vrijdag 11 november 2011

Hij komt....!


Nog 1 nachtje slapen ! Dochterlief is helemaal excited, want vanmiddag gaan we de Sinterklaasdoos openmaken. Een doos vol Sintspulletjes die ik in de loop der jaren heb verzameld. Vaak voor mezelf ook weer een verrassing wat er allemaal in zit! Ik heb al even gespiekt wat bovenop lag...


Het supermooie boek van Charlotte Dermatons, met prachtige kijkplaten:De tekenares is nu bezig met een boek over Nederland in dezelfde stijl.

En verder kwam ik mijn oude muziekboek tegen van de tijd dat ik nog op blokfluitles zat. De prenten zijn echt enig!
Ik heb een zwak voor oude Sinterklaaskaarten. Deze kocht ik vorig jaar op Marktplaats:En wat er nog meer in zit, dat zien we straks!

Veel plezier morgen bij de intocht!


Groetjes Carolien
27 opmerkingen:

 1. Weer een spannende tijd voor de kindjes.....al die snoetjes vol verwachting als hij binnen komt ik vind het zo leuk!!!
  Wat een prachtige platen zitten er in het boek.....leuk die tekeningen.
  De ouderwetse zijn altijd het leukst.
  Veel plezier met je dochter..

  Groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke nostalgische Sinterklaas afbeeldingen.
  Spannend, kan me voorstellen dat je dochter hier naar uitkijkt.
  Heel veel plezier!
  Fijn weekend.....

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg...een heuse Sinterklaasdoos! Met twee dochters van 16 en 14 is die spanning er inmiddels wel af, maar wat hebben we in die tijd genoten van die snoetjes, vol verwachting. Een hele leuke tijd...geniet er van!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie ook veel plezier! Och, ´t is nog maar heel even geleden dat wij daar ook zo stonden... zo´n 10 jaar ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie spullentjes allemaal over Sinterklaas,heel veel plezier morgen.Het worden weer spannende tijden voor de kinderen,......fijn weekend,geniet ervan,.x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat jij het uitpakken van de doos het leukste vind, je bent immers dol op verrassingen. Veel plezier. Is Serah nog in de gelovige leeftijd ? groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk te lezen dat je een Sint doos hebt, ik heb ook z'n doos op zolder staan, hij staat er nu al wat jaartjes ongeopend maar gelukkig kom mijn oudste hem straks ophalen, hij loop stage op een basisschool, komt mooi uit. Veel plezier morgen, lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk zeg,veel plezier morgen bij de intocht.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha Carolien :)

  Dat is inderdaad toch ook weer TE toevallig hihi...allebei vlak na elkaar een "Sint-post" plaatsen omdat we er helemaal verzot op zijn!

  Jáá, ik kan niet anders zeggen...ik vind je post helemaal leuk :)...en dan die oude plaatjes he?! Geweldig!! Ik heb ook nog ergens 2 oude sintboeken liggen...maar waar? haha..

  Jullie ook ontzettend veel plezier morgen!!

  groetjes Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het beloofd bij jullie een leuke enthousiaste namiddag teworden veel plezier met de Sinterklaasdoos heel mooi ook het houten" nog 1 nachtje " kader en idd die ouderwetse tekeningen zijn nog het mooist beleef veel plezier morgen met de intocht ,ik kon daar ook zo van genieten toen de dochters klein waren ,de gezichtjes de kadootjes de verhaaltjes het spelen ....nu reeds 21 en 18 jaar zodus ..maar toch worden ze van sint niet vergeten op 6 dec ...blijft een traditie als ze opstaan smorgens grtjs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jaah morgen lekker voor de buis!! hihi al heb ik twee dames van 18 en 20 elk jaar moet ik hem zien hoor! Heerlijk! Ik geniet ervan wij vieren dan ook zoals het hoort sinterklaasavond dat is en blijft traditie!
  fijne dagen
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooo, dus jij had zelf al even stiekem gespiekt...? :)
  Een heerlijke tijd komt er weer aan. Helaas heb ik het een paar weken geleden aan mijn jongste "moeten" vertellen, dus dit jaar voor het eerst sinterklaas vieren zonder "gelovigen" Wel jammer, maar ik vind het ook altijd spannend hoor met surprises en gedichten...
  Heel veel plezier vanmiddag!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk je sinterklaaspost.....zou ik morgen mijn schoen mogen zetten wat denk jij????...liefs veel plezier morgen met de sint...xxx....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig, morgen gaan we naar de oudste zoon die studeert in groningen en ik kan het niet laten daar strooi ik ook wat met kadotjes. In bed leg ik een spekletter, in zijn schoen wat chocoladegeld en als we weer thuis ben stuur ik een smsje dat hiij savonds wel even een sintliedje moet zingen... Dan heeft hij het vast door geniet er nu al van. De jongste zit in utrecht maar komt het weekend naar huis dus ook hij ontvangt het eea. Lekker genieten groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk dat je zo'n sintdoos hebt!! die oude sinterklaasplaatjes zijn zeker leuk!

