woensdag 25 november 2015

500 (uh ... 10) dingen die je gedaan moet hebben

Mijn collega is een lopende bucketlist. Ze heeft helder voor ogen wat ze nog allemaal wil in het leven. Van een reis naar New York tot een wit, vrijstaand huis bewonen. En van een stoere man ontmoeten tot met een parachute uit een vliegtuig springen. Voor haar 50e verjaardag gaf ik haar het bucketlist boek: 500 dingen die je gedaan moet hebben.


We begonnen er samen op kantoor al in te bladeren.
"Ja! Lasso leren werpen van een echte cowboy", riep ze enthousiast.
En iemand een taart in zijn gezicht gooien? Daar hadden we ook al beelden (en personen!) bij in ons hoofd.

Het is een enig boek, dat door de ruimtelijke en speelse  opmaak heel lekker weg leest. Je kunt ook gelijk aanvinken wat je al hebt gedaan. Dat waren best al wat dingen. En doorkruisen wat je nooit wilt gaan doen (zoals bungeejumpen en in een rollercoaster over de kop gaan, in mijn geval)


 
Van de dingen die overbleven heb ik een persoonlijke top tien gemaakt. Eerlijk gezegd heb ik nooit zo over deze dingen nagedacht, het zijn dus geen lang gekoesterde wensen. Maar nu ik ze zo handzaam in een boek krijg voorgeschoteld, ga ik ze ook maar gelijk noteren. Wie weet wat er ooit van terecht komt. 
 
1. onder een waterval douchen

2. in een jacuzzi buiten badderen terwijl het sneeuwt

3. een lifter meenemen

4. een Japanse theeceremonie bijwonen

5. vriendschap sluiten met iemand van een andere cultuur

6. een koe melken

7. onder de sterrenhemel slapen

8. Een verzameling beginnen van onbenullige dingen en pas ophouden bij 100

9. een boodschap in een fles versturen

10. een lied schrijven


Ik ben erg benieuwd…. heb jij 1 van deze 10 dingen al eens gedaan? Of wat wil jij nog graag doen? 

Inspiratie nodig? Dan is het boek misschien een leuk idee voor op je verlanglijst met kerst.

Fijne dag!

Liefs,
Carolien 

 

32 opmerkingen:

 1. ha ha waar jij die boeken opduikt vind ik al bijzonder ,en die japanse theeceremonie daar wil ik ook wel heen ......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lifter heb ik wel eens meegenomen en ik wilook wel mee naar de Japanse theeceremonie.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. onder die waterval douchen lijkt mij ook heerlijk,ik zou altijd nog wel eens paracute willen springen,of in oostenrijk aan zo,n paracute van de berg af,maar naar mate ik ouder word word deze wens wel lastiger,ik voel nu wel een hele verantwoording die ik hier heb ,want ja stel je voor dat het mis gaat,

  en die van jou,dat je iets spaart en stopt bij 100 lijkt mij ook wel wat,is wat veiliger zeg maar,hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2, 6 en 9 heb ik al eens gedaan haha! Maar die waterval lijkt me tof. Ik moet maar zien waar mijn leven me heen leidt. Voor nu lijkt een beetje rust in m'n leven al okee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou voor 1, 5 en 7 willen gaan en dan het liefst op een tropisch eiland...daar heb ik meteen beelden bij. Ik ben eigenlijk niet zo van die lijsten, ik hoop dat je collega er ook niet gefrustreerd van raakt wanneer het allemaal niet gaat lukken ;-). Maar een paar van die mooie wensen die uitkomen, dat zou natuurlijk al geweldig zijn.

  Veel succes allebei :-)! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee zo'n lijst.
  Geen een van de 10 dingen op je lijst heb ik gedaan al komt nr. 8 wel aardig in de buurt.
  Succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, een koe melken heb ik wel eens gedaan. En via mijn vrijwilligerswerk als gastvrouw bij dak- en thuislozen zijn er verschillende culturen en bij ons staat vriendschap en liefde voorop. Verzamelingen heb ik ook wel ,maar niet tot de 100, want dan weet ik niet waar ik het moet laten. En ik schrijf geen lied, maar ik zing een lied, ik weet niet of dat ook meetelt.
  En voor de rest moet ik ook wel een beetje om mijn rust denken. Dus ik heb geen moeten lijstjes. Wel wilde ik graag wat musea bezoeken en mijn broers helpen mij daarmee als taxichauffeur, ben ik de lifter, en dan maken we er samen iets gezelligs van.
  Ach, ideeën te over. Op mijn eigen manier.
  Succes met je lijst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de jaccuzi een lied schrijven lijkt me helemaal de bom!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet wel iemand die ik dit cadeau ga doen. Enne onder een waterval douchen lijkt me wel wat en ook onder de sterrenhemel slapen maar de rest zou niet op mijn bucketlist komen. Wat heerlijk dat we allemaal zo verschillend zijn. Veel succes met het uitvoeren van je lijst. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil nr 1,2,7 en 8 wil ik ook! Ehhh misschien heb ik 8 al wel gedaan. Zal mijn engeltjes nog eens tellen....XXX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ziet er erg goed uit,
  maar eerst moet ik nog beginnen aan het andere boek dat je aanraadde.
  Nog geen tijd gehad,
  heb nog alleen maar pagina 1 over het joghurtpotje in de koelkast gelezen. Dat op zich was al een mooi begin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, misschien kan die op de bucketlijst erbij: een potje yoghurt de lucht inlaten...lol....

