woensdag 17 februari 2016

Een buurt-app

Een groeps-app in de wijk waar je woont. Het idee stond op Facebook en kwam van iemand die oude foto's plaats van onze wijk. Ik vond het een goed en veilig idee. Zie je iets verdachts, dan meld je dat in de app en als groep sta je sterk tot de politie ter plaatse is. Dat was een beetje het idee erachter. Hoewel ik de initiatiefnemer niet persoonlijk ken, meldde ik me aan met mijn nummer. Al gauw werd ik toegevoegd.

Een aantal dagen was het stil. Daarna kwam de berichtenstroom ineens op gang: 623 in een uur. Het leek meer op de telefoon van tienerdochter. "Wie zit jou steeds te appen?"
De berichten kwamen van ene Kevin. Over een foutief geparkeerde auto, waar vervolgens zes (!) foto's van werden gemaakt en geplaatst. Of iemand wist van wie die auto was. Er reageerden een paar mensen dat deze groepsapp niet voor dat soort zaken is bestemd. Daar begreep Kevin niets van. Een heftige discussie volgde.

Kevin besloot in plaats van appjes geluidsfragmenten te sturen. Met een zwaar Limburg accent en het nodige gezucht vertelde hij wat er in het verleden al allemaal in de wijk was gebeurd.
Ene mevrouw J. reageerde of het een idee zou zijn als we ons allemaal even kort voorstellen. Wat volgde was een nieuw geluidsfragment van Kevin met zijn complete levensloop. Ene Ronald moedigde Kevin aan en deed hetzelfde, maar anderen bleven reageren dat dit soort berichten moesten stoppen. Alleen bij ernstige verdenkingen zoals diefstal kon je de groep inschakelen.

Kevin bood zijn verontschuldigen aan en begon plaatjes te sturen van Mr. Bean met bijpassende quotes. Een aantal leden van de groep vond dat tof, anderen ergerden zich daaraan en lieten het niet na dit te melden.Daar zat ik. Kijkend naar mijn schermpje dat zich vulde met allerlei prietpraat. Moest ik me werkelijk veiliger gaan voelen door deze groep bewoners?
De eerste deelnemers begonnen de groep te verlaten.

Ikzelf weet nog niet wat ik doe. Ben eigenlijk wel benieuwd wat Kevin nog allemaal te zeggen heeft.... een soort Utopia, maar dan op je telefoon....

28 opmerkingen:

Juffrouw Mier zei

Pffft, wat een gedoe zo'n buurtapp! Op deze manier zou ik er niet blij van worden.

de DIY Diva zei

Hahaha...

Home and Lifestyle zei

Ik lig helemaal dubbel, maar snap dat je een beetje in een lastig parket zit...hou ons op de hoogte ;-).

Liefs, Ingrid

Janneke zei

Gelukkig dat ik niet in een buurt woon (haha). Lijkt me een lastig figuur.

Sofie zei

Hahahaha, ik zou er ook blijven hangen, uit curieusiteit. Misschien heb je voor ons wel nog zo'n leuk berichtje! Ik vind het alvast leuk om te lezen. Wetende dat er in elke buurt wel zo'n 'Kevin' wonen! hahaha
groetjes Sofie

Mirjam zei

Ik zou zeggen; heel snel er uit... of niet natuurlijk, want misschien toch wel beetje spannend? Dan hou je het nog een paar dagen vol. Stoppen doe je sowieso wel denk ik.
Liefs,
Mirjam

blauwruitje zei

Oef verlaten zou ik denken maar ondertussen leer je zo wel de mensen kennen. Misschien nog even afwachten en dan wegwezen? Succes. groetjes Sandra

Onliemie zei

Oei dat is een tegenvaller... snel wegwezen zou ik denken. Alleen is dat wel genant tov de buurt... ben wel benieuwd wat voor onnozelheden die Kevin nog gaat uitkramen...;-)

Marjan zei

Wat jammer dat een initiatief met de beste bedoelingen vergalt wordt door een paar dwarsliggers...
Maar die kunnen toch uit de groepsap verwijderd worden? Of 'durft' de moderator dat misschien niet?
Jammer dat het zo loopt. Zou het nog beter worden? Als het aan mij zou liggen,dan stapte ik uit de groep (vóór het bestaan van de groepsap ging het immers goed?), het scheelt een heleboel negatieve energie...
Groetjes weer

Katrien zei

Haha grappig. Het ligt misschien aan de naam? Ene Kevin heeft ons Aladin-team flink zoet gehouden. 'Heb je een vraag, mail het naar Aladin, vraagbaak van de bibliotheek '. De meest bizare vragen kwamen namens Kevin binnen :-)
Ben heel benieuwd hoe jouw verhaal afloopt.

Mirjam zei

Haha, real life soap! Ik zou zeggen, aanhouden en erover bloggen! Of is dat heel egoistisch van mij? :) Vind de Kevin van Katrien ook hilarisch, trouwens. Ik vind het bijna jammer dat ik geen Kevin heb...

Mirjam zei

Ben nu wel heel benieuwd naar de vragen van jouw Kevin, Katrien... :)

Es zei

Hier werkt de app heel goed maar wij hebben dan ook geen Kevin hihi
X Es

It's me zei

Ik word erg onrustig van groep aps...ga er meestal gelijk uit....hihihihihi.....ben benieuwd hoelang je het oud houd...nou geniet er nog maar even van....liefs Ria x

ireneinhetatelier zei

Je zou zelf een andere groep kunnen starten, mensen vragen en dan zo een buurtgroep starten, dan begin je met een groep mensen, die je kent.
Hier zou ik snel uitstappen, hoewel ik ook best nieuwsgierig ben naar het vervolg...

Unknown zei

Jeetje, dit is wel heel erg 2016 haha ik denk dat je jouw energie beter ergens anders in kunt steken :-p

Els04 zei

kan een soap serie van komen ;)
Zou ook niet weten wat doen in jouw plaats...

Anoniem zei

Tja,
Ik vraag me dan af wie zo'n Kevin is.
Een mafkees, een grapjas, met verkeerde bedoelingen of iemand die eenzaam is en ineens een platvorm heeft gevonden.
Ben benieuwd Carolien!

Liefs, Gerry

Dinah zei

hahaha, ik denk dat iedere buurt wel een Kevin heeft.

Lieve groet, dinah

lien zei

Ik ook!

Pippa's Hus zei

Ach jeetje dan heb je zomaar ineens weer een 'ding' waar je iets mee moet. Getsie. Je neemt vast de goede beslissing. Enne doe je Kevin de groetjes? ;-)) (sorry beetje flauw.) XX Esther

What's in a day zei

In stilte lach ik er nu om, maar ik zou me waarschijnlijk snel afmelden...die Kevin heeft ineens zo'n geweldig publiek..... Hij geniet hiervan. In de gaten houden Carolien, hi, hi.....wordt vervolgd????

Liefs Eefie

Marleen zei

Zou het niet dezelfde Kevin zijn :)

Marleen zei

Alles noteren en in een boek ervan maken :D

Unknown zei

Haha mooie inspiratiebron voor je Blog.

Bij Guusje Thuis zei

Daarom heb ik me hier niet aangemeld terwijl wij van de gemeente zelfs een bordje in de straat kregen dat hier een buurt-whatsapp groep actief is ofzoiets.

Onze straat is erg rustig maar aan de achterzijde zit een doodlopend steegje met veel parkeerplaatsen en dat steegje loopt ook uit op een winkelstraat waar, netjes gezegd, van alles wat boven de winkels loopt. Dus bij elke vreemde vogel (en die lopen daar meer dan genoeg dus maar doen verder niets), krijg ik dan vast een appje, zo geen zin in. Zeker niet als ik niet thuis ben :)

Maia zei

Haha wat een verhaal!
Denk dat het inderdaad wel nuttig kan zijn zoiets voor een buurt maar of ik zelf deel zou nemen aan zo'n vuurwapen..nee denk ik niet...hoewel Utopia hihi
Succes met volgen
Groetjes Maia

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Whahaha heerlijk dat laatste stukje. Ik zou me er al voor hebben afgemeld. Ik ben soms heel blij dat ik van bepaalde mensen/mannen geen apps ontvang. Wat een bulshit kunnen die soms versturen. Al die domme filmpjes...manlief kijkt er ook graag naar ;). Succes ermee! Knuff!

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat!