donderdag 23 mei 2024

Zusterhood: een creatief postproject

Ik vertelde jullie al eerder dat ik dit jaar meedoe aan Zusterhood, een creatieve 'cirkel' van 8 vrouwen die post voor elkaar maken in een zelfgekozen thema. Mijn eigen poststuk is al een tijdje onderweg en komt in december pas terug, maar in de tussentijd maak ik dus post voor de andere zusters. En afgelopen weken was dat in het thema 'levenslust'.

Levenslust zit 'm voor mij in kleine dingen. Zoals een dagje aan zee. 

Of kleine 'schatten' uit eigen tuin. 

Bovenstaand idee zag ik op Pinterest. Twee houten knopen met daartussen een harmonica van rondjes. Op elk rondje plakte ik een gedroogd bloemetje. 

Ik ging weer aan de slag met tekenen en maakte een levenslust bingo van kleine, fijne momenten om af te vinken.


En ik ging weer aquarellen! Ook hiervoor zag ik twee leuke ideetjes op Pinterest.

Zeepbellen


Je kiest drie kleuren uit, zoals in mijn geval geel, paars en blauw. Die meng je met water op een pallet dicht bij elkaar. Dan neem je een rond voorwerp, zoals een eierdopje of het dopje van een lijmstift, en dat wrijf/schuif je door de drie kleuren verf en stempelt het op papier. Dan alleen nog een kwast met water en vanuit de randen naar binnenwerken, zodat er een natuurlijk kleurverloop ontstaat. Laat een plekje vrij voor de lichtinval.

Ik typte met mijn oude typemachine nog een gedicht over bellen die naar de hemel stijgen, omdat deze deelneemster heel plotseling haar broer is verloren.

Bloemen
Geen levenslust zonder bloemen! Ook dit is een heel eenvoudig ideetje om zelf te proberen.

Je neemt een plastic boterhamzakje. Je maakt een knoop in de onderkant, de dichte kant dus. Dan draai je het zakje binnenste buiten en blaast lucht in het zakje tot het bol staat. Leg ook een knoop aan de bovenkant of draai het een paar keer om zodat de lucht erin blijft. 


Dompel het opgeblazen zakje in de waterverf en stempel ermee op papier. 
Verf een stengeltje eraan en klaar!


Je kunt natuurlijk ook hier weer meerdere kleuren tegelijk gebruiken zoals bij de bellen.Morgen ga ik een cursus mixed media doen, hopelijk leer ik daar weer allemaal nieuwe technieken die ik in de postronde van juni kan gebruiken.

Hopelijk heb ik je wat inspiratie en ideetjes gegeven om dit regenachtige weekend door te komen!

Liefs,
Carolien

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke creatieve dingen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zeepbellen en de bloemen zijn echt heel leuk, die ga ik een keer proberen! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Carolien. Wat een leuke ideetjes. De bloemen ga ik proberen, en de harmonica houd ik ook in mijn achterhoofd. Leuk als extraatje , bij een verjaardag kadootje. Fijn weekend. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent heel erg creatief Carolien!
  Leuke dingen! Je moet er toch geduld voor hebben! Groetjes Ruud

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!