donderdag 16 augustus 2018

Hoe organiseer je een perfecte picknick?

Lekker buiten eten in de natuur op een kleedje. Eigenlijk zie ik dat mensen zelden nog doen. Voor mezelf was het ook alweer jaren geleden! En omdat het mijn beurt was een vriendinnenuitje te organiseren, dacht ik: dat gaat het worden!


Maar er was nog iets. Ik ontdekte laatst ‘t Roze Bekkerieke. De foto's van dit eenmansbakkerijtje op Facebook maakten me elke keer weer blij. Vooral de manier waarop Nadine, de eigenaresse, alles weet aan te kleden en te verpakken. Van een  high tea of verjaardagslunch tot een boeren picknick dus.  Dat ging 'm worden!



De locatie hadden we ook snel gevonden: Epen, in het Limburgse heuvelland.

Toen de mand open ging was het één groot feest! (ook voor mezelf, want ik had Nadine de vrije hand gegeven)

Kijk zelf maar...


Botertjes in de vorm van hartjes.


Zelfgebakken mini broodjes, yoghurt met verse muesli, een appeltaartje...



Natuurlijk ook thee!


Verse peren- en appelsap uit een boomgaard in de buurt. 


En zoveel meer: van vers fruit tot zelfgemaakte jam en van bieslooksalade en brie tot knapperige roze koeken. 
Zo  zag het er bij elkaar uit!

Mijn dochter was ook mee en na afloop zijn we in het zonnetje gaan uitbuiken!


Tips voor een perfecte picknick!

  • Je kunt natuurlijk zelf alles klaar maken, maar in mijn geval zouden het broodjes worden en hard gekookte eitjes :-) k vond het toch wel een extra tintje geven dat we het het hebben uitbesteed aan iemand die er verstand en gevoel voor heeft! En super goed kan bakken :-)
  • Kies voor een mooie locatie!
  • Houd de weerberichten goed in de gaten. Een pick nick zonder zon is minder feestelijk!
  • Vraag of iedereen een zomerhoed meeneemt om het picknick gevoel te verhogen (en het is leuk voor de foto!)
  • Zorg voor een leuk spel tussen de gangen door. Ik nam deze vragenkaartjes uit Flow mee.


  • Denk aan zonnecreme en anti muggen spray (en toiletpapier zodat je in de bosjes kunt plassen).
  • Vergeet geen selfies te maken
  • En sluit de dag af met iets actiefs, zoals een wandeling, om de calorieën kwijt te raken. Zo gingen wij naar de pluktuin voor een vers bosje bloemen. 


Wanneer heb jij voor het laatst gepicknickt?

Liefs,
Carolien



49 opmerkingen:

  1. dat is echt heel erg lang geleden. De pluktuin staat nu eerst op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou het echt niet meer weten, of je moet lekker lunchen tijdens een vaartocht ook picknicken noemen!! Dan vorige jaar op onze trouwdag, ook van alles meegenomen begonnen met koffie en zelfgebakken lekkers. Heerlijk om he heen kijken varen de voort en dan op een gegeven moment alles uit de koelbox voor de lunch ohh groot geniet momentje met mijn gezin. Maar zo leuk als jij het hier heb besteld ik denk het niet, maar daarom niet minder hoor.
    Maar dit van jou ziet er wel heel mooi uit allemaal, lijkt me een heel leuk adresje jammer dat het voor ons zo uit de richting is. Wat zou het mij enig lijken om zelf zoiets te hebben/doen echt heel gaaf en zij doet alles alleen? Top dag hadden jullie zo te zien, en pluktuin wil ik ook nog graag eens bezoeken. Je heb me aan het denken gezet, hoe leuk om voor groepjes mensen zoiets feestelijks lekkers te mogen maken.
    Geniet van je weekend groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat van jou klinkt toch ook als een echte picknick! Op een boot nog wel, gezellig! En nog gefeliciteerd met jullie trouwdag!

      Verwijderen
  3. Wat een gezellig picknick hadden jullie. Voor mij is picknicken niets nieuws. Tweede woensdag van september gaan we met de tuinvriendinnen weer picknicken. De laatste keer was vorig jaar juli ook met tuinvriendinnen. Dat doen we elk jaar, maar ook met de kinderen en kleinkinderen. Ik hou er van, zo echt Engels. Daar wordt veel meer gepicknickt.
    Fijn weekend, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jij het regelmatig doet! Ja, echt Engels inderdaad en ik ben gek op Engelse tradities!!

