donderdag 8 mei 2014

Geocaching

Ik had er wel eens vaker van gehoord. Maar ik kon me er nooit echt iets bij voorstellen. Tot mijn nicht mailde "heb je al eens aan geocaching gedaan? Dat vind ik nou echt iets voor jou."
Toen ging ik me er verder in verdiepen.Het komt er in het kort op neer dat je op zoek gaat naar een schat. Met een speciale app/kompas die je hiervoor kunt downloaden, krijg je aanwijzingen waar je moet zoeken. Je geeft je postcode aan en de app zoekt naar caches in je buurt. Nooit gedacht dat er zoveel schatten dichtbij zouden zijn. En dat er kennelijk heel wat mensen mee bezig zijn: meer dan 6 miljoen wereldwijd!
 
De schat op zich stelt niet zoveel voor, het gaat meer om de zoektocht zelf. Als je hem gevonden hebt, schrijf je je naam op een papiertje dat in de 'schatkist' zit (vaak verpakt in een soort lunchbox). Ook zitten er wat kleine cadeautjes in. Daar mag je er eentje van meenemen als je er zelf iets voor in de plaats terug stopt. 
 
Voor onze eerste cache moesten we op zoek naar een omgevallen boom.
Die was best snel gevonden.
 

Maar dan...?
 
 
Hey wat ligt daar achter die losse boomstronk?
 
 
Yes!!

We schreven onze naam in het notitieboekje en bewonderden de inhoud.
Als laatste plakten we 2 oogjes op het doosje (ons persoonlijk trademark:-) en legden de schat weer netjes terug.
Via je telefoon kun je registreren dat je hem hebt gevonden.


Onderweg kwamen we nog veel leuks tegen!

 
En zo is wandelen ook leuk voor kinderen!


Kijk, die smilie is het bewijs dat we onze eerste schat hebben gevonden.
Nu nog de andere locaties.

Meer weten? Kijk op geocaching.com!
 
Dus als jullie me zoeken.... ik ben in de bosjes :-)
 
Liefs,
Carolien

40 opmerkingen:

 1. Ik hoop dan wel dat je een regenpak aan hebt, want het giet hier al een hele tijd ;-). Ik had nog nooit van geocoaching gehoord, maar wat is dit grappig!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt super leuk om te doen!!! B

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende het al wel; wij kwamen een paar jaar geleden mijn neef met zijn gezin tegen op de fiets en die waren daar mee bezig. Leuk om te doen! Ik moest wel weer lachen om die oogjes van jullie :-).
  Succes met jullie gezoek! En we lezen het wel hè als je de schat gevonden hebt?
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Bedankt voor de tip!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb er al eerder van gehoord inderdaad.
  Heel erg leuk lijkt me het.
  Mijn oom en tante zijn ook net begonnen.
  Lieve groet, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Berry doet het wel eens met "cliënten" leuk! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er wel eens van gehoord. Leuk om eens te doen op een verdwaalde zondag. Succes met zoeken. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, hè. Wij doen het al jaren. Gewoon wandelen kunnen we al niet meer. Het is erg verslavend en ook inderdaad frustrerend als je hem niet kunt vinden. Ook heel leuk als je op vakantie bent. Kijken naar de dichtstbijzijnde schat bij je hotel/camping. Kom je altijd op leuke plekken waar je anders niet was geweest. www.geocaching.nl / www.geocaching.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Had hier nog nooit van gehoord maar lijkt me inderdaad erg leuk vooral met de kinderen.
  helaas hier alleen een gewone mobiel en geen smartphone waarschijnlijk dus iets voor in de toekomst.
  Maar zo schatzoeken maakt het wandelen wel spannend voor de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoorde er ook al over... je moet natuurlijk wel een iphone hebben niet? En ik heb nog steeds een onnozel belachelijk gsm-meke... jammer!
  Veel succes morgen op het kerkhof!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo lien wat leuk dat jij hier over schrijft ik ken het al jaren!!! Wij hebben er dan ook geel wat gevonden onze oudste zoon deed aan dit leuke spel mee, iedere vakantie gingen we op zoek met een gps waar ze heel goed werden aangegeven. Zo leuk veel plezier nog met het zoeken naar de schat. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig,nog nooit van gehoord,zo kom je dus nog ergens

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha! Die oogjes!

  Het begrip is helemaal nieuw voor mij.
  wat jammer dat onze kinderen ondertussen groot zijn, dit zouden ze heerlijk hebben gevonden.

  Ik organiseerde vroeger wel zo'n schattenzoektocht in onze tuin tijdens verjaardagsfeestjes (met een zelfgetekende map erbij, was ik dan een geocatcher-avant-la-lettre?)

