maandag 17 augustus 2015

8 dingen die niet leuk waren aan onze vakantie

Door sociale media zoals Facebook, blogs en Instagram, schetsen we regelmatig te mooie werelden en dan vooral als het om vakanties gaat. Dat schrijft columniste Roos Schlikker in Libelle.
 
 
Ze deed er tot voor kort zelf ook altijd aan mee. Postte ze een foto van haarzelf met haar baby'tje op de arm, samen in het vliegtuig. Mooi filtertje erover en klaar. Heel lief, maar de argeloze kijker/volger wist niet dat het kindje twee uur voorafgaand alleen maar had gebruld en moeder geen kant op kon nu het eindelijk sliep.

Of ze plaatste een foto met haar man, samen aan de wijn. Drank die ze nodig hadden om de dag, die om half zes al door diezelfde dreinende baby begon, door te komen. Maar voor de buitenstaander was het de perfecte vakantie van een ideaal gezinnetje.

Zij doet er niet meer aan mee. Sterker nog, roept iedereen op gewoon eerlijk te zijn over zijn/haar vakantie en ook de keerzijde eens te laten zien.
 
Dit wetende, zal ik mijn lijstje geven van dingen die ik NIET leuk vond tijdens onze vakantie in Sicilië. Het is absoluut niet bedoeld als zeurpost, want ik ben nog steeds erg dankbaar voor deze mooie reiservaring, maar meer om een realistisch beeld te scheppen dat het niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn is

 1.
Sicilianen rijden als gekken en houden zich niet aan de verkeersregels. Maar vervelender: er zijn nagenoeg geen trottoirs, tenminste niet in het dorpje waar wij verbleven. Dat in combinatie met het roekeloze rijgedrag maakte dat we niet konden slenteren door ons straatje en alles met de auto moesten doen. Zodra we de poort van ons idyllische hotel uitkwamen, benamen de uitlaatgassen je adem.

2.
"Ik zei toch rechts..."
"Nee, links...
Onze tomtom werkte niet naar behoren en dat gaf regelmatig frustraties (lees: echtelijke ruzies). Een stadje dat op 20 kilometer afstand zou liggen, hadden we na 2 en een half uur rondrijden nog niet bereikt. Tegen de tijd dat we aankwamen in het langverwachte dorpje, was het siësta-tijd en ging alles dicht.
 
3.
Hoe mooi sommige plekjes ook kunnen zijn, hoe vies het in de 'gewone' straten is. Het lijkt alsof iedereen zijn afvalcontainer gewoon op straat leegt. Zoveel rommel bij elkaar heb ik nog nooit gezien!
 
 
4.
Sicilianen hebben een uh.... bepaald soort temperament. Wisselgeld werd ons regelmatig 'toegesmeten' in plaats van netjes overhandigd. En de mevrouw achter het tol-loket schold ons de huid vol omdat we niet begrepen wat ze allemaal zei.

 
 5.
Italiaanse muggen zijn vreselijk en prikken je hélémaal leeg.
 
6.
Het eten bleek niet altijd even betrouwbaar. Mister B. liep een voedselvergiftiging op en was doodziek

 
7.
Siciliaanse vrouwen zijn oogverblindend mooi. En bruin! Mijn melkflessen staken er dubbel en dwars tegen af en ik kreeg spontaan zin mijn lange broek tevoorschijn te halen, ondanks de tropische temperaturen :)

 
 8.
Mijn souvenir swap liep in de soep! Tijdens de tweede dag liepen we in een straatje bomvol souvenir winkeltjes. Ik heb het allemaal gezien en in de hand gehad: van magneetjes tot armbandjes gemaakt van lava-steen. Maar een zwarte dreigende lucht en donderslagen op de achtergrond maakte dat mister B. ongeduldig stond te wiebelen. "Wat moet je met al die dingen?" Ik deed een poging uit te leggen dat ik een souvenir swap had georganiseerd en ik dus van alles nodig had.
"Ach er komen nog zoveel van die winkeltjes. We zijn pas hier."

En daar ging het fout.
Want er kwamen niet nog zoveel van die winkeltjes.
We bezochten het strand in een niet-toeristisch gebied
We beklommen de Etna en maakten andere trips in de natuur.
Maar de laatste dag zouden we naar Catania gaan, de op twee na grootste stad van Sicilië. Daar zou ik los gaan.
Maar toen kwam frustratie punt 6.
En moesten alle plannen worden bijgesteld...

