zaterdag 15 maart 2014

100 spullen

Van alle spullen die je hebt, er 100 uitkiezen die je mag houden en that's it. De Amerikaanse Dave Bruno deed het en schreef er een boek over.
Ik liet mijn gedachten de vrije loop. Wat als ik 'maar' 100 spullen mocht houden, welke zouden dat zijn? Mijn trouwring, fotoalbums, die ene speciale knuffel van vroeger, die favoriete jeans, de pipowagen (natuurlijk!)
 
 
Dat lijstje zou ik wel kunnen maken, maar dan nog blijven er genoeg spullen over die ik absoluut niet wil missen.
 
Less is luxe. Hoe minder spullen, hoe gelukkiger je kunt worden. Het lijkt een beetje een hype en er worden heel wat boeken en artikelen aan gewijd. Ik herken me daar niet zo in. Want als ik ergens gelukkig van wordt, dan is het van spullen.
 
 
En dan heb ik het niet over dure design lampen of merkkleding. Maar meer over gezellige hebbedingetjes. Een simpel blikje als dit van de kringloop, maakt me al blij.
Met zo'n gehaakt kleedje, wat me dan weer aan vroeger doet denken.
 
Of deze nostalgische radio. 
Een borduurboekje van 10 cent! Waar ik vervolgens een stapeltje enveloppen van knutsel.
 
 
Maar toen viel ineens de 'Best 'tas in de brievenbus. Een nieuw initiatief van de kringloop om mensen aan te sporen bruikbare spullen te recyclen. Een megagrote tas die gevuld mag worden met speelgoed, kleding, boeken en andere spullen die een tweede leven verdienen. Elke twee maanden wordt die tas aan de deur opgehaald.
 
En toen dacht ik....ik geef er een andere draai aan. Ik ga de komende 100 dagen elke dag 1 ding wegdoen. Dan houd ik nog genoeg leuks over voor mezelf, maar tegelijk kan ik eens goed (kritisch!) opruimen en anderen blij maken.
 
 
Vandaag is dag 7. De tas is tot nu toe gevuld met een klein bodempje, maar straks is 'ie (als het me lukt) tot aan de nok gevuld.
 
Vandaag kwamen daar deze 4 soepkommen bij (tel ik netjes als 1 object overigens!)


Ik liep net ook al even in de Pipowagen rond, maar daar staat/hangt zoveel leuks...

 
Hm... het zal nog best een klus worden! Maar wie A zegt...

Wordt vervolgd.... 
Liefs,
Carolien
 
 

51 opmerkingen:

 1. ooooooow nou dat zou mij ook echt niet meevallen hoor ! ik breng met regelmatig spullen naar de kringloop.... om er vervolgens ook weer naar binnen te lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef dat zou ook een hele opgave voor mij zijn. Ik ben erg gehecht aan al mijn prullaria. Maar ik ben wel benieuwd naar je weggeef actie. Gaat het je lukken? Veel succes en nog een fijn weekend. Groetjes Sandra

  PS is het boek aan te bevelen om te lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sandra, Het boek heb ik zelf niet gelezen, er staat wel een artikel over in het Flow buurtjes-boek! Groetjes Carolien

   Verwijderen
 3. Ik doe af en toe wat weg en er komt af en toe wat bij en zo probeer ik het in evenwicht te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd naar je zak na 100 dagen, zou ik ook eens moeten doen, maar zo moeilijk iets weg doen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat dapper ik ga overwegen om je te volgen in deze daad
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het wel heel interessant om te lezen over mensen die gaan leven met véél minder spullen dan ze hadden...
  Maar ik word ook zo blij van die kleine "rommel" vondsten! Gelukkig kan ik ook best goed ruimen zo af en toe, dus ik denk dat dat elkaar redelijk opheft ,ahum... Maar ik geloof niet dat ik nou heel ongelukkig zou worden als ik die spullen ineens niet meer had.
  Maarre... in ieder geval succes met opruimen, leuk initiatief!
  Groetjes, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk om iemand te horen zeggen dat ie gelukkig wordt van spulletjes, niet duur gewoon leuk! Heb ik precies hetzelfde. Word er blij van! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken alles wat jij zo mooi beschrijft.

