vrijdag 29 juli 2016

Giechelen

Meisjes van 13 giechelen zich een weg naar de toekomst. Ik herinner me het uitgeknipte citaat nog op mijn verjaardagkaart toen ik zelf die leeftijd bereikte. Mijn moeder knutselde bij speciale gelegenheden altijd een collage in elkaar.


Ik besloot de traditie voort te zetten en maakte ook een collage voor tienerdochter die gisteren 13 werd.


Een heel andere collage dan in 'mijn tijd' toen You Tube en vlogs nog helemaal niet bestonden. De tekst over dat giechelen is wel nog steeds actueel. Want dat is wat meisjes van 13 doen. Die giechelen om alles. Ten minste die van mij wel. Dertig keer achter elkaar kan ze dezelfde filmpjes bekijken op You Tube waarin een vlogger met chocoladepudding knoeit. Hilarisch vindt ze dat.

Na de zomervakantie gaat ze alweer naar de tweede klas.
"Wacht maar tot ze naar de brugklas gaat", waarschuwden massa's mensen me vorig jaar rond deze tijd.
"Ze veranderen in een mum van tijd. Rond kerstmis is heb je een heel ander kind. Die speelt dan echt niet meer met barbies."

Inmiddels is het een jaar later. Kerst ligt alweer een half jaar achter ons en het barbiehuis neemt nog steeds een prominente plek in huis in. Toen ik vroeg wat ze voor haar verjaardag wilde zei ze: "als het maar schattig is en oogjes heeft" Ik ben benieuwd of volgend jaar dan de GROTE metamorfose komt. We zullen het zien.

Als er maar genoeg reden blijft om heel veel te giechelen....


Herinner jij het je nog toen je 13 jaar werd?

Liefs,
Carolien

8 opmerkingen:

 1. Een mooie ode voor je dochter, Carolien!
  Enne...ze wordt wel een mooi meisje!
  En volgens mij moet je die ontwikkeling gewoon op haar beloop laten. Je hebt vroegbloeiers en laatbloeiers.
  Mijn eigen dertiende verjaardag weet ik niet goed meer, mijn tiende wel. Maar ik ben ook op zo'n rare dag jarig die ik moet delen met andere dingen.
  En nog hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag, voor haarzelf en voor jullie!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vierden nooit onze verjaardag dat werd toen niet gedaan maar ik weet die van mijn dochter nog wel en dat waren veel giecheltrienen bij elkaar zalig vond ik dat en nog een paar jaar wachten en dan kan de kleindochter beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol om de lol......lekker laten giechelen.
  De hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor de controle en het remmen van emoties en gedrag ontwikkelen zich iets langzamer,waardoor pubers vaak ongeremd gedrag en emoties laten zien.Volgens de mensen die er onderzoek naar doen.
  Nog proficiat met de jarige!!!

  Fijne zondag,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog van harte gefeliciteerd met je dochter! Lekker laten giechelen, de ontwikkeling komt vanzelf. En hoe...dat maakt niet eens zoveel uit...als ze maar gelukkig is en er voor haar heel veel te giechelen valt ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog gefeliciteerd! Toen ik 13 was giebelde ik met mijn zus aan tafel. Altijd en heel veel. Totdat mijn vader boos werd. Maar daar werd het alleen maar erger van! ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Felicitaties aan de dochter!!!! Fijn om 13 te worden! Maar ik herinner me er helemaal niks meer van... :-( Tja dat is dan ook al een eeuwigheid geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk die collages, dat ze nog maar even lekker geniet van tiener zijn.
  Ik herken in jouw moeders collage die 'oude mannen hoedjes' tijd, ik had destijds met een stel vriendinnen, SHAP magazine opgericht, we maakten ons eigen maandblaadje, ik heb ze nog zo leuk...alhoewel ik toen al tegen de vijftien aan ging.
  En oh mijn oog ziet wel een heel leuk geel autootje :) in je collage voor Serah.
  Heb je mijn Youtube filmpjes al gezien? Kun je samen met Serah gaan giechelen en lachen. Zoek maar op 'Tante Betsy' op Youtube :). Ga ik eens op zoek naar de hare ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oef is het al zo lang gelden dat ik hier op je blog was......tja geen internet op vakantie of wel maar heeeeeel traag dus geen plaatjes downloaden maar ook dat heeft zeker wel wat! 6 boeken gelezen, veel gezien en wat gehaakt ook erg ontspannend allemaal maar...
  Ik kwam hier om bij te lezen even weer terug naar je blogbericht.
  Jee Serah al weer 13 jaar..meisjes van 13 mooi liedje!
  Natuurlijk nog een dikke proficiat hoor!
  Wat leuk, ik zie nu dat jij je creativiteit niet van een vreemde hebt erg leuk de collage van je moeder!
  Zo grappig die voor je dochter idd de tijd van vlogen.
  Ik zie mijn kids ooit zo lachen achter hun pc of laptop deden ze dat maar wat vaker in het echte leven denk ik wel eens.
  Niet dat ze chagrijnen hoor maar toch....
  Ik lees even veder want ik heb inmiddels heel wat in te halen..verhalen heb ik al gelezen en genoten maar nu nog even een reactie natuurlijk.
  Tot zo
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!