vrijdag 29 augustus 2014

Vintage vondsten (en een kleine give-away)

Zoals beloofd zou ik jullie nog mijn vintage vondsten laten zien. Nou ja, zoveel is het niet hoor, maar ik ben er wel blij mee.
 
Deze knaloranje typemachine bijvoorbeeld:


 
Al langer zocht ik zo'n kleurrijk model. Hij was niet geprijsd, dus ik vroeg aan de altijd vriendelijke kringloopmeneer wat hij ervoor wilde hebben.
Hij keek even fronsend of hij wilde zeggen 'wat moet je er mee'? En liep vervolgens weg.
Ik bedacht intussen wat ik er maximaal voor over had. Tien euro? Vijftien?  Maar nog voor ik eruit was, kwam hij terug met de mededeling:
1 euro 50.
 
Verkocht!
 
 
 
Dochterlief was nog enthousiaster dan ik. "Dat kan onze computer helemaal niet, typen en printen tegelijk" concludeerde ze. 
 
We bestelden een nieuw typelint via internet want het oude was wat licht. Op mijn zoektocht naar zo'n lint kwam ik op eBay en zag precies dezelfde typemachine voor 90 euro!
 
Die van mij was dus echt een 'schnepke' zoals we dat hier noemen. Een koopje dus...
 
Tijdens een straatmarkt in een klein dorpje viel mijn oog op een stapeltje Libelles uit 1949.


 
Geweldig die inhoud en eigenlijk heel actueel :)
Huisvrouw of huissloof?
 
 
Nieuw comfort voor de huisvrouw!

 
In elk nummer komt een ander dier in de hoofdrol. Dat zie ik nu in de tienerboekjes van dochterlief, maar toch niet in een vrouwenblad?

 
En je mag je dus niet laten likken door je hond of kat.... ahum...


Vind je het leuk om zo'n oud exemplaar te ontvangen? Laat dan een reactie achter! Diegene die wint krijgt er ook nog een zelf getypte brief bij om helemaal in oude sferen te blijven :)
 
Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend.
 
Fijn weekend!
 
Liefs,

40 opmerkingen:

 1. Wat heb jij geluk zeg met die machine!
  en zo goedkoop!
  Schnepke? Ik kende het woord niet, maar het past wel perfect bij "koopje".

  Ja, en zo'n oud tijdschirft zou ik heel graag ontvangen, ik denk dat ik de teksten nog in de les zou kunnen gebruiken bij het hoofdstuk "taalsystematiek" o.m. over het evolueren van taal.
  Het zou dus heel erg van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms geloof je je oren niet wanneer je hoort wat je er voor moet betalen, dit was ook weer een bijzonder aangenaam prijsje. Leuk hoor.

  De bladen van toen zijn zo leuk om te lezen. Zelf doe ik er niet zo veel mee, dus ik denk dat je er beter iemand anders heel blij mee kunt maken.

  Fijn weekend!!!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Megagoeie deal die tiepmasjien!! Tuurlijk willen wij een persoonlijk getiepte brief met tijdschrift, koel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha wat grappig: de typemachine kan typen en printen tegelijk. En wij maar denken dat we vooruitgaan met computers. Da's echt een koopje! En de kringloopmeneer is waarschijnlijk blij dat 'ie er af is. Ik zou best een leuke zelfgetypte brief willen ontvangen maar met het blad mag je iemand anders blij maken. Best leuk om te lezen maar ik heb nog zo veel om "eens" te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och, ik had vroeger een kantoor typmasjientje..geen idee welk merk het was. Maar die oude Libelle's zijn ook een gouden vondst! Eentje krijgen en ook nog een zelf getypt briefje erbij? Super, mag ik mee doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. EEN euro VIJFTIG!!! Dat klinkt als voor niks joh! En je bent er reuze blij mee. Leuke uitspraak van S.
  Oude Libelles had ik zo'n twee jaar geleden bij mijn schoonouders op zolder gevonden. Dus die gun ik iemand anders. Maar die getypte brief mag je gerust sturen hoor ;-)
  Fijn weekend, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het nog altijd zo jammer dat ik mijn eigen oude typemachine naar de kringwinkel bracht, zo 'n 10 jaar geleden... :(.
  Leuke koopjes heb je gedaan!
  Een getypte brief ontvangen, lekker ouderwets. En met zo 'n oud tijdschrift zouden zowel mijn dochter als ik heel blij zijn ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker wanneer je al langer opzoek bent naar iets en je komt het dan tegen voor een wel zeer zacht prijsje moet je altijd toehappen.
  Tja,wat die vraagprijzen op verkoopsites betreft,daar moet ik vaak mijn wenkbrauwen bij fronsen,bij verkopers én kopers zitten altijd gelukszoekers.
  En in veel gevallen is het de vraag en/of verzamelwaarde die de prijzen opvoeren
  In bepaalde woonstijlen is het helemaal hip,trendy en hot om zo'n typemachientje voor de funn neer te zetten of een ander object van design/vintage, en hoe meer dat je dergelijke dingen in de bladen en op internet tegen komt hoe hoger de prijzen worden.
  Bij Etsy weten ze er ook wel raad mee:
  https://www.etsy.com/search/vintage?q=orange+typewriter&page=1
  Kan niet anders zeggen dan dat jij echt een schnepke had!!!

