zondag 22 september 2013

Dag van de Post. Doe je mee?

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op post. Als tiener had ik al heel wat penvriendinnen (met vier van hen schrijf ik nog steeds!) En omdat ik mijn hele leven al in dezelfde straat woon, heb ik dus heel vaak de weg naar 'mijn' brievenbus afgelegd...

 
Heel wat post belandde in die éne brievenbus die schuin tegenover ons huis staat.

Gezellige brieven
Kleine pakketjes
Verjaardagskaartjes
Ansichtkaarten
Liefdesbrieven (ooit)
Sollicitatiebrieven
Blog-swapjes :)Eerst was hij weliswaar rood van kleur (zoveel mooier!) en nu in een strak modern oranje jasje, maar hij heeft er altijd gestaan. 
En regen, wind of sneeuw....ik heb zijn buik steeds goed gevuld :)9 oktober is het Internationale Dag van de Post.
Ik weet dat er in Blogland heel veel postliefhebbers zijn.
En nu vraag ik me af: hoe ziet de brievenbus in jullie straat eruit?
Nou ja, gewoon oranje natuurlijk (tenminste als je in Nederland woont), maar staat 'ie gezellig in het groen of tegen een kale muur? Zit er graffiti op of is 'ie ongeschonden nieuw? Wie wil er een foto van 'haar' brievenbus maken? Het lijkt me namelijk leuk zoveel mogelijk foto's van brievenbussen te verzamelen en die op 9 oktober op mijn blog te plaatsen. Je mag er zelf bij gaan staan (leuk zelfs), of je hond, of wat je wilt natuurlijk, zolang de brievenbus er maar op staat. Maar wees gerust creatief!! En je kunt de foto natuurlijk ook de 9e op je eigen blog plaatsen. Gewoon om het post versturen te promoten. Dat er een oranje wind door blogland gaat. Hoe leuk zou dat zijn?
 
En dan gaan we voor die 9e oktober natuurlijk ook veel kaartjes en brieven sturen, toch?
Iedereen die mij een foto mailt (het mailadres staat op mijn blog), krijgt in ieder geval een kaartje in de bus!

Liefs Carolien

64 opmerkingen:

 1. Oja lachen ! Nou "mijn" brievenbus daar moet ik wel even voor lopen en die staat ook een beetje zielig te wezen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Ik doe zeker mee. Heb je trouwens ooit nog iets van PostNL gehoord op jouw idee voor een Nederlandse Dag van de Post? Behalve de eerste reactie dan? Groetjes, fijne zondag! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig,fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Lien! Wat een leuke actie! Ik woon precies tussen drie brievenbussen in. Ze staan allemaal bij een winkel. Ik heb geen voorkeursbrievenbus. Ik hoop dat ik er aan denk tegen die tijd. Groetjes, Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee. Ik zal zeker een foto maken, alleen is die van ons nogal saai, mag de foto ook bewerkt worden?
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee ik zal je van de week mijn twee brievenbussen even toesturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk ik ga mijn best doen heb overigens net wat op de bus gedaan voor je hi...hi gr marloeskrtief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hadden we altijd op beide hoeken van de straat een brievenbus staan tot twee jaar geleden. Ze werden door wat jongeren opgeblazen en sindsdien is hier geen brievenbus meer.
  Moeten nu een stukje lopen ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee!
  Ik ga eens op pad met mijn fototoestel want ben wel benieuwd naar zo'n kaartje van jou ;)
  Liefs Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Staat er bij jullie in elke straat een postbus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet in elk klein straatje. Ik woon zelf in een vrij lange straat en daar staan er 2! Er is wel altijd eentje in de buurt!

   Verwijderen
 11. Hahah een leuke lien actie! Nou ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een superidee, ik ga het opschrijven want anders vergeet ik het, maar het is toch de 9e en niet de 19e dat we post versturen????
  Ik ben dol op post!!!

