vrijdag 1 maart 2019

Werelds idee

Ik ben dol op wereldkaarten. Van de plaatjes uit het aardrijkskundeboek van dochterlief tot van die oude atlassen in de kringloop. Maar een wereldreiziger ben ik eigenlijk helemaal niet. Sterker nog, buiten Europa ben ik nog nooit geweest.`Ik zou nog eens graag naar New York willen` hoor ik mezelf al jaren zeggen. Of Canada. Ierland, Schotland... ook leuk! En Wenen, ja Wenen! En vervolgens komt het er niet van. Ik heb een man die totaal niet reislustig is en een dochter met datzelfde gen. ´We kunnen toch ook gewoon thuis blijven´ zeggen ze dan in koor. En gooien het allebei op de beestenboel dat we niet weg kunnen.

Er was een tijd dat ik best veel reisde. Het vaakst was ik in London en ik heb zes weken stage gelopen in Norwich. Daarna werkte ik voor een reclamebureau en als enige copywriter mocht ik de reisverslagen schrijven voor een magazine waarvoor we werkten. Zo reisde ik af naar Kreta, Mallorca, Kos, Bodrum, Praag en de Engelse Cotswolds om de reportages te kunnen schrijven.

De laatste jaren is het magertjes. Collega's komen elk jaar met de wildste verhalen over cruises en roadtrips. Vorig jaar zijn we helemaal niet weg geweest en ook voor dit jaar nog geen concrete plannen. Dus besloot ik maar de wereld in huis te nemen.

Ik zocht al een tijdje naar iets voor aan de muur in de kamer en stuitte op de website waar ze wereldkaarten verkopen in alle stijlen en vormen, van nostalgisch tot abstract. Of je maakt natuurlijk je eigen canvas foto voor aan de muur .

Ik ging voor dit exemplaar en ben er erg blij mee.

En intussen, terwijl ik op de bank zit,  kijk en droom ik van al die plaatsen waar ik nog niet was en waar ik heel misschien nog ooit eens naartoe ga.

En zo niet dan is het thuis ook helemaal prima.
Daar is deze dame het volledig mee eens!


Hoe reislustig ben jij?

Liefs
Carolien

30 opmerkingen:

 1. ik heb geen dromen over plaatsen waar ik ooit nog weleens naartoe zou willen maar ik zou best wat vaker op reis willen maar ik heb een man met dezelfde reislust als die van jou: in september 2 weekjes naar Spanje is genoeg. Een leuke stedentrip zou ik best willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook helemaal niet reislustig. En ook tot verdriet van mijn huisgenoten. Ik ga wel elk jaar op vakantie maar een jaartje overslaan zou ik niet zo heel erg vinden. Het is bij mij trouwens meer de reis heen en terug die ik niet zo zie zitten dan het verblijf ergens anders. Wie weet boek je nog een last minut. Fijn weekend groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die reisstress herken ik zelf ook wel hoor, moet ik eerlijk bekennen! Staat er al iets op de planning voor dit jaar?

   Verwijderen
 3. ik heb hetzelfde gen als jouw man en dochterlief
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bij jou spelen de beestjes ook ene grote rol denk ik he? Begrijp ik ook wel, heb ik zelf ook!

   Verwijderen
 4. Ik ben bang voor vliegen dus hoef niet zo veršŸ˜œ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me voorstellen! Met de trein is ook veel milieuvriendelijker! (En thuisblijven natuurlijk ook haha)

   Verwijderen
 5. Ik ben best wel reislustig, maar kan ook heel erg van al het moois in Nederland genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht vroeger dat het normaal was om overal naartoe te gaan en dat deed ik dus. Het (massa-)toerisme voor de gewone man en vrouw is pas van de jaren 60/70. Ik geniet vooral thuis van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gek he hoeveel we doen uit 'gewoonte'. Reizen omdat iedereen het doet. Ik vind het thuis ook heerlijk hoor!

   Verwijderen
 7. Ik vind het fijn thuis maar ga ook graag af en toe eens op pad. Dat hoeft niet ver of voor lang te zijn. Ik weet niet of ik ooit buiten Europa zal komen en denk niet dat ik die behoefte echt wel heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet ook niet of ik ooit buiten Europa kom, we zien wel. Ik heb niet het gevoel dat het perse moet. Wat je zegt, thuis is ook goed!

