vrijdag 28 januari 2022

Je blog in boekvorm

 Al eerder liet ik hier zien dat ik elk jaar mijn blog in een boek laat afdrukken. Dat mijn schrijfsels toch altijd bewaard blijven. Dat idee. In principe hoef je alleen je blogadres in te vullen en de website vertaalt tekst en beelden naar een boek. Maar dit jaar verliep het anders. 


Ik kreeg iedere keer een foutmelding op mijn scherm. Dat het programma mijn blog niet kon vinden. Ik mailde met de klantenservice van dit Amerikaans bedrijf (waar ik dus eerder al 9 boeken bestelde) maar kreeg geen reactie. Nul. Ik weet nog dat deze leverancier 9 jaar geleden de enige was die deze service aanbood, maar misschien waren er inmiddels nieuwe partijen op de markt? En ja hoor. Niet in Nederland helaas, maar weer in Amerika. En deze werkte wel!Het gebruiksgemak is hetzelfde. Je vult je blog-url in en er rolt een boek uit.... Alleen had deze versie meer mogelijkheden. Bij mijn vorige boeken was het steeds tekst en foto's in hetzelfde format, maar dit systeem maakte er een bonte mengelmoes van. De ene keer een foto paginagroot en dan weer een paar op 1 pagina.Je kunt de foto's niet meer verschuiven, zoals je dat bij een online fotoboek wel kunt, maar dat is wel zo fijn want ik weet nu al dat ik me er dan weer uren in zou verliezen.... 


Dus al heel snel drukte ik op de bestelknop....

Bij het afrekenen was het even slikken. Niet de 60 euro die ik gewend was van vorige keren, maar 
€ 99,- . Maar goed, de klantenservice van deze partij was dan weer wel heel snel en vriendelijk.  


Door de vaak pagina vullende foto's is het een flink boekwerk geworden van prachtige kwaliteit. En het leuke is: qua covers zijn er weer hele andere mogelijkheden dan bij de vorige leverancier. Dat was toch elk jaar een beetje van hetzelfde.

Dus ik ben om!

Wil je ook je blog in boekvorm? Kijk dan zeker eens op www.pixxibook.com (nee, dit is geen gesponsorde post). Je kunt trouwens nog wat kosten drukken door het formaat aan te passen.

Mijn moeder, die met 89 helemaal niet digitaal is, is nu mijn blogs aan het lezen. Leuk toch! 

Veel liefs,
Carolien


22 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Je moeder kan zich voorlopig goed vermaken met jouw leuke blogs. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor de tip! Ik heb een paar jaar geleden ook een paar blogboeken laten maken. Mijn ouders genoten er toen ook zo van.
  Ze zijn nu allebei overleden en het kwam er niet van een boek te laten maken. Na jouw blogje heb ik de knoop doorgehakt, het ziet er zó leuk uit. Laat maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk zeg, bedankt voor de tip, ik wist niet dat het bestond, zo'n site die dat even voor je doet. Ik had er pas over na zitten denken om er zelf eens voor te gaan zitten en het via zo'n online bestelprogramma om fotoboeken te maken te doen, maar zag er tegenop omdat het me zo'n gedoe/veel werk lijkt. Dit is veel makkelijker, wel best prijzig ja, maar ik zou dat er ook wel voor over hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou ook kunnen kijken bij blog2print.com die is een stuk goedkoper!

   Verwijderen
 4. Het ziet er heel fraai uit.
  Wat moet jij inmiddels een mooie verzameling hebben! Heel leuk voor je moeder, en voor "later".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed idee. Ik las er wel eens over maar wist niet hoe dat moet. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prachtig uit Carolien. Leuk om je werk , in je handen te hebben. Alles is zo vluchtig online.
  Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, alles online is zo vluchtig, wat dat betreft ben ik nog echt ouderwets!

   Verwijderen
 7. Wat fijn dat het je toch gelukt is! Heerlijk ook dat je moeder er nu van kan genieten; dat is zóveel waard....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tijdens het lezen dacht ik eerst: Waarom zou je dat willen? Als ik terug wil lezen, kijk ik toch gewoon op mijn blog? En waarom zou je willen dat je schrijfsels bewaard blijven?
  Maar toen je schreef over je moeder, begreep ik het meteen! Mijn creatieve moeder leeft niet meer, maar naast handwerken hield ze enorm van lezen, zo'n boek zou haar veel plezier hebben gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja voor mijn moeder, maar ook voor mijn dochter later :)

   Verwijderen
 9. Ik had al eens eerder gelezen dat je dat deed. Ik blijf het een leuk idee vinden. Misschien toch eens doen.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Iets dergelijks ben ik ook aan het doen voor mijn nazaten. Stambomen en foto albums geven namen en plaatsen en data, maar wat zijn de verhalen achter die namen en foto's? Een van mijn kinderen deed me een abonnement op StoryWorth cadeau. Dit is een Amerikaanse firma. Ik schrijf over mijn grootouders, ouders, mijn zus, plaatsen waar ik gewoond heb, mijn man en kinderen, wereldgebeurtenissen enz. Zit momenteel op de jaren 80. Er komen ook foto's bij. Een boek mag 480 blz. lang worden (een abonnement is 1 jaar geldig).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, ik heb er nog nooit van gehoord. Wil ook altijd nog eens de familieverhalen bijhouden. Goed om te onthouden!

   Verwijderen
 11. Super leuk. Ik krijg op slag spijt dat ik niet meer blog. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer wat geleerd. Ik wist niet dat dit kon.
  Ik mag graag door m'n blog bladeren. Op zoek naar dat ene lekkere recept dat ik eens eerder maakte of een patroon van een kledingstuk dat zo lekker zit. Ik heb me wel eens afgevraagd ... stel dat m'n blog ooit ophoudt te bestaan, waar blijft alles dan. Zo dus, in een boek. Goed idee! Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik geloof dat we elkaar al meer dan 10 jaar volgen dus ik heb je vorige boeken ook gezien de afgelopen jaren. Dit is inderdaad wel een erg mooi exemplaar!.Nu mooi voor je moeder, later voor je dochter maar ik zou er zelf ook erg veel inkijken want ik hou van in boeken bladeren.
  De prijs houd mij nog steeds tegen, jammer dat ze dit niet ergens in Nederland doen zou wel qua kosten schelen denk ik.
  Het was gezellig weer op je blog.
  Fijne week
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk idee en wat fijn dat je moeder nu met ons mee kan genieten van je verhalen en leuke uitstapjes :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk idee maar mij te duur... Jouw boeken zijn super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk idee zo'n boekvorm! En wat je zegt, juist voor hen die digitaal niet sterk zijn! En goed dat je er zo'n moeite voor hebt gedaan! mooie tip, bedankt! groet Ruud

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!