vrijdag 12 mei 2017

Mijn stijl

Sinds kort werkt een nieuwe collega op onze afdeling en als iemand weet hoe ze zich moet kleden, is zij het. Vol bewondering kijk ik elke dag naar haar outfit en hoe alles perfect bij elkaar past, van de sieraden tot de make-up. Met mijn altijd saaie jeans en basic truitjes voel ik me hopeloos 'underdressed' naast haar.


Dit is ze niet hoor. Maar ze draagt wel ook laarsjes onder jurkjes. Ik vind dat leuk, net als zo'n hoed, maar durf het niet goed. Bovendien staat het anderen altijd beter.
"Hoe doe je dat toch", vraag ik vol bewondering als ze weer eens het kantoor binnenkomt (grijze skinny, witte blouse, frivool sjaaltje en haar kittige laarsjes, altijd mooi gepoetst.). Achteloos haalt ze haar schouders op, terwijl haar oorbellen ervan gaan rinkelen.
"Ik kies gewoon wat ik leuk vind", zegt ze lachend.

En toen kwam dit boek voorbij:


Get Gorgeous in 21 days! Ga de uitdaging aan en word in 21 dagen zelfverzekerder en daarmee mooier en gelukkiger, zo staat op de achterkant te lezen. Blijf vooral wie je bent, maar leer hoe je jezelf net iets gemakkelijker kleedt, stylt en beweegt.
Topmodellen, designers en stylisten geven praktische tips waarmee je snel aan de slag kunt. Van de juiste garderobe tot haar- en huid verzorging en make up.

Het leuke aan dit boek vind ik dat je jezelf moet blijven. Dat en het feit dat het een soort invulboek is, waar je foto's, moodboards en van alles nog wat in kunt plakken om je eigen stijl te ontdekken.Dus dat ga ik de komende 21 dagen doen. Elke dag een opdracht! Over 3 weken lees je of het iets is geworden...  en of er nog hoop is :)

Liefs,
Carolien22 opmerkingen:

 1. Ha ha .......je bent ook voor alles in
  Absoluur niet saai.
  Dat is volgens mij al heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat boek ziet er wel erg leuk uit zeg. Toen ik 50 werd heb ik als cadeau een kleur-en kledingadvies gekregen. Super leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook al eens gedaan, was inderdaad erg leerzaam!

   Verwijderen
 3. Klinkt als een goed boek! Laat maar weten of het de beloftes ook echt waar maakt, want dan lijkt het me ook wel iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd maar volgens mij ben je nu veel te bescheiden en heb jij dit boek echt niet nodig! Over 3 weken een voor-en na-foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel benieuwd! En ik herken het want vanmiddag had ik met een vriendin afgesproken die er ook altijd op en top uitziet. Zij hoeft het woord zon ook maar te horen of ze is ook al poepiebruin. En daar sta ik dan naast...type melkwit en nooit op van die hoge hakjes ;-).

  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. succes. Het is vast heel leuk om er in ieder geval al mee bezig te zijn. En als het jou lukt krijgen we dan van jou ook wat tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een boek voor jou Lien,alleen al door de woorden uitdaging,knippen en plakken;-)
  Is het toeval of is het echt zó dat ik de laatste tijd steeds meer mensen tegen kom die niets liever doen dan hun medemens er op wijzen en vertellen hoe ze de dingen in het leven het beste aanpakken of 't nou over gezondheid,eetgewoontes,beweging,kleding,koopgedrag,opvoeding,vrijetijdsbesteding etc,etc. gaat.
  Wanneer je dat alles te serieus gaat nemen zou je er haast een minderwaardigheidscomplex aan over houden of tenminste aan je zelf gaan twijfelen.
  Al zou ik me in het vrolijkste jurkje steken,de kittigste laarsjes aantrekken en het geheel afmaken met 'n olijk breedgerande hoed dan nog zou ik me niet makkelijk bewegen.....
  .....de reden daarvan zit niet aan de buiten maar aan de binnenkant:-(
  Ik blijf dus maar zoveel mogelijk mezelf en achter elk ''nieuwtje'' aanhollen lukt me al jaren niet meer.

  Fijn weekend☺
  Ger  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jezelf blijven is zeker de beste tip! Maar niks mis mee om je te laten adviseren door deskundigen :)

   Verwijderen
 8. Grappig, ik zie jou juist als iemand met je eigen leuke en kleurrijke stijl! Bij Zalando kun je een personal shopper voor jou een doos (!!) met kleding speciaal laten samenstellen.Lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat lijkt me ook wel wat, ik ga eens kijken :-)!

   Verwijderen
 9. Jaren geleden heb ik stijl- en kleedadvies gekregen voor een column in het AD. Zo verhelderend! Het is niet moeilijk om hip te zijn, gewoon telkens nieuwe kleding kopen. Je eigen stijl vinden, daar gaat het om. Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen geweest en heeft de uitgaven aan kleding enorm beperkt. Win-win! De jongere dames hoeven trouwens nog niet zo praktisch te zijn en zijn voor mij geen voorbeeld.
  Ik ben benieuwd wat het jou brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee. Krijgen we ook wat foto's te zien van de nieuwe jij? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja Carolien,met een voor en na!!!hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben benieuwd!
  Fijn dat het belangrijkste inderdaad is 'blijf jezelf' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jij hebt altijd van die leuke boeken. Ik ben benieuwd wat het je gaat brengen. Houd je ons op de hoogte. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De weinige keren dat ik door de stad loop denk ik ook wel eens WoW hoe doen mensen dat toch, alles passend bij elkaar en altijd tip top erbij lopen?
  Al zou ik het willen dan kon ik het nog niet.
  Als ik thuis ben gaat meteen de gemakkelijke broek en shirt of trui aan heerlijk zou niet anders willen zijn hoor.
  Ik ben wel benieuwd wat jij straks ingevuld hebt.
  Groetjes en een fijne zondag
  Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!