vrijdag 1 augustus 2014

Vakantie!

Vanwege de komst van onze pup wordt het dit jaar een thuisvakantie. Ook niks mis mee. Op mijn allereerste vakantiedag droom ik alvast weg hoe ik thuis dat vakantiegevoel kan oproepen.
 
Foto van het blog Selina
 
Ik vroeg aan manlief of hij geen day bed voor me kon timmeren. Maar hij had het te druk met zijn eigen project: een boomhut.  
 
 
Dus moet ik zelf maar iets bedenken.
Genoeg ideetjes op Pinterest :)
 
 
Uiteindelijk is het dit geworden:
 


Ook leuk! Maar rustgevend?
Nee!
Want deze kleine Griek gaat steeds met de tule aan de haal!

En haalt alle dekens door elkaar.
So much for the styling!

 
 Haar eigen 'daybed' vond ze al helemaal niets! Ze heeft het niet zo op benches. En om eerlijk te zijn: wij ook niet. Maar puppykenners zweren erbij en dus haalden we zo'n ding in huis. Maar met geen mogelijkheid wilde ze erin. Mijn hondenhart maar even genegeerd en haar met een beetje dwang erin geduwd.
 
's Ochtends was dit het resultaat.


 
  Vanaf die nacht slaapt ze niet meer achter tralies. Maar gewoon in de mand. Net als al die andere viervoeters die haar voor gingen. En ze doet het prima!


 
En anders kunnen we nog altijd een hondenhok in stijl voor haar maken, zo stelde mijn buurvrouw voor met deze foto:

 
Maar goed... over die thuisvakantie....
 
Ik hoop de komende 3 weken toch wat rust te krijgen.
 
En anders komt het project van manlief toch nog van pas en sluit ik me op met wat gezellige boekjes en een ijsje.
 
Op veilige hoogte wel te verstaan.....
 
.
 
Happy Holidays!
Liefs,
Lien

28 opmerkingen:

  1. o goed bezig die man van je! Zo krijgt iedereen zn eigen plekje in huis ;) Fijn dat het toch goed gaat met de pup. Lief hoor. Ik zou er bijna zelf eentje willen. Maar nee nee we moeten echt (nog?) niet beginnen aan een hondje. Hebben er gewoon niet de ruimte voor. Ik wens je een heerlijke thuis vakantie met rustgevende tuinbedjes enzo :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook thuis kun je heerlijk vakantie houden, het scheelt een hoop gedoe met koffers inpakken en het huis schoon achterlaten. Als de zon dan ook nog eens veelvuldig schijnt, is het helemaal lekker.

    Veel plezier de komende weken, met beide benen op de grond of wat meer op niveau ;-).

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh gaaf die boomhut...en ja jullie klein Griekje....wij hebben ook nooit een bench gehad voor onze honden.Ook niet voor onze huidige hond die als zwerfhondje uit Roemenië kwam.Ging altijd goed...op 1 keer na,toen kwam ik beneden s'morgens en zag dat ze aan 1 stoelpoot wat had zitten knagen..gelukkig niet ernstig.Maar voor mij het besluit(tip van een ander)om alle stoelpoten van de eethoek met sambal in te smeren onderaan.Die opgedroogde sambal heeft 1 1/2 week op de stoelpoten gezeten en toen waste ik het eraf....nooit maar dan ook nooit ergens meer last van gehad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, dit roept toch wel echt het vakantiegevoel op, behalve de bench met ravage natuurlijk. Dat hoort van haar kant bij het inburgeringsproces, ze houdt niet van een bench.
    Superleuk de boomhut, knap werk.
    Fijn weekend, groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tof die boomhut,leuk project! En jullie Griek,zo een schatje,ik kan het begrijpen hoor dat hij die bench maar niets vindt.Wij zitten toch ook niet graag opgesloten??
    Geniet maar van je thuisvakantie...

    Liefs,

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaaf man die boomhut daar ging ik lekker bij liggen ,en lekker genieten van de hond en hoe je het doet doe je het ,volg je hart maar dan gaat het goed ,liefs marloes en de groeten van grace

