vrijdag 24 juli 2020

Reddingsactie eekhoorn

Ik zat midden in een interview toen mijn dochter belde. Ze belt eigenlijk nooit als ik aan het werk ben, stuurt hooguit een appje, dus ik besloot toch even snel op te nemen. "Mama je moet echt nu komen, er hangt een eekhoorn vast in de kippenren, de draad zit om zijn nek en hij dreigt te stikken" klonk het in paniek. Ze stuurde deze foto mee.


Ik zei dat ik niet direct weg kon, want mijn verhaal stond nog niet op papier, en bovendien was het zeker nog drie kwartier rijden vanaf de plek waar ik was. Dus besloot ik een kennis te bellen die tuinman is. Hij zou wel even gaan kijken en ik was helemaal gerust...

Totdat ik weer een telefoontje kreeg. Het interview was inmiddels klaar en ik zat in de auto terug naar kantoor. "Het is niet gelukt" snikte dochterlief. " Hij durfde hem niet te pakken. Hij zei dat die beesten agressief zijn en dat hij dat nog niet met drie paar handschoenen ging doen." Hij sloot af met de woorden 'begin maar vast een kuil te graven...' 

Ik dacht niet verder na en zette koers richting huis. Het arme diertje was inderdaad in nood en hing slap over de draad. Met een schaar knipte ik de draad rondom hem los. Maar toen nog die strakke draadjes om zijn poten en nekje! Hij krijste alles bij elkaar. Maar het is ons samen gelukt en even later sprong hij weer opgelucht van tak tot tak in de bomen. De vrijheid tegemoet. Het deed me een beetje denken aan het verhaal met de roofvogel, ook zo rond mijn vakantie.


Ik vond het sneu voor het beestje, maar heel bijzonder om zo'n diertje eens van dichtbij te kunnen bekijken. Die nageltjes alleen al!

Over vrijheid gesproken...
Net als de eekhoorn ga ik zelf nu ook van de vrijheid genieten in de vorm van drie weken vakantie! Wie weet wat voor avonturen er nog meer op mijn pad komen? Misschien blog ik tussendoor en misschien ook wel niet. Maar we zien elkaar hoe dan ook snel! 

Ik wens jullie allemaal een hele mooie zomer. Blijf gezond en geniet!

Liefs
Carolien


vrijdag 17 juli 2020

Staycation swap

Vorig jaar organiseerde ik de souvenirswap, maar dit jaar is reizen ineens veel minder vanzelfsprekend. Als je bij mensen informeert naar hun vakantieplannen krijg je steeds vaker te horen ' we blijven thuis dit jaar.'  Ik zelf trouwens ook. Maar dat is ook een mooi thema voor een swap, vinden jullie niet?


Wat heb je nodig om thuis de tijd van je leven te hebben en tot rust te komen? Een goed boek, een leuk tijdschrift of puzzelboekje, iets lekkers, een leuke DIY om zelf mee aan de slag te gaan....er is zoveel mogelijk.

Omdat we het geld van een dure reis besparen :-) mag deze swap iets groter. Het wordt een pakket, dus geen brievenbuspost. Een richtlijn qua bedrag is € 12,50,- exclusief de inpak- en bezorgkosten. Gewoon een leuk gezellig zomers pakket dat je zelf ook graag zou willen krijgen.

Ik maak vaste koppels, dus je weet vooraf wie je swapmaatje is. Met haar kun je dan zelf afspraken maken over het bedrag en je verlanglijstje/moodboard. De verzenddatum is voor 4 augustus, maar ook daar kun je onderling afspraken over maken.

Wat denken jullie ervan?

Als je mee wilt doen, laat het me dan voor volgende week vrijdag weten met je adres en je blognaam of IG-account. Je kunt ook al globaal laten weten wat je leuk vindt, dat maakt het gemakkelijker voor mij om de juiste match te maken. Vanwege de verzendkosten is deze swap in principe binnen Nederland. Maar mochten er meerdere verzoeken uit België komen, dan kan er natuurlijk ook altijd worden gematcht!

