vrijdag 19 januari 2018

10 dingen om die sombere januarimaand op te vrolijken

Het is grijs, koud, het waait en we hebben even geen leuke feestdag in het vooruitzicht. Dan moet je dus je eigen feestje maken! Tien dingen die je wellicht opvrolijken.


1. Schrijf je in voor een leuke swap.
Ik zag op Instagram de #aandachtsswap. Deze swap draait om, het woord zegt het al, aandacht. Je maakt of koopt een aantal cadeautjes voor je maatje die zij op bepaalde dagen mag openen. / voor als je een baaldag hebt / voor al je een schop onder je kont nodig hebt / voor als je wel wat extra energie kunt gebruiken/ ....dat soort dagen. Leuk om samen te stellen en je krijgt natuurlijk ook pakjes terug die je mag openen als jij het nodig denkt te hebben! Maar er zijn natuurlijk nog meer leuke swaps in omloop. Zoek er eentje die bij jou past.

2. Het voorjaar lijkt nog ver weg, maar de tulpen en hyacinten zijn al volop in de winkel. Verwen jezelf met een bloemetje.

3. Je bent waarschijnlijk in het kader van de goede voornemens aan het lijnen? Trakteer je zelf toch soms op iets lekkers! Het volgende drankje bevat niet zoveel calorieën en is een enorme oppepper! Warm wat melk op in een steelpannetje en laat al roerend een aantal blokjes witte chocolade erin smelten. Vul een thee-ei met lavendelkruiden en roer deze als laatste heel even erdoor heen.  De kruidige smaak doet gelijk goed.


 
4. Ruim je computer eens lekker op, dat geeft een opgeruimd hoofd. Schrijf je gelijk uit voor al die nieuwsbrieven waar je toch niks mee doet en die je alleen maar verleiden dingen te kopen die je niet nodig hebt.

5. Wist je dat januari de maand van de spiritualiteit is? Online zijn veel yoga- en meditatiesessies te vinden. De app calm (gratis!) is erg leuk.
^
6. Nog nooit een TED-talk gekeken? Echt eens doen! Op You Tube vind je Ted-talks over alle mogelijke onderwerpen. Het zijn over het algemeen overtuigende sprekers die je op andere gedachten kunnen brengen of je die oppepper geven die je nodig hebt!

7. Update je Pinterest-bord met foto's waar je blij van wordt. Mooie kleren, plekjes op de wereld waar je ooit was of die je nog graag wit bezoeken, lekker eten.... een bord om altijd naar terug te keren als het even tegen zit!

8. Toegegeven: ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar wil het wel nog don. Herlees je lievelingsboek van vroeger. Was het echt zo mooi als je in gedachten had of misschien lees je nu zelfs boodschappen die je toen niet zag? Vergeet je warme dekentje niet!

9. Verzamel je blogposten in een boek, zodat ze nooit verloren gaan. Ik schreef er hier een tutorial over. Dit is alweer mijn achtste boek geloof ik.
Je kunt het trouwens ook doen met je Instagram-foto's bijvoorbeeld op hema.nl.



10. Niets bij van je interesse? Maak dan zelf een top 10 met leuke dingen die jou blij maken (en deel ze vervolgens weer met ons)

Fijne maand nog!

Liefs,
Carolien

27 opmerkingen:

  1. Van al deze dingen heb ik het bloemetje gekocht. ;-)) En bolletjes gepoot, ik kan niet wachten! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Afgelopen week heb ik voor het eerst een blogboek besteld. Als dat er in het echt leuk uitziet, bestel ik van mijn andere blogjaren ook eentje.
    Leuk om te vermelden is dat ik ooit via jou tutorial over een blogboek op jouw blog terechtkwam! Het duurde bij mijn dus flink wat jaren voordat ik toch actie over ging, maar dat had vooral met de aanschafprijs te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is duur hè,! Je kunt ook een pdf bestellen en dan zelf printen, maar een boek is natuurlijk mooier. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat!

      Verwijderen
  3. leuke tips. Ik had me al ingeschreven voor de stippenswap, heb een fleurig bloemstukje gemaakt en probeer nu elke ochtend (voor het werk!) even te gaan wandelen. Ben vanochtend begonnen dus maar even kijken of het lukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig blogbericht! Flink de griep hebben en weer opknappen vrolijkt ook enorm op ;-) Ik kocht gisteren allerlei voorjaarsbloemen, zo fijn!
    Goed weekend, X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig heb ik geen last van een januaridip, maar mocht ie toch nog komen; dan kom ik weer even bij je terug :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eigenlijk ook niet zo hoor....maar een lijstje maken is altijd leuk :)

      Verwijderen
  6. Wat een leuke post....heb ook ooit een blokboek gemaakt maar weet je...je kijkt er nooit meer in...tenminste ik niet....en terugkijken op mijn blog dat doe ik geregeld ....fijn weekend liefs aria x ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben altijd bang dat mijn blog ooit verdwijnt en dan heb ik tenminste de foto’s nog ;)

      Verwijderen
  7. Heb mijzelf een nieuwe naam gegeven....hihihihihi...Ria hoor ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ja bolletjes...en een blogboek is natuurlijk ook leuk ik ga eens neuzen. Fijne post ontvangen is ook heerlijk dus zelf ook sturen :)
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dankjewel voor de tips. Zo'n blogboek lijkt me tof. Dat ga ik toch ook eens bestuderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hele goede tips! Ik zou het leuk vinden als jij nog eens een swap organiseert😊

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke tips. Mag ik eentje toevoegen? Ga naar buiten,ook als je geen hond hebt. Diep ademen in de kou,motregen of harde wind. En dan iets warms,als je thuiskomt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een hele mooie toevoeging! Niks zo lekker als de buitenlucht. Fijn weekend!

      Verwijderen
  12. Dankjewel voor je mooie tips!
    Ik dompel mezelf onder in haakwerk op het moment ;-) Dat vindt mijn huishouden wat minder, maar dat komt straks wel weer :-))
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik las vandaag ergens dat me-time belangrijker is dan het huishouden! Dus dan weet je dat je het goed doet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dank je voor je inspirerende lijstje! En die van naar buiten gaan zou ik een mooie 10e vinden. Jij ook nog een fijne januari. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. leuke post...ik wil wel heel veel bloemen in huis...maar ik laat mn oude, haast heel verwelkte staan als tip voor mn huisgenoten voor cadeau voor mn bday hihi...hopelijk snappen ze hem !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hele leuke tips maar ik heb eigenlijk ook nooit een januari dip...het is alleen wel vaak grijs de laatste tijd valt me meer op dan andere jaren....of is dat ook echt zo?
    Die vsn dat lievelingsboek van vroeger ga,ik,ook echt een keer doen en dat Blogboek lijkt me ook super leuk maar inderdaad prijzig!
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!