vrijdag 18 oktober 2013

Grijze muis

Ik ben een diep type. Dat wist ik zelf ook niet hoor, dat vernam ik tijdens een kleuren- en styling workshop. Mijn allerliefste collega was 25 jaar in dienst en in plaats van een grootschalige receptie, koos zij voor een gezellig en intiem afdelingsuitstapje. Dus togen we met 5 collega's naar een heuse styliste die ons adviseerde over kleuren, stijl en alles wat daarbij komt kijken.

 
Aan de hand van je huidskleur, je ogen en je haar, werd bepaald welk type je bent. Koel of mat? Warm of diep?
Ik werd eerst bij de categorie 'warm' ingedeeld, maar bleek toch iets meer diepgang te hebben :)
Ahum.
 
En type 'diep' gaat voor de kleuren donkerbruin, donkergroen, zwart, grijs, rood en donker oranje. Met name die laatste twee kleuren komen niet in mijn kledingkast voor en daar moet volgens de styliste beslist verandering in komen.
 


 Aan de hand van stoffen, die rond je nek worden gedrapeerd, zie je echt wat kleur met je kan doen! Ik heb er veel van geleerd. Zo kunnen mijn truitjes met V-hals definitief in de Zak van Max.
Staan me niet.
Was ik zelf eigenlijk ook al achter.
En lichte pastels zijn al helemaal taboe.


Daarna togen we nog naar een schoonheidsspecialiste die ons in de make-up zette, inclusief 4-D mascara (hoe hip kun je zijn?)

 
Nu ik weet wat 'mijn 'kleuren zijn, moest ik natuurlijk ook even gaan shoppen, the day after. 
Want adviezen zijn er ten slotte om te worden opgevolgd...
 
Ik ging dus voor oranje en rood en kwam thuis met dit:
 
 

 
Conclusie?
 
Ik blijf hoe dan ook een grijze muis.
Daar kan geen styliste tegenop....
 
Liefs,
Carolien

52 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je collega daar voor gekozen heeft. Veel gezelliger.

  Grijs stond wel in het lijstje van de kleuren die bij jou passen. Wat een geluk. Je doet toch wat het beste bij jezelf voelt, advies of niet. Zo op het stapeltje te zien Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha ja smaak blijf smaak maar.. dat grijs is heel goed te combineren met een gekleurde ketting,sjaaltje etc. dat dan weer wel ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt wel boeiend vind ik...dat je een diep type bent ;-). Zelf was ik wat kleding ook nogal effen grijs, zwart en bruin, samen met een mooie jeans voelde ik mij daar prima bij. Mijn oudste dochter is inmiddels mijn kleurstyliste en was van mening dat het anders moest en kon. Meer prints en meer kleur! En ik moet je zeggen...ik ben om, vooral met de prints...de kleur moet groeien, dat gaat niet van het ene op het andere moment. Anderen valt het blijkbaar ook op, want ik krijg vaker complimenten over mijn kleding. Dus misschien toch eens een klein stapje met diepgang proberen ;-)?

  Fijn weekend!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig! Je kan altijd een keer een rode sjaal proberen bij je grijze outfit :)