Liefs Carolien
donderdag 9 juli 2020

Koe knuffelen

Om de start van de schoolvakantie te vieren, bedacht ik een leuk uitstapje voor dochterlief: koe knuffelen. Ik vroeg mijn vriendin mee en we gingen met zijn drietjes proeven van het boerenleven in Haler, midden-Limburg.


Er lag dan wel overal poep, maar het werd een dag met een gouden randje!

We startten de ochtend in de schuur waar we ons konden omkleden als heuse boerinnen. Klompen, laarzen, overalls en kieltjes in overvloed.


Ready?
Go!


We gingen als eerste de kalfjes knuffelen. Diezelfde nacht waren er twee geboren, zo klein zag ik ze nog nooit! 
De kalfjes in de bakken waren zo'n twee maanden en super nieuwsgierig. Net als een hond gingen ze eerst voorzichtig aan je snuffelen en vervolgens waren ze niet meer weg te slaan. Mijn krullen waren vooral erg in trek, daar werd gretig op gesabbeld.


Daarna gingen we op visite bij de koeien met zwangerschapsverlof. In diezelfde stal staan twee melkmachines waar de koeien worden gemolken. Als het zo ver is, voelen ze dat zelf aan, als met een volle blaas, en ze vinden blindelings de weg naar de machine waar een robotarm de uiers zoekt en eraan begint de trekken. De koe eet vervolgens gewoon lekker verder in de bak voor haar. In zo'n 7 minuutjes produceert ze zo'n 38 liter melk per dag.

Daarna gingen we de wei in.


Ik liep al gauw tegen mijn naamgenoot aan: koe Carolien. Niet alle koeien lenen zich trouwens als knuffelaar. Eigenaresse Carin kent alle namen van de beesten en hun karakters. " Zij heeft er vandaag niet zo'n zin in" zegt ze en we zoeken verder.


Ze kwam uit bij Lisa, die heerlijk lag te herkauwen in de wei. Carin ging eerst zelf naar het beest toe, waarna ik kruipend haar plek in nam. Ik liet Lisa eerst aan mijn hand ruiken en schoof steeds iets dichterbij.


Wat dat betreft verschilt ze niet veel van onze hond: een kriebel onder de nek is heerlijk. Aan de stand van de oren kan Carin zien hoe ze dat ervaart. 
" Ja, ze is volledig om, kruip er maar tegenaan." 
Eerst werd ik gekust...


En daarna gaf ze zich helemaal aan me over door haar kop op mijn schoot te leggen, de ogen te sluiten en luidkeels te snurken.

Wist je ook dat koeien maar 20 minuten slapen per 24 uur? Dus extra speciaal dat Lisa net dat slaapje bij mij besloot te doen....


Intussen hoorde ik van alles klotsen in haar maag, heel rustgevend. Koeien drinken 120 liter water op een dag en met 4 magen valt er ook heel wat te herkauwen. Een heuse fabriek daar binnen.


We maakten nog wat hilarische selfies waar koe Lisa het hardst om lijkt te lachen!Daar in die wei, met onze ruggen tegen het enorme beest, werden we helemaal zen!


Leuk weetje. De boerderij heeft een eigen productenlijn waarin biest is verwerkt. Biest is de eerste melk die een koe geeft na de geboorte aan haar kalfje. Het wordt ook wel colostrum genoemd. Van nature zitten hier de hoogste concentraties vitaminen en mineralen  in. Je kunt het als poeder in een smoothie doen als supplement op je voeding, of op je huid te smeren ter verjonging. 
Ik koos voor dat laatste.... hopelijk helpt het :)


Het was een super leuke dag en ik kan het iedereen aanraden!
Klik hier voor meer informatie.

Liefs
Carolien


vrijdag 3 juli 2020

Met de voetjes bloot

Vorige week nam een collega afscheid en omdat zij een wandelfanaat is verrasten we haar met een bezoek aan het blotevoetenpad voor een wandeling van dik twee uur. Over stenen, hout, door het zand, ijskoud water, de modder... alles kwam voorbij. En dat alles op blote voeten.


