dinsdag 3 april 2012

Huisje, beestje en veel bomen...

Regelmatig kom ik op blogs allemaal foto's van bloemen tegen. Ik hou zelf ook van bloemen, maar ik heb eigenlijk nog veel meer met bomen. Als het even kan ben ik met de hond in het bos te vinden, heerlijk! Maar ook in eigen tuin hebben we de nodige bomen.


Deze grote den moest pas geleden helaas tegen de vlakte uit veiligheidsoverwegingen. Als het stormde ging hij steeds enorm tekeer!


Het protestteam kwam hevig in actie ...


... maar dat mocht niet baten!


Gelukkig blijven er nog voldoende bomen over.
Mijn lievelingsboom is toch deze oude eik!


Deze boom plantte mijn vader toen hij zes jaar oud was. Hij is niet meer zo mooi van vorm omdat we hem op verzoek van de buren flink hebben gesnoeid. De buren willen het liefst de hele boom tegen de vlakte zien, maar dat krijg ik niet over mijn hart! Het is bovendien de thuisbasis voor vele eekhoorns en vogels.
Vandaag zou mijn vader zijn verjaardag vieren als hij nog leefde. Hij zou trots zijn dat 'zijn' eikenboom nog steeds elk jaar staat te pronken in onze tuin!

Dus papa, deze is voor jou! x


Wat is jullie favoriete boom?

38 opmerkingen:

 1. Zo moeilijk om een oude trouwe boom te moeten kappen. Ik had dat ook met de oude kersenboom in de tuin van mijn ouders.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie oude eik, met een mooi verhaal! Ik vind oude eiken erg mooi en hou ook van fruitbomen!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In onze tuin staat een kronkelwilg, die een paar jaar geleden erg groot was geworden. Op verzoek van de buurvrouw is de boom flink gesnoeid en door de boom elk jaar te 'knotten' blijft het beheersbaar! Maar ik kon het toen ook niet over mijn hart verkrijgen om de boom er helemaal uit te halen hoor...je hebt er gewoon iets mee hè? Ik snap dus precies wat je bedoelt.

  Over de boom van je vader is al helemaal geen discussie mogelijk: laten staan!!!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat je vader die boom nog heeft geplant, dan issie echt extra mooi en ik ben ook een groot bos fan. Eigenlijk heb ik niet echt een boom die ik het mooist vind, het ligt ook een beetje aan de seizoenen, nu geniet ik echt van al de bloesem bomen en Magnolia's, prachtig.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie herinnering aan je vader! zo heb ik nog een rozenstruik tegen het huis aan die mijn vader (die er al 17 jaar niet meer is) 21 jaar geplant heeft toen mijn 1e man overleed, zo bijzonder!
  en met welke boom ik iets heb? ja ook met eikenbomen, ons huis is omringd door eikenbomen, die horen echt bij ons!

