donderdag 12 juli 2012

Travelling sheets & more

Soms kom je door het opruimen spontaan op een nieuw idee!


Zo vond ik in een doos tussen al mijn brieven aan oude penvriendinnen allemaal kleine 'friendship books'. 


Je stuurde ze vroeger rond, naar je penvriendin die ze weer doorstuurde naar de volgende enzovoort. Misschien weten jullie het nog wel? Uiteindelijk ging dat boekje dan zo'n beetje de wereld rond. Iedereen die het kreeg schreef er een stukje in, plakte wat vrolijke stickers of plaatste een oproepje om te ruilen of een nieuwe penvriendin te vinden. Uiteindelijk kreeg je je eigen boekje dan weer terug, helemaal vol gepend door anderen. Hoe leuk is dat?
Ik wil dat nog wel eens proberen! 
Dus flanste ik vandaag heel eenvoudig zo'n boekje in elkaar:De achterpagina';s zijn dus blanco. Daarop is ruimte voor de ontvangers om iets te schrijven: een receptje, creatief idee, mooie quote, een oproepje of gewoon een leuke zomerse groet. Het hoeft maar heel kort. Vervolgens moet het boekje dus wel weer doorgestuurd worden.

Het is eigenlijk nog leuker om zo'n travelling boekje voor iemand anders te maken. Wie wil mijn boekje ontvangen en doorsturen? Voor diegene die het eerst reageert maak ik ook zo'n exemplaar om door te sturen! 

En zo borrelen er heel wat ideeën in mijn hoofd! Ik baal zo dat ik nog moet werken, want ik snak naar vakantie. Nog een weekje...

Intussen heb ik een column geschreven voor Robin Magazine. Schrijven is beter voor me weggelegd dan koken :-)


Je kunt trouwens nog meedoen aan dit superleuke creatieve magazine! Kijk gauw voor meer informatie.

Van Roos ontving ik een lief pakketje als dank voor het Wreck This Journal dat ik haar stuurde:


Dankjewel lieve Roos!!

En mijn allerbeste vriendinnetje verraste me vandaag met deze mooie, emaille kan met rozen:Het hart komt uit de collectie van Yvonne Jaspers (intratuin). Ik vind het zo lief!

En kreeg ook nog het vakantie Flowboek. Alleen maar omdat ik op haar zoontje heb gepast. 


Dit alles verzacht de pijn dat de vakantie nog niet is begonnen :-)

Groetjes Carolien
27 opmerkingen:

 1. Oh nostalgie!
  Ik had vroeger ook een paar pennenvriendinnen en deed dus ook mee met van die kettingbrieven enz :-)
  De vraag is alleen of ik nu nog mensen vind die moeite gaan doen om het verder door te sturen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo inspirerend allemaal. Ik deed dat vroeger ook..van die boekjes ruilen. En met een aantal penriendinnen had ik een rondschrijfbrief. Net zoiets. Na mijn vakantie wil ik best een leuke bijdrage maken in je boekje hoor :) Nog heel ff bikkelen en je bent vrij! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou wat liefffff....geniet er maar lekker van......xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee. Als ik het goed heb was dat de opvolger van de poeziealbum. Ik heb nog een poeziealbum gehad en die heb ik ook nog. Zelfs mijn moeder heeft de hare nog.
  Ik wil best beginnen Carolien, ik heb alleen 1 probleem, je hebt geen bloglijst in je sidebar om dan weer een opvolger voor mij te zoeken. Over het algemeen heb jij geloof ik weer een andere achterban dan ik. Of ik moet in mijn achterban gaan zoeken of er sommigen tussen zitten waar jij ook volger bent. Maar ik wil met plezier mee doen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk idee ga ik zeker ook een keer doen!!!
  En wat super lief van Roos en je vriendin heeft je ook goed verwend nog even een weekje en dan hebben jullie ook vakantie 1 ding is zeker jullie hebben nog 2 weken langer als wij alweer naar school toe gaan :-)
  Geniet ervan groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Carolien. Wat een leuk idee, ik ken het niet van vroeger, misschien ben ik van een andere generatie, ha ha. Maar ik vind het wel leuk om mee te doen. Ik hoor wel of ik een kansje maak. Ik wens je veel sterkte met je laatste werkweek en verheug je maar op de Flow die je lekker kunt gaan lezen in de tuin ? als je vakantie hebt. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ken ik niet, ik ben toch niet zooooo oud? Weer een echt lien initiatief. Succes ermee en nog even en dan heb je echt vakantie hoor! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken dat ook niet maar ben dan ook nog niet zo oud. Maar ik wil er ook wel wat inzetten hoor..!
  Fijne kadootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke kadootjes heb je gekregen en wat een leuk idee, ik ken het ook niet, wens je veel plezier en het organiseren en alvast een fijn weekend lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog 1 week en dan heb je lekker vrij... Je bent lekker verwend. Succes met ruilen/doorsturen! Ik ben benieuwd of wij erin komen te staan. lieve groet Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, wat leuk allemaal! Mooie rozen, leuk boekje, het FLOW zomer schrijf boek... Héérlijk. Ik had wel eens penvriendinnen, meestal waren dat vakantievriendinnetjes ofzo. Ook ruilde ik schriften uit met 3 vriendinnen; kreeg je ze weer een stuk voller terug en was ik weer aan de beurt (goh, waarom bleef ik eigenlijk een jaar zitten destijds?). Denk ook dat het me creatiever heeft gemaakt. Ik vind het alleen jammer dat ik niet goed kan tekenen; dan heb ik iets bedacht, maar ik kan het niet neerzetten. Irritant is dat! Gelukkig kan m'n moeder het wel, dus als ik écht iets getekend wil zien, vraag ik haar ;-) Handig! Ben benieuwd wie je boekje gaat vullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hartstikke leuk van dat door geef boekje ... ik wil wel meedoen ...

