vrijdag 27 december 2019

Lekker en snel: oliebollencake!

Hebben we net de kerstdagen overleefd met al dat lekkers; begint nu de periode van de oliebollen! Het is niets voor niets de meest calorierijke maand van het jaar...Op Instagram deelde ik al eerder deze oliebollencake en dat bleek een succes. Mijn vriendin kwam ermee. "Ik vind oliebollen zo lekker, maar dat vet... je huis ruikt er de hele week nog naar" mopperde ze. "Daarom maak ik nu altijd oliebollencake en dat is net zo lekker."

Ze maakte me nieuwsgierig en toen ze vertelde hoe gemakkelijk je deze kunt maken, was ik om!

Wat heb je nodig?
Een pak oliebollenmix
Twee appels
Rozijnen

Je maakt het deeg klaar zoals op de verpakking staat. Het ziet er heel anders uit dan cakedeeg, het blijft stroperig! Schil de appels in stukjes en meng deze samen met de rozijnen door het deeg in een cakevorm. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake in 30 minuten gaar.

Zo gemakkelijk was cake bakken nog nooit! Het is wel even wennen, je ziet cake maar proeft oliebollen. Het lekkerste is om hem warm te eten vind ik zelf!

Dus mocht je geen zin hebben om zelf oliebollen te bakken of in de ellenlange rijen van de kraampjes te gaan staan, dan is dit een mooi alternatief!

Op een mooie jaarwisseling alvast en tot in 2020!

Liefs,
Carolien

14 opmerkingen:

 1. Voor dit recept koop ik altijd na nieuwjaar oliebollenmix in de “opruiming “ bij AH. Is echt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klinkt goed, ik at nog nooit oliebollen want dat kennen wij hier niet, misschien dit eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben niet zo,n oliebollen fan maar ziet er goed uit ...en veel minder vet ...fijn weekend liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij was heerlijk! Er staat al weer een nieuw pak op de plank voor ergens in de zomer. Op Oudejaarsdag eerst 'echte' oliebollen eten 😉.
  Nu we het daar toch over hebben: fijne jaarwisseling! 🥂🍪🍪

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja er gaat toch niks boven echte oliebollen, hier ook hoor!

   Verwijderen
 5. Grappig...lijkt mij best lekker! Leuk om als oliebollen voorpret uit te proberen dit weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is ,een leuk idee! Ga ik zeker ,eens maken.
  Fijne jaarwisseling, Carolien. Groeten van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Smakelijk alvast :) en ook een fijne jaarwisseling voor jou!!

   Verwijderen
 7. Dit jaar gaan we naar mijn zus en mijn zwager bakt de heerlijkste appelbeignets... mmmmm.... Maar het is een goed idee om wat pakken in te slaan whooop whooop!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hem gemaakt! Zonder krenten/rozijnen, maar daar heb ik nu spijt van. Het is erg wennen; het smaakt niet echt naar oliebol, maar ook niet naar cake. Je moet echt alle bekende smaken uit je hoofd wissen.
  Het was voor mijn cakevorm trouwens teveel beslag: ik heb alles overgeheveld naar een tulbandvorm en de baktijd met 10 minuten verhoogd.
  Ik vind hem lekker, maar nu niet speciaal. Zeg maar 3 van de 5 sterren. Maar nogmaals; ik heb echt het idee dat rozijnen hem wel eens naar 4 of 5 sterren zouden kunnen laten stijgen! Ik heb nog een pak mix in de kelder staan 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je weet eerst niet wat je proeft he? En ik vond vooral het deeg er zo kleverig uitzien. De appels en rozijnen zijn volgens mij echt een must, want anders is het wel heel erg droog! Leuk dat je hem geprobeerd hebt!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!