zaterdag 3 oktober 2015

Dieren in het zonnetje

Zonnige dagen in de herfst voelen echt als een bonus, vinden jullie niet? Je verwacht grijze luchten en veel wolken en als er dan een dag - wat zeg ik, een hele week!-  de zon schijnt is dat toch wel erg genieten!


Morgen moeten onze trouwe huisgenoten natuurlijk nog eens extra in het zonnetje worden gezet! Nou, dat was vandaag al het geval met de dierendagswap die MiM organiseerde. Als je als hond zoiets moois met de post krijgt, mag je toch in je poten klappen :-)


Een geborduurd hartje met naam, een prachtige gipsy tashanger (ook met haar naam), een roze riem met heuse studs en nummer-1-embleem én een schilderijtje. Oh ja, en heerlijke staafjes... allemaal van Sil.

Zelf mocht ik voor deze knapperd Luna van de Postfabriek iets maken. (Ik dacht er pas aan een foto te maken toen het pakje al dicht was geplakt)



Ik zeg: volgend jaar weer!

Onze Griekse mocht vandaag ook al van een ijsje genieten: een ijsvormpje gevuld met water en veel hondenbotjes en een kluifje dat dient als stokje. (Tip*Je kunt ook de inhoud van een potje babyvoeding gebruiken, dan worden de ijsjes wat vaster).




















Nog een *tip*
Aangezien onze viervoeter niet bepaald goed luistert, moet ik haar vaak paaien met veel lekkers. In elke jas- of vestzak zitten hondenbrokjes. De ene keer worden ze keihard, de andere keer vind je alleen nog kruimels of ruiken ze bepaald niet meer lekker. Herkenbaar? Daarom heb ik nu altijd tic tac doosjes bij me, gevuld met kleine hondensnoepjes. Wel zo handig.

 
Wisten jullie trouwens dat we nog een hond hebben? Eentje die wél goed luistert? Het is Twirre, onze adoptiepup.
 
 
 
Twirre wordt opgeleid als hulphond/blindegeleidehond en zijn opleiding wordt gesponsord door adoptanten.

Natuurlijk kreeg deze viervoeter ook wat lekkers met de post en tienerdochter schreef er een heuse brief bij.

 
Fijne dag met je huisdier morgen!
 
Liefs,
Carolien

20 opmerkingen:

  1. Al moet eigenlijk elke dag dierendag voor de dieren zijn, toch is zo'n extra verwendag leuk. Wij hebben nooit zoveel huisdieren gehad, verder dan een cavia, een hamster en een valkparkiet zijn we niet gekomen. Onze valkparkiet was tam, wel heel leuk om hem in de kamer te zien rondvliegen en op je schouder te laten belanden.

    Ik wens jullie honden morgen een fijne dierendag! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om je dieren zo extra te verwennen, alhoewel het is hier elke dag dierendag.
    Wat leuk om er een adoptiepup bij te hebben, maar wat zullen jullie Twirre gaan missen als ze weer weg gaat.
    Goed idee, om zo´n verantwoord ijsje te maken, beter dan een echt ijsje en ook de tip voor de hondensnoepjes in een klein doosje. Ik vind ook altijd hard geworden brokjes in m´n zakken.
    Fijne zondag morgen met de honden!
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben de pup niet in huis hoor, het is een financiële adoptie!

      Verwijderen
    2. Wat doen jullie toch bewust goede dingen. ♥

      Verwijderen
  3. Wat leuk die swap is me even ontgaan,volgend jaar maar weer ,en een tweede hond en met een missie goed hoor en leuk ook ,gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat weer een leuk idee, zelf geen huisdier in het verleden wel een New Foundlander gehad. Maar zoveel verdriet met in laten slapen dat ik tegen mezelf zei dit wil ik nooit meer. En wat een goed idee z'n tic tac doosje met hondenkoekjes zijn ze wel heel klein denk ik. Geniet nog even van het mooie herfstweer voor zolang het duurt, komt wel wat verandering als ik me goed heb in laten lichten. Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Volgens mij heeft Sil al dat moois voor Illie gemaakt. Ik herken haar stijl :).
    En wat leuk dat jullie ook een adoptiepup ondersteunen, goed van jullie. Ennuh heerlijk dat weer hè, ik had van de week zelfs een rode neus gekregen van in de zon zitten onder het afdak ;). Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad van Sil, ik zal het nog even erbij zetten!

      Verwijderen
  6. Net als bij Marloes is bij mij de swap ook ontgaan, super leuk!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat leuk die dierenswap!!
    morgen ook hier ons"puk"eens extra verwensnoepje bijgeven,knipoog!(morgen dierendag,hee),het is hier alle dagen verwen-knuffeldag,hoor!dat ijsje,zo grappig!!dat tictac-doosje,ja dat idee ga ik zeker gebruiken want zoals bij jou zitten overal van die kleine snoepjes,maar eerst de tictacjes opsmullen,knipoog!groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik doe niet echt aan dierendag...het is iedere dag feest hier ...;-)))..fijne zondag verwen ze maar goed hoor morgen....ga ik Trevor ook doen natuurlijk x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zeker leuk deze swap voor de echte dierenliefhebbers!
    Wat een ideetjes, tik tak doosje met hondenkoekjes, hondenijsjes kom er maar op haha!
    Het mooist vind ik wel de brief van tienerdochter!
    Geniet extra van jullie dieren morgen ( of ehhh eigenlijk vandaag hihi)
    Fijne week
    Liefs Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke swap zeg! Helemaal aan mij voorbij gegaan. De volgende keer toch maar iets beter opletten :).Onze hond is al de hele week verwend, ja als hij je model is moet hij ook zeker betaald worden met snoepjes haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk idee, een hondenswap!
    En inderdaad, het is genieten van het prachtige weer!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De hondjes worden maar verwend bij jullie! Pippa mocht vandaag heerlijk in het bos rondrennen tot ze er bij neer viel! Ze ligt nu naast me in een diepe slaap. :-)) XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja jouw Griek is extreem verwend,
    ik heb het al op IG gezien wat een enorm mooie dingen Sil voor jou heeft gemaakt.
    Fantastisch.

    En wat een lieve hond is jullie tweede hond. Als adoptiemama zou je hem toch af en toe ook eens bij jullie thuis te logeren moeten vragen , he?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben akkoord met Brigitte - als jullie toch de adoptieouders zijn, zou dat schattig bolleke wol toch wel eens op visite moeten kunnen komen hé ;-)... Alhoewel, zou De Griek dat wel appreciëren ?
    Dat Tictacdoosje, dát idee had ik tien jaar geleden moeten hebben... Zucht... Toen zat ik ook altijd met kruimels-en-geurtjes-in-jaszakken (koppige beaglepup, ik vermoed vrij vergelijkbaar met De Griek...)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goed idee van dat tictac doosje. En je hebt 'm ook nog leuk versierd.
    Gezellige boel daar bij jullie, met de honden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heeft die Griek toch een schattige snoet! De deugenieterij druipt er af! Heerlijk zo'n extra puppy in huis...alleen hoeveel hartzeer gaat dan doen als je moet afscheid nemen...? Dankjewel voor alle tips...die ijsjes is iets voor volgende zomer! Er gaat hier gesmikkeld worden!

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!