zondag 10 februari 2013

Onderduiken

Alaaf!
Als je hier nu de straten op loopt, krijg je dat als standaard groet.
'Hallo' of  'hoi' dat is niet meer. Althans niet deze week.
Carnaval is losgebarsten. En als je in het zuidelijkste deel van het land woont, kun je daar niet omheen.

No way.


Het hele leven ligt hier plat. Scholen zijn dicht de komende week, de winkels op maandag en dinsdag. En de kantoren zijn ook gesloten (da's dan weer wel fijn).
Maar er is geen ontsnappen aan. Als je er niet van houdt. Zoals ik. 
Zit er maar één ding op en dat is onderduiken.

Dus nestel ik me lekker op de bank, laptop bij de hand en veel knutselspullen. 
Ik stortte me weer op het maken van ATC's, artist trading cards.


Toen Marloes ervan hoorde wilde ze het ook eens proberen. We hebben zo waar samen een clubje opgericht en nu sturen we elkaar elke maand een aantal kaartjes.
Om het uitdagend te houden, geven we elkaar een thema door. Tenminste één kaartje moet aan dat thema voldoen (ja, de regels van onze club zijn streng :)

De man van Marloes maakt trouwens de mooiste doosjes. En laten daar nou net die atc kaartjes in passen. Hij maakte ook zo'n doosje voor mij.
Zomaar...Is dat niet ongelooflijk lief?

Deze vosjes maakten we van strijkkralen.


En zo zou je warempel even vergeten dat het carnaval is.
Ware het niet dat er één iemand de hele dag verkleed in huis loopt...Ach gossie,.... misschien toch even naar de optocht gaan kijken straks?

Alaaf!
Carolien
42 opmerkingen:

 1. Hier hoef je gelukkig niet onder te duiken, want alleen 's avonds en maandag overdag wordt er carnaval gevierd. Ik denk dat de mensen me hier vreemd aan zouden kijken als ik alaaf zou zeggen in plaats van hallo :-). Ik heb er ook niets mee, mijn dochters wel...die zie ik dit weekend amper. Of ze vieren feest, of ze liggen in bed :-).

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, die kaartjes!!! Visjes heb ik ook al eens gemaakt, zijn ook leuk! Geniet van het knutselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier net zo! Ik geef er ook helemaal niets om, maar 3 kids wel die de raarste kostuums (zoonlief darth father) aanhebben, vandaag optocht, toch ook maar even kijken, dochterlief zit bij de raad voor de kinderen, ach, het is gelukkig maar een paar dagen per jaar ;-) liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet je bekennen dat het bij mij toch ieder jaar weer begint te kriebelen. Morgenochtend vertrek ik dus met mijn kinderen weer richting zuiden, naar mijn ouders, om toch nog een beetje vastenlaovend mee te kunnen maken.
  Alaaf Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons wordt niet zoveel aan carnaval gedaan dus ik herken het niet. Maar kan me voorstellen dat onderduiken erg lekker is. Leuke kaarten heb je gemaakt en die vosjes zijn erg leuk :-) fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk blogje ,en jij bent goed op dreef ,moet er al een tweede doosje komen ....hi hi .
  En ja daT carnaval met mijn half Limburgse achtergrond heb ik er ook erg weinig mee maar goed ieder zijn ding ik houd het maar bij atc kaartjes en de rest ,......lieve groet gordijnen dicht en deur op slot misschien een idee...hi hi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb jij even geluk dat je genoeg omhanden hebt op je onderduik adres;-)

  Nee,wanneer carnaval je niet kan boeien moet je niet in het centrum komen van De Sjtad van Sjtuf.....

  maar als ik dit leuk verklede meisje zie met haar hondje....joh....help me ff....is toch uit een film?
  Zou ik het ook niet over m'n hart kunnen verkrijgen om niet even het centrum van Remunj in te gaan(jou ''achtertuin'' toch?)

