woensdag 22 april 2015

Flesjes, stempels en muizen

Soms ben ik jaloers op mijn collega's die als activiteitenbegeleider werken. Die kunnen beroepsmatig lekker creatief bezig zijn. Zo zag ik laatst dat ze wijnflessen aan het pimpen waren met een aantal bewoners. Bij gebrek aan een wijnfles, nam ik een leeg bierflesje om thuis te experimenteren. En zie hier het resultaat!

 
Ik vond het zo leuk dat ik er gelijk nog eentje maakte. Hieronder een korte tutorial:
 
Je brengt eerst een laagje gesso aan.
 

Dit vormt als ondergrond zodat de verf straks beter blijft zitten. Een uurtje drogen en je kunt de verf gaan aanbrengen.


Bij de Action hebben ze nu allerlei leuke tintjes Deco verf. Breng de verf aan met het zachte deel van een spons door de verf erop te deppen. Hierdoor ontstaat een structuur-effect.
 
Nadat alles goed gedroogd is, plak je een plaatje in het midden met podge en vervolgens bind je boven en onder wat touw. Ik heb onder het touw dubbelzijdige plakband aangebracht om te voorkomen dat het loslaat of gaat schuiven.
 

(Het lijkt wel alsof ik de inhoud van de fles op heb, zo scheef zijn mijn foto's, haha)
 
En klaar is je bloemvaasje/ sierpotje
 
 
 
Ik vertelde in mijn vorige post al over mijn blokkendoos. Ik bleek er nog eentje te hebben. Dat kwam goed uit, want ik bewaarde mijn stempels in een koektrommel en dat was een compleet rommeltje!

 
En nu in deze platte doos is het allemaal veel overzichtelijker.
Maar hoe moest ik de voorkant versieren?
Juist ja, met de stempels die erin zitten.

 
Ha, ik ben er heel blij mee!

 
En voor het eerst eens met fimo-klei gewerkt. Tienerdochter en ik volgden een eenmalige workshop en we maakten deze twee muizenpotjes. Wat een leuk spul die klei, dat vraagt naar meer....

 
Het is goed dat de meivakantie eraan komt!
 
Liefs,
Carolien

30 opmerkingen:

 1. Dat met de flessen heb ik al eens ooit gedaan!Maar ik had met een lijmpistool eerst op het glas de tekst live,laugh,love aangebracht en vervolgens daaroverheen met de krijtverf van Annie Sloan geverfd...vervolgens met hetzelfde touw rond de hals geplakt en met het touw een mini overtrekje gehaakt voor onder om de fles.Een ander maakte ik met een hartje en heeeeel toevallig verkocht ik ze gisteren aan een vriendin die vandaag naar een verjaardag moest om mee te nemen daarvoor,grappig!Je stempeldoos is een perfect idee...eens kijken of ik ooit een wijnkistje op kan snorkelen en zo ga beschilderen/pimpen want ik heb ook zoveel stempels en allemaal in verschillende bakjes omdat ze niet samen in 1 bak passen.Thanks

  groetjes en nog een fijne dag!
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oohh die flesjes zijn SUPER leuk de roze heeft mijn voorkeur. Ben helemaal van de roze op het moment, net geraniums gekocht en wat denk je jaaa helemaal goed roze genieten. En de muisjes van Fimo zo schattig. Geniet van je meivakantie hoop op veel zonneschijn.

