaien, wieden en vooral genieten). Natuurlijk van Harte Gefeliciteerd met je 4 jarig blog jubileum, het is lang maar het gaat wel snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Van harte en hopelijk nog héél veel meer jaren erbij!
    Je nieuwe header is even wennen, ik mis toch een beetje je keetje (ook al staat die er wat kleiner bij), maar ik begrijp best dat je eens wilde veranderen. Leuk dat je jezelf hebt getrakteerd met zo'n mooi boek, fijn dat je er al een aantal zaken uit hebt kunnen gebruiken.
    Natúúrlijk heb ik de links naar je oude blogjes aangeklikt, leuk!
    Veel plezier nog met het boek, waarschijnlijk zien we er nog wel meer over op je blog verschijnen :-)
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik dacht direct, he een nieuwe header, mooi! Die van mij heeft dochterlief gemaakt dus als ik een nieuwe wil vraag ik haar. Of.....ik moet dat geweldige boek ook aanschaffen. :-) Erg leuk om te zien wat je er nu al aan tips en tricks hebt uitgehaald.
    Enne mocht het zover komen dat je er eentje mag weggeven houd ik me natuurlijk van harte aanbevolen!! ;-) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hahahaha...dat gaat zeker lukken !!...leuk hoor...ik blog gewoon volgens mezelf....hihihihihi...en ja het word inderdaad voor mij ook weer eens tijd om wat weg te geven....ga ermee aan de slag...fijn weekend liefs Ria x!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Proficiat!
    en erg leuk gedaan, die nieuwe header! (Als ik één tip mag geven: ik zou 'm iets minder hoog maken, dus eerder een lange smalle, want nu neemt ie bijna je hele scherm in en moet je al scrollen voor je kan beginnen te lezen. De breedte van je middenkolom, het deel met je blogberichten, is daardoor volgens mij ook erg smal geworden.)
    En 't is een tof boek he, ik plan al eeuwen een bericht erover!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk, maar ik heb even geen idee hoe ik het formaat kan aanpassen? Ik zal me er dit weekend eens in gaan verdiepen. Leuk dat je het boek ook hebt!

      Verwijderen
  20. Whahaha prachtig die laatste alinea (de rest natuurlijk ook hoor), maar van deze moest ik hier spontaan vettig lachen.
    Ik denk dat je Kelly dan wel een mailtje moet gaan sturen met je blogpost recensie ;), want of ze deze blogpost out of the blue leest is natuurlijk nog maar de vraag.
    Oh als ik terug ben uit Berlijn kom ik eindelijk eens in je keetje, in je tuintje, kijken en ook een beetje je 4 jarig blogbestaan vieren. Ik ben er nog niet hoor, voor het geval je dat denkt hihihi, nog effe...
    Ik vind het een super blogpost en natuurlijk ook een superleuke blog en je header is ook superrrr! Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie de reactie hierboven maar laat ik nu net deken wat een mooi begin denk dat zoiets toch persoonlijk blijft dus ik zou zeggen laat het zo ,mooi geschreven blogje en ik voel me ook een beetje vereerd dank je .boek lijkt me erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een prachtige header heb je gemaakt!
    Ik meld me gelijk aan voor dat gratis exemplaar dat je vast gaat scoren met die laatste alinea!! haha...
    Nog veel blogjaren, ik lees gezellig al die tijd met je mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige header heb je gemaakt!
    Ik meld me gelijk aan voor dat gratis exemplaar dat je vast gaat scoren met die laatste alinea!! haha...
    Nog veel blogjaren, ik lees gezellig al die tijd met je mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Handig boek lijtk me. misschien ook wel iets voor mij. Ben nooit te beroerd om te leren. Maar allereerst gefeliciteerd met je 4de blogverjaardag. En alhoewel ik je lbogheader prachtig vind vind ik de tekst kolom een beetje aande kleine kant. Die mag wel wat breder...

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik wacht maar niet op die verloting want ik heb in mijn leven nog nooit wat gewonnen en daarom heb ik nu het boek besteld. Net als jij blog ik al vier jaar en dan iedere dag. Dat lukt me prima maar hier en daar wat tips zijn niet weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Gefeliciteerd Carolien, dat je al vier jaar blogt.
    Ik geniet altijd veel van je loggen en van de "leuke" correspondentie achter de schermen!
    Dat boek is misschien ook wel wat voor mij, want ik blog nu 3 1/2 jaar en ik moet af en toe wel even diep nadenken hoe nu verder!
    Voor mij mag de deal met Kelly tot stand komen.
    Ik hoop nog lang van je te mogen genieten!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  27. haha je leert snel. Heel erg leuk je nieuwe gezicht van je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. ik vind het ook als marjan hierboven wel wennen aan je nieuwe header maar we waren die al zo lang gewoon,dus even wennen en ik blijf je weer zolang volgen want je blog is suuuuperrr!groeten uit westvlaanderen belgie van debora

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat ziet je blog er prachtig nieuw en fris uit. Heel erg mooi.

    Het Blogboek heb ik meteen gereserveerd bij de bibliotheek. Ik ben er erg benieuwd naar.