  Zal dochterlief eens ''wakker maken'' zij heeft volgens mij ook nog zo'n ''Contessa'' in koffertje uit haar jeugdjaren op zolder staan.

  En wanneer ik van tijd tot tijd door mijn 2 ingebonden jaargangen ''Margriet'' blader uit '49/'50 kan ik me nu helemaal voorstellen dat wanneer jonge geëmancipeerde vrouwen het lezen ze er niks van begrijpen hoe het er in die tijd aan toe ging.
  Ik maakte die tijd uit het verleden mee en vergelijk die vaker met de tijd van nu waarin jonge mensen leven met huishouden,kinderen,studieschulden,werkzoekende, drukke baan of ontslag,echtscheidingen overvolle agenda's etc.etc.
  Het waren toen voor mij als jonge niet buitenshuis werkende moeder en huisvrouw met mijn gezinnetje de meest zorgeloze en mooiste jaren uit mijn leven.

  Jij gaat vast een liefhebber heel blij maken met zo'n mooi oud vrouwenblad wat tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat,
  ook in deze moeilijke tijden wat de bladen betreft.

  Fijn weekeind en lieve groet van een vintage huisvrouw!!!


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat een mooie kringloopvondsten!! Ik ben wel eens benieuwd naar zo'n oud boekje :-) En een getypte brief van op een typmachine heb ik nog nooit ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb geloof ik ook nog ergens een typmachine in de schuur liggen, niet zo'n mooie oranje hoor! Ik vrees dat zo'n typlint dan zo duur zal zijn..... Leuk de libelle's. Ik kwam vorige week met de grote opruimaktie hier in huis van die foto-strip-roman boeken tegen. Ken je die ook nog? Ik had ze op de stapel 'weg doen' gelegd maar uiteindelijk de helft van de boeken toch weer in de kast en daarna ook de andere helft weer terug gedaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. veel plezier met je aankoop de typmachine dat is spotgoedkoop ,leuk die oude libelles hèè een vraagje hoe doe je dat die "beantwoorden " knop wil ik ook graag bij men reacties zetten fijn weekend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou dit is toch leuk....zo'n give away wil ik wel winnen hoor......geweldig...!!!...ik doe dus graag mee...fijn weekend...liefs Ria..x!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh dat is zeker een koopje! Had jij even mazzel! Gaaf die oude libelles. Zo vind ik het heerlijk om door oude Ariadnes op mama's hobbykamer te bladeren, ook zo leuk!

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat vind ik die tekening van die leuke krullebol met roze wangetjes leuk!
  Het geeft altijd zo'n heerlijk gevoel als je zo 'n super koopje heeft gevonden. Het is gewoon een hele gave typemachine.
  Fijn weekend!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig leuk je typemachine en dan al helemaal heerlijk om hem achteraf elders voor 90,- tekoop te zien!