  Groetsssssssssss Gerd@ ...

  ps succes met de laatste loodjes voor je vakantie ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lief dat bedankje van Roos en heerlijke verwennerijen van je vriendin! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken dat ook niet...is dat niet een beetje de basis van round robin? Ik zounhet wel willem, maar wacht er nog even mee. Wellicht na mijn 365 dagen project dat ik daar dan energie in ga steken... Lijkt me wel heel leuk hoor. En wow wat een gave kan met prachtige rozen en dan ook nog eens zo'n supermooi hartje en dat boek heb ik me nog niet gegund...och wie weet komt het nog wel op mijn pad..ben tegen het einde van de vakantie jarig... Heel veel plezier ermee en als jij vakantie hebt moet het vast en zeker eindelijk eens mooi weer zijn! Toch? Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, ik ken het ook niet, lijkt me wel super fijn! Moest je later nog iemand zoeken, ik bied met alvast aan!
  Lekker aftellen voor jou, woehoe!
  Geniet van je Flow boek, ik heb hem ook en hij is heel leuk!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik ken het helemaal niet zo'n boekje..... maar vind het natuurlijk wel weer erg leuk!!! Goed bezig joh!
  De kan met rozen is erg mooi, ik zie hem al helemaal in je huis of pipowagen staan. Met het flow-boek heb ik in mn handen gestaan, maar uiteindelijk toch terug gelegd (vond het toch net iets te duur...)
  Hopelijk heb je toch nog een fijne laatste werkweek.... iets met laatste loodjes he!?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaaaaa die ken ik zeker!! Ik heb ook nog een paar 'volle' thuisliggen. Zo spannend om te zien waar ze allemaal naar toe zijn gegaan! Soms krijg ik ze nog steeds binnen en stuur ik ze weer door. Als je wil kan ik de jouwe meteen doorsturen naar het buitenland?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk idee. Ik kende ze dus niet hoewel ik heel wat rond gepend heb met (pen)vriendinnen. Het lijkt me enig om mee te doen. Dus wie een berichtje uit West-Friesland in zijn boekje wil moet mij even een berichtje sturen. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ken het ook niet, maar wat leuk! Ken alleen die vervelende kettingbrieven ;-) Leuke dingetjes heb je gehad! De flow ook altijd leuk!! En wat is nu een weekje ;-)
  liefs, Nancy
  ps. haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ben je lekker in de watten gelegd. Heerlijk, geniet van die kleine lieve dingetjes. Die zijn het meest dierbaar.
  Fijn weekend nog.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je hebt een erg leuk blog en ben meteen volger geworden. Dat idee van die boekjes ken ik niet van vroeger is dat net zoiets als een Round Robin?
  Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik ken het ook niet,maar wel een leuk idee

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat zit jij toch altijd vol leuke ideetjes!
  Ik ben ook van de poezietijd maar had wel penvriendinnen zelfs eentje in Singapore!
  Helaas heeft dat niet lang geduurd.
  Leuk zeg zo'n doorgeefboekje dat ken ik niet, wel leuk ook dat je alles zo goed bewaard hebt.
  Die kan met roosjes en lief hart zooo schattig!
  En Roos heeft je ook goed verwend!
  Ik heb ook met dat flow vakantieboek in mijn handen gestaan, ziet er erg leuk uit en is zeker iets voor jou!
  Jammer dat het inderdaad zo duur is!
  Nou meid je hoeft niet treurig te zijn dat je nog geen vakantie hebt hoor, wat een vreselijk vakantieweer, het kan alleen maar beter worden toch?
  Succes met je laatste loodjes deze week!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach, wat lief zo'n boekje. Ik ken het helemaal niet en toch is het zo leuk. Ik zie dat ik daarin niet de enige ben ;-) Ik heb vorige maand weer opnieuw een poeziealbum gekocht. Ik vond mijn oude en vond dat zo grappig dat ik het nog eens wilde doen. Wat een mooie kadoo's heb je gekregen zeg! Het is je van harte gegund hoor :-) Dank voor je lieve reacties bij mij op mijn blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een super leuk idee van je Carolien zo'n "reisboekje".
  Wat spannend dat je een collumn hebt geschreven in het Robin magazine.
  Je hebt de spulletjes die ik je stuurde mooi op de foto gezet!
  groetjes Roos x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh, Wat is dit LEUK!!! Ik ben natuurlijk nooit meer de eerste maar wil meedoen in zo'n rondje van het boekje.
  Eenne volgens mij heb je inmiddels vakantie en komt het mooie weer er bij jullie ook aan.
  Geniet ervan en een zonnige groet vanuit de Provence.
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!