  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Een boom met een verhaal...alleen daarom is ie al mooi! Ik ben dolll op fruitbomen om hun geweldige bloesem! En...Magnolia´s...daarvan raak ik haast in katzwijm...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig al die bomen zeg zonder dat die weg moet vind hem wel mooi, en wat gaaf een boom van je pa in je tuin wat super zeg. Wat een eer geniet er lekker van prachtige foto,s ik vind een olijfboom super en de olijf lekker hahahah fijne dagen lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi verhaal achter de mooie eikenboom.
  Ik zelf hou erg van bomen met bloesem en zeker deze tijd vind ik dat mooi.
  Fijne week verder.
  Lieve gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie post, met zo heel veel gevoel, ik heb zitten genieten, leuk bomen met herinneringen, daar sta je met stadstuintje niet zo bij stil maar leuk.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn favoriet? De plataan! prachtige boom, de stam, het blad. Maar bomen horen bij je, en voelen als een stukje van jezelf. Zoals jouw eik, met alle herinneringen. En dat is idd anders dan met bloemen.
  herkenbaar!
  xo
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk toch dat ik dan voor onze appelboom in de achtertuin ga. Een Bram's Seedley, een heel oud ras. Je kunt de appels een beetje vergelijken met de Goudrenet. Beetje zuur, maar prima te verwerken in appelmoes, chutney en natuurlijk appeltaart. We eten dit dan ook allemaal volop in de herfst. En natuurlijk staan er nu ook nog potjes in de kelder. Ik verheug me vanaf dat ie volop in bloei staat alweer op de appels. Ieder bloemetje wordt er één en dat zijn er meestal heel erg veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat geweldig he bomen, vooral omdat er ook nog heel wat leventjes leven in de bomen, enne koester je mooie eikenboom maar, een levende herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig die oude eik....ter herinnering aan je vader...mooi !!..koester hem....ik denk de leilinden is mij favoriet.....liefs van mij....fijne dag....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De mooiste boom was toch wel de grote kastanjeboom van mijn opa. Die geeft herinneringen, net als jouw oude eik. Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Koester die mooie boom maar in nagedachtenis van je vader! En wij hebben een hele mooie witte berk in de tuin staan, die is zo prachtig als daar s'winters het zonlicht op valt zo mooi daar kan ik echt van genieten, groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig verhaal over de oude eik, knuffel hem maar vaak :- D en zo blijf je vader toch nog een beetje bij je,, lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een mooi aandenken aan je vader,ik kan wel begrijpen dat je die boom niet weg wilt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. leuk de nieuwe layout :) wat een mooie doorzetting zit achter het verhaal van de eikenboom ,een boom nog zelf geplant toen je vader kind was ,ja dat hak je zomaar niet om ...hij staat heel mooi in je tuin mooie foto's ..geniet van het komend paasweekend groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie boom met herinnering.
  Als de bomen zometeen weer bladeren krijgen dan ben ik op 2-hoog aardig ingesloten door bomen. Aan de ene kant geeft dat nog wel schaduw, aan de andere kant zit je een beetje ingesloten. Het zijn allemaal gemeentebomen.
  Mijn favourite boom? In mijn jongste herinnering een grote prachtige paarse sering, maar een berk en een wilg vind ik ook mooi en een heel oude eik is majestueus.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vergat nog wat te zeggen: Je hebt een nieuwe achtergrond! Je hebt nu dezelfde als mij en hij is heerlijk leesbaar!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Minisering net gekocht.... hopelijk niet teveel vorst! leuk verhaal Lien... vroeger had ik fruitbomen. zucht.. vroeger! ps de meiden lijken op mij. (grapje) bedankt voor t compliment. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat mooi om nog een boom te hebben die je vader nog geplant heeft,
  Wat betreft mijn lievelingsboom, moeilijk. Een berk vind ik erg mooi maar ook een kastanje of eikenboom De magnolia boom, de wilgenboom. Je kunt beter vragen welke boom vind je niet leuk? Ook niet te beantwoorden. Ik ben gek op alle bomen gewoon.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja ik heb ook wat met bomen. Hier worden er steeds meer weggehaald. Nieuwbouw 15 jr oud en wij zijn de enige im de straat met een behoorlijke boom en daar is nog commentaar op. Men wil alleen maar bestrating zonder blaadjes. We hebben een ouderwetse prunus met van die roze bloesem. En een appelboom. De andere bomen zijn weg ivm overlast ( stonden 2 meter uit de grens en de achterburen hebben een tuin op het zuiden!) maar goed voor de goede vrede.... Maar haal jij alsjebleift die boom nooit weg! Een mooiere herinnering kan je niet hebben. Groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Lien...bomen ...ook prachtig! Zeker als je de ruimte ervoor hebt! Bij ons aan de overkant staat een Amber...supermooi, we kijken er op uit en hebben 4 seizoenen een ander uitzicht! Bij ons in de tuin vind je platanen en kogelesdoorns. Heerlijk voor de schaduw, we zitten op het zuiden en dan kan het flink heet worden!
  Die eik is ook echt mooi, heb vroeger ooit een scholtvserie gedaan in de klas over het leven in en om een eik! Zoveel te beleven! geniet ervan!
  Groetjes,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 25. O, Carolien zo begrijpelijk...wij hebben twee jaar geleden een oude beuk gekapt...ik mis de beukennootjes, de mooie bruine bladeren...dat gevoel voor een boom...helemaal met je eens...
  Een hart voor bomen...zit op de goede plaats!!!!

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. haha, gewoon laten staan die boom!
  Mijn lievelingsboom was de prumes die wij in de tuin hadden staan maar die moest tegen de vlakte want anders zouden de takken door ons nieuwe huis gaan.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Carolien.
  Bomen inspireren mij ook. Maak ook vaak foto's van bomen.
  Het verhaal dat je vader die boom pootte is ook mooi om te horen.
  Ik heb in een van mijn post bomen met een knoop erin. Als je een knoop legt in een jonge boom is het een hele aparte boom na jaren.
  Je vroeg hoe het met mijn moeder is. Ze heeft allerlei onderzoeken gehad en gelukkig geen uitzaaiiingen. En de hormoontherapie werkt positief.
  Dank je voor je belangstelling.
  Fijne avond.
  Groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een mooie boom met dierbare herinneringen; daar kun je inderdaad geen afscheid van nemen! Bij de aankoop van ons huis hebben wij ook een aantal bomen geplant, geven de tuin toch net iets extra's. Ook hebben we een appelboom(pje), ontstaan uit pitjes die dochterlief in de tuin heeft gepland, helaas hebben er nog nooit appeltjes aangezeten ;)

