zondag 22 februari 2015

Letter BOX swap

In mijn vorige blogpost liet ik jullie mijn gepimpte doosjes zien. En zoals met veel ideeën leidt het één vaak weer tot het ander. En zo kwam ik op het idee voor een Letter BOX swap.


Vorig jaar organiseerde ik de noteswap. En het idee is eigenlijk hetzelfde, alleen gaan we nu doosjes versturen. Met veel leuks erin natuurlijk! En dan bedoel ik geen compleet pakket, maar zo'n klein plat doosje dat door de brievenbus kan. Ik bestelde ze bij By Kris (€1,25), maar ik zag deze week dat Hema ze nu ook heeft. Of misschien heb je er thuis nog een plat doosje, dat is natuurlijk ook prima.


 
Dit is het idee. Je pimpt het doosje waardoor het eruit ziet als een klein cadeautje. Je schrijft een kaartje of brief voor de ontvanger en je vult het verder met allemaal klein leuks. Een zakje thee, chocolade, een boekenlegger..... je hebt vast nog wel wat klein grut liggen! Het gaat niet om dure dingen, maar gewoon kleine dingetjes waar je net zo goed blij van wordt. Het leukst is natuurlijk als je het doosje tot de nok vult en alles leuk inpakt :)
 
Bij meerdere reacties maak ik koppels. Dus ik koppel je aan een andere blogster die ook mee wil doen. Via e-mail kun je dan nog even elkaars interesses checken en eventueel een thema afspreken als je dat leuker vindt.

 
 Tja, meer is het eigenlijk niet. Een doosje vol vrolijkheid zonder dat het veel kost. Leuk toch! 
 
Als je mee wilt doen, laat het me voor 6 maart weten. Na die datum maak ik, bij voldoende deelname, koppels. Ben benieuwd wie out of the box gaat! 
Liefs,
Lien

57 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee! Ik doe mee! Volgens mij heb ik nog wel een doosje liggen. Moet het doosje nog voldoen aan een bepaalde maat?

  Lieve groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het doosje dat ik heb is 21 cm lang en 15 cm breed. Maar daar ben je een beetje vrij in. Misschien goed om af te stemmen met je swap-partner om teleurstellingen te voorkomen?

   Verwijderen
 2. OOO wat leuk, ik vind het wel spannend maar ik wil heel graag mee doen, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi,
  Superleuk idee, net zoiets als de instagram swap, die vele volgers heeft inmiddels. In maart komt alweer de 4e editie. Ik ga helaas niet meedoen, want heb het te druk met school etc. En ga binnenkort dus meedoen met de IG swap.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo rensina, aangezien ikzelf ook veel op instagram ben, heb je me nieuwsgierig gemaakt naar de instagram swap

   Verwijderen
  2. Wat is dit en onder welke naam kan ik dit vinden op ig

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee! Ik denk dat hier veel dames blij van gaan worden. Ik sla over (tijdgebrek...) maar wil toch even laten weten dat ik deze swap een superleuk initiatief vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kan ik vanuit Belgie en "stillevolger" ook meedoen??groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook graag meedoen maar ik woon in frankrijk, kan dat ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dat is een lastige. Ik zag net op de site van Post.nl dat het 6 euro kost om een doosje te versturen. We wachten even af, wie weet komt er nog een buitenlandse reactie en koppel ik jullie aan elkaar. En anders kan ik gewoon vragen of iemand bezwaar heeft tegen hogere portkosten? Ik ga m'n best doen!

   Verwijderen
 7. Klinkt erg spannend en leuk.
  Helaas zit ik momenteel op het werk in één van de allerdrukste periodes.
  Ik vrees dat ik ga passen (wel jammer hoor)

  Veel plezier met dit reuzeleuk initiatief!

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee, ik doe graag mee,
  Groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk plan, ik doe graag mee!
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als het ook voor de Belgjes kan ( onderling owv portokosten) dan doe ik graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koppel jullie Belgjes inderdaad gewoon aan elkaar :)

   Verwijderen
 11. Ik wil graag ook mee doen. Lijkt me erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb wel zin in een vrolijke lenteswap en doe graag mee...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Carolien, zojuist deze en je vorige blog gelezen, ❤️stikke leuk. Tikje jaloers op mijn creatieve buuf

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil meedoen met de doosjes swap, ik hou van paars, natuur, scouting, retro.Misschien iemand anders die hier wat mee kan. En ik iets vrolijks terug maken!!!!!!!! Ik heb er zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En weetje: ik ga graag de uitdaging aan. Dus bij deze: i'm in voor de doosjes-swap

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hey lien,voor Baukje uit frankrijk wil ik gerust een extra doosje maken want ik bruis van de ideeen,ze moet zeker niet afvallen bij die swap,enkel begrijp ik frans maar typen....misschien begrijpt ze nederlands?
  groetjes Debora uit belgie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Deborah, volgens mij is Baukje Nederlandse hoor, dus dat komt helemaal goed! Wat leuk, ik ga het onthouden bij de verdeling!! Leuk dat je zo enthousiast bent!

