zondag 20 december 2015

Een boom vol wensen

Een acht meter hoge boom van lege flesjes die gevuld kunnen worden met een wens. Een Heerlense kunstenaar bedacht The Wishmastree om Serious Request te ondersteunen. Want het glazen huis staat dit jaar in Heerlen en dat is heel dichtbij! Bij elke wens gaat er weer een lampje extra branden. Ik heb me opgegeven als vrijwilliger en dus aan mij de eer vanmiddag om al die mooie wensen in ontvangst te mogen nemen.Het was hartverwarmend te zien hoeveel mensen een wens wilden doen. En heel wat van die wensen werden hardop uitgesproken.
Van:  'Ik hoop dat een kennis van me weer beter wordt' tot 'ik wil dat Roda JC weer eens wint'.

Deze kleine meisjes willen een witte kerst dit jaar (ik ook!). Omdat ze nog niet kunnen schrijven, tekenden ze heel wat sneeuwvlokjes op het papier.

 

Je kon zelf een flesje kiezen, dus ook een plekje in de boom. Zodra je de dop erop schroefde ging weer een lichtje branden....Een hoogwerker moest eraan te pas komen om de flesjes aan de top te vullen.

 
En in dit campertje kunnen vrijwilligers zich even opwarmen. Maar met deze temperaturen is dat niet nodig! Maar leuk is 'ie wel (had het zelf bedacht kunnen hebben, ha!)


 
Een mevrouw - ik schat haar achteraan in de zestig - kwam naar me toe en zei: "Ik hoop dat mijn wens nu eens eindelijk uitkomt". Ze zuchtte even en pakte mijn arm vast. "Ik ben al naar Jeruzalem op bedevaartsreis geweest en naar Lourdes, maar niets helpt." Ik vond het te privé om te vragen wat ze zich dan wenste, maar dat vertelde ze al uit zich zelf. "Mijn man bedriegt me elke keer weer! Hij houdt er gewoon niet mee op."
Ik was even sprakeloos en vroeg daarna waarom ze nog met hem samen was. "Financiële kwestie" zei ze. "Maar ik hoop dat het nu voorgoed voorbij is."
Ik hoop het met haar mee...

Ook sprak ik met een mevrouw uit Iran die zelf jaren geleden hierheen is gevlucht. 70 euro (!) gaf ze voor het goede doel. In de hoop dat andere mensen het zo goed krijgen als zij het nu heeft.

Soms was ik er even helemaal stil van...

 
Natuurlijk waren er ook mensen die niets wilden geven. Of die in discussie wilden gaan waarom dat geld niet naar ons eigen land gaat. Maar het merendeel van de mensen vond het een mooi initiatief.
 
Zo sprak ik een stel dat vandaag 45 jaar getrouwd was. Ze hadden zich geen betere afsluiting van hun dag kunnen bedenken dan een wens in een boom. Hoe mooi is dat!
 
En zo gaf de boom elk uur een beetje meer licht... 

 

Ik droeg mijn crew-jasje over aan de vrijwilliger na mij en keek nog even om naar de boom. Al die groene lichtjes in het donker, die langzaam steeds hoger gaan. Met wensen groot of klein... ik hoop voor iedereen dat ze uitkomen.

 
En ikzelf heb voor het eerst deze maand een echt kerstgevoel....
 
De wensboom staat er nog tot en met donderdag. Met alle plezier hang ik nog een wensje voor je erin!
 
Liefs,
Carolien
 

29 opmerkingen:

 1. Dit is echt leuk!Wat ver om mijn wens er in te hangen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie manier om weer even stil te staan bij wat er allemaal om ons heen en met jezelf gebeurt. En wat leuk om daar vrijwilliger bij te zijn. Fijne week nog. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig idee, vorig jaar was het in Haarlem toen zijn wij er ff wezen kijken met onze jongste zoon. Gezellige sfeer en heel leuk om een keer meer te maken. En nu het voor ons zo ver is is het leuk om af en toe eens op de T.V. te kijken. Maar om daar als vrijwilliger rond te lopen is natuurlijk ook SUPER leuk. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een vraagje Hoe werkt het met de donatie? groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het rekeningnummer van SR15 staat op hun eigen site. Mocht je graag een wens in de boom, dan mag je het ook aan mij overmaken en ga ik het persoonlijk doneren en je wens invullen op een papiertje!

   Verwijderen
 5. Wat bijzonder....ik heb vandaag mijn wens op fb gezet een golden retriever puppy.....hihihihihi.....maar als ik naar binnen kijk dan is het iets van niet te koop is.....gelukkig zijn.....ik wil niet nog zo'n jaar......meis wat was het moeilijk.....en nog zijn we er niet.....dus mogen we in 2016 weer gelukkig zijn ? en misschien een puppy...hihihihihi...liefs fijne dagen van mij x❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop voor jullie van harte dat 2016 een beter jaar gaat worden. En die puppy, die komt er zeker wel, daar ben ik van overtuigd :)

   Verwijderen
 6. Een prachtig initiatief! En wat gaaf dat je vrijwilliger bent, mooi! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzondere beleving zo zeg! Dat maak je toch maar even weer mee en zeker zet het je eigen dingen weer in een ander perspectief! Mooi! Dank voor het delen! Fijne dagen alvast gewenst! Lieve groet,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ontzettend leuk idee! Als vrijwilligster krijg je zoveel terug. Je doet een goede daad en wordt er ook zelf nog gelukkiger van. Zoveel dankbaarheid en goed gevoel. Bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil graag 50 euro storten en mijn wens is dat er veel geld wordt opeghaald met deze aktie! Wil je je gegevens mailen dan maak ik het geld aan jou over'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, wat lief en zoveel!! Ik stuur je een mailtje met mijn gegevens en zal foto's maken van de overhandiging van het geld en de wens in de boom! Lieffff

   Verwijderen
 10. Nou wat mooi zeg! Welke vrijwilliger zal de hoogste flesjes durven doen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supergaaf! Ik kom donderdag en ga de boom zeker bezoeken en een wens doen! Wat een prachtig initiatief. Zie ik je dan misschien wel, dar zou ik heel leuk vinden ;)
  Lieve groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Donderdag ben ik er helaas niet, jammer! Maar zeker een wens doen, is echt leuk!

   Verwijderen
  2. We waren helaas te laat... De hoogwerker en de mensen waren al weg, maar wat was ie gaaf! Echt jammer dat we niet meer konden wensen. Supergaaf gedaan! Complimenten.

   Verwijderen
 12. Fijn om zoveel wensen in ontvangst te mogen nemen en te delen. Een mooie kerst voor jou...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wow,wat mooi een wensboom!!
  en een dikke pluim dat je dit vrijwillig wilt doen.mooi initiatief.groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtig idee. En wat een eer voor jou om daar bij te mogen zijn en al die prachtige wensen te horen! Dank voor het delen. Ik geniet in het verre Groningen met jullie mee in Heerlen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een mooie actie!
  De boom is echt magisch.
  Goed van je dat je je op deze manier inzet en de mooiste wensen langs (hoort) ziet komen.
  Liefs, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. echt heel leuk initiatief,en wat goed van je dat je mee helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh die heb ik op een of andere manier gemist die Wishmas tree, maar wat een mooi en bijzonder initiatief van die kunstenaar. Mooi dat je daar aan mee gewerkt hebt. Chapeau voor jou en alle vrijwilligers. Dikke knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtig idee van die Heerlense kunstenaar dat moet een super mooi gezicht zijn geweest toen alles verlicht was!
  Schattig die meisjes!
  Wat leuk ook dat jij de kans had om als vrijwilligster al die mooie verhalen aan te horen echt super!
  Ik ga weer door...tot zo
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!