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gaaaaf zo een boomhut!
    En met Griekje komt het helemaal goed .... die heeft zijn gouden mand gevonden hè :-) x x x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal leuk zo'n boomhut, dat day bed komt vast nog wel een keer. Je hebt het maar druk met die kleine boef! Die mini caravan is wel super hoor!
    Fijn weekend, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow mooie boomhut misschiern onderan de boomhut een hokje maken voor de hond zo wordt hij de bewaker van de boomhut :) groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat gaaf zeg die boomhut!
    Leuke ideeën heb je toch, gewoon lekker uitrusten in je vakantie en misschien wat uitjes plannen? Naar het strand of een dagje eiland is ook altijd heel leuk.
    Fijn weekend, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh mooie boomhut zeg en wat dacht je van een heerlijke hangmat, lekker tussen de bomen..Hier ook geen benches...X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou ik zou mijn rust wel kunnen vinden in de boomhut denk ik hoor, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat eigenwijze hoofd van jullie Griek ;-)!
    Mooi plekje heb je gemaakt zo, jammer dat Grieken er blijkbaar niet zo van houden.... Zo'n mooie boomhut lijkt mij ook wel wat ! Nu nog een grote boom :-)
    Veel vakantieplezier verder, liefs van Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een mooiere vakantie kun je je toch niet wensen? Je man in de boomhut en jij met je Griek onder de roze tule. Zo'n hondje geeft in het begin veel werk maar je krijgt er zo veel plezier voor terug. Wij zijn ook een beetje anti-bench en hebben er nooit een gehad. Eigenlijk zijn het veredelde hondenhokken, vroeger lagen de honden aan eenketting voor hun hondenhoek. Dat werd op een gegeven moment afgekeurd, maar volgens mij is een bench hetzelfde.
    Ik wens jullie heel veel plezier thuis in het keetje, de boomhut, op je dagbed of zelfs in de bench.
    Groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een paar maanden geleden kwam onze Sofie in ons leven. Nooit eerder bench gebruik voor welke hond dan ook maar ja je laat je beinvloeden, dus Sofie 2 nachten in de bench en de hele nacht hysterisch janken. Helemaal over haar toeren, niet op reageren zeggen ze dan. De derde nacht deurtje open gelaten en t ging hartstikke goed.
    Als we aan tafel gaan gaat ze er zelf in en ze heeft nooit meer gejankt. Ondertussen gaat poes Wybertje er ook graag in.
    Gewoon naar jezelf en je hond luisteren en kijken. Heeel veel plezier . Ik noem onze Sofie twee en half kilo geluk. Hélène

    BeantwoordenVerwijderen
  16. O ik zie dat jullie nieuwe gezinslid is gearriveerd. Wat een lieverd! Gefeliciteerd. Wij gaan ons mormel vanmiddag weer ophalen bij mijn oom en tante. Onze vakantie zit erop, ik mag morgen weer aan het werk. Jij een fijne vakantie! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk hoor laat jullie griekje maar lekker in een mandje slapen en leuk om mijn kussen weer voorbij te zien komen. Fijne vakantie, meis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een schatje.....onze meiden liggen graag in the bench.....op de winkel dan.....en dat al bij en 10 en 15 jaar ...!!!...thuis hebben ze diversen plekken...nu bv allebei buiten in de zo'n....!....fijne zondag verder...liefs Ria ....X!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fijne vakantie! Geniet er samen van!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een heerlijke post met leuke foto's!
    Niet gek zo'n heerlijk plekje in de tuin, het weer zit al weken mee en voor de enkele plensbui kun je even schuilen in het blokhutje haha
    De kleine griek heeft meteen z'n eigen eisen gesteld, heerlijk dat hij het net als jullie andere honden het heerlijk doet in een gewone ouderwetse hondenmand.
    Geniet van jullie vakantie, maak mooie herinneringen.
    Liefs Maia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Haha schitterend... ideaal om later eens goed bij te lachen en te bedenken hoe zalig deze zomer was, mèt gezellig tuinhoekje ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hele fijne thuisvakantie, jullie zijn creatief genoeg om nog wat uit te vinden ... en wauw, die man van jou kan er wat van! Hahaha, tuurlijk in de mand, en wat een blik van je Griekse vriendje :-) Dat was heel duidelijk volgens mij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. oh, maar bij jullie huis is het altijd vakantie, toch? wat fijn dat jullie nieuwe vriendje zo geniet bij jullie en je vind vast wel 'n rustig plekje ergens........in je keetje? fijne vakantie, liefs Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Guus vond de bench ook helemaal niets terwijl mijn vorige hond juist liever in de bench lag dan in een mand. Zolang de Griek niets sloopt en lekker rustig slaapt zonder je huis te verbouwen, zou ik hem lekker in zijn mandje laten.

    Geniet van je vakantie met veel rust(ige) momenten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Als eerst fijne vakantie ook al is die thuis. Ik zie dat je een mooi plekje gemaakt heb daar kun je vast wel maar rust momenten doorbrengen ;-)

    Je Griekje zal het vast leuk vinden om daar samen met je te liggen ;-)
    Een pup moet een veilig plekje hebben. Voor de ene is dat de bench voor de ander een mand. Als ze maar een plekje hebben waar ze zich terug kunnen trekken als dit nodig is. Dat is het belangrijkste. Dus ik zou zeggen projectje erbij. Zo'n mooi caravan wil jou Griekje vast wel ;-) waarschijnlijk laat ze haar bedje dan wel met rust. Hier ook zo'n doggy dit wel wat dingen heeft uitgehaald als pup hoor hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat zalig al dat geknutsel van uw man met prachtig resultaat! Oke laat hem nu maar beginnen aan dat Caravanhokje!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Die caravan laat ik maar niet aan mijn Fransoos zien... ;) Die boomhut is wel geweldig, vakantie op grote hoogte, gaaf! Geniet ervan! xx

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!