zaterdag 24 september 2011

Poeziealbum toen en nu

Een tijdje geleden heb ik een poëziealbum voor mijn dochtertje gekocht. Natuurlijk het meest nostalgische exemplaar dat ik kon vinden.

Voorkant:


Achterkant:


Ik kocht het bij www.kinderboekenkast.nl Een erg leuke webwinkel met veel (tweedehands) kinderboeken, maar ook poezieplaatjes, nostalgische kaarten en veel meer!

Ik nam mezelf de eer om er als eerste in te schrijven;


Mijn dochtertje, helemaal in de ban van vriendenboekjes, keek fronsend naar het resultaat.
Gisteren vond ik de poëzie bij het opruimen en zag dat ze er zelf achterin iets had geschreven:


"Ik moest een poezie van mijn moeder", ohh wat erg! Ik schaamde me diep. Maar gelukkig heeft ze zich er inmiddels bij neergelegd zo te lezen :)

Dat bracht me op het idee mijn eigen poezie nog eens onder het stof vandaan te halen.


Ik bleef hangen bij de pagina die mijn vader, inmiddels alweer 17 jaar overleden, had geschreven:


En zien jullie op de achtergrond het keetje? We hadden er dus vroeger ook al een! Mijn vader was bij de brandweer en deze keet was technisch afgekeurd voor gebruik. Tja, en dan neem je die toch gewoon mee naar huis en koop je een paar kippen voor erin?
Jammer dat ik hem niet meer heb kunnen laten zien wat je nog meer met zo'n keet kunt doen!

Fijne zondag!
Liefs, Carolien 

Oh ja PS: Linsiedepinsie las over mijn adventswap en vond het jammer dat ze te laat was om mee te doen. Dus mocht er nog iemand zijn die vanaf 1 december 24 cadeautjes met haar wil swappen en op die manier samen aftellen tot kerst, laat het even weten!  


23 opmerkingen:

 1. Wat een aandoenlijk verhaal over het poëziealbum van je dochter en het verhaal wat ze zelf schrijft, zo schattig.
  Ik heb een hekel aan vriendenboekjes, zo voorgekauwd, nee dit is veel waardevoller voor later/
  Je eigen poëzie, mooi toch en dan van je vader en de keet, heel dierbaar en zo mooi om dat nu te lezen.
  Dat swappen snap ik niet:))Ik ben een leek, wil je het een keer uitleggen??Ik doe nu niet mee hoor, maar het lijkt me leuk ook al snap ik het nog niet helemaal....


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kostelijk dat stukje van je dochter, maar het is goedgekomen! Poëzie albums zijn zó leuk...ik heb er boven als het goed is ook nog twee van vroeger liggen!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige dochter heb je! zo lief... en dan je eigen poezie album, wat mooi dat je vader er in heeft geschreven, en toen ook al een keetje, geweldig! dat zijn echt dierbare dingen, wees er maar heel zuinig op!
  Liefs,
  Kimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe mooi geschreven en wat een aangrijpend verhaal.

  Je verhaal over die poesie is herkenbaar voor mij, ook mijn oudste dochter wilde geen piano leren, heb dus ook wat geduwd in deze richting en zie nu...zij speelt veel beter piano als ikzelf en nu zij alleen woont, is ze op zoek naar...een piano, want zij mist het ding...
  Een duwtje in de goede richting kan nooit geen kwaad, zij maken het zelf wel uit wat ze leuk vinden.

  Veel liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk is een poezie-album ook veel leuker dan vriendenboekjes. Vinden wij dan ;-) Wij hebben er natuurlijk hele leuke herinneringen aan. Ook in de winkel poezieplaatjes uitkiezen en deze sparen. Ik vind het jammer dat ze bijna niet meer in de gewone winkel te verkrijgen zijn. Dit zijn hele leuke dingetjes om te sparen en te bewaren.
  En wat is het dan leuk om zoiets persoonlijks van je papa nog te hebben. Dit is echt iets moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk verhaal heeft je dochter geschreven! Zelf vind ik een poezie-album ook veel leuker dan een vriendenboekje, dus je begrijpt... ook hier heeft dochterlief een poezie-album ;) Je eigen album is een mooi bezit, zelf kijk ik nog geregeld mijn album door.

  Fijne dag! Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat ontzettend leuk zeg en wat gaaf dat je keetje er in staat. Dat verhaaltje van je dochter, hahaha zo herkenbaar. Ach ze gaan er vanzelf de charme van inzien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o wat een ontzettend 'oeps' moment moet dat zijn geweest toen je dat stukje las van je dochter.... gelukkig allemaal goed gekomen. Enne als zij later een groot volwassen mens is en dan haar poesie album weer doorbladerd, moet ze er ook vast heel hard om lachen! (ik schreef ook altijd in mijn eigen album en plakte er ook extra stickers bij enzo als ik vond dat iemand er te weinig bij had gedaan....) ahum.
  En wat leuk dat er toen ook al een keetje stond!
  groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hay Lien,

  Wat een bijzondere post is dit.
  En je dochterje zo lief!
  Het versje van je vader, hoe bijzonder.