    Groeten van Juffrouw Mier

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Leuk allemaal hoor! Blijf vooral dicht bij je zelf dat is altijd goed want echt wie jij bent! En dat vind ik leuk :-) Daarom ben ik vaak hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Nog voordat ik je blogje las zag ik je nieuwe header, die valt echt op. Prachtig!
    Ga dat boek maar eens lenen in de bieb. Gefeliciteerd met je 4 jarig bestaan!
    groet, Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Proficiat met je blogverjaardag! en inderdaad, een prachtige nieuwe header heb je gemaakt! Hier ligt het boek (uit de bibliotheek geleend) wat zielig te wachten op een grondige leesbeurt...verder dan wat doorbladeren kom ik niet. Jammer, want ik heb echt wel een blogboost nodig momenteel...t staat allemaal op een laag pitje wegens altijd teveel andere dingen te doen ;-) Veel te veel ideetjes, te weinig tijd...zeer herkenbaar zeker?!
    nog een fijn dagje!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. pompom, ben meteen even gaan kijken wanneer mijn eerste logje was: augustus 2011! wat is het leuk, he? ik heb voor mijn b-day het wetboek voor bloggers gekregen en dat is ook tof (maar wel met taalfouten, argh!) en wat commercieler. maar daardoor ben ik ook me ook meer bewust van het taggen, het verschijnen op Google e.d. Handig, als je dat belangrijk vindt. Ik vind je nieuwe header prachtig, super gedaan! Misschien toch ook een keer... Heel fijn weekend en tot snel! X

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Je veranderde bloguiterlijk sprong gelijk in het oog...een nieuwe start na alweer 4 jaar bloggen, proficiat.
    Hopelijk blijft je blog even boeiend als altijd en voeg je er nieuwe elementen aan toe...wie weet moet ik het boek ook maar eens lezen, mijn ideetjes en inspiratie zijn even op..even helemaal geen zijn, wie weet heb jij daar weer tips voor:)

    Ga vooral door, dan geniet ik van de zijlijn of actief lekker met je mee.

    Lieve groet, Eefie


    BeantwoordenVerwijderen
  35. Leuk! Mooie header ook!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik had het gelijk door: een nieuwe header, mooi hoor! Alweer 4 jaar aan het bloggen, gefeliciteerd! En altijd leuk geschreven, ga zo door!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Het viel mij direct op, toen ik je blog opende! Het ziet er lekker fris uit!!!

    Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Je nieuwe header is mooi hoor, fijn sfeertje meteen! Ik denk dat ik dat boek ook maar eens ga lezen... Ik vind bloggen nog steeds leuk en het brengt me ook veel, maar ik zit wel een beetje vast geroest voor mijn idee :-). Dank voor de tip, en op naar de volgende vier jaar hè ?! Liefs, Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat goed, 4 jaar alweer!
    Leuk hoor! En je header is prachtig!
    Ik moet me hier ook eens in gaan verdiepen.
    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hoi Carolien

    Gefeliciteerd! Wat heeft het bloggen jou veel moois gebracht. Dat is erg fijn. Ik lees zo af en toe nog eens mee. Ben even helemaal uit het bloggen. Vind ik wel jammer, maar het lukt nu even niet. Komt misschien wel weer eens. Veel geluk en blogplezier, dan kom ik nog wel eens aan bij je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Mooi overzicht en wat is je blog mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Knap gedaan hoor je nieuwe header dat durf ik je nog niet na te doen!
    Volgens mij zijn wij ongeveer in dezelfde tijd begonnen met bloggen en al staat het wel eens op een laag pitje, ik kan het toch ook niet missen en ik kan ook nooit korte reacties geven....errug hoor...kost zoveel tijd haha maar dat is gewoon gezelliger dan dat je elke keer maar snel zet: mooi, leuk of prachtig...daarvoor heb je dan weer facebook.
    Ik geniet en genoot altijd erg van je gezellige, verdrietige, grappige, leuke, vreemde, mooie en vooral persoonlijke verhaaltjes met foto's en zeer diverse onderwerpen.
    Als het kan gaan we daar gewoon nog jaren mee door!
    Xoxoxo Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Heeee hoe leuk, je nieuwe header !! En als ik het mag zeggen, je blog is ook op de één of andere manier overzichtelijker ! Goed gedaan !
    Ook leuk, je nieuwe profielfoto :-) - nu zien we Lien wat beter !
    Enne, het kan best zijn dat Kelly's boek goed is, maar ik denk dat jij geen tips nodig hebt over bloggen - ga maar lekker door zoals je dat altijd hebt gedaan, je blog is sowieso áltijd al leuk geweest om te lezen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een inspirerende blogpost! Leuk om te lezen. Ik ben een nitwit op gebied van bloggen en instellingen en probeer alles via Google uit te zoeken. Deze boekentip komt dus echt wel als geroepen ;D
    Mooi blog verder ook, ik ben je volger geworden, ik zie zoveel moois ❤️
    Groetjes en een fijne dag, Wendy
    Wendy's Mhaaksels

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!