  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je creatief bezig! Ik vind de flesjes erg leuk, vooral de blauwe. ;-)
  Je stempeldoos is ook erg leuk geworden.
  Goed idee! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een inspirerende blogpost met leuke ideeën.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee, die flesjes!
  Toch een goed idee dat je die dozen niet weggooide, want je het er twee mooie exemplaren van gemaakt!
  En die muizendoosjes zijn om te zoenen, zo leuk!
  Nu op naar de Meivakantie!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die flesjes zijn zoooooooooooo leuk! Weet je... ik heb heel veel potjes, flesjes (wie bewaart die heeft nog wat), zo een tube gesso moet ik ook ergens hebben.. ik voel iets aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer wat inspiratie opgedaan..dank je!
  Gelukkig bijna meivakantie haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk die flesjes.
  Ik had ook een "stempelopbergprobleem" en alles in een plastic opbergdoos gedaan. Ook erg handig. Met Fimo wil ik ook nog aan de slag. Ik heb nog oude Fimo die hard is ben ik bang. Nu las ik ergens dat je dat met baby olie weer zacht kunt krijgen. Dat heb ik al wel gekocht een tijdje geleden maar het is er nog niet van gekomen om uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo zeg, ben jij even creatief bezig geweest! Super leuk!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je ziet het, je kan het net zo makkelijk thuis doen, leuk geworden zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke creatieve uitspattingen, flessen versieren lijkt me leuk en niet te moeilijk, ga ik wellicht ook eens proberen.
  Gr. Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fimo is geweldig hé :-))) Heb het nog maar pas een half jaartje geleden ontdekt, maar plezier dat ik er al aan beleefd heb ! Voel me net terug kind ;-)...
  Je stempeldoos is mooi ! Goed idee van de stempels te gebruiken op het dekseltje - zo weet je meteen wat er in zit. Lekker handig !
  En de flesjes, ook leuk ! Heb die verf van de action ook - die is echt niet slecht, en dat voor een prikje !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien kun je nog een ommezwaai maken in je carrière of is dat geen goed idee? Gelukkig leef jij je wat dat betreft thuis ook lekker uit. Mijn schoonzusje was jaren geleden helemaal gek van fimo klei, zo erg dat ik het inmiddels bijna niet kan zien hihi. Maar jullie muizenpotjes zijn super leuk, ik kan niet anders zeggen!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I love those bottles, this is a real metamorphosis! So creative you have been! Well done!!!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die Fimomuisjes zijn supergeweldig schattig! Hoe mooi hebben jullie die gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker creatief bezig hoor, je flessen zijn heel leuk geworden en die fimoklei is heerlijk om mee te werken...jullie komen de meivakaantie wel door!
  Onze meivakantie start pas op 4 mei...dus nog even een weekje werken.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke ideeën heb je weer aangeleverd. Ik krijg ook zin in flesjes. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bedankt voor de uitleg van de flesjes en die muisjes,zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk zo.n flesje bedankt voor de uitleg, ik ga het ook eens proberen
  Leuk die opbergdoos

  Gr Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een superleuke dingen allemaal!
  Mooie opbergbox voor je stempels ook.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben ook bezig met die lege potjes en flesjes met die verf. Bedankt voor de tip met Gesso, nu werkt het niet zo lekker. Die box met je stempels is echt cool geworden.
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik was z'n bofkont en werkte als activiteitenbegeleider. Ik heb heel veel mooie dingen gemaakt. Nu knutsel ik voor mezelf en dat is ook leuk.. Ik wil ook nog steeds flessen en potten beschilderen heb alles in huis maar kom er maar niet toe.... gek he!!! Als ik die van jou zie denk ik er weer aan... ga toch maar eens aan de slag.... Dank je voor de inspiratie...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijke flessen.
  wat een goed idee.

  En het kleien is blijkbaar ook goed gelukt!
  Mooi!

  Fijne zondag morgen
  (en ook gezellige zaterdagavond)

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Inderdaad activiteitenbegeleidster zou ook wel een beter beroep voor mij zijn misschien.
  Freubelen met kleuters is toch even wat anders.
  Erg mooi je flessen, je hebt de freubel smaak helemaal te pakken!
  Ik heb gisteren toevallig ook zoiets gemaakt...maar dan een beetje anders...komt nog wel op mijn blog haha.
  Erg leuk om mee te werken die deco verf, ik heb ook verschillende flesjes staan.
  Het rose vind ik prachtig en die vintage echt mijn stijltje!
  Leuk idee ook die stempelkist en super knap de fimo muisjes!
  Ik heb ook nog ideetjes met klei maar heb gelezen dat je dat eigenlijk beter niet in je keukenoven kunt bakken, ga dus eerst eens snuffelen voor een klein tweede hands dingetje...weer een reden om rommelmarkten af te lopen toch?
  Leuk om jullie zo creatief te zien.
  Ik lees nog evrn door
  Tot zo
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke creaties allemaal zeg. Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Schattig die flesjes en je nieuwe stempeldoos is super, die van mij zitten in verschillende doosjes omdat ze niet meer in eentje passen dus maar eens op snor naar een kistje!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!