Nu het zomer is, loop ik thuis heel vaak op blote voeten. Maar nooit eerder bij stil gestaan dat het  veel voordelen biedt. Daar vertelde de mevrouw van het park met veel enthousiasme over. Je voeten staan bol van zenuwen., die weer in verbinding staan met je organen. Als je blootvoets loopt, masseer je eigenlijk je organen.

Nog meer voordelen:
 • Het stimuleert de werking van je darmen;
 • Je kunt beter aarden waardoor klachten als slapeloosheid en stress verminderen;
 • Je voeten worden sterker. Als je op schoenen loopt, gebruik je niet alle spieren van je voeten.
 • Het stimuleert je bloedsomloop
 • Het voorkomt spataderen
 • En het geeft een gevoel van vrijheid!

Het blotevoetenpark in Brunssum is meer dan een bos alleen. Overal is iets te zien en te doen, zoals een doolhof of paaltjes waarop je door het water banjert. Dat maakt het ook leuk om met kinderen te doen.


Of dit leuke indianenhutje onderweg waar je een wenshartje kunt beschrijven.Er zijn ook genoeg plekken om te onthaasten! Inclusief meditatieve loopcirkels van zand.


En een spreukenbos.
Terwijl je loopt kun je de quotes op je laten inwerken.
Onderweg is van alles te zien, van elfjes en kabouters tot een XL insectenhotel


En natuurlijk modderpoeletjes waar je zomaar in kunt vallen (laat dat nu net met onze baas gebeuren)!


De betreffende collega doet dus een stapje terug.
Na 15 jaar te hebben samen gewerkt is dat best een verandering.
We slaan ieder een eigen pad in.Was jij al eens in een blotevoetenpark?

Liefs,
Carolien

vrijdag 26 juni 2020

Fruitijsjes

Fruit- en groente-ijsjes: het is een nieuwe rage uit Mexico, beter bekend als 'paletas' . Elk dorp in Mexico heeft tegenwoordig wel een paletaria, waar je deze gezonde ijs snacks kunt krijgen. Ik ging me erin verdiepen en creëerde mijn eigen recept:


Wat heb je nodig?

 • Watermeloen
 • Aardbeien
 • Mango
 • Kokosmelk
 • Agavesiroop

Je kunt alles natuurlijk door elkaar mengen, maar ik maakte laagjes. Eerst pureerde ik de meloen met een scheutje kokosmelk (daar wordt het romiger van) en een klein scheutje agavesiroop.
Het tweede laagje bestaat uit enkel gepureerde aardbeien.
En de toplaag van gepureerde mango, kokosmelk en agavesiroop.

Het leuke is, dat je de ijsjes kunt maken zoals je ze zelf wilt. Bijvoorbeeld met komkommer, limoen en munt. Of met bosbessen en een scheutje vanilleyoghurt in plaats van kokosmelk. Juist het experimenteren maakt het zo leuk!

Hierbij een paar tips:
 • Uiteraard verwijder je alle pitten en steeltjes
 • Ontdooide stukjes fruit uit de winkel zijn ook goed bruikbaar
 • Appels en druiven zijn vanwege hun hoge pectine-gehalte minder geschikt om in te vriezen tot ijsjes
 • Ingevroren fruitsap smaakt beduidend minder zoet dan vers fruit. Je kunt eventueel zoetstof toevoegen, maar ik gebruikte dus agavesiroop om het helemaal biologisch te houden :)
 • Melk, yoghurt of kokosmelk zorgen voor een meer romige smaak
 • Zorg dat je mix zo koud mogelijk de vriezer ingaat. Dat voorkomt dat er ijskristallen ontstaan. Dus na het pureren even eerst koud laten worden in de ijskast. 
Heb je geen ijshoudertjes? Dan kun je ook papieren bekertjes gebruiken als mal. Stokje erin en klaar. Dat wordt dan wel een groot ijs, maar ach, ze zijn toch super gezond! 