  Gelukkig hebben we twee volwassen kinderen die zonet allebei een eigen appartement zijn beginnen inrichten. Regelmatig nemen ze kleine bijzettafeltjes, stoelen en geschilderde kastjes van thuis mee maar dat vind ik niet zo erg omdat ik ze sowieso nog op verplaatsing tegenkom. En verder hoop ik stiekem dat ze misschien weer ooit thuis komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zullen dat een leuke enveloppen worden. En wat een goed idee om een 'besttas' te vullen. Met het achterliggende idee wordt het wat makkelijker om iets weg te geven lijkt mij. Maar 100 dagen in twee maanden? Dat wordt soms twee dingen per dag weggeven. Succes er mee. En een fijn weekend verder, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik woon in een eengezinswoning samen met mijn man, bijna 10 jaar. In het begin dachten we: leuk een woning voor ons zelf, dus kan dit er wel bij en dit. Maar nu 10 jaar later, vinden we het "vol" te worden. Ik ben bezig om dingen weg te doen, die we echt niet gebruiken.
  Er staat bij de bank een doos met Kringloop erop...Vol is de doos nog niet...hahaha. Succes met je tas, ik ben benieuwd naar je missie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het lijkt inderdaad een hele hype te worden. Soms denk ik ook wel eens zou ik mijn huis opruimen en met minder spullen doen, niet door het lezen maar had ik al daarvoor. Maar ik heb zulke leuke spulletjes dat ik niet zou weten wat weg te doen. En dan laat ik ze weer door mijn handen gaan en denk wat leuk allemaal. Geen merk of luxe dingen maar gewoon normaal. Wilco noemt het altijd schatten der aarden als hij ziet dat ik van zulke dingetjes kan genieten. Misschien dat ik wel mee ga doen met 100 dingen weg doen naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk initiatief zeg!! Succes hoor want bij mij is wegdoen altijd weer een kleine overwinning op mijzelf. Hoewel ik er wel anders in ben nu ik mijn winkeltje heb maar ik weet dan ook dat het bij een liefhebber terecht komt en dat voelt goed. Je slaapkamer is mooi zeg! wat een stoer bed en de nachtkastjes zijn een plaatje.
  lieve groetjes
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zou voor mij ook wel een opgave worden al heb ik de afgelopen maanden wel steeds meer uit huis gedaan. Het viel zelfs mijn vriendin laatst op, toen ze een bakkie kwam doen. Het geeft ook meer rust, maar ik heb het probleem dat ik ook veel dingen leuk vind. En wanneer je dan ook nog eens graag bij de kringloop komt ;-)!

  Fijn weekend Carolien!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi initiatief zo'n tas. En dan vullen met 100 dingen, goed van je! Dat lijkt me een stuk makkelijker dan dat je 100 dingen moet kiezen die je mag houden. Ik ben erg gehecht aan mijn spulletjes dus voor mij zou het een zware klus zijn. Gelukkig hoeft het ook niet niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een goed idee van de Kringloop! Echt super goed bedacht! Ik heb onder de trap altijd een grote doos staan die als ie vol is naar de Kringloop gaat. Zodra ik een kast opruim, moet alles kritisch de test doorstaan, wordt het niet gebruikt dan gaat het resoluut in de doos! Liefs, Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jeetje wat goed van je knap hoor. Ik zou hier ook eens aan de slag moeten, maar ik vind zelf ook zoveel leuk. Maar er moeten toch ook spullen bij zijn die ik kan missen. Toch maar eens kijken goed plan want er komt zo ongemerkt steeds meer bij. Geniet van het opruimen, en van het weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een goed initiatief van jou én van de kringloop. Zo krijgen zij snel nieuwe spullen binnen en ruim jij lekker op.
  Ben benieuwd of het je gaat lukken om iedere dag 1 item weg te doen.
  Fijn weekend, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. o lastige klus hoor! Maar inderdaad aan het eind van de rit zou je die spullen dan echt missen? Dat zal vast wel mee vallen :) Leuk initiatief van de kringloop (zie ik ze hier echt niet doen hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O wat zal het lastig zijn om iedere dag iets uit te kiezen. Maar als je andere mensen blij kan maken dan is dat ook wel heel fijn. Succes. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi initiatief! Hier verdwijnt niet dagelijks maar wel regelmatig wat richting kringloop of ander goed doel. Succes met selecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed zeg! Toevallig keek ik vandaag eens tussen al m'n spulletjes en bedacht me, dat er eigenlijk wel iets weg moet... Kiezen lijkt me o zo lastig. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed initiatief.
  Ik doe het zo dat ik altijd een tasje aan de kapstok heb waar dingen voor de kringloop in kunnen. Ik doe er regelmatig wat in. Maar je weet het, ik ben zo'n typje die van opruimen houdt ;)
  en van prullaria, haha. (Ben trouwens vandaag begonnen aan deel 1 van de lange mail, morgen typ ik verder)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wow, maar 110 spullen hebben...ik heb al meer dan 100 boeken dus dat gaat hier nooit lukken....maar 100 dingen wegdoen is wel een goed idee! Ik had ook al een lijstje gemaakt vd week om even kamer voor kamer op te ruimen...wat een spullen verzameld een mens toch he...wat een luxe eigenlijk!!
  Fijn weekend. en suc6 met je opruim actie!
  Lieve gr. MIrjam

