vrijdag 1 juni 2018

9 jaar bloggen - 9 DIY's

Negen jaar geleden zette ik voorzichtig mijn eerste stapjes in Blogland. Het waren echt 'stapjes', met berichten van 3 tot 4 regels. Hoewel het in eerste instantie mijn idee was om er een DIY-blog van te maken, heb ik de afgelopen jaren hier van alles met jullie hier gedeeld. Van opvoedperikelen en verhalen over mijn werk tot kringloopgelukjes en recepten. Vandaag deel ik met jullie mijn 9 leukste zelfmakers.Deze schommelstoel staat met stip op 1. Van een oud caféstoeltje van de kringloop zaagde ik de poten af , schuurde me een ongeluk en verfde hem roze. Hij hangt nog steeds in de tuin, hoewel hij er niet meer zo stralend uitziet als op deze foto.

Met pallets kun je heel veel. Tik het woord maar eens in op Pinterest. Ik maakte zowel deze moestuin  als dit schoenenrek. Allebei nog steeds in gebruik.

Deze bewegwijzering voor in de tuin laat nog steeds zien waar je moet zijn. Inmiddels kun je ze overal kant-en-klaar kopen, maar deze is echt zelfgemaakt.Als absoluut niet-naaitalent maakte ik dit rokje voor dochterlief destijds. Het is bij dit ene item gebleven, dus extra speciaal :-)Ik en gereedschap, geen goede combinatie! Gelukkig hielp de aardige Karwei-man me een beetje toen ik dit krukje timmerde tijdens een workshop in de winkel.Dit blijft leuk om te doen, spulletjes maken met ingrediënten uit de natuur! Ideaal nu in dit seizoen wanneer de rozen volop bloeien.


Een vrije recente creatie: een macrame hanger!En natuurlijk maakte ik heel wat kleine cadeautjes  door de jaren heen voor give-aways en swaps!

Welke zelfmaker vinden jullie het leukst?

Liefs,
Carolien33 opmerkingen:

 1. De wegwijspaal. Die wil ik al jaren zo graag. Ik ga hem even ontwerpen en in mijn wensenlijst van 2018 zetten. Soms komen wensen uit. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De schommelstoel uiteraard! :-) Maar de macramé is ook heel tof en het potje van de scrub is mega schattig .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de schommel vind ik leuk omdat wij ook van die stoeltjes hebben, de moestuin vind ik leuk omdat ik die ook zelf wel zou willen hebben evenals de tuinwegwijzer. En als ik daarvan eentje zou moeten kiezen kies ik de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is heel gemakkelijk te maken! Succes!

   Verwijderen
 4. Every idea is just bso cool! Well done to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij staat de schommel op de 1e plaats. Omdat het mijn wens is er ook een te hebben en ik het idee van de stoel geweldig vind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de kringloop staan genoeg oudjes! Succes!

   Verwijderen
 6. Hoi Lien, of zal ik zeggen handige Harry. Wat een leuke dingen heb je gemaakt, ik vind je krukje leuk, en ik vind je bewegwijzering VET GAAF. Wel een feit dan denk ik dat je een mega grote tuin heb. Ik ga kijken of ik wat houten plankjes kan vinden, en dan wil ik ook proberen een bewegwijzering te maken. Maar dan voor in mijn kleine tuin, en met natuurlijk andere dingen erop want ikmheb geen kippen
  (ha, ha) Gezellig weekend, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest ook echt bedenken wat ik er op kon zetten. Die moestuin die groots wordt aangekondigd stelt niet veel voor, haha. Je kunt er ook woorden opzetten als enjoy, relax etc. is ook leuk! Laat je het resultaat zien=

   Verwijderen
  2. Ohh zou ik wel willen Lien, maar ik blog al heel lang niet meer. Eigenlijk best wel jammer maar ja. En nu met die privacy toestanden niks voor mij allemaal.

   Verwijderen
  3. Ik had je al gemist, maar leuk dat je hier nog langs komt!!

   Verwijderen
 7. De schommelstoel en ook de scrub en op naar je 12,5 jarige blogjubileum
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk overzicht zeg. Wat heb je veel gemaakt! Van harte met je 9 jaar bloggen.
  Je schommelstoel vind ik supercool en de rozenscrub is een leuk cadeautje. Nog vele jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, jij ook nog vele jaren blogplezier!

   Verwijderen
 9. Oh help..ik kan niet kiezen.. denk ook meteen: dat ga ik ook doen (maar waarschijnlijk komt er niet veel van terecht, lol)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook heel vaak hoor en komt er niks van....

   Verwijderen
 10. 9 jaar bloggen dat is een hele tijd...... Gefeliciteerd! Wat oa ook zo leuk is aan bloggen is dat je terug kunt kijken en lezen. Je maakte en knutselde veel leuke dingen en je schommelstoel is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb elk blogjaar ook laten printen, zo zijn het een soort dag/fotoboeken!

   Verwijderen
 11. 9 jaar bloggen, wat een tijd en dan je creatieve uitspattingen geweldig. Natuurlijk ga ik voor de rozenscrub, maar ik vind het roze schommelstoeltje zo leuk. Heb nog 2 van diezelfde stoelen in mijn verborgen plek bij het kippenhok staan. Heb helaas geen kleine (klein)kinderen meer voor zo´n schommel, of....ik moet er één voor mezelf maken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien vinden je kippen zo’n schommelstoel wel heel leuk? :-)

   Verwijderen
 12. Proficiat met je 9 jaar bloggen!
  We volgen elkaar al een hele tijd en ik weet ook nog dat je al die leuke DIY dingen maakte.
  Ik kan ook niet kiezen.
  De schommel is echt fantastisch, kan me voorstellen dat die inmiddels veel geleden heeft buiten.
  Dat tuinvormgeving vind ik ook zo mooi en macramé ook al zo leuk!
  Jij bent eigenlijk van alle markten thuis en ik geniet van elke post.
  Laten we dat nog jaren en jaren zo volhouden.
  Fijne week.
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij blog jij nog langer of niet? Leuk dat je me door al die jaren bent blijven volgen!

   Verwijderen
 13. Blijf nog maar heel lang...zo leuk jouw blog echt genieten!...liefs Ria x 💜

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De roze schommelstoel! Wat een beauty is dat. Ik ben helemaal niet handig, maar ik voel het kriebelen om er ook eentje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 9 jaar alweer,leuke hoor,en gewoon zo door gaan he,ik lees graag je blogjes,enne die schommel,echt geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik zou niet kunnen kiezen ,ze zijn allemaal zo leuk!!!zou je daar geen boek over maken met je mooie ideetjes en mooie foto s,zou een prachtig boek zijn!op naar nog een 9jaar!!!ik herinner mij al jou ideetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!