  Nog veel schattenzoekplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil dat ook al lang heel graag doen maar ik heb geen I phone

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kan het ook doen met een heel simpel gps apparaatje dan vooraf thuis de coordinaten invoeren en op zoek

   Verwijderen
 15. He Lien,

  Leuk he dit!! Wij doen het ook, zijn gestart hier in Frankrijk erg verslavend!! Hebben ook al een aantal niet kunnen vinden, maar ach....Veel plezier in de bosjes ;-)

  Gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ken het en het wordt eigenlijk veelal door volwassenen gedaan als door kinderen,zou kom je vaak op de mooiste plekjes terecht heb ik gehoord....misschien zelf ook maar ooit eens een keer gaan doen om te kijken hoe/wat het nou precies is!Leuk hoor en door jou 'oogjes trademark'kocht ik laatst ook een hele grote zak vol met plakoogjes maar moet er nog steeds mee aan het plakken gaan want vond dat zo leuk en lachwekkend idee!

  lieve groetjes en alvast een heel fijn weekend/moederdag toegewenst!
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk idee zeg! Had er wel van gehoord, maar eigenlijk nooit bedacht dat je dat zelf ook in je eigen omgeving kunt doen. Veel plezier nog verder met het schatzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk! Wij hebben er inmiddels ook al een mooi aantal gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha bosjesvrouw....hoewel je zult misschien nu wel in bed liggen.
  Bedankt voor je felicitatie!
  Heel leuk en zeker echt iets voor jou dat
  Schatzoeken, wij hebben het met de buurt ook ooit hier gedaan erg leuk ook voor de kids!
  Die oogjes haha, iedereen in Brunssum weet al wie daar geweest zijn denk ik.
  Geniet nog even van de vakantie
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. haha, wat ontzettend leuk! Ik ben laatst eens met mijn zus mee geweest en we hebben ons kostelijk vermaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk!!!! Dat wil ik ook een keer doen. Waar ik wel eens van gehoord heb is vossenjacht en dat gaat volgens mij met de auto ook bij een soort punt aankomen. Precies hoe en wat weet ik niet.

  In het vervolg kijk ik wel in de bosje misschien dat ik jou tegen kom.

  Liefs Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk dat jullie er zo van genieten. Dat had ik wel verwacht ;-)
  Vaak zijn ze ook te vinden op mooie of bijzondere plekken zoals bij jullie het oorlogskerkhof. En ik zou het er niet bij laten zitten hoor, ga nog maar eens goed kijken.
  Uit bovenstaande reacties blijken er best veel. Al van te weten en er aan mee te doen. Die zijn dus al verslaafd en dat worden wij ook ;-)
  Een fijn weekend, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lijkt me heel leuk om te doen !...fijn weekend...liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een nicht van mij had het er llatst ook al over, was het alweer een beetje vergeten maar nu ik dit weer lees. Misschien toch maar eens doen, klinkt leuk. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik en mijn vriend doen dat soms ook.
  En dan kom je echt op de mooiste plekken.
  En soms zit de geocaching in een schatkist of een klein flesje.
  zo te zien, zat je in een leuke en mooie omgeving.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ooo Lien waar begin je aan. Weet je wel hoe verslavend het is? Ik moet er al voor naar een afkickcentrum. Niet dat ik dat ga doen ;-) veel te leuk :-D Wij zijn sinds afgelopen zomer begonnen en inmiddels hebben we al ruim 750 caches (schatten) gevonden. Ik vind het een heerlijke om zo hier en daar een wandeling te maken en dan meteen even een cache mee te nemen. Ja lopen met Lobbes doen we toch dus..... Onze Lobbes is dan ook een TB (travel bug) geworden. :-D

  Veel plezier in cache wereld.
  Liefs Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nog nooit van gehoord, Carolien. Lijkt me heel verslavend als je eenmaal bezig bent en vooral als je iets niet vinden kunt. Want dan blijf je toch zoeken.
  Ik wens je veel succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben er vandaag 2 gaan vangen…als ik er een nieuwe verslaving bij heb dan is dat uw schuld;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hihi, heb het wel eens met m'n broer gedaan... Vond het een maffe ervaring :-) Succes! Kan best verslavend zijn denk ik ja! Nog bedankt voor je lieve compliment op m'n foto's.

  Fijn Weekend! Lekker schatgraven :-)

  Liefs, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Tof, amuseer jullie! En nog veel schat-succes! Mijn neef is er ook aan verslaafd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar het lijkt me geweldig eens een keer op zoek te gaan. En die oogjes? Die blijven leuk hè? Ik kocht laatst oogjes met wimpers. Die vond ik ook zo leuk. Volgens mijn was dat bij de Hema. Succes met je zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een superleuk idee om actief te bewegen en dan ook nog eens een schat te vinden...lopen met een doel, zou iets voor mij zijn:)
  Je handelsmerk heb ik pas ook toegepast, hi, hi, het blijft wel leuk om ongezien een paar oogjes ergens te plakken.
  Mooie moederdag morgen.

  xxxEefie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een leuk idee. Inderdaad ook erg leuk met kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. HayHay!
  Dat is een leuk idee!!!
  Had er wel eens iets over gehoord maar nu lijkt me het helemaal leuk! Ben benieuwd of er hier ook een schat in de buurt ligt...
  Veel liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 35. wat leuk wij doen ook al een tijdje aan geocaching en hebben vorige week onze eerste eigen cache verstopt nummer 5 heet ie GC547CQ en hij ligt voor ons huis in Haarlem , bij ons geen simpel doosje maar een heuse constructie ( beetje creatief is wel leuk) als het regent zijn we vaak bezig met het oplossen van de puzzelcaches . wij vinden het super leuk om te doen en zijn zelfs in onze eigen stad op heel bijzondere plekken gekomen waar we ander nooit naartoe waren gegaan , helemaal leuk. De kinderen vinden het leuk maar wij zelf ook en we cachen ook wel eens zonder de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nog nooit van gehoord, maar heel leuk als je wat oudere kinderen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!