zaterdag 24 november 2012

Vandaag...boekenweggeefdag!

Vandaag is het boekenweggeefdag. Ik heb het zelf niet bedacht, maar zij. 
Wat een leuk idee! Je pakt een boek in in Sinterklaaspapier, doet er een briefje bij, plasticje eromheen (tegen de regen) en legt het ongemerkt op een publieke plek neer. En dan maar hopen dat iemand het vindt en er blij mee is.

Ik koos voor een boekje dat ik ooit heb besteld bij Oxfam Novib vanwege de mooie foto's en leuke gedichten en spreuken.

 Ik pakte het in, schreef er een kaartje bij (met op achterzijde nog een link naar het blogadres waar de vinder het boekje eventueel kan registreren) en ging op zoek naar een plekje....En dat werd het dorpje Sweikhuizen waar ik met mijn vriendin lekker een hapje ben gaan eten. Een heel klein dorpje met een schattig kerkje.


Op de trappen van dat kerkje legde ik het boek neer.
Ik voelde me een beetje een misdadiger met een verdacht pakketje...:)


Toen we op de terugweg weer langs reden was het weg....!

Spannend, voelde me een beetje Sinterklaas vandaag :)

Doen jullie volgend jaar ook mee?

Groetjes Carolien
49 opmerkingen:

 1. Een soort van bookcrossing? Ik heb het ooit ook gedaan,weinig reactie op gehad maar wel leuk als je ziet dat het pakje weg is he. Ik ben er zeker van dat je al enkele keren op de site bent gaan kijken of het geregistreed is;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig mooi initiatief! Ga ik zekers navolgen.

  Ik ben ook eens effe een aantal blogposts gaan lezen bij http://geefjijhetdoor.blogspot.nl/ en ze doen fantastische dingen! Ik ga hun volgen en wie weet de volgende keer wat opsturen bij een mooie actie.

  Thanks for sharing en ben benieuwd of diegene een berichtje achterlaat, maar het kan natuurlijk ook gevonden worden door een ouder iemand die geen internet heeft. En tsja op facebook moet je natuurlijk wel weer een account hebben dus niet heel makkelijk voor mensen om een berichtje achter te laten.
  Dat is iets waar de organisatie volgend jaar bij mag stilstaan, máár las ook iets over bookcrossing, ben nog niet verder gaan inlezen...

  Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm op een of andere manier spreekt 'bookcrossing' me niet aan. Ik denk dat ik gewoom af en toe eens een boek ergens achterlaat of gewoon een wacht op volgend jaar ;).

   Verwijderen
 3. Spannend he? Ik wilde mijn boekjes bij de Intratuin droppen, wat is het daar druk, zeg! Iedere keer als ik m'n drop wilde doen (en op de foto zetten), kwam er weer iemand langs. Misschien had ik op een plek moeten gaan staan waar de spullen wat minder populair zijn? ;) Maar goed, mission accomplished, ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke actie ik ben benieuwd of je nog een berichtje van de vinder krijgt. Fijne avond en zondag. Lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt leuk jammer dat ik het nu pas lees anders had ik zeker mee gedaan. Ik vind het een Super gaaf initiatief. Geniet van je weggeef boek en ik hoop dat je er nog wat van hoor. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel er leuk idee zeg!!
  En heeft al iemand contact gezocht die het heeft gevonden?
  Ben wel benieuwd.
  Een heel fijn weekend.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat lijkt heel leuk, benieuwd wie het gevonden heeft
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk initiatief!! Hé Sweikhuizen, ik ben opgegroeid in Schinnen, dat is vlakbij... nou ben ik wel benieuwd waar je zelf woont!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ow ik ben benieuwd!! Zo voel je je toch net Sinterklaas! Ken je ook deze: http://thetoysociety.blogspot.nl/
  Daar kun je je aanmelden om zelfgemaakte knuffels ergens "te droppen" is ook grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lachen zeg. En ook spannend! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kunt zelf natuurlijk ook 25 november ook uitroepen tot Boekenweggeefdag... Of 1 december, offe.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee zeg, ik ben heel benieuwd of je er nog iets van hoort. Ik geloof dat ik achter een muurtje was gaan zitten hihi, maar dat is vast niet de bedoeling!

