dinsdag 9 augustus 2011

Fluitketeltje

Ik ben al een tijdje op zoek naar een nostalgische fluitketel. Eindelijk gevonden via internet en vandaag werd 'ie door de postbode bezorgd:


Is hij niet super? En de thee smaakt extra lekker :-)

Nu we toch een kijkje in de...


nemen, laat ik jullie ook gelijk mijn keukenkasten zien:


Ik heb ze een tijdje geleden opgeknapt. Hier zie je nog even voor en na...


Erfstukken van mijn grootouders. Ze stonden heel lang min of meer verborgen in de schuur met gereedschap erin, totdat ik soortgelijke kasten in de Ariadne zag staan en op het idee kwam ze op te knappen.

Ook erg blij mee: de appeltaart sticker op de keukendeur:


Lekker receptje voor druilerige dagen.....

Veel liefs, Carolien24 opmerkingen:

 1. Wauw wat heb je die kast mooi opgeknapt, ziet er super uit! Fluitketel is ook te gek!
  Fijne avond,
  Jolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor het gezellige geborrel en het schriele fluitje in gedachten... :-) Geniet van je nostalgische bakjes thee! En je keukenkast is gaaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah daar was hij al! De fluitketel! Mooi hoor ik hou daar ook van! Ik wil nog graag een emaille theepot kopen maar dat komt er steeds niet van. Ik hoop dat de thee dan wat langer warm blijft zodat ik het ook daadwerkelijk op ga drinken.
  Het recept op de deur is ook super! Ik zag het ook eens in het groot op een muur maar volgens mij raak je daar wel snel op uitgekeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De fluitketel en de kast zijn allebei geweldig, wat kan een lik verf trouwens voor een metamorfose zorgen hè!?!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijk huiselijk gevoel geeft zo'n fluitketel. Dat recept voor de appeltaart op de deur is geniaal..moet altijd weer op zoek naar het recept in een of andere keukenla. Toch maar eens over een sticker nadenken hihi :)
  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er erg gezellig uit in jouw keuken ... kopje thee gemaakt met je nostalgische ketel stukje zelfgeballen appeltaart erbij
  ik zie het voor me helemaal gezellig .... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie fluitketel...heerlijk wat een gezellige post...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja die fluitketel vind ik ook heel mooi!!! En zo'n recept altijd handig : )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super je fluitketel echt super!!!! En ik geloof best dat de thee er lekkerder door smaakt hahahaha en je hebt de keukenkast een super nieuw leven gegeven!!

  Gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,hoi...lieve Carolien,

  .....waar het altijd zó gezellig is:-)
  Ben zo vrij om bij je aan de keukentafel te komen zitten, dan zet jij even thee met dat super gezellige fluitketeltje, kijk in intussen al het moois van die kast af.......;-)

  Ken nog zo'n verhaal over een oude kast die in de schuur stond....
  Er was eens een meisje(mijn dochter) en die kwam jaren geleden voor het eerst bij de ouders van haar vriend thuis, zoals het in 'n gemoedelijk dorpke gaat hier in het Brabantseland ga je niet bellen aan de voordeur(dat doen alleen deftige mensen)maar loop je gewoon achterom het huis.
  En dat meisje....best wel een beetje zenuwachtig bij zo'n eerste kennismaking zag vanuit haar ooghoek een prachtige oude kast staan waarvan de deuren open stonden en ze zag gereedschap op de planken liggen en aan de houten kluppelkes hingen stofjassen en schorten.
  Haar eerste gedachten waren toen......oh...wat zonde dat zo'n mooie oude kast hier in de schuur staat!!!