   Verwijderen
 17. Ja, allemaal meedoen hoor. Ik heb hier net zo'n doosje zitten vullen voor iemand. Het is echt leuk om te doen. Je hebt de voorpret van het verzinnen, dan van het maken. Ik heb het net in de brievenbus gedaan en ook dat was weer een spannend/leuk momentje. Nu wachten wat de ontvangster er van vindt. Het is mijn dochter, dus ik weet ongeveer al wel hoe ze gaat reageren, maar toch….. Leuk idee Lien! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tineke, leuk dat je zo'n doosje voor je dochter hebt gemaakt! Wil je ook nog aan deze swap meedoen, dan kan ik namelijk niet zo goed uit je reactie opmaken :) Just checking!

   Verwijderen
 18. Wat een topidee... Vanuit België zijn de kosten naar Nederland ook zo hoog... ik ga eentje sturen naar een adresje dat ik met niemand wil ruilen! Dus doe ik half half mee...eigenlijk ben ik eerder een ideepikkendiefje... vind je dat erg? Maar dankjewel voor het leuke idee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. spijtig,in belgie hebben ze geen doosjes bij Hema,al langsgeweest..nu op zoek naar iets anders,niet gemakkelijk omdat het niet te dik mag zijn voor de brievenbus,,ik blijf zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat jammer, misschien op het postkantoor? Als je via internet een boek bestelt, krijg je ook vaak zo'n plat doosje. Of anders zelf een maken van karton?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hé wat een leuk idee! Ik wil heel graag meedoen (wel graag een adres in NL). En... Annemieke Tromp mailde mij via FB dat ze hier niet kon reageren maar die wil ook graag meedoen. Groet van Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heb je toch leuke ideeën !
  Ik doe graag mee lijkt me super :-).
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh leuk , ja ik doe mee hoor gezellig ,dit kan ook tussen de bedrijven door ...ha ha
  En je kan toch ook een dooje vouwen??? Wat is de afmeting,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn doosje is 21 x 15 cm, maar daar zijn geen strikte eisen voor :) leuk dat je mee doet!

   Verwijderen
 24. Hallo Lien, Dit lijkt me helemaal leuk, dus ik doe graag mee. Groetjes,José

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuk plan! Ik hou van blauw en zeegroen, van natuur en van zee. Van zeemeerminnen en zeepaardjes, van schelpen en zand en van mooie verhalen. Ik naai graag lappendekens.
  En ja, ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja leuk!! Ik doe graag mee!!! Hou van allebei...cadeautjes maken én cadeautjes krijgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ηi Lien! So nice to meet you, you have a lovely blog and thank you for your visit.
  Kind regards
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke actie alweer, ik zag hem gisteren ook bij Syl. Ik doe niet mee, kom gewoonweg niet meer toe aan snailmailen. Heel veel plezier allemaal, de voorpret van het samenstellen is leuk maar zekers ook als bij jezelf een doosje in de bus valt en als de ontvanger blij is met je pakje. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wij doen graag mee! wat een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ik vond bij Hema het ideale doosje.doosjes van 12kleurpotloden,om te versieren(1euro10)en die passen perfect in een lange enveloppe!die kunnen mooi gepimpt en gevuld worden,en de kleurpotloden die worden hier door kinderhandjes gebruikt!knipoog!fijn weekend!!!debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen! Wil je 1 of 2 swaps doen? Omdat je zei dat je ook best met Frankrijk wilde stappen. Ik hoor het wel!!!

   Verwijderen
  2. om het even Lien,maar ik zie dat je er eentje bijkreeg van frankrijk dus..is het om het even.

   Verwijderen
 31. O ja wat leuk ik doe graag mee. Lang geleden dat ik zoiets deed maar heb er zin in. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Vraagje? Moet ik je ook nog even mailen?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuk Lien, Ik doe mee! zo als je weet woon ik ook in Frankrijk dus kun je me koppelen aan Baukje! Super dat je dit organiseerd erg leuk.
  Gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik vind het erg leuk om mee te doen :)
  Groetjes kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een leuk idee maar ik doe even niet meer. "Even" iets te veel op mijn bordje en er liggen ook nog andere dingen te wachten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Lien,
  Wat een leuk idee, ik wil graag meedoen maar heb geen blog,kan dat dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 37. ik wil ook wel meedoen zo een leuk idee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de valreep reageerde Joke de Jong dat ze ook mee wil doen, dus ik stel voor dat jullie samen swappen. Ik heb haar al gevraagd contact met jou op te nemen. Veel swap plezier!!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!