  Fijn weekend! Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk stukje en herkenbaar! :-) Een sjaal in een 'goede' kleur doet trouwens ook wonderen. Het is leuk, zo'n kleur/stijl-advies en ik heb ervan geleerd om op mijn eigen gevoel te vertrouwen, voor wat mij goed staat. Ik heb 2x een advies gehad, één keer helemaal fout en één keer goed. Ik zie regelmatig dat de geanalyseerde persoon het kleurenboekje hanteert als een soort bijbel, terwijl het dwars tegen het eigen gevoel ingaat en zichtbaar niet klopt. Als jij op dit moment liever een 'grijze muis' bent, dan kies je daar toch lekker voor! En misschien past het juist wel heel goed bij je! Veel plezier met je nieuwe outfit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezelligheid! Enne je moet doen waar je je prettig bij voelt! Bij mij is dat weinig tot geen grijs maar dat zal je niet verbazen ;-)
  Happy Friday!
  Liefs Danielle
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. grappig dat je toch eigenlijk wel weet dat die V-halsjes het niet voor jou waren. En toch zou ik, als ik jou was, die kleurtjes eens proberen. Ik wil wedden dat je hele positieve reacties krijgt uit je omgeving. Maar je kunt ook bijv. met sjaaltjes of sieraden werken in die kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niks mis mee jezelf te zijn en te blijven hoor.......liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat klinkt al een gezellig uitje! En ah, als je je maar goed voelt in je kleren (en kleuren) toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh hoe leuk zo'n stylingadvies! Dat wil ik ook een keertje! Mijn kast puilt uit van zwart en grijs... In ieder geval heb je geen V-halsje gekocht deze keer! Dat is al een goed punt. ;) Je aankopen zijn prachtig... combineer ze met accessoires in de " juiste" kleurtjes (oranje, en (steen)rood). Dat gaat vast mooi zijn. Fijne dag en geniet van je nieuwe kleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha wat een leuk verhaal weer en inderdaad zoooo herkenbaar!
  Mooi setje je nieuwe kleding en schoenen!
  ik blijf ook meestal bij hetzelfde hoor, vaak effen broek met zwart maar toch ook wel eens bv een bloemenprint ( in de winter dan weer onder een donker vest hihi) .
  Ik denk ook dat warm rood jou wel mooi zal staan hoor..wie weet ooit!
  Fijn weekend
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is wel mooi grijs wat je hebt uitgekozen en zo leuk te combineren met een kleurtje! Helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooh leuk he zo'n kleuren analyse ik heb het ook eens gedaan, en de kleuren die ik draag passen ook heel goed bij me ik hou van kleur, moet je echt ook eens gaan doen. Je outfit is mooi hoor, maar ja wel erg grijs. Maar je moet ook doen waar je je prettig bij voelt wat een kleuren specialist ook tegen je zegt, het is goed om bij jezelf te blijven. Maar jij had een leuke reden om heerlijk te gaan shoppen ook wel eens lekker toch. Geniet van een heerlijk weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi 'diep type',
  Te snel getypt, ik probeer het nog eens.
  Leuk hè zo'n workshop en dat je met dat advies gaat shoppen en met de vertrouwde kleuren weer thuis komt. Heel herkenbaar.
  Ik had hetzelfde advies als jij gehad met i.p.v. rood hard roze. Daar heb ik toen wel een vest in aangeschaft. En daar kwamen wel complimenten op. Plus een oranje sjaaltje. Maar verder is het bij de donkere kleuren gebleven en mijn kleurenanalyse was twee jaar geleden. Dus misschien groei je er ook langzaam naar toe. De aankopen die je in vertrouwd grijs gedaan hebt zijn mooi.
  Fijn weekend, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. whahaha nog mooier zou zijn als ik grijs als advies zou krijgen en ik dus gewoon met rood en oeranje blijf thuiskomen,,,Ik wil dit nog eens graag doen dus wie weet of ik je dit ooit nog ga laten weten
  x Es

