zondag 4 november 2012

Mmmm, van mjam!


Nadat ik in Robin Magazine heb opgebiecht dat ik niet kan koken (understatement, ahum...) kreeg ik daar heel wat reacties op. Van mensen die zich herkenden in mijn verhaal (een enkeling), mensen die lieten weten dat zij er wél raad mee wisten en mensen die me behulpzaam tips toespeelden. Zo ontving ik van mijn nicht, tevens trouwe volgster, een heel eenvoudig recept. Tenminste, dat beloofde ze mij plechtig. Erg lekker en gegarandeerd opgesteld voor dummies. Oké, die uitdaging wilde ik wel aangaan.


Dat had ik nodig:
1 brocolli
een blik champignon cremesoep
gesneden kipfilet *(scharrel natuurlijk!)
1 bekertje creme fraiche
een pak rijst (naar keuze)
geraspte kaas

En dit moest ik doen:
De kip kort aanbraden tot hij gaar was en de broccoli beetgaar koken (lukte nog wel).
Een ovenschaal invetten en de stukjes kip en broccoli op de bodem leggen. De champignonsoep vervolgens met de creme fraiche mengen en dit mengsel over de kip en broccoli gieten (ha, makkie!) Tenslotte de geraspte kaas erover en de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden) doen.
Intussen kookte ik de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Dat was alles!  

Geen ingewikkeld gedoe met sauzen binden of andere culinaire technieken.


Het is me gelukt. 
En het was lekker!
Heel lekker!
Dat was niet alleen de mening van de kok (moi), maar ook van de tafelgenoten. Manlief complementeerde me (lang niet gebeurd) en dochterlief schepte twee keer op (komt ook zelden voor).

En daarom deel ik nu dit recept met jullie. Voor de mede-kneusjes die ook eens indruk willen maken of voor de culinaire toppers die een dag geen zin hebben om uitgebreid te koken.

Smakelijk eten!
Carolien
40 opmerkingen:

 1. Klinkt heerlijk ook al ben ik zeker geen fan van brocoli en dingen uit blik. Maar je ovenschotel ziet er erg lekker uit. Toch maar eens proberen? Geniet van de nieuwe week, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het gelukt is, hoera voor jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt bijzonder goed, wie weet ga ik het nog wel eens maken! Want ik wil ook wel eens een compliment over het eten horen hihi!

  Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepieeee!
  Het ziet er goed uit!

  Ik heb het Robin magazine hier ook liggen, leuk artikel over jou.. hihi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Lien! Die ga ik van de week ook uitproberen! Laat je horen of het hier ook zo’n succes is geworden....
  Groetjes, Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super toch? Leuk he, als je jezelf zo kunt verrassen? Mocht je nog een HEEL makkelijk (gegarandeerd, ben nl net zo'n keukenprinses als jij) en lekker bijgerecht met zuurkool willen maken, dan hoor ik het wel. :) fijne aaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zul je gesmuld hebben...soms is het veel envoudiger dan we denken endiep in ons schuilt misschien wel een grootse kok:) Jij bewijst dat het gewoon kan...
  Bon apetit!!!

  Lieve groetjes en een fijne week,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er lekker uit en snel klaar, dus ik ga dit zeker een keer uitproberen! Leuke manier om een give away bekend te maken ;)

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben best van het koken, maar zo nu en dan zo´n makkelijk recept, daar ben ik helemáál niet vies van!! Ook even doorgegeven aan Fleur, mijn dochter. Zij woont op kamers en voor een student lijkt me, met wat kleinere hoeveelheden dit ook een prima optie!! Dankjewel voor het delen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha hier dus zo'n 'medekneus', die dus ook niet zo van het koken is. Van lekker eten houd ik dan wel weer. Maar ik heb het goed getroffen, met een vriend die van koken houdt...
  Creme fraîche is nogal lekker he. :)
  Dank je voor de lieve mail weer!
  Morgen antwoord terug.
  Goeie week gewenst, lieve Lien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit recept is hier altijd een schot in de roos. Alleen gebruik ik geen soep maar kippenragout én ik bak wat knoflook mee én ik voeg wat kerriepoeder toe aan de créme fraiche. De bordjes gaan schoon leeg...
  Groetjes van Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hai, ziet er lekker uit.. Maar is het helaas niet glutenvrij dus wij slaan dit over. Jammer.
  Mag je dochter inmiddels weer melk producten...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha wat het al niet op kan leveren he, dit hele digitale leven?! Ik ben ook niet echt een keukenprinses maar het is hier gelukkig al gauw goed. Hoe gaat het met jouw stempelfabriekje?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. soep in de oven!??? Daar zou ik dus nooit op gekomen zijn en ik zou het recept ook echt niet gemaakt hebben als ik het ergens zou zien (wat ik zou niet geloven dat dat dan lukt). Maar je hebt het bewijs geleverd dmv je foto! Ziet er mooi en lekker uit. Ik denk dat ik het ok maar eens ga proberen! Ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hihi wat enorm leuk die complimenten dat maakt de hele week al een stuk zonniger dan dat ze aangeven erg lief en leuk...enne natuurlijk mega knap van je