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed idee! Ik hou erg van spullen, maar ben er zelden aan gehecht. Als iemand bij ons iets ziet wat diegene graag wil hebben mag het zo mee. Het vinden en 'zonde om weg te gooien' speelt meestal de grootste rol bij al mijn spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Honderd dingen, dat lijkt heel veel. Maar als je gaat tellen zit je met niets extra's om je heen zoal op dertig van grote en kleine dingen.
  Maar honderd dingen wegdoen, ik ben erg gehecht aan mijn meubels, hoewel ik met wegdoen van kleine prullen end.niet zoveel moeite heb. Ik heb graag wat ruimte, dus er komt zo-wie-zo niet heel veel in. Ik heb net onlangs nog twee dozen naar de Kringloop gedaan, ach, was niet eens zo moeilijk. In die zin hecht ik weer niet zo.
  Veel succes met je actie, het is toch mooi!
  En een mooi weekend verder!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh jeetje...dit is erg dingen weg doen..kan eigenlijk ook niks missen ik ben een echte voddeboer...ik kan de gekste dingen koesteren.
  maar wat zal het moeilijk voor je zijn...als ik al die leuke spulletjes bij jou zie denk ik wat kan je daar nu van missen...knap dat je al een stap in de goeie richting gedaan heb...als ik die schattige soepkommen zie had ik ze alweer uit de tas gegrist....succes Lien....het gaat je lukken..
  Liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik las ook al zo'n artikel in de nieuwe flow, over die mensen die steeds in een kleiner huisje gingen wonen. Van de week toen ik even niet lekker in mijn vel zat heb ik me in ieder geval ingehouden en besloten om niet naar de kringloop te gaan om me te trakteren omdat ik al meer dan genoeg spullen heb. Maar knap van je hoor om 100 dagen lang iedere dag een ding weg te doen. Ik heb de lets tas ook liggen, wie weet heb ik het lef wel om je idee op te volgen, hier mag ook hoognodig wat weg. Alleen heb ik wat meer moeite om het aan de RD4 te geven en zou ik er liever een andere organisatie blij mee maken. Je gaat het zien en lezen als ik het ook ga doen en dan zie ik wel waar het naar toe gaat ;) hihihi. Dikke knuffels en heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tof initiatief van de kringloop! En superidee om het om te keren en om 100 dagen lang iets weg te doen! Dat zou ik hier best ook eens doen ... misschien nog veel langer dan 100 dagen want onze zolder puilt hier uit van dingen die we waarschijnlijk toch nooit meer gaan gebruiken... Verzamelwoede heet dat zeker?
  En het ergste... ik ben daar nog lang niet van genezen want bij elk Kringloopbezoek sleur ik weer dingen aan die ik eigenlijk niet echt nodig heb!
  Kiezen lijkt me heel moeilijk... en het niet weer terug uit die tas halen nog veel moeilijker! Succes! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Al lezende dacht ik, "Het zou makkelijker zijn om 100 dingen weg te doen". Maar later in jouw verhaal herkende ik ook heel erg 'wat zouden die 100 dingen dan moeten zijn'?
  Aan verreweg de meeste dingen ben ik gehecht. Niet omdat ze zo mooi zijn of zo (dat ook), maar vaak omdat het een herinnering meebrengt. Aan oma, aan mijn thuis, aan de eerste ontmoeting met DH, aan ons trouwen, aan....., aan.....
  Och aan mijn hele leven. En mijn leven kan ik natuurlijk niet wegdoen.
  Succes bij jouw poging.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuk idee om iedere dat 1 ding in de zak te doen. Dat ruimt op, maar wel moeilijk. Ik heb al veel dingen weg gedaan. Ik woon namelijk in een oud, klein huis, waar nauwelijks kastruimte is. Het souterrain is mijn werkplaats geworden en alle kastruimte wordt gevuld met stofjes!!!!! Goede reden om opruiming te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik zou daar echt mee moeite hebben hoor.
  Doe niet zo heel graag spullen weg.
  tenzij het echt rommel is of rommel van mijn vriend hihi sst.
  maar dat laatste vertellen we lekker niet.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Tja.....wat is rommel,wat is overbodig,wat zijn hebbedingen,wat heb je wel en niet nodig.Doe het al mijn hele leven op mijn manier en dat bevalt me prima,wat ik niet meer kan gebruiken gaat naar de kringloop en kledingbank gewoon in wat dozen of tassen of wanneer er liefhebbers voor zijn in mijn omgeving mogen ze het hebben.
  Volgens mij ben ik niet het type wat persé mee moet doen aan een hype om erbij te horen of om er gelukkiger van te worden.