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat grappig ik kon het wel met het haken,of maken van knuffels heb er eens over geblogd,maar niet aan mee gedaan tot op heden http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2012/08/ken-je-deze-al-toy-society.html

  groetjes
  Angeline


  Zou volgend jaar best mee willen doen maar met een e-reader worden de boeken hier in huis steeds schaarser;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een enorm leuk initiatief! Hoe kom je nou weer in sweikhuizen? Dat gat! Ik woonde er in mijn puberteit, niet echt warme herinneringen... maar zeker leuk om te zien. Ik ben er nooit meer terug geweest na mijn 18e. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou ja ...wat leuk zeg !!.....liefs fijn weekend van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk! Heb wel een aantal keren een knuffeltje gedropt maar helaas weinig reactie :(

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Brunssum dus! Nee, ik woon niet meer in Limburg, ik woon inmiddels al 20 jaar in Rotterdam. Maar mijn broer woont met zijn gezin in Merkelbeek, dus heel af en toe kom ik nog wel eens in het zuiden.... :-)
  En ben jij ook begin jaren 70 geboren??

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha ha, ik van 73! In Schinnen en Geleen op school gezeten. Mijn lieve nichtje van 13 zit nu in Brunssum op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Denk inderdaad Rombouts. Zeker een kleine wereld! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een zwerfboek... wij hebben dat hier in de wijk een tijd geleden ook gehad. Boeken lagen op bankjes, kon je meenemen, had je het uit, legde je het weer ergens naar, zo grappig. Je had een mooi plekje voor je boek uitgekozen en hopla... weg was het, benieuwd waar het terecht gekomen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vind het een heel leuk gebaar...en hoop wel dat je iets van de vinder(ster) mag horen dat zou wel heel leuk voor je zijn Lien..

  lieve groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk initiatief. Ben heel benieuwd wie je boekje gevonden heeft en of hij/zij iets van zich laat horen...

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vreselijk zitten lachen bij je verhaal echt een leuk idee ben helaas nu te laat volgend jaar Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuk initiatief.
  Het doet me denken aan een paar jaar geleden, ik weet niet meer hoe de actie heette, maar dan was het ook de bedoeling dat als je een boek gelezen had , dat je het achterliet, bijv. in de trein. En dan was het de bedoeling dat de volgende lezer dat ook weer deed.
  Bem benieuwd of je er nog weer eens van hoort!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Grappig deze " Lien" actie !
  Wat een leuke foto's heb je er ook van gemaakt!
  Net zoals iedereen hier boven me ben ik heeeeel benieuwd of je er nog iets van hoort.
  Fijn weekend
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk idee! Dan ben je echt een sinterklaas!

  Miss laat ik deze week ook wel ergens een boek achter. Ga namelijk van de week mijn boeken inpakken en er zit vast nog een boek tussen dat zonde is om weg te gooien en leuk is om weg te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. vind het enorm leuk bedacht van je en wat zal de vinder blij zijn zeg

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. In Sweikhuizen!!! Ook ik kom daar uit de buurt. Ik heb tot mijn 18e in Geleen gewoond, in de Frans Ehrenslaan. Als kind ging ik altijd met vriendjes naar Sweikhuizen. Lopend naar boven en dan met een noodgang de berg af. Sweet memories!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk idee, ben benieuwd of je nog iets van de vinder/ster hoort op je blog.
  Fijne Zondag, Roos x

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O, wat jammer dat ik dit niet wist...had ik meegedaan hoor, zo'n goed initiatief, en ja wie heeft het gevonden??????
  Superleuk!


  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hihi, wat ontzettend leuk!! Zou zooo nieuwsgierig zijn wie het heeft gevonden, wat diegene er van vindt en er mee gaat doen! Wie weet kom je het nog eens te weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een leuk gebaar. Ik hoop dat er gereageerd wordt.. en dat diegene er gelukkig van wordt! Het is wel een good-feeling-thing. fijne zondag nog. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hihi, ik vind dit nou zo leuk.
  Héél graag had ik de reactie gezien van diegene die het pakje vond. Dat kan niet anders dan een opsteker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een leuk idee! En... heb je al wat gehoord van de vinder?

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dat is grappig!! Ik kan die spanning me helemaal voor stellen! Benieuwd wie de gelukkige vinder is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. O, wat een fantastisch idee! Ja, wat zou de politie hier van vinden... lijkt best verdacht. Het doet me denken aan toen ik heel vroeger met een vriendin kampeerde in Zweden. Wij hadden een hele grote bos bloemen geplukt en die ongemerkt bij een bejaard echtpaar (in caravan) op een tafeltje voor hun caravan gelegd. Was zo leuk om de reactie te zien, en wij maar net doen alsof we van niets afwisten. Leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Zo leuk!!! Hopelijk krijg je reactie. Misschien moeten we dat volgend jaar allemaal maar eens doen... Dan kunnen we bij elkaar lezen wie reactie kreeg...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat onwijs lief van je!
  Die gene boft maar zeg!

  Ik heb je verhaal aan mijn stage begeleidster laten lezen, ze vond het echt heel bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!