donderdag 29 augustus 2019

Gevulde paprika's op z'n Grieks

Als ik in Griekenland ergens van heb genoten, was het het heerlijke eten vol verse groenten. Op elke hoek van de straat stonden kistjes met cherry tomaatjes. 'Feel free to try', stond erbij. Om dat Griekse gevoel weer een beetje terug te halen maakte ik gevulde paprika's! Het is een vegetarisch recept.


Wat heb je nodig (4 personen)?

4 grote paprika's in verschillende kleuren
120 gram rijst
2 lenteuien
6 Roma tomaten
100 gram feta
2 el tomatenpuree
2 tl Ras el Hanout (ik had hier nooit van gehoord, maar is dus overal te krijgen van toko tot supermarkt)
1 teentje knoflook
peterselie

Kook de rijst volgens de verpakking
Snijd intussen de lente-uien in smalle ringen. Was de tomaten en snijd ze in vieren.

Giet de rijst af als deze goed gekookt is en voeg er de tomatenpuree en de Ras el Hanout doorheen. Vervolgens ook de geraspte knoflook, de lente-uien, tomaten en de verkruimelde feta erdoor heen mengen.

Was de paprika's goed schoon en snijd ze in helften. Schraap ze leeg van binnen door de kernen eruit te halen, maar laat de stengel zitten, zodat je halve paprika de vorm van een bakje heeft en er niets uit kan vallen.

Vul de helften met de rijstvulling en zet het geheel zo'n 20  minuutjes in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Smakelijk eten!

15 opmerkingen:

 1. Oh lekker! Het water loopt me in de mond zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ga ik zeker eens proberen als onze paprika's in de serre klaar zijn nu zijn ze nog groen en die vind ik niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met eigen gekweekte paprika's is het vast nog lekkerder!!

   Verwijderen
 3. Dat klinkt lekker, alleen weet ik niet of Naomi van 4 de kruiden lekker vindt. Anders maak ik voor haar 1 zonder kruiden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat Ras el Hanout is best pittig, dat zou ik er dan misschien uitlaten! Succes!

   Verwijderen
 4. Lekker! Die Ras el Hanout vind ik zelf niet pittig maar misschien heb jij wel een andere mengeling. Vooral de komijn geeft er een zuiderse tint aan. Wordt ook heel veel gebruikt in Marokkaanse tajines. Daar ken ik het van.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh goed om te weten! Dankjewel v oor de tip, fijn weekend!

   Verwijderen
 5. Ziet er lekker uit.
  Recept is gepind, bedankt om te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ras el hanout vind ik zelf ook lekker in soep (een glad gepureerd soepje, bloemkoolsoep, pompoensoep oid).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmmmmm...lekker ...fijne week liefs Ria 💕💕

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt mij erg lekker en wil ik ook eens gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!