maandag 30 september 2013

Kinderpostzegels, wie is er niet groot mee geworden?

Nu ik toch midden in een brievenbusproject zit, ga ik gelijk ook maar even reclame maken voor de kinderpostzegels. 


Wie kent ze niet?
Wie liep er vroeger niet mee langs de deuren?
Mijn dochter van tien heeft dit jaar de eer.
En ze neemt haar taak erg serieus.
Dat moet ook, want de concurrentie is groot. Voordat je het weet zit er al een sticker op de deur.
Te laat!
 
 

Tijden veranderen en daar speelt 'Kinderpostzegels.nl' handig op in. Want vanaf dit jaar krijgen kinderen de mogelijkheid hun eigen online verkooppagina aan te maken. Zodat je ook kunt verkopen aan familieleden of vrienden die niet direct in de buurt wonen.
Of aan de blogvriendinnen van je moeder natuurlijk J
 
Dus mocht je geen bezoek hebben gehad van kinderen uit de buurt en wil je toch in aanmerking komen voor deze bijzondere zegels of kaarten, dan bestel je ze gewoon hier.
Digitaal formuliertje invullen en ze worden netjes thuis afgeleverd.
 
Zelf  bestelde ik deze Blond Amsterdam kaarten:

 
Al 65 jaar is de kinderpostzegel trouwens een begrip in Nederland.  In 1924 was het een koninklijk besluit een postzegel te ontwikkelen waarbij de meeropbrengst bestemd was voor het ‘misdeelde’ kind. Eerst werden deze zegels alleen door vrijwilligers verkocht.  Later, in 1948, komt een onderwijzer op het idee om de kinderen van zijn school met kinderpostzegels langs de deuren te sturen. Een groot succes! Daarom start het Comité in 1949 met de Kinderpostzegelactie zoals die er vandaag de dag uitziet: voor kinderen, door kinderen.

 
Zullen de kinderpostzegels er over nog eens 65 jaar ook nog zijn? Dat vraag ik me echt af! Want steeds vaker hoor je om je heen dat mensen geen post meer sturen. En dat de kaartjes worden vervangen door mails of sms-jes, of what's app-jes…
Laten we het voorlopig dus nog maar even koesteren.

24 opmerkingen:

 1. Geweldig toch die kinderpostzegels, al die kinderen die hun vrije tijd erin steken, dit moet je idd koesteren!
  Ik hoop dat er nog heel veel jaren aan de deur gebeld wordt hoor!
  Ik stuur je deze week mijn brievenbus nog op hoor:)

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hé die kinderpostzegels!
  Loop dit jaar stage in groep 7 en daar verkopen ze ook de kinderpostzegels. Heb ook de mooie BLOND kaarten gekocht. Dus helaas, ik kan je dochter niet helpen... Maar toch succes met de verkoop :)
  Liefs Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze week stond er een buurmeisje op de stoep, ik heb bij haar postzegels besteld want met een eigen kaartenwebshop heb ik uiteraard kaarten genoeg op voorraad. Ik hoop dat je dochter goede zaken doet!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop elk jaar kaarten, dit keer 3 pakjes van blond amsterdam. Er zit elk jaar wel wat leuks tussen en de kinderkaarten vind ik soms zonde om te versturen, daar heb ik er heel veel van over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kijk da's nou eens handig (heb zojuist even bij Serah besteld hoor). Buurman & buurman! helemaal leuk. Een vriend van ons heeft mee gedaan met de theater tour van hun dus die zal dat ook wel leuk vinden. We wonen nu al een jaar of 7 in dit huis en er is nog nooit een kindje langs geweest voor kinder post zegels.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Lien, ja ik heb er ook nog mee gelopen en mijn kinderen natuurlijk ook. Die zitten al lang niet meer op de lagere school. Dit jaar kocht ik bij drie kinderen, wat wil het geval ik kom Lynn tegen op straat ik kom terug van een wandeling oo ik was net bij u aan de deur voor de kinderpostzegels maar u was er niet. Bent u vanavond thuis ja kind kom maar langs. In de tussentijd onder het piepers schillen staat een ander meisje aan de deur, en Lynn was nog niet geweest, dus ik dacht laat ik maar wat kopen anders heb ik straks niets dus ik kocht de postzegels binnen is binnen dacht ik nog. En niet veel later staat Lynn aan de deur, ik had het toch een klein beetje beloofd dus ik zei nou bij jou ook maar een pakketje, klaar alles weer ingevuld eind goed al goed. Zegt jongste Uk tegen me is Vanessa Nova al geweest voor de kinderpostzegels ik zei tegen haar kom maar ff bij ons langs als je ze heb (dochter van me broer) dus alles aan kant en ja hoor hallo tante Petra wil u nog postzegels kopen nou ik zeg je bent nummer drie ooo dus u hoeft niet aahh jammer nou ik zei kom maar op met die zegels, ooh gelukkig. Dus ik zit straks goed in me zegels en in me kaarten. Iedereen blij toch, fijne avond groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja hoor, ook in huize waardvleugel zegels besteld! Leuk he!
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was er niet maar huisbakker koos spontaan de Blond-kaarten. Helemaal blij dus dankzij zijn actie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb al kids aan de deur gehad maar ga jouw dochter natuurlijk ook even bezoeken...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze kinderen zitten niet meer op de basisschool, maar ik had een vriendin al beloofd bij haar zoon te kopen. Krijg ik later een appje van de buuf, of ik bij haar zoontje wilde kopen. Oei even vergeten dat buurjongen ook al in groep 7 zit. Nu dus bij de 1 postzegels en bij de ander blond kaarten