  En na paar jaar lieten dat stadse meisje en haar vriend een huis bouwen in dat mooie oude dorpke....en de kast stond nog steeds bij haar a.s. schoonouders in de schuur.
  Het meisje was inmiddels daar kind aan huis en zei op een dag dat ze het nou zó leuk zou vinden als die hele oude kast waarvan ze wist dat die van Moeke was geweest bij hun in het nieuwe huis zou komen te staan.
  Vader en moeder keken haar een beetje twijfelachtig aan met de woorden....wa moete gij nou toch met zunne ouwe kast in huis??
  Maar ze kregen de kast en toen die na jaren van zijn plek kwam zagen ze dat er toch wel het een en ander aan gerestaureerd moest worden, geen probleem, haar vader en bijna echtgenoot hebben samen die kast opgeknap.
  En toen het huis klaar was een half jaar na hun huwelijk werd de kast in de kamer gezet en hij stond daar werkelijk prachtig!!!
  Bij den intrek zoals ze dat hier noemen als alle familie, vrienden en kennissen op bezoek komen in het nieuwe huis keken een paar broers en zus uit hun ooghoeken naar moekes kast.....en zeiden....nou...die kast hadden wij ook wel willen hebben,maar ze waren al jaren het ouderlijk huis uit en hadden nooit om die kast gevraagd.
  Tja.......je moet er oog voor hebben hé!!!

  Lien......het theewater kookt.....je keteltje fluit.

  Mooi dat ik nou lees dat jij ook oog had voor die oude kast van thuis!!!!

  Bedankt voor de lekkere thee lieve Lien, en kom de schaai maar weer eens terug halen( ook zo'n dorps gezegde)

  Liefs,Ger.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk fluitketeltje.. je deuren zijn ook mooi geworden, gezellig in je keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo te zien heb je een super gezellige keuken. Die theepot is geweldig en die appeltaart sticker is ook zo'n leuk idee. En wat geeft dat toch een verschil als je zo'n donkere kast, licht verfd. Heel mooi gedaan.

  Nog bedankt voor je lieve reactie op mijn blog.
  Groetjes, Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw wat een mooie kast en je fluitketel ziet er super leuk uit, je thee zal inderdaad erg lekker smaken en dan je keukendeur, prachtig je zal zo iedere dag zin aan appeltaart krijgen; - D fijne dag lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kastdeuren je fornuis met daarop het nostalgische fluitketeltje in de goeie kleur...helemaal geweldig.
  Leuk dat je ons mee liet genieten.
  Fijne dag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een gezelligheid bij jou, heerlijk! zo leuk die fluitketel.. en lekker zelfgemaakte appeltaart.. en dan ook nog de supermooie kast, dat is echt genieten helemaal met ook nog een leuk en vrolijk lachend meisje in je keuken!!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik schuif graag bij je aan hoor, er is niets nostalgischer dan het fluitje van een fluitketel ipv een waterkoker die alleen maar borrelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat lief zeg, dat keteltje... En die kasten zijn zeer goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Kopje thee en een beschuitje met verse aarbeien jam.....mmmmm!En dan gewoon lekker kletsen!Je kast is prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo'n fluitketeltje laat mij denken aan de keuken bij ons bobonneke.
  Vooral in de winter vond ik het pruttelen van het water in dat keteltje gezellig en dan plots...dat zacht, nadien luid gefluit... en dan kwam...de koffie!

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi Lien...gezellig dat je 'n bezoekje aan m'n blog hebt gebracht en ik heet je dan ook hartelijk welkom als volgster.

  Fijne avond,
  Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is je kast geweldig geworden! En dan genieten van een heerlijk vers kopje thee (gezet met je mooie fluitketel) en een stukje appeltaart erbij, misschien wel gebakken door het lieve dametje op de foto...

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gezellig in je keuken.....
  Mooi geworden je kast en je fluitketel is super!

  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waar heb je die fluitketel gevonden? Zo eentje zou ik ook dolgraag hebben. Kan hij ook op inductie???

  http://www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi werk je keukenkasten en orgineel zo een keuken sticker eerlijk ..ik had dit nog nooit gezien een recept sticker om op je deur tekleven ,vreemooi groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!