Ik moest het doen met het beperkte aanbod van ons niet-toeristische dorpje en de shops op het vliegveld. Ik heb geprobeerd er toch nog iets van te maken lieve deelnemers, maar had het me dus anders voorgesteld.... Sorry daarvoor!
 
Wat was jouw grootste vakantie-ergernis dit jaar? Schuif het niet onder stoelen of banken, maar deel het hier! En om toch positief af te sluiten...Vaak zorgen die kleine ergernissen ervoor dat je het thuis weer extra waardeert... Toch?

Liefs!

32 opmerkingen:

 1. Whahaha ja zo geweldig is het niet altijd op vakantie of een weekendje weg ivm je verjaardag. Maar ik mag niet zeuren vandaag...heb namelijk een zeur uhm klaagvrije dag, alhoewel ik maar mijn idee nooit zeurrr uhm klaag...nou ja hoogst zelden, ik zeg gewoon wat ik wil en dat noemt manlief zeuren.

  wij waren een weekendje naar Brussel dus ter ere van mijn verjaardag omdat ik geen zin meer heb in feestjes waar ik van te voren voor moet boodschappen doen en poetsen en opruimen, bakken en koken en op de verjaardag zelf aan het rennen ben.

  Maar manlief was dus niet te genieten, komt geen fatsoenlijk woord uit die kerel van me. Dus moest ik iedere keer zelf verzinnen waar we heen gingen en dat we nu dan ergens gingen eten en zitten.
  Maar het ergste komt nog, daar lig je dan in een vreemd bed, in een vreemd huis en manlief ligt te snurken. Ik kon geen kant op en heb een slapeloze nacht gehad, daar komt ooknog andere shit bij waardoor het een hel nacht voor me werd maar dat bespaar ik jullie en mezelf om dat te delen.
  We zijn 's morgens in alle vroegte naar huis gegaan, zonder ontbijt, wat die lieve mevrouw denkelijk speciaal voor ons/mij in huis had gehaald. Heb lekker een paar uurtjes kunnen slapen in eigen bed, nee manlief mocht op de bank film gaan kijken. En daarna dus de hele dag op de bank gehangen en lekker films gekeken en 's avonds pizza besteld en laten bezorgen.
  Ik was dus blij dat ik thuis was.
  Dikke knuffels van Susan...oh ja had ik verteld dat het zaterdag de hele dag geregend heeft toen we door Brussel liepen :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee een snurkende man behoort ook absoluut in de top tien van ergernissen! Wat jammer dat je je verjaardagsontbijtje hebt moeten missen! Dan nog maar een keertje overdoen!

   Verwijderen
 2. Oh ja volgens mij had je toch genoeg lieverds die wilden meedoen met je souvenirswap, wellicht kun je een aantal dames aan elkaar koppelen... Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze vakantie in Toscane verloopt grandioos, op twee heel vervelende zaken na:
  1. de muggen zijn precies zoals jij zegt , elke nacht word ik meedogenloos gebeten (ondanks het feit dat ik zo'n anti-muggenspuitfles van de apotheker mee heb en me volledig inspuit, misschien vinden ze dat smaakje net lekker :) )