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oooooooooo... LOL!!! Gaan winkelen voor kleur en dan met grijs thuis komen :)
  Wel leuk, wat je hebt gekocht! Ennuhhh.... je advieskleuren zijn natuurlijk heel erg goed te combineren met grijs ;) Ooit loop je tegen een gekleurd kledingstuk aan waavan je denkt "Yes!".
  Verder lekker blijven kopen wat je leuk vindt :)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk Carolien!Ik heb het ook een keer gedaan en ik ben een lichte zomertype.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel wat minder miskopen mee neem naar huis. En dat ik zeker probeer "mijn kleuren" te krijgen. En dat is gelijk het probleem, als die kleuren niet in de mode zijn, dan kom je uit op grijs. Zoals de huidige oranje en gele kleuren zijn helemaal niets voor mij.
  Maar al ik je was zou ik af en toe een mooie kleur op je grijze broek toevoegen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kunnen we elkaar de hand schudden hoor! Ik hou ook echt niet van felle kleuren in mijn kledingkast! Ziet er goed uit wat je gekocht hebt, de gymp/laarsjes zijn ook mooi! Geniet van je nieuwe garderobe. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha gewoon lekker kopen waar jij je goed bij voelt,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahahahahaha geweldig, een diep type !!
  Ze kunnen van alles voor je bedenken maar je doet toch lekker waar je zelf zin in hebt en draagt waar jij je goed in voelt. Grijs kan bij alles, ik zie dat dan weer wél zitten met een mooie dieporanje trui of van dat brique Wat heb ik nu aan? tja best saai... legergroen t-shirt, vlae jeans en een oudroze vest erbij. Ook niet heel flitsend dus. Toch heb ik ook wel kleur in m'n kast, een knalgroen colbert bijvoorbeeld.... wat ik nog nooit heb aangehad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha ha echt geweldig ,toch geloof ik zelf wel dat je voor bepaalde kleur beter kan kiezen ,maar verder lekker aan doen waar je zin in hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hahahaha, beslist geen muizig type, jij! Maar mooi grijs is heus niet lelijk! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geweldig toch .... ze willen je in het ene stoppen .... en jij doet lekker jouw ding en neemt het andere! En of je gelijk hebt. Hoofdzaak is dat jij je happy voelt met wat je draagt toch!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldig! En heel herkenbaar want ik ben ook wel eens naar zoiets geweest en ik zou juist pastels enzo moeten dragen. Maarre geen donkerblauw je begrijpt wat er in mijn kast hangt. Precies veel donkerblauw. Fijn weekend. groetjes Sandra

  PS Je stapelt vind ik ook leuk, zou ook in mijn kast passen maar niet in mijn kleurenpalet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. potverdikkie 4-d mascara! Kom ik aan met de 3d printer, loop ik meteen alweer achter ;)
  Terwijl ik me ook echt afvraag wat 4d mascara nu toch is...
  Leuk zo'n styling advies. En altijd leuk om te weten dat je een 'diep tiep' bent :) Ik ben benieuwd wat er bij mij uit zou komen. Ik voel me toch ook het best met blauw en zwart (en af en toe groen)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha leuk!
  Maar zo'n styliste geeft alleen maar advies he, dus misschien vind jij de felle kleuren wel helemaal niets. Als jij je maar lekker voelt toch?
  Een kleurig weekend gewenst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hihi, die vind ik leuk! Begin met een rode sjaal erbij of rode oorbellen of whatever.... Of hou het gewoon lekker zo! :-)

  Fijn Weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Grijze muis? Nee volgens mij pas dat helemaal niet bij jou. Ik zou eerder zeggen het grijs is veilig en vertrouwd Misschien even uit je comfort zone komen. Ik weet zeker dat rood en oranje je flitsen gaan staan. Dat sprankelende mens mag je ook van buiten laten zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Whahahaha!!! Leuk!ik heb zoiets ook al eens gehad vanuit mijn werk! Ik vind dat je dragen moet waar jij je prettig in voelt want dan ga je stralen en niet omdat iemand anders zegt dat je daar een type voor bent! Ik hou wel van diepe kleuren m.n. Rood!!! Ik heb (bijna) geen grijs en zwart in de kast. Fijn weekend x

