vrijdag 8 maart 2013

Writersblock

Soms droom ik weg van een hutje op de hei. 
Of eentje aan het strand, dat is ook goed..


(Liefst wel met raampjes)

Een plekje waar ik in ieder geval ongestoord kan schrijven. Waar ik kan onderduiken in mijn eigen verhaal en de personages die ik zelf creëer, zonder me druk te maken om huishoudelijke beslommeringen.

Deze maand sta ik in het blad Schrijven.


Ze hebben vijf mensen geinterviewd die ooit een schrijfwedstrijd wonnen. En wat er inmiddels van hen is geworden.
Nou.... niet zo veel. (Van mij dan)
Want dat boek, waar ik zo voortvarend aan begon, is er nog steeds niet.

Ik schrijf elke dag hoor, daar niet van.
Ik schrijf artikelen, folders, websites... (voor mijn werk)
Ik schrijf brieven (voor de lol)
ik schrijf blogs (voor jullie)

Maar een compleet boek? Pfoeh.... daar heb ik echt rust voor nodig.

Jammer is het wel, zeker als je zo'n kans van een uitgever krijgt. Maar ik kan nu eenmaal niet zoiets groots in een verloren uurtje tussendoor doen. En mijn vrije tijd  bestaat alleen uit verloren uurtjes. 

Vorige week waagde ik nog eens een poging. Kindlief naar school, huis op orde en een leeg scherm lachte me toe. Ik was er helemaal klaar voor. Maar toen kwam de post met het Snail Mail magazine dat ik bestelde. En daar zat een versie bij om zelf te knippen en plakken. 
Tja, dat kan ik dan ook weer niet weerstaan...


Dus het volgende moment zit ik te knippen en plakken voor een blogvriendin, eens iets anders dan een brief!
Er zijn gewoon TE VEEL leuke dingen om te doen!

Ik denk dat ik maar wacht met dat boek tot ik met pensioen ben....

Fijn weekend!
Liefs,
Carolien


40 opmerkingen:

 1. Hahahahahaha je hebt het ook veeeeeeeeeeeeeel te druk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker druk zo te lezen, en wat leuk dat je artikel in het blad Schrijven staat!!
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ik schreef vroeger veel meer,heel veel brieven en ook heel veel verhaaltjes,maar nu eigenlijk nooit meer,alles via de pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets mis met een meerjaren project toch? Ik heb er verscheidene, er komt en moment dat je ineens de spirit krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je in dat tijdschrift staat! En ik zou de moed niet opgeven hoor, gewoon doorgaan. Je hebt in ieder geval een leuk keetje waar je je zo nu en dan in kan terugtrekken om te schrijven toch?
  groetjes, Famke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh herkenbaar....soms gewoon tijd te kort hier ook....zo heb ik besloten om een aantal dingen niet te gaan doen/leren al lijkt het me erg leuk, simpel weg vanwege de tijd...en ik wil de dingen goed doen en niet half dus leg ik aantal dingen aan banden ;-)
  Veel plezier met schrijven en nu kunnen wij genieten van je blog ;-)
  Fijn weekend.

  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf dat je in een tijdschrift mag staan, je schrijft ook zo lekker en met van ie gezellige plaatjes.wens je alvast een fijn weekend liefs Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou volgens mij gaat dit helemaal goed komen met dat boek van jouw, de tijd komt ook ,dat je in bladen staat vind ik al helemaal top ,lekker weekend dan ga ik aan de gang met de atc ,heerlijk gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha tsjah er zijn ook zoveel leuke dingen te doen! Als het voor je is weggelegd dat je ooit een boek gaat schrijven dan komt dat heus wel. En anders inderdaad lekker nadat je met pensioen bent gegaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahahaha...alleen al hoe je dit schrijft geweldig !!!...fijn weekend...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn inderdaad gewoon té veel leuke dingen om te doen... maar beter te veel leuke dingen dan vervelende dingen... en wat in het vat zit verzuurt niet :)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Carolien, leuk dat je (weer) in een blad staat.
  Ja, er zijn zoveel leuke dingen om te doen en daarom zullen er altijd dromen blijven. Dus wie weet
  over een aantal jaren als de jeugd haar eigen gang gaat.....
  Maar voor nu geniet ik volop van je blog waarop jij
  heel gezellig schrijft!
  Fijn weekend, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. klopt, klopt! Ik verlies mezelf soms in het te veel van alles willen doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ja inderdaad er zijn veel te veel leuke dingen en een creatief mens als jij krijgt zoveel inspiratie.. en te weinig tijd om alles uit te kunnen voeren.. maar altijd leuk om plannen te houden voor de toekomst, dus wie weet!

  fijn weekend!
  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat hutje op het strand zie ik ook wel zitten. Maar dan hou ik uiteraard wel mijn mond, zodat jij lekker kunt schrijven. Misschien bied ik wel heel veel inspiratie als ik naast je zit hihi!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooo, maar jij kan zo goed schrijven!! Kan me voorstellen dat je het druk hebt, dan is het ook lastig om te beginnen. Maar je zou het toch echt moeten doen hoor. je hebt talent!