      Verwijderen
  4. Wat ontzettend leuk En lekker. En ook die hoeden, wat een goed idee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Echt picknicken is alweer even geleden, vrees ik. De kinderen waren nog klein. Goed idee om dat binnenkort weer eens te doen. Eens kijken of er hier in de buurt ook zo'n bakkertje zit.
    Fijn weekend.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er heel gezellig en lekker uit! Fijn ook om het eten uit handen te kunnen geven! Eerlijk gezegd, kom ik wat minder makkelijk weer in de benen vanaf de grond ;-) Ik picknickte soms met de zonen in de lunchtijd van de basisschool. Ook een aanrader voor moeders/oma’s.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk idee om te picknicken in de lunchpauze van de kids!

      Verwijderen
  7. Laatst nog met 2 bewoners, aan de Rijn met een pastasalade, maiskolfjes en een watermeloen toe en oja....alcoholvrije bubbels in prachtige plastic "glazen" op een kleedje zo tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Laatste keer was meer dan 20 jaar geleden!!! Tussen de ruines van oud Sparta. Weet nog dat mijn dochters de taart niet lekker vonden omdat er drank in zat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt wel als een hele mooie locatie! Denk je dat ze de drank nu wel lust? :-)

      Verwijderen
  9. Wij picknicken, vooral zomers best wel vaak. Afgelopen week zelfs 2 keer :-)
    Een keer na het mosselen rapen, vlakbij Cap Blanc Nez in Noord Frankrijk. En een keertje, ergens op de route du Cidre in Normandië. Het weer was beide keren wisselvallig maar dat mocht de pret niet drukken. Jullie picknick ziet er heerlijk en erg gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijke picknick foto's! Ja, zo moet een picknick er uit zien. Zelf eten klaar maken is leuk, maar soms kan een ander het toch net even iets leuker en lekkerder.
    Vorig jaar ben ik wezen picknicken, bedenk ik me. Dat was ook heel erg geslaagd. Met mijn vroegere buurvrouw en haar twee jonge kinderen en mijn dochters. En een hond bij haar uit de straat. Die had zich bij ons gezelschap aangesloten. Dat maakte het plaatje compleet :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de hond die ontbrak nog bij ons! Maar die zou dan de hele tijd blijven bedelen ben ik bang, haha!

      Verwijderen
  11. Heel lang geleden hoor....hihihihi.....maar wat ziet de mand er gezellig uit ga even op haar fb pagina kijken hoor ☀️🙃liefs fijn weekend Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker even op haar pagina kijken, daar word je blij van!

      Verwijderen
  12. Dat zag er een heerlijke en mega gezellige picknick uit. En de buurt daar al helemaal! 😜

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooie buurt he, misschien gaan we elkaar nog wel eens tegenkomen ;-)

      Verwijderen
  13. Wat gezellig, lekker en ontzettend leuk! Mooie omgeving ook. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt uitgebreid picknicken doen we eigenlijk niet, maar koffie, broodjes en anders lekkers mee in een mandje voor onderweg, dát dan weer wel. Eerder deze maand waren we op vakantie in Algarve, Portugal, daar wordt vooral op zondag uitgebreid gepicknickt. Langs een riviertje, op een plein, in het gras; grote groepen mensen die werkelijk van alles meegenomen hebben. Een leuke traditie, maar het weer daar is natuurlijk veel geschikter dan ons Nederlandse weer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen dat het daar echt een traditie is. Maar wat je zegt, ze hebben he weer mee! Leuk om jouw ervaringen te horen!

      Verwijderen
  15. Wat een heerlijke picknick zeg met zulke unieke dingen ook en zo'n lief gestempeld kaartje erbij.
    Picknicken hebben wij in Engeland gezien dit jaar, hele gezinnen bij een watertje in natuurgebied the New Forest waar ook de paarden los rondliepen.
    Zelf hier thuis komt het er niet van
    Denk dat de laatste was in de kleutertijd van mijn dochter. We hadden toen een beren/knuffelfeestje met een beren picknick.
    Leuke blogpost en ook alle reacties hier altijd zo leuk om te lezen.
    Dat is dan weer het voordeel van achter lopen met lezen haha.
    Groetjes Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hello everyone my name is Joan from USA, i never ever believed in spell until i meet a man called Dr.Ogudugu, who helped me cast a spell that brought back my ex-lover to me within 48 hours. Dr.Ogudugu spells works beyond my imaginations and today i am happily married me and my ex-lover are now husband and wife. What more can i say rather than to say thank you Dr.Ogudugu for been there for me,contact Dr.Ogudugu today and your life will never ever remain the same. YOU CAN CONTACT Dr.Ogudugu VIA EMAIL: greatogudugu@gmail.com OR CALL HIM ON +27663492930

    NAME: JOAN
    COUNTRY: USA

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!