vrijdag 23 augustus 2019

Must-reads deze zomer

Ja, het is nog steeds zomer en de temperaturen voor dit weekend beloven veel goeds! Te warm voor inspanning, dus lekker onderuit met een heerlijk boek. Ik las deze zomer drie boeken die ik allemaal kan aanraden!


Het Zwembad
Libby Page

Toegegeven: deze koos ik in eerste instantie voor de cover. En natuurlijk omdat hij perfect past bij de tijd van het jaar. Meestal lees ik literatuur (nu ik het zo schrijf klinkt dat vreselijk decadent, maar zo is het niet bedoeld) maar een mooie feelgood roman is ook nooit verkeerd. En dat is Het Zwembad zeker! Ik sloot de personages al gauw in mijn hart.

Kate werkt in Brixton (een buitenwijk van Londen) bij een lokaal weekblad. Ze wordt gevraagd een artikel te schrijven over het buitenzwembad dat na jaren wordt bedreigd met sluiting. Ze gaat de 86-jarige Rosemary interviewen die daar al van kinds af aan komt en er elke dag baantjes trekt. Rosemary wil meewerken aan dat interview op voorwaarde dat Kate er eerst zelf gaat zwemmen. Kate doet dat, maar niet bepaald van harte. Ze heeft jaren niet gezwommen en door haar paniekaanvallen voelt ze zich er niet fijn bij. Toch gaat ze terug....

Rosemary en Kate zijn op hun eigen manier eenzaam. Kate omdat ze niemand kent in de grote stad en Rosemary omdat ze haar man is verloren. Er ontstaat een vriendschap tussen beide personages.  Maar je leert ook de andere buurtbewoners kennen en het stadje zelf. Of ze het zwembad weten te redden? Lees dat zelf maar!De Onsterfelijken
Chloe Benjamin

Vier kinderen bezoeken in 1969 op jonge leeftijd een waarzegster die hen hun sterfdatum voorspelt. Hoewel ze de datum niet met elkaar delen, maakt deze gebeurtenis een onuitwisbare indruk op alle kinderen en heeft bovendien gevolgen voor de keuzes die zij in hun verdere levens maken. Geen van hen volgt de geijkte paden en ze hebben allemaal boeiende levens: van danser en illusionist tot wetenschapper. In elk deel staat steeds ÊÊn kind centraal en zijn of haar leven strekt zich in detail voor je uit, dankzij de levendige beschrijvingen van zowel personages als de omgeving.

Ik kan alleen nog zeggen: wow, wat een verhaal! Hier gebeurt zoveel en het komt allemaal mooi samen. De familie Gold laat je, ook als het boek uit is, niet snel los! Leerschool
Tara Westover

Na Onsterfelijken te hebben gelezen, lag de lat dus hoog. Dit boek zou er vast niet aan kunnen tippen, dacht ik, maar niets is minder waar! 

Leerschool is een waargebeurd verhaal over een meisje, Tara, dat opgroeit in een streng Mormoons gezin in Utah. Al op jonge leeftijd moeten Tara en haar zes broers en zussen risicovol werk verrichten op vader's schroothoop. Hun moeder is een kruidenvrouw die blindelings doet wat vader zegt. De kinderen gaan niet naar school en als ze ziek zijn ook niet naar een dokter. Tara heeft het niet gemakkelijk en is regelmatig slachtoffer van de daden van haar gewelddadige broer of ze loopt verwondingen op bij het zware werk dat ze doet. Als ze iets ouder is, leert ze zichzelf wiskunde en grammatica en wordt aangenomen op de universiteit. Daar leert ze vooral hoe het leven eigenlijk zou moeten zijn en dat is een weg van vallen en opstaan, waarbij ze haar familie ondanks alles moeilijk kan loslaten.

Ik heb dit verhaal met verbijstering gelezen. Dat dit soort dingen nog steeds gebeuren! En dan de kracht van zo'n klein meisje dat dapper genoeg is ondanks alle manipulaties te ontsnappen aan haar leventje en uiteindelijk zelfs wordt toegelaten tot Cambridge. Dit boek zorgde ervoor dat ik regelmatig erg ongezellig was omdat ik niet kon stoppen met lezen. Je bent gewaarschuwd!   

Heb jij nog iets moois gelezen deze zomer?

Liefs Carolien

9 opmerkingen:

 1. Ik las een boek van Sophia Kinsella dat erg tegenviel helaas. Nu lees ik een boek over filosofie omdat ik dat over twee weken gelezen moet hebben voor mijn filosofie leesclubje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het laatste boek staat nog op mijn: " nog te lezen lijstje", heerlijk hoor lezen!!!😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ga je vast mooi vinden! En bedankt voor je lieve briefje!!

   Verwijderen
 3. Ik ben niet zo'n lezer maar in de vakantie lukt het iets beter. Ik had nog nooit iets van Harry Potter gelezen (en gezien) en ik ben daarom maar eens in deel 1 begonnen. Ik ben benieuwd of het mij net zo pakt als anderen. Ook las ik Hygge en ben ik begonnen in Lykke. Dat zijn fijne boeken om te lezen.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Hygge heb ik ook van genoten. Lykke wil ik ook nog lezen. Harry Potter nooit gelezen, ben niet zo van de fantasy maar misschien zou ik het ook gewoon eens moeten proberen!

   Verwijderen
 4. Heerlijk hou er van lezen....geniet van een mooi weekend ...liefs Ria 💕💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben even verdwenen uit Blogland deze vakantie maar kon jouw mooie Kreta reis volgen via IG. Leuk die souvenirswap. Jammer toch dat ik te laat was met "inschrijven". ;-) En ik las heel veel boeken deze vakantie. Het meisje zonder naam van Diney Costeloe vond ik wel leuk en vlot lezend. Een echt vakantieboek.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!