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk, wie weet doe ik wel mee. Ik doe nu een give-away met allemaal snailmailspullen. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan gerust een kijkje ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk idee! Het is nu al donker maar morgen ga ik naar mijn oranje vriend.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee!
  Het staat in mijn agenda!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O wat leuk! Ik doe mee :-) Eens kijken welke brievenbus ik zal kiezen, ik denk dat ik het van het weer laat afhangen haha.
  Fijne avond.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je moet er maar op zien te komen!Leuk idee Carolien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha hoe verzin je het toch weer!!?
   ;-)
   Je hebt tnt aardig gesteund.

   Verwijderen
 18. Leuk idee! Wij zijn pas verhuisd, dus nu heb ik een "nieuwe"..... Veel verder lopen, snif.... De vorige stond tegenover ons huis. Zal 's zien wat ik er van kan maken...;-).
  Groetjes, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik zet t in mijn agenda maar de bus is hier saaaaaaaaaaaaai
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk idee! De volgende keer dus het fototoestel mee als er weer iets op de post gaat...

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe verzin je het toch weer ... echt een super leuk idee ... ik denk dat ik mee ga doen ...

  Groetssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een super idee en als ik het niet vergeet stuur ik een foto van "mijn" brievenbus;-))
  Ik baal vreselijk dat een aantal mensen mijn blog niet kunnen zien, het ligt ws. aan jullie anti-virusprogramma, hopelijk komt er een oplossing voor.Lees jij mijn blog via bloglovin of gewoon via de leeslijst van Blogger misschien ligt daar het probleem wel. Ik hoop dat mijn zoon mij verder kan helpen dus je hoort het wel weer,gr.Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk idee! Ik zal er een foto van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha echt weer een " Lien idee"!
  Ik doe zeker mee hoor al moet ik er wel steeds best ver voor lopen maar dat moet ik toch elke dag.
  Hier staan er echt niet veel meer in de buurt.
  Ik neem dus meestal de brievenbus die bij de jumbo staat als ik er toch heen ga voor de boodschappen.
  Goed trouwens dat je heerlijk gaat rennen met je buurvrouw van tegenover!
  Wat is het toch prachtig bij jullie mooie foto's in je vorige post met die heide in bloei!
  Fijne week
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een enig idee! Ik ga zometeen meteen even langs "mijn" brievenbus om een fotootje te maken en ik stuur 'm naar je door! Is het overigens dan de bedoeling dat de post op de 9e aankomt of moet je het op de 9e in de brievenbus gooien??

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk idee! Ik ga 'mijn' brievenbus ook maar eens op de foto zetten.
  Enne... wat betreft die Evy, ik heb gister les 20 gedaan en die was inderdaad héél erg zwaar! Niks opbouwen, nee hoppa gelijk aan de bak. Ik heb het gered, maar vraag niet hoe. Gr. Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Onze brievenbus is wegbezuinigd. De dichtstbijzijnde is op 1 km afstand Dit is te belopen natuurlijk. Met de auto is het zelfs 1,5 km. Dus helaas... geen foto! Wel ontzettend jammer, want ik swap heel veel en moet nu echt even nadenken als het regent...lopen, toch auto? Of nog even wachten en de verzending via de postkamer van mijn werkgever! Genoeg opties gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hee, en de Belgjes dan! Ik ben een paar maanden geleden verhuisd, maar gelukkig is de postbus nu nog altijd vlakbij (op 2min wandelen!) Ik wil ook gerust een foto gaan maken, ik denk dat de postbode in de buurt ook wel blij is nu er wat gekleurdere enveloppen de revue passeren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hee, en de Belgjes dan! Ik ben een paar maanden geleden verhuisd, maar gelukkig is de postbus nu nog altijd vlakbij (op 2min wandelen!) Ik wil ook gerust een foto gaan maken, ik denk dat de postbode in de buurt ook wel blij is nu er wat gekleurdere enveloppen de revue passeren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk idee! Ik wil wel meedoen vanuit Franstalig België. Hoe exotisch zouden de brievenbussen hier wel niet zijn, denk je ? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh wist helemaal niet dat er een dag van de post bestond, superleuk! Want ik ben ook dol op post. :) Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nou, dat gaan we dan toch gewoon lekker doen met z'n allen op 9 oktober? =) Ik heb 2 hele saaie brievenbussen; de ene bij de supermarkt en de ander bij de Bruna in ons dorp, maar de post die erin gaat is een stuk vrolijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuk initiatief! Ik doe natuurlijk mee! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 34. haha super leuk,ik ga er vanmiddag 1 maken