  lieve groetjes en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik geloof dat wij vroeger thuis ook een oranje typemachine hadden (is deze het soms??????!!!! Dit is wel een koopje zeg, echt een meevaller. Ik vind het een leuke opmerking: typen en printen tegelijk :-).
  Ik vind de oude libelles wel gaaf hoor, maar ik kom al om in de tijdschriften en heb best al wat give aways gewonnen, dus gun ik ze aan een ander.
  Fijn weekend! Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Volgens mij heb ik ook nog een oudje ergens in een kast liggen beneden in de schuur.
  Was wel echt een koopje!
  Het is wel grappig dat hier ook een generatiekloof naar boven komt. Typen en printen tegelijk, prachtig!
  Ik wens je een mooi weekend!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hoopte even dat je de typemachine weg ging geven, maar zo'n oude Libelle vind ik ook super, dus ik doe graag mee.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ah wat leuk, echt retro..het komt steeds meer terug. Kindern kennenhet vaak niet eens...leuk voor de heb! Maar ik zou zonder die pc niet meer willen hoor! Mooie opmerking: tupen en printen tegelijk...onze kids groeien al zo anders op! Fijn weekend engeniet van je koopje! Lieve groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een ontzettend leuke vondsten!
  Ik zou heel graag zo'n oude Libelle willen om er een superleuke snailmail mee te maken voor mijn lieve snailmailmaatje Michelle. Zij verdient iets bijzonders en ik weet zeker dat het een unieke snailmail zal worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een vondst zeg. Op zo'n mechanische heb ik ooit leren typen. Kramp kreeg ik in mijn pink! En af en toe je vingers er tussen. Wat een nostalgie. Veel plezier ermee. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat is nig eens een koopje, ben er wel een beetje jaloers op ;).
  En ik doe graag mee met je give away. Leuk zo'n nostalgische Libelle.
  Alvast een fijn weekend.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oooh Lientje dit is geweldig die oude Libellekes. Ik herinner me de zolder vroeger thuis met allemaal oude tijdschriften ...ik was daar uren zoet mee. Maar toen heette de Libelle nog "Rosita"... zalig vond ik het om daar in te snuisteren. Oh wat zou ik graag zo'n exemplaar winnen! Dus ik doe maar al te graag mee met je give-away!
  Je typemachine is ook de max! De kleur alleen al is super retro! Daar ga je nog plezier aan beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ga nog maar eens een poging doen...hij wilt mijn reactie niet posten grr.
  Wow dat is pas un keupke! Ich zeg eigelik noets schnepke ;).
  Maarreh dat is echt boffen als dat bij Sjaakie was want die vragen meestal de hoofdprijs.
  Hihihi brilliant die opmerking van je dochter!
  Oh ja ik doe niet mee want ben aan de opruim :p.
  Gaat vast helemaal goed komen hoor, ik zie al droomhuizen en jackpots verschijnen...ik probeer altijd een positieve kant te zien en zou het niet mooi zijn als ik het hele huis goed opgeruimd heb dat ik dan de jackpot win en zo kan verhuizen naar ons droomhuis :D.
  Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw wat een geweldige vondst!!
  Prachtig kleurtje en wat cool dat hij het ook nog echt doet ook.
  Je tijdschriften zijn ook geweldig.
  Fijn weekend, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die typemachine, en dan ook nog in zo'n heftige kleur, vind het echt de vondst van het jaar. Super! Ik doe graag mee voor een tijdschrift om mijn moeder dan mee te verrassen.
  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha Carolien, daar ben ik weer:) ik was even aan een echte break toe, maar nu draai ik weer mee hoor.
  Je mooie oude type machine is een juweeltje, echt boffen dat je een koopje had.
  Prachtig die oude vondsten, de wijsheid van toen is nu nog actueel.

  Mooi weekend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat zal jij blij zijn met je typemachine! Dat zijn de krenten in de pap toch? Lijkt me leuk om een getypte brief van jou te ontvangen. Ik doe dus graag mee. Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Typen en printen tegelijk, geniaal grappig!
  Vertelde het ook aan Donald, "wat een slimme opmerking van dat meisje"; zei hij.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Soms moet je geluk hebben in de kringloop. En dit had jij die dag duidelijk. Een mooie koop! geniet ervan!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. whaaaaaaaaaa, bofbips !!
  En die Libelles zijn werelds!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Overigens... hier bij de kringloop krijg je niéts mee wat niet geprijsd is. Ik had eens een stapeltje boeken die allemaal 80 ct waren. Eentje niet geprijsd.... je zou toch denken... 80 ct. Maar nee hoor, ik mocht 'm niet meenemen duhuh.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ooo wat een kek machientje en dat je daar nog lint voor kunt krijgen, super!! En zo'n oude Libelle wil ik wel eens inkijken, die kom ik nou nooit eens ergens tegen....

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een gave typemachine. Ik ontvang graag een getypte brief van jou. Superleuk met zo'n oude libelle erbij..

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een koopje, die typemachine en zo'n leuk kleurtje. Ik vind de Libelles erg leuk, maar hoef er geen te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Super leuk, ik zou heel graag een oude libelle ontvangen, past goed bij de kampioen uit 69 waarin men discussiert of het gebruik van een gordel wel verstandig is en welke dan het meest geschikt is, heup of driepunts. Haha!
  Geweldig trouwens die opmerking van je dochter over typen en printen tegelijk, zei men het niet al heel vaak: vroeger was alles beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Goh wat een super koopje en wat is hij leuk!!!!
  Ook de Libelle actie zo leuk van je...ik hoef niet mee te doen heb er nog wat liggen maar dank voor je aanbod..

  fijn weekend Lien

  BeantwoordenVerwijderen
 38. weer een prima vangst die typemachine !! echt leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat gaaf die typemachine en dan voor dat prinsje te gek zeg. Het verhaal over.dat je je niet door honden mag laten likken had ik graag gelezen. Helaas is het te vaag om te lezen vanaf de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Deze post had ik gemist maar lees ik nu even gezellig bij.
  Start van het schooljaar kost toch wat meer tijd en bloggen kwam er steeds niet van.
  Erg toevallig dat jullie zo'n leuke typmachine gekocht hebben, mijn dochter was in de vakantie ook op zoek naar een mint/aqua groene maar we hebben hem nog niet gevonden.
  Erg leuk en erg waar die opmerking van je dochter....wat doen we toch eigenlijk moeilijk met een computer en nog een printer!
  Knap dat je nog typlint gevonden hebt.
  Wauw zulke oude libelles zomaar gevonden in een straatverkoop tja die onderwerpen...heftig hoor haha.
  Ik hou er welvan hoor die vintage dingen heerlijke nostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!