  fijn weekend
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier hebben we ook een Sinterklaas doos met een grote stoomboot van vilt. Hele mooie stoffen slinger met zakjes waar snoep in kan. Verder muziekdoosjes van Sint, handpoppen en nog veel meer :-)
  We gaan het hier ook vandaag gezellig maken. Alleen de jongste van de 4 kinderen gelooft nog en je kunt wel zeggen dat hij ook excited is haha.... Gezellige middag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. al zijn mijn kinderen volwassen, ik blijf dit zo leuk vinden!! ik geniet van je leuke plaatjes, heerlijk!
  veel plezier morgen en de weken daarna:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oude liefst hele oude sinterklaasplaatjes vind ik zo ontzettend leuk. En een heuse sinterklaasdoos. Erg leuk joh.
  Veel plezier morgen bij de intocht.
  Groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, mijn hartje klopt ook al hoor, zeker als ik die nostalgische plaatjes zie.
  Mooi hoor dat boek, heerlijke avondjes die weer komen.
  Veel plezier....

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ohhhh..Ik heb die boek ook van Charlotte Dermations, en die is leuk je blijft maar kijken en steeds zie je weer iets nieuws...echt een aanrader...je platen vind ik zo mooi !!!! En morgen is de goedheilig man weer in ond land en ik vind dit zo'n oer Hollands kinderfeest...HEERLIJK toch !!!
  Fijn weekend en geniet er maar lekker van.... liefs Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. een heel fijn en leuk weekend lien.

  lieve groetjes,
  marja

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook hier staat zo'n doos op zolder, gevuld met allerlei spulletje. Dochterlief gelooft al een paar jaar niet meer, maar de inhoud van de doos wordt altijd nog wel even bekeken ;)

  Fijn weekend. Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat leuk!! Heel gave spulletjes! Ik krijg er weer helemaal zin in... Ieder jaar toch weer nostalgisch, lollig en gezellig. Rond 5-12 kan ik alleen nog maar in dichtvorm denken :-). Veel plezier!! En ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat er nog meer in die doos zit ;-)

  Fijn weekend!
  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier alleen nog grote kids dus het sinterklaas gebeuren is een beetje over hier ... toch wel jammer .... wordt misschien tijd voor kleinkinderen ? hhahhaaa grapje hoor fijn weekend ...
  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben gék op Sinterklaas, pff daar hoef je helemaal geen kinderen voor te hebben. Hahaha! De beiaardier van de Dom speelde zelfs Sinterklaasliedjes vanochtend. Cool!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Carolien, deze post is super!!
  Heerlijk zoals je alles neerzet..ja ik kan alleen maar genieten, en hopen dat Sinterklaas ook in mijn schoen een kadootje stopt..

  Liefs..Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. O ja, die nostaligsche sinterklaaskaarten vind ik ook zo mooi! Die sfeer he, heerlijk!!
  Wat heb je trouwens een geweldige pipowagen zeg, mooi ingericht ook, wou dat ik er zo eentje in mijn tuin had staan.
  Echt mooi.

  Groetjes, Lineke

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!