zondag 14 augustus 2011

Onderzetter wordt mutsje....

Regelmatig zie ik op verschillende blogs de leukste haakwerkjes voorbij komen. Dat wil ik ook! Probleem is alleen dat ik me nooit zo in haken heb verdiept. Ik kan wel recht toe recht aan haken, maar verder...? Vandaag een poging gewaagd een simpel (nou ja?) onderzettertje te maken. Het ging al gelijk fout! Ik heb de steken te krap genomen, waardoor het bol ging staan. Net voordat ik het in de prullenmand wilde gooien, kwam dochterlief de kamer binnen.
"Ohhh ben je een mutsje aan het maken voor mijn Polly Pocket?"
"Uhh..., ja, leuk he?!"

En zo geschiedde dat dit rare haakseltje....


Toch nog een bestemming kreeg!Zal het ooit nog iets worden? Iemand nog tips hoe ik de basisprincipes kan leren? Ik zag in het ECI magazine een enorm leuk boekje: diertjes haken. Maar geen idee of ik wijs kom uit de beschrijvingen?

Liefs Carolien

23 opmerkingen:

 1. Hoi Carolien, wat een leuke grappige mutsjes heb je gehaakt, gewoon blijven proberen er zijn boekjes te koop waar de basis begrippen instaan of anders mail mij even dan scan ik ze voor je, Lieve Groetjes Esther,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, dat zou maar zo een creatie van mij kunnen zijn. ´k Zat er net op te broeden ook eens een beginnersboekje te kopen. Grappig. Het mutsje doet ´t trouwens heel goed op het hoofd van Barbie.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je was helemaal niet met een onderzetter bezig, suffie...je maakte een mutsje haha! Dat zag ik meteen ;-)!

  Leuk hoor!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha Wat grappig ! Ze staan iig goed bij de popjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt zo grappig. Maar het is toch nog iets geworden. Ze staan er leuk ;-). Ik dacht dat ik het ook nooit zou leren. Toch maar haakcursus (2 avondjes) gevolgd en toen maar proberen. Op internet kun je ook erg veel vinden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schattig !!!
  Bij de bieb(als je lid bent) kan je handige haakboekjes vinden!
  Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi mutsje ... ik heb je een mail gestuurd met een kleine
  beschrijving voor een platte
  ronde onderzetter ....

  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmmmm, ik vond het ook wel een leuk bloemetje anders :)

  Ik heb allerlei boeken uit de bieb geleend waar de steken in stonden... Moest in het begin de hele tijd kijken hoe een steek nu ging.... Ik kon niet zonder... Maar al gaande komt het dan wel als automatisch iets....
  Ach, hier gaat het nog vaak wel eens mis hoor.... Ben nu denk ik bijna een jaartje bezig....
  Het is super leuk.... Zo het zeker nog niet opgeven.... Op youtube staan volgens mij ook nederlandstalige filmpjes van de basissteken.... Meende dat eens een keer voorbij te zien komen....

  Groetjes van ivonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er staat inderdaad heel veel op YouTube.
  Waar ik veel van geleerd heb , al is het in het Engels,maar dat went heel snel is deze
  http://www.youtube.com/my_subscriptions?feature=mhee&s=mjSmSAir3jkKgoMJULsj4MF7qNzJQl0QV_Kf8PNjYH0
  Je ziet precies hoe je het moet doen.
  Het is dan wel:
  filmpje kijken,even filmpje stoppen, zelf proberen, filmpje verder kijken, stoppen, zelf proberen...maar als het mij lukt, lukt het iedereen.
  Zij is echt geweldig.
  Succes enne...als je dat mutsje maar lang genoeg platdrukt, wordt het vanzelf een onderzetter.
  Groetjes,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, die onderzetter heeft gelijk een mooie bestemming!! Met zo'n beginnersboekje gaat het zeker lukken.

  Ik haal nog geregeld uit en leer er nog steeds van alles bij of doe iets fout en laat ik dat nou net leuk vinden, en mag het blijven hahaha!!

  Succes met je volgende onderzetter...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig kwam dochterlief precies op het juiste moment de kamer binnen haha!! superleuk een door mama gehaakte muts:)
  ik lees dat je al wat haaktips gekregen hebt, dus ik kijk uit naar je volgende post met misschien wel een leuk diertje:)

  succes!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig! Hahaha en het staat zo schattig.....
  Mooi hoe een ander iets anders in iets kan zien!

  Succes verder met haken!

  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad you tube, boeken uit de bieb. Eerst "plat" gaan haken zoals bloemetjes, onderzetters. Zo'n boekje met dieren haken is vaak best ingewikkeld en priegelig om daar mee te beginnen.Succes en we zien je vorderingen vanzelf verschijnen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha, wat leuk, het sprookje van hoe een onderzetter een poppenmutsje werd haha.
  Ik zou je graag helpen hoor, als het je nu echt niet lukt kom je maar een keertje langs dan leer ik je haken.
  Ik heb zelf een hele eigenaardige manier van hoe ik mijn haaknaald vasthoud.
  Volgens mijn moeder als een hooi-vork zo plomp haha.
  Gaat erom wat je haakt niet hoe je haakt toch.
  Maare, de uitnodiging voor "haakles" is gemeend, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja ik kan het gevoel ik wil ook heel graag mooie spulletjes haken maar kan ook niet haken ik heb wel al wat vd basis op You Tube geleerd maar zelfs dat ging scheef hahaha maar je onderzetter heeft inderdaad een hele goede bestemming.
  Ik hoor om me heen dat je het gewoon moet blijven proberen en dan krijg je er handigheid in.
  Succes gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gezellig dat je me gaat volgen
  ik zag je erbij staan ........

  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O, Carolien ik zit hier werkelijk te gillen van het lachen, zoals je het schrijft en de reacties erop, heerlijk.
  Je hebt gewoon te weinig steken gehaakt in 1 ronde, dan gaat hij omkrullen, maar ik haak nooit volgens patroon, dus aan mij heb je ook niets, heel veel succes met mutsjes haken, kan hij ook groter als wintermuts voor mij????

  Een lieve lachgroet van Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die popjes boffen maar met zo'n hip hoofddeksel!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat fijn zo'n dochter die overal iets in ziet!
  haakze!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is in elk geval een leuk mutsje geworden! en je dochter is blij ;-))

  ik heb is een keertje een tasje gehaakt, ook al was het maar een probeersel het viel nog mee, maar gewoon uit het hoofd en heb nog nooit volgens een patroon gehaakt, heb dat wel is bekeken maar snap er geen sikkepit van...sorry kan niet helpen...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hi hi, wat vreselijk grappig!! Youtube is ook wel handig en dan gewoon tig keer op pauze zetten of terugspoelen, maar dan ZIE je het tenminste... Ik kan het niet zo goed vanuit een boekje...
  En ik heb pas met vriendinnen een haakworkshop gedaan. Heel leuk en handig voor de basisprincipes!! Wij deden het bij EchtStudio (kijk op onze blogroll)

  Succes :-)

  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hihhi je hebt een alleraardigst barbymutsje ontworpen!!
  Succes nog
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat gaaf!! Je bent een natuurtalent hoor, zomaar mutsjes haken die precies goed op maat zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!