   Verwijderen
 8. Ik zie op tv regelmatig plaatsen voorbij komen waar ik best heen zou willen, maar 2 dingen houden me tegen. Financieel zit het er niet echt in en ook in mijn eentje reizen is een struikelblok. Laatst zag ik op tv voorbijkomen wat voor schade toerisme op sommige plaatsen aanricht en dan denk ik helemaal nee laat dat reizen maar. Ik zie de plekjes op tv en internet en ik droom ervan om er heen te gaan en eigenlijk is dat voor mij genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi gezegd! Ook de impact op het milieu van al die vliegreizen, dat staat mij ook heel erg tegen!

   Verwijderen
 9. Nee...ben een echte huis mus...slaap het liefst in mijn eigen bed...erugh he...maar we gaan wel weg hoor maar niet vaak...hihihihi....maar ieder zijn ding zeg ik altijd maar ...fijne zondag šŸ’•

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou van vakantie en ontdekken, maar buiten Europa ben ik ook nooit geweest. Ik hou ook niet van lange vluchten dus... Maar is dat erg, er is ook zoveel moois in Europa en daar ben ik nog lang niet uitgekeken. Reislustig! Ik heb wel twee reisjes in het verschiet... Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, waar gaan die reisjes heen? geniet van de voorpret!

   Verwijderen
 11. Elk jaar gaan we naar Oostenrijk en ja dromen voor de toekomst zijn er wel, zou graag eens naar curosau ( of hoe schrijf je dat)willen, of Canada, graag willen we een camper kopen en de wereld rond reizen, ach ja je hoort het, dromen zijn er zat maar of heg er van komt dat vraag ik me af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oostenrijk lijkt me ook erg mooi, staat ook nog op mijn lijstje. Ik kan me bij jou voorstellen dat reizen per vliegtuig erg prijzig is met 8 kids! Pfoeh! Wie weet ooit?

   Verwijderen
 12. Al best veel landen gezien. Duitsland Belgiƫ Luxemburg Zweden Engeland Hongarije Tsjechiƫ zuid Afrika Thailand Lesotho Singapore Zwitserland Oostenrijk Italiƫ Frankrijk Spanje. Het liefst ook nog naar Mongoliƫ Nepal en IJsland. Maar sibculo Lunteren en Valkenburg vind ik ook heerlijk. Nu we twee dochters hebben waarvan een in rolstoel vind ik het leuk om toch zoveel mogelijk de natuur in te gaan, zo ver als kan. Komende zomer weer bossen en ruige kusten in Zweden. I love it. Maar vooral ook contact met de mensen en proberen de taal te leren. Een beetje dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt al veel van de wereld gezien zo te lezen leuk! Zweden is een mooi vooruitzicht!

   Verwijderen
 13. Oja en afgelopen week was ook wel multi culti, net of je op reis bent. Om ons heen in het amc waren surinamers, Amsterdammers, Turken, antillianen en nog meer culturen die ik niet thuis kan brengen. Ik vind dat wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Totaal niet. Jaar in, jaar uit blijf ik het hele jaar thuis : )

  Huisvlijt. com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind reizen leuk! Nieuwe plekken ontdekken. In Juni nar Zweden ik kan niet wachten. Als je thuis blijft ben je alleen maar aan het werk! ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan je recente reis niet te vergeten, kan goed begrijpen dat je deze ervaringen koestert!

   Verwijderen
 16. Hallo, mijn naam is Hailey Mary Ik kom uit Den Haag maar verhuis met mijn man naar Waterton Lakes National Park Canada. De woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een serie gevechten gehad die ons hielden totdat hij eindelijk met mij en onze kinderen vertrok en naar Australiƫ verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. hij blokkeerde alle communicatie, hij maakte ze ongeldig. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart kwelden niet beheersen, ik werd verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Elke dag en nacht denk ik aan hem en ik zou altijd willen dat hij met me terugkwam, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die eens soortgelijke uitdagingen in haar had huwelijksleven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man naam DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot nu toe genoot. Drigbinovia kan helpen, verbroken relaties zei ze dat ik hem moest proberen. Ik nam contact met hem op via zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dat deed ik ook, daarna deed hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing, na drie weken, belde mijn man me en vertelde me dat hij ons net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Zo kwam hij met veel liefde en vreugde bij ons terug en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Dankzij Drigbinovia is hij een zeer krachtige man, dus besloot ik mijn verhaal te delen omwille van die vrouwen en mannen die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige tovenaar die bad omdat hij lang leefde om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En het heeft ook spreuken voor het genezen van hiv, kanker, etc of WhatsApp hem via +2348144480786 GOED GELUK,

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!