  2. we logeren in een vakantiehuisje op een wijndomein, er omheen liggen idyllisch mooie wijngaarden en allerlei andere boomgaarden ,vol met prachtige wilde bloemen en heel hoog gras. De eerste twee dagen ben ik daar voortdurend in gaan exploreren. Bloemen plukken, zaadjes stoppen in een omslag, heel veel foto's maken van insecten op bloemen enz.... tot ik op dag 3 vlak naast mij een gigantisch groene slang zag slidderen (gelukkig lag ik op dat ogenblik niet op mijn buik foto's te schieten zoals de dagen ervoor, ik zou me geen raad hebben geweten)..
  Dus daarna die buurt gemeden, nadat ik een paar dagen later wat van de schrik bekomen was, even toch nog foto's maken op een ander plekje in de olijfboomgaard.... valt daar toch wel een zwarte slang (nog langer dan die eerste groene) gewoon uit de boom waarnaar ik aan het wandelen was, je had mij moeten zien schreeuwen, jong!
  De eigenaar van de wijnboerderij vertelde ons dat er regelmatig slangen zitten in het hoge gras, maar dat zij banger van ons zijn, dan wij van hen en dat ze compleet ongevaarlijk zijn.
  Ik had helemaal voor niets zo geschreeuwd.
  Hij waarschuwde ons wel voor adders, hij noemde ze: die kleine met een driehoekig hoofd, daarvoor moeten we een beetje oppassen (wat is een beetje?)
  maar geen paniek, als ze steken voelt het als een wespensteek, en als je toevallig allergisch zou zijn, het ziekenhuis is niet zo ver af ( is dat een geruststelling?)
  Ik blijf na die tweede slang en het risico op adder, toch maar wijselijk uit het gras, gelukkig is er ook het zwembad - onze veilige haven- met een brede stenen boord eromheen, slangen tonen zich niet graag openlijk, dus daar zijn we safe.
  Geen geëxploreer meer voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoe je het weer beschrijft ,en ja er zijn altijd wel dingen die niet gaan zoals je dacht wij hebben het nog tegoed ,zal nog bewuster genieten met deze verhalen in het achterhoofd en die swapp komt goed hoor het is altijd maar de vraag of je iets vind !,,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha. Zoals altijd loop ik weer eens helemaal uit de pas met de trends. Ik begon mijn vakantieverslagen altijd met de minpunten (variërend van te koude airco, te harde matrassen, moeilijk gezelschap, duur, vies eten, vertraging) om daarna te vertellen welke leuke ervaringen ik had opgedaan, hoe uitgerust is was, hoeveel leuke mensen ik gesproken had, hoeveel nieuwe inzichten ik had opgedaan.
  Maar wat onthield iedereen: de negatieve ervaringen. 'Jij wilde toch niet meer vliegen?!' 'Ik dacht dat jij niet meer met die vriendin op vakantie wilde?!'
  Dat selectieve geheugen van mensen stoorde me, dus nu ben ik er juist van bewust dat ik opnoem wat voor moois de vakantie bij gebracht heeft. Het blijkt voor mezelf ook veel leuker.
  En als anderen dan vertellen dat ze naar Korfu gaan, dan zeg ik 'oh, daar ben ik een keer geweest, vreselijk keiharde matrassen hebben ze daar'
  En als mensen zeggen dat ze naar Sicilië gaan, dan zeg ik : kijk uit voor de kwallen, want ik ben daar een keer vreselijk gebeten door een kwal'.
  Nou ja, nu overdrijf ik. :-)
  In werkelijkheid wens ik mensen veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar maar ik hoor niet bij de mensen die doet alsof ze het leuk heb gehad. Ik was net van plan om een logje te gaan maken over het feit dat iedereen maar weg moet om vakantie te hebben wij zijn gewoon thuis. Maar ook als je gewoon thuis blijf loop je tegen dingen aan, maar dat heeft niets met de vakantie te maken gebeurt in het dagelijks leven ook hier. Kinderen die ouder worden en hun eigen ding willen gaan doen wat ik dan weer niet leuk vind omdat je als gezin niets meer met elkaar doet. Word al minder dat je iets met het hele gezin doet, en dat mis ik nou juist zo iets samen doen. Ik hoor zo vaak dat ouders het heerlijk vinden als ze hun eigen gang gaan, ik vind het helemaal niks. Maar ja kleine kinderen worden groter en zo is het leven nou eenmaal. Mijn oudste doet zeevaartschool en is al voor een half jaar de wereld over geweest, stage dus dan gaat het al dubbel zo snel. Maar ik koester de tijd dat ik ze nog om me heen had hoor en we samen met tent gewoon in Nederland op vakantie gingen. En ja daar ging het ook wel eens niet zo als je je een droomvakantie voor had gesteld.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me inderdaad lastig na jaren met het hele gezin vakantie te hebben gevierd.....nog niet aan denken! X