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 29. ow dat is wel een heel bijzondere boom, mooi! Mijn favoriet is een magnolia. Hij bloeit zo vroeg, een voorbode voor al het moois wat komen gaat. Maar inderdaad van die oude hele dikke bomen, prachtig. Ik ben toevallig nu ook met de nieuwe 3x3 bezig en die heet tree x tree (iedere dag een boom dus!). Je hebt ook een nieuw achtergrondje! Toch maar gekozen voor lekker fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Super, zo een boom met verhaal. Laat die buren maar zeuren... Ik ben wild van Berkenbomen. Ik ben opgegroeid in de Berkenboslaan (Neerbeek, bij jou daar in de buurt...) en daar stond om de paar meter een Berkenboom. Ik vind ze prachtig! Mijn zus is er een berken allergie door opgelopen, dat is wat minder, trouwens... Ik ben al een heel end met de swap, maar nog niet klaar. Ik geniet er wel enorm van! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh ik kan hier ook wel een post over schrijven. Heb ook iets met bomen maar mijn wederhelft heeft er juist iets tegen. Ik heb heftig gestreden voor de bomen om het huis maar heb alles verloren! Nu we huizen aan het kijken zijn komt het weer helemaal boven. Val ik bijna op een huis om de boom in de tuin, zegt de man als eerste: 'maar die boom moet wel weg'. Nou ja zeg! Bijzonder die boom van je vader... Natuurlijk moet die blijven staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Die boom van je vader "moet"blijven
  staan...dat is onvervangbaar!
  En eikenbomen vind ik zelf ook zo mooi.
  Ook vind ik dennebomen heel speciaal.
  Mijn oma woonde in Zeist aan de rand van het bos...ik heb een poosje bij haar gewoond toen ik klein was ...we gingen iedere middag wandelen in het bos!
  En ik hoefde maar voor het raam te gaan zitten en daar stonden ze dan...Dennen en ook eikenbomen!
  Fijne Paasdagen!
  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 33. dat is wel ons appelboompje wat nu de bloesem laat zien en waar straks weer de appels aan komen die zo heerlijk zijn. ik heb ook wel wat met de walnoot-okkernoten boom.
  beetje van vroeger, een hele grote oude boom waar het altijd heerlijk koel onder was.

  ik wens je hele fijne en mooie paasdagen!!!


  lieve gr. marja

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik hou eigenlijk van alle bomen, maar het liefst van een olijfboom. knoestig, sterk, een echte overlever en geeft alles: heerlijke vruchten, olie, geneeskrachtig blad en snoeihout dat lang blijft branden. een mooi paasweekend, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Kan me voorstellen dat je zuinig bent op de boom die je vader als kind heeft geplant.......
  En wie hangt daar nu boven in de boom....dat ben jij toch niet?
  ;)

  Mijn lievelingsboom....ik denk een mooie oude appelboom.....al heb ik die hier niet ;)

  Wens jullie fijne paasdagen.

  Zoek de eitjes ;)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat jammer van de mooie den....
  De eikenboom kan heel oud worden wat leuk dat je vader die gepoot heeft dan is hij al vele jaartjes zeker??
  Woon jij in je ouderlijk huis.....de tuin ziet er zo sfeervol uit.
  Mijn favoriet is de grote dennenboom in onze tuin die is 37 jaar net zo oud als onze zoon het was onze eerste kerstboom in dit huis.
  Ben ook gek van berkenbomen die staat voor ons huis een grote reus.

  Ik krijg jouw nieuwe berichtjes niet op mijn blog vermeld dus kom ik af en toe bij je gluren....je achtergrond is mooi!!!!

  Fijne paasdagen..
  Leuke foto van jou en je dochtertje..
  Liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. De boom is prachtig, net zoals je tuin én je nieuwe achtergrond ;-) Wij hebben ook een bijzondere boom in de tuin (ben sowieso ook dol op bomen!). Hij is gepland als een enkele 'spriet' op Boomplantdag toen Kim 6 jaar was (nu 20 jaar), een keer mee verhuist (nu zou dat niet meer kunnen)en dus ook heel waardevol voor ons.
  Fijne pasen!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hay Lien,

  Ja is toch jammer van die mooie oude boom..
  Ja ik snap helemaal dat het protest team in protest kwam...zo zonde..

  Wat een leuke tuin heb heb je..super!

  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!