  Heerlijk om hier bij je op visite te komen.

  Liefs...Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi poëziealbum heeft ze gekregen en wat bijzonder die tekening van je vader, geweldig, ik ga van de week ook eens opzoek naar mijn album ;-D lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige poëzie-album... en dan wat je dochtertje schrijft... als ze het later terugleest... zo direct... en zó lief.

  Mijn vader heeft ook bij mij in m'n boekje een tekening gemaakt... zó speciaal vind ik dat, en die van jou is ook zo speciaal met die keet er zo bij getekend... En hoe je keet er nu uit ziet... is zó prachtig... daar had hij wel van genoten...

  Liefs, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooho, wat ben jij een erge moeder dat je dochter van jou een poezie album opgedrongen krijgt whahaha.
  Prachtig dat ze dat geschreven heeft, erg leuk voor later ook.
  Ik heb mijn album ook nog, en heb er laatst nog ingekeken. Mijn moeder heeft zelfs nog verschillende albums van haarzelf van vroeger, ik zal er eens foto´s van nemen en op mijn blog plaatsen.
  Dag strenge moeder van Serah...haha groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ;-)) wat leuk dat stukje te lezen van je dochter...eerst vond ze het nogal dom, maar toen ze merkte dat anderen er in gingen schrijven, vond ze het steeds leuker worden en later geniet ze er nog steeds van, lief hoor!

  fijne week
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk, leuk, leuk een poezie-album...zelf vind ik die ook veel leuker dan een vriendenboekje die op de peuterspeelzaal al uitgedeeld wordt, dus op een leeftijd waarop de kindertjes geeneens kunnen schrijven en je dus alleen de handschriften van paps en mams ziet van de kids....stom eigenlijk haha...

  En dan dat briefje! Schitterend, haha...en inderdaad leuk voor later :)..we doen het ook nooit goed he?!

  Ik heb zelf ook nog een poezie-album van mezelf liggen...zóó leuk en die van jou is ook bijzonder, vooral natuurlijk met het versje en de tekening van je vader erin...dan is het helemaal speciaal...

  En wat betreft de oproep voor de advent Swap...misschien ben ik wel kandidaat...want mijn Swapmaatje Noods krijg ik niet te pakken....heb ik weer...ik was denk ik gewoon weer es te enthousiast gheghe...

  Groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lieverd je dochter !!!Poesiealbums.. ze blijven echt leuk vroeger en nu !!!
  Ik heb enorm van je dochters verhaal genoten !!!!
  Lieve groet Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, wat een prachtig poëziealbum! Dat levert vast mooie herinneringen op voor later... Zoals jij deze nu hebt bij je vader...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoiii even een antwoord op je vraag, er zitten gewoon wit stevig papier in het mapje en doormiddel van de ringetjes kun je ze eruit of er nieuwe bij in doen, fijne week verder, lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind de poeziealbums eigenlijk ook leuker dan de vriendenboekjes die er nu zijn. Hoewel die laatste wel informatiever zijn.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Carolien !!
  Ga maar eens gauw op mijn blog kijken... Liefss

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Slik, snik, wat heb je dit mooi beschreven. Is echt een schitterend verhaal om te lezen. Wat een schattige briefje van je dochtertje. Na het lezen ben ik even in de schuur gaan rommelen, op zoek naar mijn poeziealbum. Kun je toch helemaal in weg zwijmelen.
  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook hier alleen maar vriendenboekjes. Zelfs de poezieplaatjes worden niet meer gewaardeerd. Zo zie je maar soms moet je kinderen tot hun geluk dwingen (geintje)
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo bijzonder deze post, geweldig het schrijven van je dochter.
  En dan de keet, het schrijven van je vader.....
  Een post en herinneringen, bijzonderheden om te koesteren.

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo grappig de tekst van je dochter...later zal het een hele dierbare herinnering voor haar worden. Jou verhaal van je pa...mooi! Gelijk die van mij uit de oude koffer opgedoken en ook ik had herinneringen van een dierbare die ons verlaten heeft...traantje weggepinkt:(

  Maar nu genoeg gehuild,hihi...ik heb een verrassing op mijn blog!
  Stuur mij een email naar het volgende: sabiha@lifestyle-interiors.nl met je adres en dan komt je prijs jou kant op!

  sabihax

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!