vrijdag 3 februari 2023

Vega challenge

Ik besloot dit jaar te starten met een vega challenge. Geen vlees eten en kijken hoe ver dat ik kom. De hele maand januari is me dat gelukt. Huh, maar jij bent toch al vegetariër, vragen mensen vaak verbaasd? Nou, ik kook thuis altijd vegetarisch, (ook vanwege dochterlief die vanaf haar 13e geen vlees of vis meer eet) maar als ik ergens anders eet, dan neem ik soms wel vlees. Als ik de erwtensoep ruik in de kantine van het werk, dan denk ik: 'oh die is toch al klaargemaakt.' Of als iemand een feestje geeft en er staan bitterballen op tafel... 

Dat is dan toch weer een beetje zwak he? Dus ik besloot om te kijken of het me lukt om helemaal vegetarisch te zijn. En zoals je aan bovenstaande foto kunt zien, van mijn lunch laatst met een vriendin,  is dat in deze tijden echt geen straf! Er is zoveel te krijgen.

De eerste maand is me dan ook heel goed afgegaan. Toch kom ik soms in de verleiding. Vorge week nog, toen de geur van gebraden gehakt door het huis ging (want ja, manlief eet dan wel gewoon vegetarisch met de pot mee, maar neemt op gezette tijden toch zijn vlees). 

Tijdens een bedrijfsuitje kwam ik erachter dat het toch nog niet zo vanzelfsprekend is dat er mensen zijn die geen vlees eten. Want daar werd helemaal niet naar gevraagd. Ik zag mijn challenge al stranden, dus heb zelf maar actie ondernomen door bij de locatie door te geven dat ik geen vlees eet. Dat was maar goed ook, want zowel het voor- als het hoofdgerecht bevatte een flink stuk vlees. Ik moest het doen met gebakken uitjes (mwaoh) en een plak knolselderij met een gepaneerd laagje (en die was weer wel lekker).

Eens kijken hoe lang ik dit vol houd en of ik me na dit jaar echt officieel 'vegetariër' mag noemen, of dat ik toch af en toe blijf spijbelen. Ik ben er nog niet uit. Want man, wat is vlees soms toch lekker!

Eet jij vlees?

Liefs,
Carolien


9 opmerkingen:

 1. Knap dat je het probeert, je dochter ondersteunt je vast om het vol te houden.
  Ik eet al meer dan 45 jaar geen vlees meer. Toen ik begon was het nog heel bijzonder (ik kreeg overal omelet, meer konden de koks niet bedenken) en altijd moest ik in de verdediging wanneer ik door vleeseters aangevallen werd (want kijk eens naar je schoenen?), die zichzelf waarschijnlijk onbewust aangevallen voelden.
  Nu is het normaal en dat is heerlijk! Maar toch; als ik ergens heen ga waar eten op tafel komt, dan geef ik nog steeds van tevoren door dat ik vegetariër ben. Meestal wordt daar positief op gereageerd; óf ze zijn blij zodat ze van tevoren kunnen bedenken war ze zullen maken,óf ze zijn blij want natúúrlijk hebben ze voor alle 'diëten' iets in huis.
  De geur van gebraden vlees vind ik af en toe nóg lekker, maar ik heb geen idee meer hoe vlees smaakt.
  Succes Carolien, ik geloof in je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wij eten vlees. Ik zou wel minder willen maar de mannen van het gezin niet. Vegetarisch is hier echt heel ver wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je wel eens veganistische gehakt genomen van garden gourmet dacht ik voor je gehaktbal ?….ik moet eerlijk zeggen dat ik het verschil niet proef zo lekker…gewoon maken en kruiden als je gewend ben uitje erdoor mmmmm….ik eet nu ook al een tijdje geen vlees maar wat ik niet kan missen is zalm…owwww echt mijn lieveling ….en ik ben daardoor heel veel afgevallen…en Oja de shoarma van vivera zoooo lekker 🍀🍀🍀groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Carolien.
  Twee keer per week eet ik vlees, vleeswaren, eet ik al jaren niet meer. Het meeste is kip. Eens in de paar maanden een sudderlapje, vind ik ook erg lekker. Succes met de challenge . Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou best vegetarisch willen eten, maar ik krijg al m'n mannen écht niet mee. Voor nu ben ik helemaal blij dat we kleine porties (250 gr met 6 personen) vlees eten, en een paar keer per week vegetarisch. Vlees halen we zoveel mogelijk rechtstreek bij de (biologische) boer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap als je dit vol gaat houden hoor! Elke dag vlees eten, dat doe ik niet, afwisseling is goed. Maar vegetariër worden, hmmm, maar het zal een kwestie van (smaak) wennen zijn. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is knap, en ja ik eet wel vlees... tegenwoordig zijn er zulke goede en dan bedoel ik qua smaak dat je het soms niet eens in de gaten hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik eet al 13 jaar geen vlees meer, soms bij iemand thuis eet ik nog vis. Mijn ouders kunnen het idee niet aan om iets te maken zonder vis of vlees ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!