maandag 5 september 2011

Advent swap!

Ik weet, het is pas september, en we hadden dit weekeinde nog tropische temperaturen, maar ik wil het toch al even over kerst hebben...

Ik had vroeger een Deens vriendinnetje die ieder jaar een adventkalender van haar ouders kreeg. Niet zo'n saaie kartonnen plaat met chocolaatjes achter de deurtjes, nee.. echte juten zakjes gevuld met een kleinigheidje. Het is me altijd bijgebleven.

Vorig jaar heb ik me op deze megaklus gestort: een adventkalender borduren voor dochterlief. 24 zakjes die natuurlijk ook gevuld moesten worden om af te tellen tot kerst.



Ze vond het helemaal geweldig!
Door het jaar heen verzamel ik kleinigheidjes die net in die zakjes passen en zo zal hij ook dit jaar weer worden gevuld.

Maar eigenlijk lijkt het me zelf ook wel leuk om van 1 tot 24 december iets kleins uit te pakken. En zo kwam ik op het idee voor een advent swap.   

Nee, je hoeft niet te gaan borduren :-)! Het idee is als volgt: jij verzamelt 24 cadeautjes voor mij en ik doe hetzelfde voor jou. Het gaat echt om kleine dingetjes, een mooie kaart, een kaarsje, iets zelfgemaakts, maakt niet uit...je hoeft er niet uitgebreid voor te shoppen, gewoon dingetjes die je nog thuis hebt liggen of voor een prikje tegenkomt bij de kringloop of zo...
Deze cadeautjes pak je mooi in, je voorziet ze van een nummertje en stuurt ze op. Dat alles natuurlijk voor 1 december, want dan kan het aftellen gaan beginnen!
Ik kom er nu al mee zodat we nog ruim de tijd hebben om van alles te verzamelen.

Spreekt dit idee je aan, laat het me dan via een berichtje weten, graag voor 30 september. En schrijf ook in je reactie wat voor soort cadeautjes je leuk zou vinden om te ontvangen.
Als er meerderen reageren, kunnen we misschien koppels maken?

Maar misschien reageert er wel niemand, haha?!

Ik ben benieuwd!!

Groetjes Carolien





26 opmerkingen:

 1. Ik vind het een heel leuk idee.....maarre 24 kadootjes verzamelen......pffff....das heel wat.......ik zou het voor jouw wel weten denk ik.....maar niet voor iedereen hoor.......heb ooit zo'n kraam mand gemaakt vond ik wel leuk...hmmmmm...wat zal ik doen???.........als ik de enige ben ...zeg ik ja !! en doe een ruil met jouw??? hihihih!!....liefs van mij...xxx...24.......pffff....ik weet er al 1...of twee...nee drie...schiet al op !!...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig idee,Super, ik zit al jaren erover te denken om z'n advent kalender te maken, lijk me erg leuk, ik zou zo wat kleine leuke dingetjes voor jou kunnen verzinnen, wie weet reageren er meer, kun je kiezen ;-D lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me heel erg leuk om met je te ruilen.
  Wat een uitdaging !! groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk idee. En wat een prachtige Adventzakjeskalender heb je gemaakt, schitterend!

  Ik kan me voorstellen dat je dochter het helemaal geweldig vond!!!

  Ik zou wel graag mee willen doen, maar ik weet niet of het me lukt... Nu is het nog geen 30 september... ik hou dus nog even een slag om de arm, maar het idee vind ik superleuk!!

  Liefs, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja ...ik meld me net aan bij Hooking with Laa Laa's advent swap...had ik dit geweten...dan deed ik met jou mee...maar ik heb me al vast gelegd...jammer maar een top idee!
  liefs Cinderell@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Owh, wat een leuk idee! Kadootjes verzamelen/kopen voor een ander en kadootjes krijgen!! :) Leuk! Ik vind december toch al een superleuke en gezellige maand (ikke is 5 december jarig en ben dus een echte Sinterklaasfan hihi)...mij lijkt het hartstikke leuk om te doen en ik word van bijna alles blij, das dan weer makkelijk haha..

  Welnu, zo te zien en lezen, heb je al keus genoeg, dus dat gaat helemaal goedkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig je geborduurde zakjes wat een werk is dat geweest zeg!
  Erg leuk idee die swap, ik wens jullie veel plezier maar krijg het binnenkort vrij druk ivm volle klassen op school, tegen sint en kerst is het helemaal top-drukte dus ik sla even over.
  Ben toch benieuwd dit gaat een giga leuke swap worden!
  Lieve groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een geweldig superleuk idee! maar ik weet ook niet of ik het red, komt nog een hele drukke tijd aan voor ons...ik wens jullie veel plezier met de swap! en die je voor je dochter had gemaakt is zo mooi!!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk idee !! Maar... Ook geen tijd ;) Drukke maanden en ga ook nog op vakantie... Maar ben heel benieuwd wat iedereen gaat verzamelen, vind het alleen al leuk om te lezen en te zien, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O Lien ik vind het idee super ik heb alleen zo weinig tijd. En de kleuren van je keetje zijn reuzeleuk!
  Ik wil dit jaar ook een adventskalender gaan maken, ben benieuwd of het er ook echt van komt.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Lien,

  ik vind het een geweldig idee, als je nog mensen zoekt, wil ik wel meedoen!!!

