vrijdag 23 november 2018

Mijn 8 leukste boeken van 2018

Op dit moment ben ik in mijn 35e boek bezig dit jaar. Er zaten weer een paar hele mooie tussen en die wil ik graag hier met jullie delen.

The little book of Lykke
Meik Wiking


'The little book of Lykke' is een vervolg op de bestseller 'The little book of Hygge'. In Denemarken scoren ze hoog als het gaat om gezelligheid en alledaags geluk. Meik Wiking, doet onderzoek naar geluk en waarom juist de Denen (maar ook wij Nederlanders) hoog scoren. Een luchtig boekje met veel leuke onderzoeksresultaten en mooie illustraties. Het zet je bovendien aan het denken! 

Wie het mooist valt
Sara NovicEr zijn veel boeken geschreven over de Wereld Oorlog, maar veel minder over de oorlog in voormalig Joegoslavië. Dit boek gaat daarover. Het zorgeloze leven van de 10-jarige Ana in Zagreb wordt ruw verstoord als de oorlog uitbreekt. Je beleeft het mee door de ogen van een kind. Er komt veel op haar pad en uiteindelijk staat ze er nog maar alleen voor. Van Zagreb gaan we naar New York waar ze later studeert. Een heel ander leven, maar het verleden blijft haar achtervolgen. Na tien jaar keert ze terug naar Zagreb om te kijken wat er over is van haar geboorteland  Het boek is heel vlot geschreven en je leeft mee met Ana en haar gezin. Er gebeuren gruwelijke dingen, maar Ana weet zich staande te houden.

De acht bergen
Paolo Cognetti"Er gebeurt helemaal niks in dit boek", zei mijn collega waarmee ik vaker boeken uitwissel en ze gaf het me na een paar dagen alweer terug. Haha, misschien klopt het wel, maar ik heb enorm van dit verhaal genoten. De omgeving wordt heel nauwkeurig beschreven waardoor je jezelf in de bergen waant. Hoewel ik het boek begin dit jaar las, zie ik de beelden nu nog voor me. Verwacht geen ingewikkelde complotten en intriges, maar gewoon een mooi verhaal van twee vrienden in hun zoektocht naar geluk in de Italiaanse Alpen. 

Help me!
Marianne PowerLekker luchtig voor tussendoor. Ik schreef er hier al over.

De thuiskomst
Anna Enquist


Ik kreeg dit boek in een swap en was niet gelijk enthousiast. Een historische roman uit 1775 ? Maar vanaf het eerste hoofdstuk was ik geboeid. Het gaat over ontdekkingsreiziger Thomas Cook, of liever over zijn vrouw Elizabeth Barts. Moeder van zes kinderen waarvan geen enkele het overleefde. Omdat je weet dat het echt is gebeurd, fascineert het nog meer. Hoeveel verdriet kun je als moeder dragen? Het leest als en trein, maar dat kan ook niet anders met een schrijfster als Anna Enquist die de meest mooie zinnen weet te componeren.


Birk
Jaap Robben


Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Ze hebben aan beide zijden een buur, maar verder is het eiland onbewoond. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd.  Zijn moeder zet hem in een onmogelijke rol. Mikael zoekt troost in het opvoeden van een jonge zeemeeuw. 
Een boek met weinig hoofdpersonen, maar misschien daarom zo krachtig. Net als de acht bergen wordt ook hier de omgeving gedetailleerd beschreven. Er is een mooie parallel tussen het leven van de jongen en de zeemeeuw.Eva
Bregje Bleeker


 

Eva groeit op in een arme katholieke omgeving en maakt carriere in een tijd waarin dat voor vrouwen nog uitzonderlijk is. Als ze net hoogleraar is, krijgt ze dementie met parkinson tot gevolg. Maar ziek zijn is voor anderen, niet voor Eva.
Eva is een waargebeurd verhaal, verteld vanuit Eva's dochter Bregje. Het verhaal gaat niet alleen over de ziekte van Eva, maar ook over familieverhoudingen en met name de rol van Bregje als mantelzorger. Zij zet haar hele leven opzij om er voor haar moeder te zijn. Indrukwekkend. 

Wees onzichtbaar
Murat Isik


Voor mij het mooiste boek van dit jaar! Met stip. Ik schreef er hier al over.

Lees jij veel? En welk boek is jou dit jaar het meest bijgebleven?