   Verwijderen
 7. Wij gingen een mooie Engelse tuin bezoeken en daar high tea doen. De tuin lag aan een mooi kasteel, voor het kasteel moest je kei veel inkom betalen hadden we op voorhand gezien dus gingen we voor de tuin en het lekkers. Na een uur rijden kwamen we toe en zat er een dame aan de parking die niet geloofde dat we enkel kwamen eten en dus eiste dat we toch het inkomgeld betaalden. Niet gedaan en dus terug naar ons huisje met een paar slokjes water en een fruittella in de auto ipv taartjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahahahaha ...wat een leuke post..!...heb een geweldige week met minstens 8 leuke dingen....;-) ....x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi, vooral nummer 7 vind ik heeeel grappig! (En herkenbaar, al die platte buiken op het strand, grrrr) Bij mij was het afentoe een beetje saai. Omdat we dicht bij huis bleven wist ik soms niets te doen. Ver fietsen kon niet vanwege Pippa. En wat te doen in Drenthe als het regent? Op een gegeven moment kwamen de kinderen met hun vriendjes. Tja en dan ineens zijn het weer kinderen he? Niet altijd even gezellig dus......;-))
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet hier toch wel heel erg stiekum om lachen. Ik denk dat we hier toch wel allemaal aan meewerken ;) Bij ons momenteel de verbouwing, ziet er zo gezellig uit met zijn allen.... M'n vader zou zeggen, "God hoort ze brommen"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha,ha,ha, sorry maar ik moet er toch ook om lachen. Net wat je zegt, niet alles is fantastisch. Wij hadden op Curacao heel veel last van muggen:( Toen ik thuis kwam moest ik zelfs voor naar de huisarts. Kennissen van ons vertelde altijd over hun geweldige vakanties. Jaren later kwam dan de aap uit de mouw;-) Het was toch niet allemaal zo goed gegaan. Sommige mensen zeggen ook op excuserende toon, ja wij gaan niet op vakantie want wij hebben dit of dat gekocht. Prima toch!! Vakantie is 1 of 2 weken. Wat je gekocht hebt daar heb je veel langer plezier van:) O, ja en op Corfu hadden we water opgezet om de hren van mijn dochter te wassen, dat kon niet met het kraanwater (was overboekt) toen we terugkwamen, we waren het water vergeten, was het nog niet warm. Ik zeg maar zo eerlijkheid duurt het langst en zo hoef je ook niet te onthouden wat je allemaal gezegd hebt, je hebt immers de waarheid verteld:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het artikel gelezen in de Libellen en moest er erg om lachen.
  Wat er niet leuk was? Aan het weekend zeilen het gegeven dat ik mega-migraine had en geen pillen daarvoor mee, dat m'n meisjes op alles wat niet in een slaapzak lag zijn lekgeprikt van de muggen.
  In oostenrijk? Dat het zooooo warm was!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik doe er nooit zo moeilijk over om ook de mindere dingen te vertellen. Zeg dus ook tegen anderen dat ik het bloedheet vond (al durf ik het bijna niet tegen mijn zwager te zeggen, want bij hem was het met 47 graden een stuk warmer dan bij ons) en dat we teveel binnen hebben gezeten omdat het balkon minder lekker was dan vooraf leek. De apparatuur van de airco hing namelijk op het balkon en dat gaf veel warmte af terwijl het er al snikheet was. We hebben ook de koelkast rondom schoon gemaakt omdat het dichtbij dat apparaat stonk naar oude bedorven melk. Dat hielp! Maar desondanks vond ik het toch een toplokatie hoor want we zaten er verder zo leuk:-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sorry hoor, maar ik heb zo gelachen om al die niet zo leuke dingen in de vakantie. Gelukkig onthoud ik meestal alleen de leuke dingen maar toch, als ik nadenk komt er wel het een en ander boven, haha.
  Heb wel een voorbeeld van dat op de sociale media alles mooier voorgedaan wordt dan het is.
  Zo ook op mijn blog, je maakt toch foto's van de mooie dingen, in mijn geval meestal de tuin. Dan krijg je allemaal van die opmerkingen hoe prachtig het is en hoe mooi je woont. Totdat ik daar op een gegeven moment genoeg van had.
  Het is al weer een tijd geleden maar toen heb ik nadrukkelijk foto's gemaakt van de enorme glazen kassen achter ons huis en tuin, die prominent aanwezig zijn. En aan de voorkant van ons huis is een mooie brede vaart, die ik soms laat zien. Maar aan de andere kant van die vaart ligt een heel drukke provinciale weg, heb ik alle auto's eens laten zien, helaas het geluid kon ik er niet bij leveren (haha). En dan.....krijg je weer van die aardige en leuke opmerkingen. Haha, de mensen willen alleen maar het mooie zien......, nou ja ook goed zou ik zeggen.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ik ben niet op vakantie geweest.
  En wat mijn frustratie thuis was: de warmte waardoor ik teveel binnen moest zitten en ik heel blij ben dat de herfst er aan komt.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed geschreven! Tot nu toe heb ik een heerlijke vakantie, zonder ergernissen.. We zijn dan ook lekker thuis dit jaar, met af en toe een dagje weg... Dat het nu regent is jammer, maar levert wel lekker veel haaktijd op! ;-)