  Fijne zondag en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook geen carnavals stemming, vroeger vond ik het wel leuk. Maar als ik bij mezelf na ga wat ik er leuk aan vind...is het verkleden...het verplicht happy zijn/doen met carnaval is niet aan mij besteed. Ik ben op mijn eigen manier happy en hoef niet hyper lopen te doen. En voor het verkleedfeestje ga ik liever naar de Elf Fantasy Fair ;).
  Dus hier lekker een dagje in bed, manlief is ziek dus die is lekker tv aan het kijken en ik kijk met een scheef oog mee (of er moet echt een leuke film zijn dan kijk ik met de volle 100% mee) en ondertussen eindelijk bezig aan mijn brief aan tante Jannie (maar kreeg kramp ;)) en nu zo weer bezig met een kaart, maar wat ik ermee doe show ik snel op mijn blog.
  Hopelijk morgen als manlief zich beter voelt effe naar Duitsland, misschien optocht kijken en lekkers vangen :) en eten :p.
  Ik kom zelf oet Mestreech en Heerlens carnaval is absoluut niet aan mij besteed. Ik wacht (on)geduldig tot half april als we naar Utrecht gaan en lekker daar verkleed rondlopen :).
  Atc kaartjes zijn weer mooi lieverd en het doosje is ook heel lief gemaakt. Have fun with it! Knuff!
  Ps. kan me niet herinneren dat ze in Maastricht allemaal alaaf roepen...hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja....met zo'n mooi verkleed meisje in huis zit er niks anders op.....hahahahaha....liefs geniet van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn halve familie komt uit Remunj. Ik zit hier in het westen van het land en krijg niks meer mee van vasteloavend. Ook geen vrij komende week, anders zou ik best nog eens naar de optocht zijn gaan kijken maandag. Daar deden we vroeger met de hele familie aan mee. Zelfs nog prijzen gewonnen.. ;)
  De ATC kaartjes zijn leuk! Heb ik een blauwe maandag geprobeerd. Wie weet wordt het nog een keer opgepakt. Het doosje vind ik geweldig. Leuk toch, als mensen zomaar iets voor je maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vind het helemaal niks dat carnaval,hier is het ook niet gelukkig.

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier weinig carnaval, op een enkele ziel na. Wat leuk dat je zelfs een clubje hebt opgericht voor je ATC's
  En daar past natuurlijk een mooi doosje bij. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Was ik vroeger toch echt 5 dagen onderweg, ben ik ook dit jaar lekker ondergedoken. Kantoren hier helaas niet dicht dus opstellen van de optocht pal voor mijn kantoorraam ... twijfel nog om zelf maar vrij te nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hai Lien!
  Misschien als je met de Carnaval op ben gegroeid? Ik hou er ook niet echt van. Hoewel als kind, die ene dag verkleed op de katholieke school in het westen, vond ik eigenlijk best leuk! Als ik aan carnaval denk, zie ik mezelf al weer in mijn rode roodkap-pakje van crepe-papier(?!!!!!!), witte maillot eronder... en toen ging het sneeuwen!!! Zie je het voor je?
  Wel lekker even een weekje vrij voor jullie!
  ALAAF!
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze morgen even gaan uitwaaien bij de buren aan de Westerschelde, waren we vergeten dat Zeeuws Vlaanderen gek is op carnaval, raar wat je op een zondagmorgen al tegen komt aan verklede mensen, op de fiets door de polder, en ook midden in die polder moesten we van een smal straat voor een carnavalswagen, kom je bij ons niet tegen die gekte :). Gelukkig op de westerschelde alleen maar boten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha,ha...ik duik samen met je mee onder op de bank met wat freubelgerei ofwel een haakwerkje of e-reader,laat die carnavals-gekte maar mooi aan me voorbij gaan,een aangenaam bijverschijnsel ervan is wel dat ik morgen lekker niet hoef te werken,pas weer op woensdagavond om 18:00...heeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk te lezen dat er meer mensen niet van carnaval houden, ik zit ook lekker binnen bij de kachel. Je kaartjes zijn Prachitg en je dochter ziet er erg leuk uit. Fijne avond liefs Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik voel met je mee, hier ook alles dicht, iedereen verkleed en ik niet..heerlijk thuis, mijn school bevindt zich aan de andere kant..dus geen vakantie, ik haal volgende week de schade wel in:)heerlijk om zo bezig te zijn en wat lief dat doosje..
  Doe jij maar lekker je ding.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Arme jij, verplicht binnen knutselen en verplicht vrij :)
  Alleen jammer als je zin hebt om te shoppen en de winkels dicht zijn.
  Dochterlief ziet er geweldig uit zo.
  Carnaval, het lijkt mij ook niet wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow, echt dus :)
  Geniet maar lekker binnen! Alé, dus niet enkel Marloes is een schatje maar ook haar man ;)
  Mooie vosjes!!!!
  liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Of gewoon verhuizen naar 't westen ;-). Niks geen carnaval hier, maar onderduiken met knutselspulletjes lijkt me stiekem ook best fijn! Leuke maaksels!! Fijne onderduikweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hahahaha Carolien lig hier in een deuk wat een leuk blog heb je gemaakt. hahaha
  Superlief dat je dat doosje hebt gekregen trouwens, en wat een mooie kaarten maken jullie !
  die jongedame ziet er geweldig uit en heeft er zin in zo te zien hahahaha