Smakelijk!
Liefs,
Carolien

donderdag 18 juni 2020

Boeken en beestjes

Sinds ik gestart ben met 'Secret Book Stuff', krijg ik van diverse kanten spontaan boeken aangeleverd. Van kookboeken tot prachtige romans. De keet verandert langzaam in een mini boekwinkeltje!Wat is Secret Book Stuff ook alweer? Mijn collega ontdekte het in Australië en ik schreef er hier al over. Het komt er kort gezegd op neer dat ik met een boek-cadeautje het leven een stukje mooier wil maken. Want waar word je blijer van dan van een goed verhaal?


De naam 'secret' geeft het al aan: je weet niet wat voor boek je krijgt, want ze zijn allemaal leuk ingepakt.  

Ik stuur mijn boeken op drie manieren de wereld in:
 • Ik leg een boek neer op een plek waar veel mensen komen als een 'random act of kindness'. De gelukkige vinder kan het meenemen.
 • Ik geef boeken cadeau aan mensen waarvan ik weet dat ze het moeilijk hebben.
 • Ik verkoop boeken op mijn Instagram account @pakjeboek en de opbrengst gaat volledig naar het goede doel: stichting dierenopvang Savannah.


Afgelopen zaterdag was ik bij de dierenopvang om mijn eerste opbrengst te overhandigen. Ik was diep onder de indruk van hoe goed de dieren het hier hebben! De kippen, hanen, ganzen, kalkoenen en paarden hebben allemaal hun eigen trieste verhaal. Bijna alle dieren werden voorheen mishandeld, komen uit de bio-industrie of zijn blind of mank. En hier mogen ze alleen nog maar genieten!  De eigenaar kent al zijn dieren bij naam, knuffelt met ze en slaapt in de Pipowagen op het terrein als een dier ziek is. Zo bijzonder!

Het ergste vond ik de plofkippen en -kalkoenen. Die beestjes behoren zo'n drie kilo te wegen en zijn vetgemest tot 20 kilogram. Hun pootjes kunnen al dat vet nauwelijks dragen. Toch triest wat wij mensen met dieren doen!

Ik vind het super dat ik met dit project mijn twee passies kan delen: mijn liefde voor boeken én beestjes. Dus volg me op Instagram als je wilt, zou ik leuk vinden!

Liefs
Carolien

donderdag 11 juni 2020

De Tuin als Therapie

Flow Magazine stuurde laatst een nieuwsbrief met de titel: de Tuin als Therapie. En toen bedacht ik inderdaad hoe waardevol het is dat je een eigen tuin hebt, in deze tijd waarin we veel thuis zijn. Mijn tuin is de afgelopen periode echt een soort therapie geweest. Of ik nu in een stoel zat met een goed boek, of op mijn knieën onkruid uit te trekken :)


Een korte rondleiding:


De rozen staan overal mooi in bloei...


En de annabellen....


Hoewel de boomhut niet meer in gebruik is als speelplek vind ik het te jammer hem af te breken...


Mijn trots: de kersenboom. Ik kreeg hem als klein boompje van een vriendin en kijk hem nu eens!
Deze oude sidetable had ik bijna weggedaan, toen ik op het idee kwam hem als oppottafel te gebruiken.


Een bescheiden moestuintje met sla, tomaten, prei en aardbeien....


(Deze moestuinkaarten won ik laatst met een give-away!)

Een heerlijke leesplek:


Het cavia-paradijs...


Natuurlijk de Pipowagen waar ik heerlijk kan rommelen!
En de kipjes... zo leuk om levend vee in de tuin te hebben, dan is er altijd leven in de brouwerij. Zeker nu we een kip hebben die sinds kort kraait... :) Geen idee dat het bestond!Manlief maakte trouwens deze leuke picknick, uh... chikc nicktafel voor ze. Een ideetje van Pinterest! 


En wie nog meer van de tuin geniet....?


Komend weekend krijgen we weer aangename temperaturen, dus als jullie me zoeken...

Liefs,
Carolien