  Fijne zondag en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Fijn project! Ik deed vorig jaar iets soortgelijks: de 100 things summer challenge, waarbij je dus ook op een zomer 100 dingen weggedaan moest hebben - weggegooid of weggegeven of verkocht. En wanneer je dan iets nieuws erbij kocht, gaat dat weer af van je lijst. Best nog een hele opgave, maar ik voelde me daarna zo goed. Lekker opgeruimd, veel overbodige frutsels weg, kledij die ik toch nooit meer droeg, … Ja, ik vind het een geweldig project! Misschien begin ik ook wel.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik vind dit wel een heel mooi initiatief zeg! Slim om dit op deze manier aan te pakken, dit stimuleert echt! We bewaren bijna allemaal toch te veel?
  Succes!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik heb hier ook altijd een tas staan voor de kringwinkel en daar iets insteken maakt mij telkens weer blij (en een beetje fier want ook ik ben een moeilijke in weg doen!).
  Succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oeps, iedere dag iets weg doen. Ik weet niet of ik het zou kunnen dus ik vind het erg knap dat je het doet. Succes! Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. HayHay!
  Wat een goed idee!
  Ik zou ook echt niet kunnen leven met 100 spullen want word veels te blij van leuke spullen die niet veel hoeven te kosten. Ben inmiddels begonnen met het opruimen van de zolder en deze spullen gaan ook naar de kringloop.
  Veel succes met dit mooie project! Mooi om anderen blij te maken met jouw spulletjes.
  Liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Gelukkig zijn we allemaal hier van de hebbedingetjes en prulletjes...alles is zo leuk en vooral als je creatief bent kun je alles wel gebruiken opknappen en weggeven. Ik vind ook zoveel leuk dat ik van alles wat 'nodig' heb om mijn creativiteit kwijt te kunnen! Leven met 100 spullen is wel heel weinig! Ik moet dan meteen aan het spreukje dat creatieve mensen geen rommel hebben, maar overal ideeën hebben liggen! Fijne avond en veel plezier met het projectje!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Inderdaad ik kan ook heel slecht afstand van mijn spullen doen, er is zoveel met een verhaal. Ik zou waarschijnlijk ook nog moeite hebben met 100 dingen wegdoen.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Moet B zeggen... Ik vind het een heel mooi initiatief van de kringloop. Zouden ze hier ook moeten doen, dan doe ik direct mee en kies ik elke dag iets uit wat weg kan. Zal dan nog een flinke klus worden, want ik zie overal wel iets in, haha!!

  Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Leuk dat je dit geheel omdraait en 100 dingen gaat weg doen.
  Zou wel erg moeilijk zijn. 100 is wel erg veel.
  Succes ermee gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jeetje jij vindt ook altijd wel iets leuks om een leuk gezellig lange blogpost over te schrijven he..
  Erg lijkt me dat om " maar" 100 dingen te mogen houden want ik heb dat ook dat ik alles ( lees: zelfs de meest kosteloze waardeloze spullen) leuk vind en kan gebruiken.
  Ja, je pipowagen die zou ik ook never nooit niet weg doen hoor, veel te vrolijk en gezellig!
  Mooie envelopjes heb je weer gemaakt van dat mooie borduurboekje.
  Goed idee van jullie kringloop en ik wens je veel succes met het afscheid nemen van je spulletjes!
  Ik mail je nog eventjes kort, doe ik meteen anders komt het er weer niet van deze week.
  Fijne week
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik heb net hetzelfde probleem :-) Als ik al die kleine geluksdingetjes bij elkaar zet, dan kom ik ook aan meer dan 100 :-) Alleen al mijn hobbyspulletjes ;-) Maar wel een heel fijn idee die zak, misschien doe ik dat gewoon zo wel, ik ga er eens over nadenken... 1 ding per dag wegdoen ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. haahhhahhaha geweldig hoe kom je erop om het om te draaien maar ik vind het dapper echt waar, succes he;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat krijg ik van jou toch altijd veel inspiratie. Ik denk dat dat komt door jouw manier van schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Die 100 dingen, dat vind ik ook te gek, hoor! Vrees dat ik met mijn jurkjes, schoentjes en tasjes al op / over de helft zit! Maar al die overbodige troep.... Daar word ik wel heel blij van, als ik die met een grote grijns kan uitzwaaien! Wat een leuk initiatief, die tas. Das lekker laagdrempelig (had eerst draaglempelig getiept, duurde ff voordat ik het juiste woord weer wist, oef!), ideaal. Joh, nog ff en je zit op 400... ;) Enne, die mokken had ik gewoon als 4 geteld, hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Beetje een late reactie maar goed gast het met B zeggen? Ik zal bij een andere Blogger dat ze binnen een maand 46 dingen verzameld had. Nou ik vind het maar knap hoor. Ik haal het nog niet eens in een jaar haha. Zoveel moeite kost het mij om iets weg te doen

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!