vrijdag 7 april 2017

Kaartjesgeluk en een weggever

Een tijdje terug op een rommelmarkt stuitte ik op een schoenendoos vol kaartjes. Ik 'bladerde' er door heen en nam al gauw een handjevol eruit. "Wat kosten ze per stuk?" vroeg ik aan de mevrouw achter de kraam. Met een achteloos gebaar antwoordde ze: "Voor 2 euro mag je de hele doos meenemen". Ik stopte de kaartjes terug, deed de deksel op de doos en zocht gauw naar een twee euro muntstuk om de deal te sluiten.Los van het feit dat de kaarten heel mooi en gaaf waren, was vooral het 'verrassingseffect' van deze koop de moeite waard. Lekker thuis op mijn gemak al die kaarten bekijken. Sinds die tijd hoop ik altijd op nog zo'n vondst, maar het is me niet nog eens gelukt.

Alhoewel....Deze week zag ik op Marktplaats: 'Partij ansichtkaarten, meer dan 1000 stuks' stond er. Weliswaar geen 2 euro dit keer, maar 20. Maar dan nog. Voor zoveel kaarten? En allemaal 'ongelopen', zoals dat zo mooi heet.

En dus trakteerde ik mezelf op zoveel kaartjesgeluk. Het pakketje wordt dit weekend bezorgd, dus ik ben benieuwd!


Handig voor postcrossing, voor #thedutchpostcardswap2 waar ik aan mee doe en voor de ABC-swap.

In het kader van die laatst genoemde swap kreeg ik deze kaartjes van mijn swapmaatje Mirjam Down Under.
A van afwas
B van busje
C van confetti
D van dobbelen
E van Elizabeth...

Op naar de F. Van fiets, fazant, flamingo? Wie zal het zeggen...
"Moet je geen kaartje sturen naar je klasgenootje die deze week geopereerd wordt", vraag ik tienerdochter vandaag. Ze kijkt me vragend aan. "Een kaartje? We hebben met een paar meiden een filmpje voor haar gemaakt en gestuurd."
Oh ja, natuurlijk.

Uit de tijd.

Maar ik word er nog steeds blij van!

 
Wil je meedelen in mijn kaartjes geluk? Maak kans op en setje van 10 stuks. Tweedehands, maar ongelopen. En met zorg voor je uitgezocht!

Reageren kan voor volgende week vrijdag. Dan maak ik de winnaar bekend.

Liefs,
Carolien

21 opmerkingen:

 1. Een kaartje is nooit weg.... en een kaartje sturen of ontvangen, misschien ouderwets maar, is altijd leuk , dus zet mij maar op je lijstje;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waw,dat is nogal een rommelmarktgelukje!zo ook deze van marktplaats zijn een koopje!ik maak me ook kandidaat voor een pakketje!
  zonnig weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja mam doe niet zo ouderwets. Maar ik zou het toch heel erg vinden als echte post straks helemaal zou verdwijnen. Wat een mooie vondst, leuk die rommelmarktgelukjes. Ik waag ook een gokje voor een pakketje. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooie kaartjes! Ik kan ze ook moeilijk laten liggen op de rommelmarkt ;).
  Ik waag ook graag een kansje.
  Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan nog steeds genieten van een kaartje in de bus, een kleine verrassing met een groot effect. Al die moderne vernuftigheden zijn leuk, maar ik ben ook weer begonnen met sturen van kaarten met een persoonlijke boodschap en ik krijg daar leuke reacties op.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is één van de dingen die ik altijd zoek op een brocante markt of in de kringloopwinkel. Kaartjes! En dan vaak oude en soms ook beschreven. Af en toe erg leuk om te lezen. En uit de tijd misschien maar ik stuur nog altijd kaartjes met verjaardagen, kerst, pasen of zomaar. Echte post ontvangen is zoveel leuker!. Ik maak dan ook graag een kansje! Fijn weekend daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kaartjes....zo leuk!! Ik stuur nog bijna elke week een kaartje naar onze dochters. Zij wonen op een schippersinternaat en in een kostgezin, omdat wij op een binnenvaartschip varen. Mag ik dus ook op het lijstje... Zij houden, net als ik, van die oude kaartjes!! Groetjes van een stille, maar trouwe volger. Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me altijd leuk!
  Fijne zaterdag, groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel graag doe ik mee. ik hou van vrolijke pakketjes maken en geven. Krijgen is echter ook wel weer heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooi pakketje! Wat ik ook helemaal geweldig vind om te vinden op rommelmarkten zijn dozen met oude foto's, of foto-albums.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig je verzameling kaartjes!!!
  Ook ik word altijd nog blij van een "echt" kaartje. Ik doe graag mee!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooooh, dat is echt 'klein geluk', zoals ze dat noemen. Wat is nou twee Euro? Mag ik delen in dit geluk? Natuurlijk stuur ik je dan ook weer iets via de post terug. Post krijgen is leuk, maar versturen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje wat een bofbips z'n enorme doos met leuke kaarten, en ja ik wil ook heel graag meedoen. Ben wel toe aan wat leuks, oudste deze week vertrokken voor het ecchie zoals hij dat zelf zegt. Afgestudeerd derde stuurman, vloog maandag ochtend van Schiphol via grote omweg naar Beau Comeau. En weet je ik ben eerste week altijd erg van slag, maar eerste mail is gelukkig alweer binnen met heel slecht weer windkracht 10 vaart hij naar Puerto Rico. Jeetje ik dwaal af, leuk om mee te doen dus. Een heel gezellig weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schat heb je gevonden! En wat lief dat je daar ook nog iets van met ons wil delen. Ik doe graag mee want ik ben ook gek op kaartje. Zoals wij allemaal in blogland geloof ik. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit soort gelukjes, daar gaat je hart sneller van kloppen. Mooie oude kaarten, geweldig!
  Ik maak graag kans :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Afgelopen week kocht ik 10 kaartjes met postzegels. Hele mooie kaartjes, maar wel prijzig. En dat wist de verkoopster ook nog eens lekker aan te dikken door even terug te rekenen naar guldens.... Tja.... maar toch is het het allerleukste wat er is; echte post!
  Je had echt een ongelofelijk gelukje voor twee euro; echte juweeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk idee van je, ik waag graag een kansje, want ik ben ook van de kaartjes leeftijd ;)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een leuke kaartjes zeg...schattig.....fijne week geniet van de lente liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 19. oohhh die bovenste foto,die kaarten wauw die zijn mooi,en jaaa ik waag ook zeker een kansje.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jaaaa, ik waag ook graag een kansje! Kaartjes komen altijd van pas; Voor postcrossing, mijn ABC kaartjesswap of andere snailmail. En ik ben vorige week 40 geworden, dus dan zou dit een erg mooi cadeautje zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Weer ver achter maar nu lekker vakantie dus weer bijlezen zoals je inmiddels van mij gewend bent haha.
  Wat een erg leuke vondst al die kaartjes.
  Ik herken ze wel van vroeger super om er dan lekker op je gemaakt door heen te bladeren.
  Tja tegenwoordig worden er alleen maar filmpjes gemaakt inderdaad.
  Gisteren trouwde een collega, ik maakte een eenvoudig kaartje dat ik nog op mijn blog moet gaan zetten maar mijn jongere collega's maakten inderdaad een all you need is love filmpje...ook erg leuk hoor maar anders.
  Ik lees weer verder.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!