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verfrissend eerlijk, deze post !!! Op FB lijkt het altijd alsof mensen alleen maar perfecte vakanties hebben, nooit zie je iets negatief verschijnen, en om eerlijk te zijn, ik erger me daar dikwijls dood aan - iemand die beweert dat zijn hele vakantie perfect en vlekkeloos verloopt, nou dat is dan toch een hopeloze roze-brillen-kijker (of een leugenaar...) Er is toch altijd wel iets wat misgaat/tegenvalt, hoe klein ook...
  Moest lachen met de beschrijving van de siciliaanse dames - alsjeblieft Lientje, jij mag toch zéker even fier tussen die italiaanse dames paraderen ! Laat die benen maar een tintje witter zijn, heb je jezelf voorts al tegoei in de spiegel bekeken ?? Ik durf ervoor wedden dat er veel sicilianas stikjaloers op je zijn !!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja, zo kan je tijdens vakantie in binnen of buitenland wel eens tegen dingen aanlopen die je niet verwacht en tegenvallen of voor ergernis zorgen.
  Ik zeg altijd lees je thuis goed in over het land waar je heen wil gaan want het kan er daar heel anders aantoe gaan dan wat je thuis gewoon bent, en stel je eenmaal daar vooral flexibel op.
  Mijn ervaring in het buitenland is dat sommige mensen van locale bevolking zich buitensporig, brutaal of onvriendelijk opstellen tegenover toeristen maar is dat andersom niet net zo.
  Onder ons Nederlanders zitten ook mensen die zich totaal niks aantrekken van de cultuur en de gebruiken in het gastland absoluut niet respecteren.
  Te hard rijden in én buiten de bebouwde kom zie je in heel veel landen en het is altijd uitkijken geblazen. Gisteren las ik toevallig nog een bericht dat Nederlanders op de Belgen na de meeste verkeersovertredingen maken op de Franse autowegen opweg naar hun vakantie bestemming.
  Is het afval niet al vele jaren een groot probleem in Sicilië en dan nog maar te zwijgen over het gevaarlijk afval, de berichten staan bol over ' eco-mafia '
  Weet je dat ik jou foto van man op motorfiets inclusief gedumpt afval een geweldig realistisch,rauw en alledaags straatbeeld weergeeft, ben helemaal weg van dit soort foto's.
  Verlaat je tijdens vakantie nooit enkel op de navigatie maar zorg dat je goede gedetailleerde kaart bij de hand hebt en kijk ook op de borden onderweg.
  Kom je er niet uit blijf niet rondrijden maar vraag bij pompstation de weg of nog beter aan taxi-chauffeur die weten de weg, laat hem/ haar aantekening op de kaart aanbrengen.
  Heb onze reizen nog nooit laten vergallen door kleine ergernissen en meestal vergeet ik die erg snel omdat mijn aandacht al weer snel getrokken word naar het fraaie landschap etc.
  Ik ga geen weken liggen morren over de te harde bedden in Griekenland maar pak de dekens uit de kast en vouw die dubbel en leg die op matras en trek er het hoeslaken weer overheen.
  En mag ik je nog een tip geven om lastige muggen van het lijf te houden, ga paar dagen voor vertrek thiamine hydrochloride slikken een tablet van 100 Mg dagelijks gedurende de hele vakantie, je kan het zonder recept bij apotheek kopen,je huid scheidt een bepaalde geur af die de mens niet ruikt maar de mug is er niet dol op, je plasje kan wel beetje vreemd ruiken.
  Ik gebruik het al meer dan 20 jaar in landen waar ik muggen verwacht en ben zelfs tijdens de rondreizen in Indonesië,Thailand en Sri Lanka niet één keer door mug gestoken en manlief ook niet.
  Er wordt geen onderzoek naar gedaan omdat de tabletjes geen drol kosten en de farmaceutischeindustrie doet er geen onderzoek naar omdat er op al die andere antimuggensmeerseltjes veel meer winst gemaakt wordt.

  Sorry voor de lange reactie maar dit is ook zo'n lekker onderwerp om 'n boompje op te zetten;-)

  Fijne avond en groetjes,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van die anti-muggen tabletten ga ik onthouden :-)!