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ja, best oranje.... ook zo'n kleur waar je blij van wordt in deze tijd...not. Maar in essentie klopt het wel, echter e doch enz, je moet er wel zin in hebben. Ons Carolienen zijn niet van de oranjes, meer van de stoere kleuren (niet verantwoord he). xxc (en bedankt voor al je lieve berichtjes afgelopen tijd!!, doet goed, ook al reageer ik niet altijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dat lijkt mij zo leuk om eens te doen, je foto's zijn weer Prachtig. Fijn weekend liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Whahhaa prachtig hihihi lig hier dubbel (ja op blogplek slaapkamer ;)), och wie weet durf je het nog wel eens aan. Alhoewel ik kan me een gebloemde broek herinneren...dus je durft ook echt wel voor kleur te gaan.
  By the way als je jeans over hebt die je weggooit hou ik me aanbevolen! Kan ik lekker mee recykleren :). Mogen stuk zijn, gescheurd of wat dan ook...
  Knuff aan een grijs muisje die echt geen grijze muis is hoor :p

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuk zon tut dagje met kleuren etc aan de gang, en wat jij grijze muis.... Misschien de kleuren an je kleren maar ik kan je niet een grijze muis vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ps,4d mascara wat moet ik me daar bij voorstellen. Plak wimpers ieeeeehhhh

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Met een lekker kopje dampende jasmijnthee voor me kom ik even bij je op bezoek. Aanleiding was de hilarische scanfotorage die Merula heeft ontketend. Dat maakte toch wat nieuwsgierigheid in me los ;) Niks mis met grijs trouwens, heerlijke kleur met diepgang :)

  Fijn weekend!

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hahaha ik zie het alweer, jij bent heel goed in het op volgen van adviezen. We leuk zo een kleur advies!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. hahahhaaaaa, grappig. Ach, blijf jezelf zeg ik altijd. Dan ben je op je best <3 xxxxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hai Lien! O, zo herkenbaar!!! Maar je moet maar denken, grijs is een hele mooie basis, dat fleur je gewoon met die andere kleuren weer op! En volgens mij staat grijs iedereen! En die diepgang vinden we evengoed wel op je blog terug. Fijn weekend!
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hi, hi, ik vind het geweldig om te lezen, je kledingkeuze...ik sluit me er bij aan, hier ook geen kleuren terwijl ik ook advies gehad heb voor felle kleuren..no way...
  Blijf jij maar wie je bent.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Haha, ik heb mijn kast vandaag weer "winterklaar" gemaakt en als ik het zo bekijk dan ben ik net zo;n grijze muis.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik heb dat ook ooit laten doen ... mocht geen witte haren meer hebben, paste niet bij mij. Dus ikke voor oranje/rood haar ... maar heb nu gewoon terug mijn witte piekjes. Ik ben wie ik ben. De mascara die ik toen gekocht heb, ligt nog steeds onaangeroerd in het bakje (enfin, toch door mij, dochter is er gelukkig mee :-)) en ik koop/maak ook gewoon lekker waar ik me goed bij voel. Blijf maar gewoon zoals je bent, helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een heerlijk stukje. Ben dan toch ook wel benieuwd wat voor type ik ben....

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dag diep type,

  Geweldig verhaal.
  Great ending.
  Ben nog op zoek naar een kortverhaal om te gebruiken in de les (één met een twist op het einde). Dat van jou is best bruikbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. :) Ach ja, je moet toch dragen waar je jezelf het fijnst in voelt toch? (:

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Whahahaha, die gekke Lien, wat een heerlijk mens ben je toch ook he!!! en hoe je het ook verteld.. ik smul hier zo van!!
  Nou lieve grijze muis, Je hebt al genoeg rood hoor! de kleur van je hart!!! en omdat hij zoooo groot is maakt het niet uit dat je daar over heen grijzige kleuren draagt, want zelfs door je kleding kan iedereen zien hoe groot jou mooie RODE hart is!!!
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat geweldig die aankopen van de volgende dag! Woesshhh, de adviezen waaiden in één keer je hoofd uit. Maar je moest natuurlijk ook eerst nog tijd hebben om het te 'verwerken'. En nu? Zijn oranje en rood alsnog in de kledingkast teecht gekomen? :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!