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat ziet er erg lekker uit, ga het zeker eens proberen, Fijn avond en nieuwe week Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lekker lekker lekker! Ga ik proberen!Leuk dat het bij jou zo'n succes was! Fijne week, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat ziet er goed uit!!!!!Mjammm daar krijg je wel honger van:-)
  Heb je goed gedaan een dikke pluim.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, dit zou nog wel te proberen zijn. Ik ben ook geen kok.
  Dank je wel voor het recept.
  En compliment!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt erg lekker en zo ziet het ook uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ooooo, lijkt me heerlijk, ziet er ook top uit!
  Ik ben ook zo'n medekneusje hoor.
  Blijf altijd bij hetzelfde en zou willen dat man of kinderen het koken eens uit zouden vinden maar dit ga ik uit proberen hoor, je hoort het wel.
  Fijne week
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Thank yououou!! Hier ga ik ook punten mee scoren, klinkt heerlijk fijn eenvoudig, maar vooral... lekker!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mmm dat ziet er heerlijk uit! Die gaan we zeker ook proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. O, ik ben ook zo'n kookdummie dus dit recept moet ik ook maar eens proberen, thanks Carolien,groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lijkt mee heerlijk! Ga het zeker eens maken!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik houd van makkelijk recepten! dank daarvoor... Fijne avond. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Bedankt voor het delen. Ziet er in elk geval lekker uit!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hier ook zo'n mede-kneusje. Helaas lust ik geen paddestoeltjes, dus dit is niet echt een receptje voor mij, maar mocht je nog meer van die culinaire hoogstandjes hebben dan lees ik ze graag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Klinkt goed, ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. klinkt zeker goed en ziet er ook erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nou lieve Lien, ik ben gek op koken en het gaat me best af, maar niets boven een makkelijk en lekker gerecht voor door de weeks! Dat geren van hot naar her en trainingen van de kids en hobby van de man die ook op tijd moet zijn bij zijn band om te repeteren of om te coachen bij de zaalvoetbal, is zo'n lekker snel gerecht erg welkom! Ik ga het zeker morgen uit proberen;)
  Kus, Sab

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jammie zeg het water loopt in mijn mond.... ik moet namelijk ook zo aan de bak!! we gaan eens kijken wat er ontbreekt thuis en dan ga ik het eens proberen. Groetjes

  Ps mijn adventswap gaat op de post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geweldig hier hou ik van!!! Makkelijk en lekker, ga hem van de week zeker proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ziet er goed uit ;-) Moet erg lachen om je give-away trekking haha! Loop wat achter, maar ben er weer bijna :)
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ha, ik kon ook niet helemaal op de afkorting komen, ik had het ook fout, maar inmiddels aangepast ;) Tss ik moet nooit meer zo laat op de avond een berichtje maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hey ben ik dan nu de enige die zich afvraagt of dat een groot soepblik is (mmm zal wel ;)). Ik krijg bij dit soort gerechten altijd de neiging om er nog meer groenten in te gooien. Mmm alleen moeten er dan wellicht twee blikken soep bij en meer crème fraiche ;) hihi
  Verder ben ik ook geen keukenprinses en moet mijn eten toch wel binnen 20 minuten klaar zijn. Okay vandaag wijk ik er van af...ik ga zuurvlees maken op verzoek van manlief...we gaan eten bij zijn dochter die maandag uit het ziekenhuis is ontslagen na een blinde darm operatie terwijl ze 17 weken zwanger is...gelukkig heb ik daar ook een makkelijk recept voor...dadelijk effe op mijn fiets springen en vlees kopen en peperkoek...stroop en bruine basterdsuiker en azijn heb ik in huis. Uien ook...er zijn er nog een paar over na mijn uiensoep avontuur ;). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Haha, die vraag stelde ik mijn nicht ook. Het moet dus een blik zijn van 540 gram geloof ik? Niet zo'n piepklein, maar ook geen XL versie dus!
  Wat rot dat de dochter van je man een blindedarmontseking had tijdens haar zwangerschap, hoeplijk is het allemaal goed nu! Hey, dus je wordt een klein beetje 'oma' binnenkort, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!