   Verwijderen
 19. Heerlijk lezen weer deze post, veel leuker dan de libelle!
  Ja het is overal anders en je kunt er maar beter eerlijk over zijn waarom. Iet.
  Mij irriteert mooit veel hoor, je weet dat het anders is als thuis en dan relativeer je het gewoon zoveel mogelijk.
  Die reakties vind ik ook top hoor!
  Ook wij hebben dekens dubbel gevouwen omdat de kinderen een te hard bed hadden...maar sinds die hernia heb ik dat liever dan een te zacht bed...moet je weer gaan zeulen met planken of deuren voor onder je matras haha.
  Ons bed was smal maar ook dat heeft wel wat, minder gesnurk van echtgenoot want je draait eerder tijdens je slaap tegn elkaar aan.
  Kleine douche compleet met plakgordijn en weinig kracht op de straal water maar ach we zijn opgefrist hoor.
  En dan de dorpsgek die elke ochtend precies om kwart over 8 drie keer lang toeterend langs de camperplaats en ons huisje reed...tja geen wekker nodig, hij kwam zelfs ook zaterdags langs haha.
  Verder allles proma hoor we hebben genoten in Bretagne!
  Nog een weekje genieten thuis en dan weer opstarten want door de nieuwe cao die de werkdruk moet verminderen moeten we als leerkracht meer werken dan voorheen.
  Geniet van hemt komende zomerweertje!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oeps sorry voor de vele typfoutjes, gewoon te snel te enthousiast haha
  Bye

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijke post haha!! Wij zijn 5 dagen met onze mini caravan naar de Ardennen geweest, we stonden daar op een schitterende plek midden in de natuur aan de rivier de Ourthe. Minpuntje was het smerige toiletgebouw, waar het warme water het constant liet afweten en je moest douchen achter een douchegordijn wat doorschijnend was, maar ach het was maar voor 5 dagen en de omgeving en ons eigen caravannetje maakten alles goed:)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Haha herkenbaar hoor. Er zijn genoeg ergernissen in onze vakantie. Allebei afkicken van werk de eerste week en 2 pubers die niet te motiveren zijn. Ach je kunt je er iets bij voorstellen. Maar meestal blijven de leuke herinneringen het meeste hangen. Dat ik dit elk jaar hebt, vergeet ik namelijk voor het gemak ook elk jaar. En op vakantie denk ik dan, o ja.. Je souvenirtje is trouwens aangekomen en ik vind het zeer geslaagd zeker nu ik weet hoe je het nog bij elkaar gescharreld hebt. Mijn souvenir is bijna klaar voor vertrek, nog heel even geduld. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk om te lezen dat de vakanties (gelukkig) bij de meeste niet perfect zijn. Ook bij ons lagen de leuke en minder leuke dingen vaak bij elkaar. Paarden naast je vakantiehuis zijn erg leuk, maar de vliegen krijg je er gratis bij. En iedere ochtend om 6:00 gewekt worden door een 2-jarige die paardje wilt aaien is niet echt uitrusten op vakantie. Maar uiteraard wel schattig dat hij het naar zijn zin had. Een oven is ideaal in een vakantiehuisje. Maar een brandalarm/rookmelder die er precies boven hangt, dan weer niet. En zo zijn er nog legio voorbeelden.

  Maar al met al een heerlijk vakantie gehad. En we hebben vooral gelachen van/over de minder leuke momenten.

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je inderdaad het beste doen, lachen om alle frustraties!

   Verwijderen
 24. Hahaha klopt helemaal dat alles altijd vol staat met de mooiste, leukste, lekkerste foto's en spreek je de mensen dan later dan krijg je in ene te horen 'nou het viel wel tegen hoor!' Soms lijkt dat hele social media gebeuren wel een onderlinge wedstrijd.
  Maar goed ik vind je post supergrappig geschreven, de negatieve dingen op een grappige manier vertelt en dat maakt het voor mij dus juist geen geklaag (waar ik me ook weer enorm aan stoor op social media, die wedstrijden zijn er zeker ook 'ik heb het erger dan jij, vind je mij niet zielig') maar een vorm van humor. Superleuk om te lezen.
  Bij ons was de grootste ergernis de wespenplaag. En dan bedoel ik echt een plaag waarbij er zoveel wespen zijn dat zelfs de wespen elkaar plagen, zo'n soort plaag ;D
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!