Liefs,
Carolien


34 opmerkingen:

Bertiebo zei

Je laat er acht zien daarvan heb ik er precies vier gelezen. De rest noteer ik

Myriam zei

Bedankt voor de boekentips, mijn leeslijstje is weer aangevuld. :)

de DIY Diva zei

Ja, Lykke heb ik in de Nederlandse vertaling gelezen. Een lekker positief boek!

Crealice zei

op dit moment lees ik En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Over het algemeen een leuk boek. Het onderwerp moet je wel liggen natuurlijk. Ik hou nooit bij welke boeken ik lees, misschien moet ik dat eens gaan doen?

lien zei

Ik haal bij jou ook regelmatig tips!

lien zei

Veel leesplezier!

lien zei

Inderdaad, lekker positief, ik vond het erg leuk om te lezen.

lien zei

Dat is dat boekje over taalgebruik, toch? De eerste vond ik erg leuk!

Onliemie zei

Ik denk goede tips, boeken die mij ook wel liggen. Alleen ... ik heb helemaal geen tijd meer om te lezen. Alleen nog tijdens vakanties lukt het. Jammer. Deze noteer ik alvast! Dankjewel.

Roelien zei

ken je dochter van het moeras, van Karen Dionne? Voor mij het mooiste boek van 2018!
groetjes Roelien

Es zei

Lykke en Help zijn geweldig....en wees onzichtbaar ga ik zo bestellen dank!
X Es

Purperpolletje zei

Ik lees nu Wat Milo zag, van Virginia Macgregor, aanrader, maar die is uit 2015.
Ik heb mijn leeslijstje aangevuld met Eva, waarvoor dank!

Unknown zei

Geen van alle gelezen maar wie het mooist valt gaat per direct op mijn lijst. Bedankt voor de tip.

lien zei

Gewoon doen, het is zo lekker ontspannend!

lien zei

Staat genoteerd! Even gekeken op Bol, klinkt echt goed!

lien zei

Die vind jij zeker mooi!!

lien zei

Het jaar maakt mij niet uit. Volgens mij zijn niet alle boeken hierboven van 2018 hoor! Dus bedankt voor de tip!

lien zei

Graag gedaan! Veel leesplezier!

Sandra zei

Ik ben een slechte lezer... maar Birk trekt me wel aan ;-)

lien zei

Ja en je hebt het in twee dagen uit!

Ageeth Mooij zei

Weinig zo persoonlijk als lezen. Ik hou van boeken die zich in onze werkelijke geschiedenis afspelen. Dat geldt voor De thuiskomst, Eva en Wees onzichtbaar. Pareltjes!

Happy Earl Grey zei

Wees onzichtbaar heb ik ook in een keer uitgelezen, prachtig boek een juweeltje! Groetjes

Ada Kopitopoulou zei

Ik heb weinig tijd om te lezen. Ik ga binnenkort een maand naar Amerika op vakantie en op vakanties lees ik altijd. Ik hou je lijstje in gedachten.

Maia zei

Lezen doe,ik het meest op vakantie, thuis schiet het er vaak bij in maar ik heb er altijd wel eentje ergens liggen om te lezen.
Deze vakantie in Engeland las ik het huis op de kliffen van Liz Fenwick.
Zij doet onderzoek voordat ze fictie schrijft, het is een romantisch verhaal dat speelt in het huidige cornwal en het cornwal in oorlogstijd. Ik vond het zo jammer dat ik het uit had....heb jij dat ook wel eens.
Hygge heb ik ook gelezen, dit vervolg ken ik niet goede tip en de acht bergen staat op mijn lijstje om nog te lezen.
Leuke post!
Groetjes Maia

johnypoipet zei

Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
I love your page on your post.. That is so pretty..
gclub

Pippa's Hus zei

Heerlijke boeken zitten er tussen! XX Esther

lien zei

Ja he!!

lien zei

Prachtig boek inderdaad!

lien zei

Een maand naar Amerika... wat een leuk vooruitzicht, veel plezier!

lien zei

Ik houd erg van Engeland, dus die tip ga ik bewaren!

lien zei

Thank you!

Crealice zei

ja klopt, de eerste heb ik nog niet gelezen

الرحمه للتنظيف zei


شركة تسليك مجاري بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة شفط بيارات بالجبيل
شركة نقل عفش بالجبيل

الرحمه للتنظيف zei


شركة المثالية للتنظيف

شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat!