vrijdag 8 maart 2019

Wat te doen met al die kindertekeningen?

Ook op het werk is Marie Kondo regelmatig onderwerp van gesprek. Een collega liet me trots op haar telefoon een foto zien hoe de truitjes er in haar kledingkast bij liggen: als rolletjes parmantig naast elkaar. "De ruimte die je overhoudt is niet normaal"zegt ze en schudt haar hoofd. Ik vertel dat ik ook met opruimen bezig ben, maar me geen raad weet met de 8 mappen aan kindertekeningen die ik door de jaren heen hebt verzameld (en dan heb ik nog maar 1 kind!)


"Hoeveel tekeningen heb je uit je eigen kindertijd" vraagt de collega me dan. "Een stuk of 5, misschien 10" opper ik voorzichtig. Ze komt iets dichter bij me staan. "Heb je het idee dat je daarmee een hoop mist?"  Ik moet toegeven dat ik over die vraag nooit heb nagedacht."Had je 8 volle mappen willen hebben" voegt ze er beslist aan toe en ik schud van nee. "Nou, dan heeft je dochter ook genoeg aan 1 map".  Ik hoor het Marie Kondo zeggen.

Eenmaal thuis ga ik met de mappen aan de slag. Een uur verder ben ik nog bij map 1 met een grote glimlach vanwege alle herinneringen. Niet zelden staat er 'liv mama' boven zo'n tekening. Die kan ik toch niet weggooien?

Bij veel creaties weet ik nog precies de dag waarop ze hem maakte, samen aan de keukentafel. Zoals deze. Ik verzon er een gedichtje bij. Zelfs dat herinner ik me nog.Als ik met bloemetjes moest zeggen
hoe lief dat ik je vond
dan strooide ik ze als confetti
zomaar in het rond....

En ineens, afgelopen week, viel mijn oog op dit boek:


Zou dit de oplossing kunnen zijn?
Ik bestelde het en gaf de mooiste tekeningen een plekje:


Het is mooi geillustreerd (beetje Flow stijl) en ingedeeld per thema, van dieren en eten tot je gezin en natuurlijk een zelfportret. Thema's die in haar tekeningen ook steeds terugkomen.


Bij elke tekening kun je de datum vermelden waarop deze is gemaakt (helaas weet ik dat bij veel creaties niet meer).
Door de tekeningen in een voorbedrukt lijstje te plakken komen ze nog meer tot hun recht.


Haha, het huis van je dromen: een pipowagen. Hoe kan het ook anders?


Met deze tekening won ze ooit op 3-jarige leeftijd een wedstrijd en er werden kaarten van gedrukt.


Oh en dan tekstjes als deze...


Het boek is echt heel leuk en de samensteller heeft er duidelijk goed over nagedacht.  Het geeft ook een mooi tijdsbeeld van de creatieve ontwikkeling van je kind. 


Het boek is o.a. hier te bestellen.

En al die andere tekeningen waarvoor geen plek was? Tja, die heb ik toch niet allemaal weg kunnen doen (sorry Marie en sorry collega!) Maar mijn 8 mappen zijn gereduceerd tot 4. En daar teken ik ook voor!

Liefs
Carolien 

31 opmerkingen:

 1. Je hebt al een geweldige opruiming gehouden! Van 8 naar 4, ik neem mijn petje er voor af.... En dan deze prachtige oplossing, dat boek is top. Wat een prachtig naslagwerk heb je er nu aan overgehouden. ( plus het plezier van het inplakken en de heerlijke herinneringen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie oplossing om de tekeningen in te bewaren. De overige tekeningen zou je ook nog kunnen scannen om te bewaren.
  Ik heb 'van zoon en dochter een doos met spullen o.a. tekeningen, broodtrommeltje, rugzakje, kinderbestek e.d. bewaard. Of zij het willen hebben weet ik niet en anders blijft het hier staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zo'n doosje vol herinneringen. Dat heb ik ook al en daar gaat dit boek bij :-)

   Verwijderen
 3. wat een leuk boek! en wat een lief gedichtje over de pauw. Nou ja niet over de pauw maar je begrijpt me vast wel.
  https://botervliegjenl.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je ze nog hebt...en ja kondo zegt ook als het goed voelt dan is het goed toch? Fijn weekend liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi boek, precies op de juiste plek!
  Hoewel het natuurlijk niet echt tastbaar meer is; maar misschien kan je de rest scannen? Dan zijn ze nieg echt weg, maar welmooi opgeruimd 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk boek, ♥.
  Ook leuk als kraamkado.
  Een klant van mij,heeft een heel boek werk
  gemaakt van alle tekeningen en briefjes op tafel voor moeder( tegenwoordig alles via app). En toen hij ging trouwen als kado gegeven.♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oef zeg, ook nog nooit over nagedacht. Hier zitten de spullen van het grut in een grote ikeabewaardoos. Geen gek idee om er een door heen te gaan.
  Fijn weekend.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, zo in het boek!
  Ik weet nog dat ik not amused was, dat mijn moeder mijn tekeningen had opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn vader heeft 1 map voor me gemaakt en terwijl ik dit type heb ik geen idee waar die is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, moeilijk zoiets!
  Ik heb onze dochters het meeste meegegeven toen ze uit huis gingen. Maar er ligt op zolder ook nog wel wat!Kan ik ook niet weg doen!

  Mooi zijn ze idd, in zo'n lijstje! Komen ze veel beter tot hun recht.

  Geniet er van!

  Fijne Zondag, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kindertekeningen zijn zo uniek. Ik wil ze ook niet wegdoen. En vooral van onze jongste dochter die spastisch is, is het ook zo wonderlijk om de ontwikkeling van haar motoriek ook terug te zien in haar tekeningen. Ik ga dat bewaren! En mijn oudste tekent echt tekeningen die zo in een prentenboek kunnen, die mogen ook niet weg! Ze hebben een bewaarlade en als die vol is mogen ze zelf sorteren welke wge mogen, ik kijk ook mee, de mooisten mogen boven in een doos en de rest in de oud papierbak. Ik vond het mama ik hou van jou verhaaltje ook prachtig, daar smelt je toch van en zoals Marie Kondo schijnt te zeggen is dat het mag blijven als je sparks of joy voelt! Dus! Heel leuk om te zien de tekeningen van jouw kind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die spark of joy is er zeker, haha! Goed idee van jou om ze zelf te laten selecteren.

   Verwijderen
 12. Ik vind het een mooie oplossing! Kinderen produceren enorm veel tekeningen en die kun je onmogelijk allemaal bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is een goed idee! Ik had ook alles bewaard. Wel 10 dozen voor elk kind. Zij hebben ze zelf uitgezocht en uiteindelijk hebben ze allemaal 1 doos over gehouden. En daar kunnen ze mij nooit de schuld van geven. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus 10 dozen per kind? Met alleen tekeningen, nee toch :-)?

   Verwijderen
 14. Als ik zoveel moest bewaren Met, 8 kids dan moest ik een garagebox erbij huren hihi, ik heb voor iedereen 1 doos met schriftjes en werkjes van de lagere school, alle tekeningen zitten daar ook bij, en dan de tekeningen die ik van ze kreeg heb ik een paar bewaard maar echt niet alles, wat een leuk idee zo, n boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, etc of WhatsApp hem via +2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn naam is Tina Gry. Ik kom uit Wisconsin in de Verenigde Staten. Ik heb nooit gedacht dat ik weer zou lachen, mijn man liet me een jaar lang met 1 kind achter, alles in het werk om hem terug te brengen mislukte ik dacht dat ik hem niet zou gaan zien opnieuw pas toen ik een dame ontmoette genaamd Celina die me vertelde over een spell caster genaamd Dr.UZE, Ze gaf me zijn e-mailadres en mobiele nummer en ik nam contact met hem op en hij verzekerde me dat mijn man binnen 48 uur bij mij terug zal komen, In niet minder dan 48 uur kwam mijn man terug en smeekte om vergiffenis, zeggend dat het de duivels zijn, dus ik ben tot nu toe nog steeds verbaasd over dit wonder, ik kon het niet bevatten, maar zodra de betovering werd uitgesproken, werd ik zwanger en heeft mijn tweede kind (Michelle) bevallen als je hulp nodig hebt van hem, kun je contact met hem opnemen via: Email: uzealospellhome01@gmail.com, WhatsApp: +2348072971407

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!