   Verwijderen
 12. Oh ik heb al best veel van jou lijst gedaan. Nr 2,3,5,6,7,9 en mijn man heeft voor mijn 50 ste verjaardag en trouwdag een lied voor mij geschreven... dat telt ook vind ik zelf ipv zelf schrijven...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk boek! Erg leuk om je collega daar mee te verrassen. Mmmm....misschien wil mijn collega ook wel zo'n verrassing.

  Die koe melken, da's een geinige.

  Een boodschap in een fles versturen heb ik een keer gedaan. Nog niets van gehoord, dus misschien dobbert deze nog steeds rond.
  Overnachten op de bodem van de Grand Canyon komt het dichtst in de buurt van onder de sterrenhemel slapen. Het was in ieder geval een goede plek om de Melkweg te zien. Verder waren er vooral veel creapy crawlers en uitkijken voor beren....

  Verder zou ik het nu even niet weten, wat ik nog zou willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de bodem van de Grand Canyon vind ik ook al heel wat!!!

   Verwijderen
 14. Geen een erg he?....maar het kan nog ...wieweet liefs fijne week van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat boek lijkt me ook wel eens leuk om door te kijken, wie weet zie ik het eens ergens. Leuk lijstje, waarvan ik al best veel gedaan heb, zoals 3, 6 en 7 en 10 (voor feestjes van vrienden, haha), 4 ook doordat ik voor een Japans bedrijf gewerkt heb en ook bij collega's thuis kwam en dus ook 5, heb heel wat van de Japanse cultuur geleerd.
  Van deze lijst zou ik 1 en 2 wel leuk vinden, een verzameling tot 100 lijkt me te veel van het goede.
  Veel plezier met het verwezenlijken van je lijstje en het dromen van nog meer dingen die je nog graag wil doen. Als ik ga nadenken kom ik vast wel tot een lijstje van 50.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nou jij hebt in ieder geval stof voor originele blogposten als je je toptien gaat halen.
  Want natuurlijk wil ik graag verslag;)
  Zelf hou ik niet zo van deze lijstjes..ga niet zo graag buiren mn comfortzone..haha..angst voor het onbekende??
  Ik voel me er goed bij ❤
  Succes hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou jij hebt in ieder geval stof voor originele blogposten als je je toptien gaat halen.
  Want natuurlijk wil ik graag verslag;)
  Zelf hou ik niet zo van deze lijstjes..ga niet zo graag buiren mn comfortzone..haha..angst voor het onbekende??
  Ik voel me er goed bij ❤
  Succes hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, wat een leuk onderwerp. Lijkt me een heerlijk boek. 1, 2, 5 & 7 al eens gedaan. 1 was in Afrika als twintiger na 5 dagen niet wassen, heerlijk en bijzonder maar toen ook pure noodzaak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit is zeker weer een gezellige Carolien post!
  Nou de dingen die jij aan geeft wat je nooit zult gaan doen...die zijn bij mij precies hetzelfde. Ik heb van een therapeut ook ooit gehoord dat zulke dingen tegen natuurlijk en op den duur slecht voor je lijf zijn....nou dan halen we die leuke andere dingen op de lijst nooit haha.
  In de sneeuw in een hot tub lijkt me heerlijk, ik vond naar buiten zwemmen in zo'n park altijd heerlijk toen mijn kids klein waren!
  Die theecere onie lijkt me ook heel speciaal.
  Vriendschap met een andere cultuur kan ik al afstrepen mijn overburen zijn uit Curacao en op school komen sinds jaren ook al wat meer kinderen uit Irak en Syrië met die ouders heb je toch vaak een speciale band.
  Een boods hap in een fles heb ik op een vakantie al ooit met de kinderen gedaan, wij zijn 15 jaar naar de Belgische kust geweest toen ze klein waren dat moest er toch een keer van komen!
  Lifters mee nemen zou ik in deze tojd minder snel doen denk ik....ligt er aan hoe ik het in schat.
  Een lied schrijven...tja dat doe ik vaak op kleuter niveau natuurlijk!
  Leuk deze post, even je gedachten verzetten dat had ik even nodig.
  De spreuk heb ik opgeslagen helemaal waar!
  Fijne week en weekend verder!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De spreuk vind ik ook erg leuk, eentje om te onthouden!!

   Verwijderen
 20. Oh jouw lijstje kan ik niet overnemen, want dan zou ik er meteen al een aantal af moeten vinken :-)
  Ik heb:
  - een lifter meegenomen;
  - vriendschap gesloten met iemand uit een andere cultuur;
  - een koe gemolken (en nog een heleboel andere ook :-);
  - onder een sterrenhemel geslapen;
  En een lied geschreven.

  Daar moet ik dus een paar nieuwe voor bedenken :-). Alhoewel eentje weet ik er alvast: die echte cowboy wil ik ook wel eens ontmoeten om samen een lasso te werpen :-)
  Wat een leuk boek!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha je bent zo voortvarend bezig, dan moet die cowboy ook wel lukken :)

   Verwijderen
 21. Jaa het boek lijkt me al superleuk en staat zeker op mijn wishlist...
  Wat een grappige wensen heb je bedacht, ik hoop dat je er snel eentje kunt vervullen. Deel je dit dan wel even met ons? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke dingen ga jij nog doen!!!
  Ik ben heel benieuwd, wel even een selfie maken onder de waterval hè ;-)?
  Heerlijk om zulke plannen te maken....
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 1,3, 6 en 7 heb ik algedaan! En 100 onbenullige dingen verzamelen vast ook...In een waterval douchen is echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!