  Leuk hè, dat snailmail magazine :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ojaaa, gaaf dat je in dat tijdschrift staat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohhh wat onwijs gaaf zeg!Go girl met je pennetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat boek dat komt er ik weet het zeker! Geschreven in je prachtige keet. Hier staat een pipowagen in wording....op www.boelinlove.blogspot.com staat wel ergens een foto,,,,zal er eerdaags nog eens één maken maar het is nog niks...alleen het hout rondom is vervangen nu het dak en dan kan ik eindelijk gaan beginnen, plannen genoeg maar tijd......pompidom
  Hoe is het met jullie trouwe 4 voeter?
  xe

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij dag 6 staat onze keet :) en ja veel dieren hier...2 ezels, 2 hangbuikzwijntjes, 4 schapen, 2 nijnen, 2 ganzen, 11 kippendames, 3 poezels en 2 bulletjes.....gezellig hoor
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ohhhh heerlijk zo n hutje op het strand en inderdaad met raampjes :-)
  Maar dat is ook zo er zijn gewoon te veel leuke dingen en mischien komt het ooit er nog eens van Wie weet!!!
  Je stukjes op je blog vind ik altijd heel erg leuk om te lezen.
  Je zelfmaak boekje is in ieder geval erg leuk.
  Fijn weekend alvast lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tja, maar zelfs in zo'n hutje word je afgeleid door de zon, vogels enz.
  Misschien is het nu gewoon nog niet de tijd voor een boek van jou kant.
  Maar brieven zijn altijd welkom natuurlijk!
  groetjes en ik hoop voor je op een weekend met heeel veeel verloren uurtjes
  x Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Volg je hart! Dat is het beste wat je kunt doen :) Fijn weekend lieve Lien!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het komt wel goed hoor en wat dat hutje betreft: je hebt al een hutje! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. En op een dag wil en moet je er wel tijd voor maken, dan kun je niet anders... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Als je ook zo veel interesses hebt. is het moeilijk om keuzes te maken, terwijl dat schrijven jou op het lijf geschreven is:)
  Wij genieten hier van een stukje van je schrijfkunsten, boffen wij even!!!!

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. alles op zijn tijd he, komt allemaal wel goed!
  liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Je blogpost is me uit het hart gegrepen. Ik weet precies hoe je je voelt. Heb vertrouwen dat de rust er ineens kan zijn. Dan valt alles samen en schrijf je tot je boek klaar is. Dank voor je lieve schrijfsel bij mij op het blog. Ik ben helemaal ontroerd door het gedicht wat je voor je kleintje schreef. Het confettigedichtje. Lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zoveel leuke dingen en zo weinig tijd... heel herkenbaar! En dat boek... ach, dat komt er misschien nog wel eens.

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Voor alles is een tijd en anders bundel je straks al je verhalen, heb je al een eerste boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. En je schrijft zo mooi... Jouw boek komt er vast ooit wel.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Eens zul je er tijd voor hebben of willen maken, tot die tijd is t goed zo. Komt vast goed!

  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ooit echt ooit heb je tijd en ruimte inje hoofd om je boek te schrijven, niet te veel mee zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. eens zal het je lukken om je bestseller te schrijven maar dan moet je wel een tijdje in je hutje gaan zitten anders wordt je toch teveel afgeleid............o.a. door alle blog berichten, ha ha . XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 35. geniet lekker van de dingen die je nu wil doen en wij gwnieten ook mee natuurlijk ooit zou die boek er wel komen als jij er klaar voor ben ...wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Jaaa, teveel leuks! Ik ken het. En teveel willen! Juiste moment voor je boek komt wel! Dat is vast ook het moment als ik er de tijd voor heb om het te lezen;)
  Ik wil je graag nog wat vragen over schrijven, kan ik je mailen?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat leuk dat ze je kwamen intervieuwen, je verhaal heb ik inmiddels al meerdere keren gelezen het herinnert me ook aan een tijd dat ik nog maar weinig anders kon.
  Je zult het niet geloven maar ik heb nu( terwijl ik toch een lezer ben) pas mijn werste hele boek gelezen. Komt er niet van inderdaad en er is zoveel leuks te doen komt nog bij dat ik niet zo lang achter elkaar een houding aan kan nemen dus hup weer iets anders doen veranderen van beweging.
  Wat een bofferd is de ontvanger van je leuke verhaal met tekeningetjes, zo kun je toch ook een leuk boek maken...heel apart, modern en leuk om te lezen.
  Wel fijn hoor dat we ons nooit vervelen dan houden we zeker nog iets over om te kunnen doen als we oud en bejaard zijn haha.
  Geniet nog even van de winterse wereld want hier is het alweer aan het dooien.
  Fijne week
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 38. hhaha dat heb ik met mijn huiswerk ook! kan gewoon de rust niet vinden...of heeft dat meer iets met zin te maken???

  Wie weet krijg je later nog eens de rust om een boek te schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. aaah deze post van jou had ik gemist.!
  je zegt bij mij dat je een artikel hebt geschreven in het tijdschrift Robin dus ik meteen lezen natuurlijk :-) Om de 1 of andere reden kon ik me niet voorstellen dat jij graag of veel in de keuken te vinden zou zijn .. Vraag me niet waarom ik dat dacht..
  en gelukkig hahahaha je staat er en doet je best (net als ik) maar een hobby zal het nooit worden :-)
  leuk artikel trouwens ! :-)
  Liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ook ik had deze post gemist... Maarreh je hébt toch een prachtig "hutje" bij je huis? Je keetje? Of kan je daar alsng de rust niet vinden? Leuk te lezen hoe jij voor je werk en voor je plezier schrijft. Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!