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja wie kent ze niet die kinderpostzegels, ik zie ze natuurlijk op school om het hardst naar alle juffen en meesters rennen om te verkiopen maar ik heb bij een buurmeisje gekocht...ook blond Amsterdam kaartjes erg leuk!
  Ik had nog niet gehoord dat ze ook digitaal verkocht werden, hip hoor haha.
  Gezellie post!
  Fijne week
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij kopen ze ook elk jaar,een velletje en dat al jaren aan een stuk.Ze worden nooit gebruikt,mijn man verzamelt deze velletjes al sinds hij als kind zijnde nog postzegels spaarde en ja ook mijn kinderen gingen er vroeger mee langs de deur al vond ik die 'strijd'niet altijd even leuk en vervloekte ik het ooit dat die kinderen weer langs de deur konden gaan 'schooien',het was ooit ook niet leuk meer,want een kind met de meest verkochte kaarten/postzege;s kreeg een verassing van de juf/meester en ja die van mij hadden al geen opa's en oma's meer zo jong en vele van de familie woonde te ver weg om 'even 'aan te gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb me ook afgevraagd of kinderpostzegels nog wel van deze tijd zijn… Steeds meer gaat digitaal tenslotte.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een leuke actie, die wat mij betreft nog jaren blijft bestaan! Ook hier is dochterlief actief met het verkopen en gaan er dit jaar Blond Amsterdam kaarten verstuurd worden rond de kerst...

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou meteen een bestelling bij serah gedaan hoor!gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh geweldig! Hebben wij hier niet...
  Geweldige verkoop gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, ik vond die Blond-kaarten ook zo mooi. Ik heb ze ook besteld. En ik denk dat de postzegels nog wel even blijven bestaan, zolang er bloggers zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Blijft leuk die KP heb net wat bij m'n neefje besteld:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bedankt voor de link! Bij ons komen ze niet en de school van mijn kinderen doet niet mee, wat ik heel jammer vind. Ik weet nog wel hoe leuk ik het vond langs de deuren te gaan. En ik wil natuurlijk mijn velletjes zegels! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hey die Lien bij ons zijn ze dit jaar niet aan de deur geweest en ik realiseer me dat het vorig jaar ook niet was...mmm zijn ze hier wel ooit langs geweest??? Och ja heb een hele lading onlangs gekocht en te druk om post te versturen. Komt wel weer ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij ons zijn ze ook nog niet geweest tot hoe lang. Eigenljik vind ik dat best wel raar, maar ik ga dus nu even via jou bestellen :D Fijn dat dit sinds dit jaar ook kan. Thanks voor het delen hiervan X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb ze dit jaar voor het eerst sinds negen jaar aan de deur gehad (en gekocht), de kindjes waren hier overigens niet erg serieus...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jaaa ik heb ze ook besteld!! 2 x de zegels en 2x de kaarten! dat zal ik altijd blijven doen, kinderpostzegels zijn leuk!!!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!