vrijdag 16 augustus 2019

Souvenir swaps

Ik schreef het al eerder. één van de leukste dingen tijdens de vakantie is wat mij betreft de jacht naar souvenirs. Al die kleine winkeltjes vol prullaria die schreeuwen om gekocht te worden. En dan krijg je ze netjes verpakt in een knisperend zakje of tasje in de taal van het land.


Op Kreta was er geen gebrek aan souvenirs! Maar goed ook, want we hadden een heel lijstje: van moeder en zus tot de hondenoppas. En natuurlijk voor de souvenir swap!


Mijn swapmaatje houdt van ezels, dus dat kwam goed uit.Wat ik stuurde:
-boekenlegger groot met ezel
-boekenlegger klein met afbeelding van het eiland
-Grieke mountain thee
-Armbandje met schildpadjes
-stukje olijfzeep


Verpakt in een doosje beplakt met de kaart van Kreta.


Eenmaal weer thuis lag er ook een swap op mij te wachten. Niet van mijn swapmaatje, maar van Mirjam, een van de deelneemsters, als bedankje voor het organiseren van de swap. Zij was in Denenmarken geweest en stuurde me deze leuke goodies, waaronder een sleutelhanger van Legoland.


En mijn 'echte' swap kwam een week later uit mijn favoriete land: Engeland.
Cornwall om precies te zijn. Marleen stuurde me naast kaarten en folders ook een boekenlegger, een puzzel en een speldje van een visserman.


Kijk eens hoe leuk!

Nu de vakantie zijn einde alweer nadert, probeer ik nog gauw zoveel mogelijk te doen. herken je dat? Ik ben aan het experimenteren met aquarel verven....... en ik maakte deze week van een aantal veilingkistjes een leuk tuinhoekje. Dat idee heb ik even toegevoegd aan een eerdere blogpost over dit onderwerp en je ziet het hier!

Wat is het meest bijzondere souvenir dat jij ooit kocht of kreeg?

Liefs
Carolien

9 opmerkingen:

 1. Jammer dat de vakantie er bijna weer op zit. (Hoewel ik werken ook leuk vind). Ik heb nog geen souvenirtjes terug gekregen en zelf koop ik het bijna nooit voor mijzelf dus op die vraag kan ik geen antwoord geven :). Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn nog veel mensen op vakantie, dus hopelijk komt jouw souvenir ook snel!

   Verwijderen
 2. Ah, fantastisch! Al die zorg die aan de swaps is besteed ❤️
  Ik heb mijn vakantie nog tegoed, jippie!😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja; wij kochten een houtsnijwerk in Canada ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kreeg van mijn zoon een deegrol want die hoor je te hebben volgens hem. Heb nog nooit van mijn leven een deegrol gebruikt of gemist maar goed. Het is wel grappig en lief dat hij iets voor me mee nam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha en waar kwam die deegrol vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezelligheid! Als ik dit zo zie heb ik er een beetje spijt van dat ik niet heb mee gedaan. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!