vrijdag 31 mei 2024

Mixed Media

Dit jaar wilde ik op creatief gebied van alles uitproberen. Na een workshop aquarel en een cursus dichten, was het nu tijd voor een lesje mixed media. Het eerste half uur hoefden we alleen maar plaatjes uit te zoeken in tijdschriften die op tafel lagen. Ik had nog even wat mixed feelings, om in de termen te blijven, want het voelde een beetje als kneuterige bezigheidstherapie :)

Na het uitzoeken van je afbeeldingen, bepaal je een compositie. Alles gaat er weer af en je start met je canvas te voorzien van een achtergrondkleur (of twee). Als je vervolgens je afbeeldingen erop plakt, ziet het er nog steeds heel knullig uit, maar vervolgens tamponeer je de verf die je overhebt van je achtergrond rondom je foto's, plaatjes en quotes. Zo wordt het steeds meer één geheel.

Mixed Media is met laagjes werken. Wanneer 1 laag droog is, komt de volgende. Met sjablonen stempelde ik patronen en quotes. Audrey heeft hier een sigaret in de hand, maar ik wilde een link maken naar de quote 'you can make anything by writing' en met korrelige plamuurkit stempelde ik er een veer overheen, als een ouderwetse pen.

De laatste ronde bestaat uit wat losse elementen toevoegen. In mijn geval waren dat knoopjes, wit kant en een roze lint. Je kunt toevoegen wat je maar wilt: van zand, schelpen tot gedroogde bloemen. Maar teveel wordt ook al gauw écht teveel. 

En nu hangt Audrey te shinen in de Pipowagen. 


Het leukste van de workshop vond ik de verschillende technieken die eraan te pas komen: van schilderen en stempelen tot plakken, scheuren en sjabloneren. 

Geen mixed feelings meer, ik vond het leuk en ga er in de toekomst nog wel eens wat mee doen!

Liefs,
Carolien

4 opmerkingen:

 1. Goed gelukt Carolien, in de kleuren van de Keet. Erg leuk. Ik vond een workshop doen, ook altijd leuk , maar tegenwoordig is het vaak voor groepjes. Jammer vind ik dat. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, hoe je gaandeweg je mening bijstelde over het werken met de materialen en technieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ingrid-Katrientje2 juni 2024 om 09:14

  Goed om de basis te leren en straks maak je het helemaal van jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoe creatief kun je zijn! Nou zo dus. De Pipo wagen, dat zou gewoon een B&B kunnen worden toch? Leuk ingericht! Groetjes Ruud

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!