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. HOI! Ik kom uit het hoge noorden, dus gelukkig hier niks van dat alles! Hoewel hier in de stad wel een carnavalsvereniging is geloof ik... Kan me voorstellen dat je onderduikt! Succes nog even!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier gelukkig ook geen carnavalsleut, echt niets voor mij! En wat een leuke kaartjes maakt jullie club en strijkkralen moet ik echt nodig eens aanschaffen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi,
  ach arme meid en dat woont in carnavals land... Ik snap je wel hoor ik vind er ook niets aan, maar bekijk het van de positieve kant je kan twee dagen lang ongestoord op de bank hangen en crea zijn!! Hier boven de rivier gaat het werkende leven gewoon door.(ook als je wel wil feesten)
  Dus ik zou zeggen aan de kaartjes, strijk kralen en blog. geniet ervan! En mocht je je vervelen, ik heb wel weer zin in een brief!!!
  x Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 26. haha wij zijn vandaag halverwege de optocht naar huis gegaan, het was zoooo koud! Er was wel een zonnetje maar zo'n koude wind. Siem wilde graag naar de optocht (had die natuurlijk op school gehoord...) Nadat we eerst al 1 uur moesten wachten (vanaf start plek tot waar wij stonden..... zucht). Was het halverwege toch wel klaar. Siem wilde wel graag naar huis. Nou en dan doen wij daar niet moeilijk over natuurlijk! Thuis lekker met z'n alle op de bank met dekentje en naar Shrek gekeken. Ik heb overigens nog wel mn indianenpakje aan....

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Was het inderdaad niet te koud bij de optocht vandaag? Wij zijn daar al jaren niet meer gaan kijken, alleen toen de kids klein waren.
  Wij zijn brabanders maar houden ook niet van carnaval, de minst leuke ( verplichte) vakantie van het jaar vind ik het....winkels dicht of alleen maar zooi te koop en meestal koud slecht weer.
  Onze kids nu 16 en 19 gaan ook niet, zijn liever thuis op hun gemakje, heerlijk bij de warme kachel of verdienen een centje bij want er moet toch iemand zijn die wel wil werken met carnaval.
  Je kaartjes zijn super en lief van die man om een mooi doosje voor je te maken, helemaal leuk voor die mooie atc kaartjes!
  Fijne vakantie- freubel week
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. :) Hier is het toch lastig onderduiken aangezien de hele optocht precies bij mijn huis voorbij komt en stil houdt voor de prijsuitreiking op het plein waar ik aan woon. Dus... Ben ik extra blij met het de goed geïsoleerde voorpui haha. Och, zolang ze niet in beschonken toestand aan gaan bellen mogen ze van mij feest vieren. Zolang ik er zelf maar niet aan mee hoef te doen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hier in het noorden is carnaval wel zo'n totaal onbekend iets, wij hebben dan weer 1 keer in de twee jaar dorpsfeest. Ook met optocht en drie dagen feest. Je dochter ziet er wel heel mooi uit in haar verkleedkleren.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hier geen carnaval, maar jij hebt een goed alternatief bedacht; heerlijk om lekker een paar dagen te knutselen! Dochterlief ziet er trouwens mooi uit ;)

  Fijne dag. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Aan het aantal reacties te zien leven er veel mensen met je mee, wij zijn maar gaan oppassen, dan kunnen de ouders aan de 'hos'.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik denk dat ik ook zou onderduiken. Ik snap die verkleed toestanden ook niet echt. Gelukkig verveel jij je binnen dus totaal niet! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heerlijk dat je dochter lekker host en verkleed! En jij mooi aan de freubel. Prima toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat gezellig en geen straf. Ik heb nog steeds geen beeld van die ATC kaartjes. Alhoewel wel beeld. hihi maar weet niet precies waarvoor jij ze gebruikt! aan een cadeautje of zomaar of als kaartje en maken jullie er dan enveloppen bij? hh Zie je, toch een leek in iets. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 35. carnaval ik heb er niks mee...jij lekker aan de knutsel jeetje wat een gaaf doosje!!!
  je dochter ziet er zo leuk uit...die leuke hond ahhhh lief!!!

  Knutsel lekker verder meid..

  hart,gr Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vanwege carnaval ben ik maar ondergedoken in de keet van Lien als follower 359.

  Mooie spullen in je keet en vooral een fantastische hond (ben zelf verzot op beesten)

  Als regelrechte computerkluns slaag ik er maar niet in om mezelf met mijn blognaam in het commentaar aan te melden. Kan er iemand me uitleggen hoe dat in zijn werk gaat?

  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 37. de koffievlek? Die hoort zo, dat is artistiek verantwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oh die vosjes moet ik nog steeds maken, ze zijn zo schattig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi, ik had nog niet gereageerd maandag of mijn man kwam binnen met de post... BEDANKT ! Ene... ik schrijf terug hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Mooi doosje heb je gekregen. En de vosjes zijn zoooo lief!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!