  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige adventskalender heb je gemaakt voor je dochter; daar gaat ze nog jaren van genieten. Je kerst-swap-idee vind ik ontzettend leuk bedacht, wordt vast een groot succes.

  Fijne dag! Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Carolien!
  ja joh! echt super leuk! En al dat geborduur wat moet dat een werk zijn geweest (aaaargh!). Wel heel erg leuk resultaat. En iedere een cadeautje eruit halen is natuurlijk helemaal feest. Ik vind je ruil idee echt heel erg leuk, maar ik moet ook echt maar...... zeggen. Ik stroom hierzo ook een beetje over met dingen die ik allemaal wil doen..... Maar vind het wel echt super leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je dat mooi geborduurd, wat een klus moet dat geweest zijn, geen wonder dat je dochter er blij mee is.
  carolien ik zou graag meedoen, maar ik weet dat ik in tijdnood kom. Om mezelf te beschermen( wat klinkt dat drastisch he haha) moet ik er maar niet aan beginnen.
  Hopelijk heb je hier begrip voor. Misschien dat ik bij een volgend goed idee van je wel van de partij ben, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Lien,
  Over het bezemsteelhaken, het gaat inderdaad redelijk snel, al moet ik zeggen dat die lossen op halen soms ook nog wel een heel karwei is, maar als je de slag eenmaal te pakken hebt is het een eitje :-)

  Fijne avond,
  Marièlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele karwei... Maar het resultaat is PRACHTIG!!!

  ps: leuke blog, ga je volgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga eerst maar even beginnen over je adventkalender want over dat andere twijfel ik nog. Wat is ie mooi zeg!! En wat een werk is dat geweest, ik heb daar echt het geduld niet voor...
  Maar over je swap, laat ik eens gek doen. Ik heb nog ruim de tijd dus dat moet lukken! Ik hou van van alles, zelfgemaakte dingetjes, lieve dingetjes, kringloopdingetjes. Het maakt me niet uit, als het maar geen 24 kerst dingetjes zijn..
  Ik hoor het wel! Leuk dat je het organiseert!

  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie adventskalender heb je gemaakt. Het lijkt mij ook erg leuk om mee te doen met deze swap.

  Groetjes Roelina

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jij bent ook van alle markten thuis he. Borduren kan je ook al en weer zoiets leuks. Mooi hoor! Ik snap dat je dochtertje er helemaal blij mee was. Gewoon elke dag, 24 dagen lang, kadootjes krijgen. Welk kind wil dat nou niet?! Wel een super leuk idee.

  Liefs, Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat mooi je adventskalender met al die mooie geborduurde zakjes.
  Ik was vorig jaar ook van plan er eentje te maken, maar ben er nooit aan toe gekomen.

  Je idee van de cadeautjes vind ik wel heel erg gaaf. Maar wat een aantal. Ik denk er even over na of ik genoeg dingen kan bedenken.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Lien!
  ik kwam je reactie tegen op het blog van Pippi Pander en moest natuurlijk even kijken. Wat een leuk blog hebt je! Die pipowagen is geweldig. en je adventswap idee....ik doe graag mee!
  Ik word volger van je leuke blog!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als ik nog mee kan doen,doe ik graag mee! Ik vind het een superidee.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lien,
  Ik doe mee, wat een leuk idee, probeer je even na te denken of het verdeeld kan worden in groepjes... dus groepje van 6 ieder 4 stuks versturen naar elkaar... dan zit je niet aan 1 persoon vast??! maar het is jouw plan/swap.. Leuk hoor. Die zakjes en dat borduren, dat is veel werk!! Top. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou aan deelnemers voor je adventswap geen gebrek dus dat gaat helemaal goed komen.
  Je adventskalender is zo mooi en zo leuk dat je die ieder jaar weer kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Lien,

  Als je nog 1 deelnemer tekort komt ( zoals op je blog staat) dan wil ik de laatste plaats opvullen :-)
  Als ik te laat...helaas dan volgend jaar ...
  Ik hoor het wel
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Als er nog plek is zou ik ook wel mee willen doen..

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!