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Haha leuk! Ik ga proberen het te onthouden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vind het een super leuke opgave....ik doe mee Lien..

  lieve groet Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Sinds afgelopen zomer is de brievenbus in mijn straat weg:(
  Leve de bezuinigingen ! Snik

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik zou eens moeten gaan zoeken... waarschijnlijk moet ik voor een brievenbus echt naar het postkantoor. In Oranjestad, Ik weet het eigenlijk niet! Erg..? Heb in die bijna twee maanden dat we hier wonen alleen nog maar drie kaartjes via Greetz gestuurd. Waren de ontvangers wel blij mee, maar er gaat natuurlijk niks boven zelfgeschreven post... Je hebt me aan het denken gezet, ik ga op onderzoek uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Leuk! Ik hoop dat ik het kan onthouden. Maar ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuke ideeën daar moet je wel Lien voor heten denk ik. Hoe kom je er op, voor mij is een brievenbus gewoon een brievenbus maar jij zie er weer iets leuks in. Veel succes, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ja, wij doen ook mee. "Onze" brievenbus staat hier vlak om de hoek. De vraag is al eerder gesteld, maar is het de bedoeling van de internationale postdag dat je de post verstuurd op de dag van de post, of dat de post dan aankomt?

  Groeten van Juffrouw Mier

  P.S. Je kunt vandaag nog meedoen aan mijn give away. Wie weet gooi ik dan één van de kleutertjes voor jou in "onze" brievenbus.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. geweldig idee...hier is de kleur...dat zul je wel zien op de foto, want ik doe mee. Ik hou van post!!
  Lieve gr. MIrjam

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik doe ook mee, bedoel je gwn mijn eigen postbus of de postbus waar ik men post post? :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De postbus waar je je post post (haha rare zin), dus niet je eigen!

   Verwijderen
  2. Okey komt in orde! Ik zal de postbus waar ik mijn post post eens vragen of hij/zij wil poseren :)

   Verwijderen
 44. Hoi!
  Heb je ook al op mijn blog gekeken? Ik heb je genomineerd.
  Neem dus snel een kijkje!
  Liefs Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Gezellig en leuk idee! succes.... en een fijn weekend. liefs Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Leuk idee!!!! En bij ons staat heel dicht een brievenbus....ik kijk of dit gaat lukken!!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Leuk idee. En natuurlijk doe ik mee. Toen ik hier net kwam wonen was het een zoektocht naar een brievenbus, tot nu toe zijn er 2 die ik in deze stad weet te vinden en volgens mij zijn er niet veel meer. Vanmiddag ga ik er een foto van maken nu helemaal mooi met het zonnetje erbij, dan lijkt het nog wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heel leuk idee! Als ik het niet vergeet maak ik deze week nog een foto van mijn brievenbussen. Heb er twee die ik het meeste 'gebruik'.

  Liefs, Ruchama

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Nou mijn brievenbus staat op een hele trieste plek, misschien dat ik er dan eerst wat leuks van moet maken voordat ik 'm opstuur, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik doe graag mee, waar ik mijn post het meeste post is niet te fotograferen, ik heb een ander gedaan, met prachtige gekleurde bomen! Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben erg benieuwd Verie, laat de foto maar komen :)!! Klinkt goed!

   Verwijderen
  2. Waar mag ik hem naar toe sturen? Kan je mailadres nergens vinden..hihi..

   Verwijderen
 51. Zoo ik ben weer helemaal bij!!! elke keer besluit ik dat ik vaker online moet komen.. en elke keer lukt dat niet...stom he.. maar ik ben ook zo moe de laatse tijd.. zoals nu ook weer, het liefst duik ik me bedje in, en ik denk, dat ik dat ook straks lekker ga doen!
  Voor jou een dikke zoen!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!