vrijdag 29 december 2017

Laatste lijstje dit jaar...

Natuurlijk had ik dit jaar weer een lijstje met goede voornemens. Ik stelde het begin dit jaar op en stopte het vervolgens bijna twaalf maanden zorgvuldig weg. Om er vandaag achter te komen, dat ik best wel wat kan afvinken!

 
Meer lezen
Dat is met 30 boeken wel mooi gelukt vind ik, want 25 had ik me tot doel gesteld!
Laat ik gelijk van de gelegenheid gebruikmaken mijn top vijf boeken van 2017 met jullie te delen:

5. Het Geheugenboek - Lara Avery
4 Judas - Astrid Holleeder
3 Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr
2 Het einde van de eenzaamheid - Benedict Wells
1 Het Geluk van Limburg - Marcia Luyten

Oh en dan heb ik niet eens 'moedervlekken' erbij staan van Arnon Grunberg waar ik ook zo vreselijk om moest lachen en Het Beste wat we Hebben van Griet op de Beeck! Kortom, vele mooie verhalen gelezen dit jaar!

234 yoga sessies volgen
Ja, zoveel video's telt mijn favoriete yoga-kanaal en ik wilde ze allemaal doen dit jaar. Het was een erg ambitieus streven, maar het is gelukt! Soms lekker snel een les van 10 minuten en soms de meer pittige power yoga van 50 minuten. Ik deed ze allemaal.

Ster worden in social media
Ha! Dat klinkt wel heel stoer, maar dit was een ambitie op werkvlak. Ik volgde een jaar lang een training en heb nu de zwarte band in social media. Vanaf komend jaar ga ik zelf collega's trainen en daar heb ik heel veel zin in.

En ik had ook een hoop kleinere doelen zoals moestuinieren, local shoppen, nieuwe mensen ontmoeten, niets kopen in januari en blijven publiceren met mijn columns in Metro.

Ook op creatief gebied best wat gedaan, ik organiseerde twee swaps:
abc swap en de post-adventswap en ik ging voor het eerst live swappen

Ik ontdekte wat je met kalkverf. allemaal kunt doen en startte mijn online winkeltje.

Er waren ook dingen die mislukten, zoals vaker met de trein op pad (geen enkele keer) en meer opruimen (ha, maar dat ga ik volgend jaar écht doen!)
En mijn spreuk van 2017: Niet goed is ook Perfect kan in 2018 echt niet meer met mijn meer-dan perfectionistische nieuwe baas. Dus dat wordt gestructureerd werken!


Ik ben alvast aan het brainstormen geslagen voor komend jaar. Vind je het lastig nieuwe voornemens te bedenken? Gebruik dan termen als :
meer, minder, vaker, stoppen, beginnen...

Mocht je nog ideetjes hebben voor mijn lijstje dan daag me gerust uit, vind ik leuk!

Alvast een hele fijne jaarwisseling voor iedereen en een mooi en vooral gezond 2018! Bedankt voor al jullie lieve reacties het afgelopen jaar. Het maakt dat ik het bloggen, na zes jaar, nog steeds leuk vind!

Liefs
Carolien

34 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel, jij ook een mooi jaar gewenst met leuke uitdagingen!

   Verwijderen
 2. Diepe buiging...ik daag je uit om af en toe heerlijke plantaardige gerechten/recepten uit te proberen cq te maken
  Fijne jaarwisseling en blijf vooral bloggen ik lees ze graag
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevallig vandaag gedaan: veggie burgers en ze waren heerlijk! Gaat zeker lukken!

   Verwijderen
 3. Ja bloggen is en blijft leuk! Toch dat minder perfectionistisch hé...van mij mag je het als een uitdaging blijven zien. Wie weet raakt je baas wel geinspireerd ;) Ik kan steeds meer 'laten'...niet helemaal goed is steeds vaker goed genoeg en die rust die dat geeft...dat wens ik ook jou toe ;) Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja haha als het aan mij ligt is niet perfect ook goed, even een goede mix zien te vinden :) Bedankt voor je leuke reactie en fijne jaarwisseling!

   Verwijderen
 4. Ik moet altijd lachen om van die lijstjes maar hee die van jou zijn realistisch en goed te doen. Petje af. Ik heb vorig jaar, geinspireerd door jouw lijstje, een halfslachtige poging gedaan maar ik geloof dat ik het dit jaar echt ga proberen. Er zijn wel een paar dingen die ik graag wil en zeker haalbaar zijn. Ga er direct op zitten broeden. Leuk! Goede jaarwisseling en tot volgend jaar.

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je ook mee doet! Fijne jaarwisseling en een mooi en creatief 2018!!

   Verwijderen
 5. Hihi Lien het lijstjemeisje ☺.
  Voor mij geen lijstjes, maar gewoon genieten van dat wat op mijn pad komt. Na al die jaren heb ik geleerd dat dit voor mij veel beter werkt 😉.
  Maar ik vind het natuurlijk wel heel stoer dat je zo veel dingen kon doorstrepen: goed gedaan Lien!
  Groetjes weer en fijne jaarwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, misschien stop ik er over een paar jaar ook wel weer mee, maar nu vind ik het nog erg leuk! Fijne jaarwisseling ook voor jou en dank voor al je reacties het afgelopen jaar!!

   Verwijderen
 6. Hoi Caroline, ik kom hier nèt binnenvallen (vraag me niet hoe) en jee, wat heb jij een leuke blog! Ik ga zeker vaker langskomen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens jou ook alvast een mooi, goed en uitdagend 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hetzelfde voor jou en iedereen die je dierbaar is! Geniet!!

   Verwijderen
 8. Ik wens jou alle goeds voor 2018 met heel veel prachtige voornemens. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch niet slecht gelukt, met je lijstjes!!

  Ik doe nooit aan goede voornemens. Als ik al iets wil veranderen dan begin ik daar altijd meteen mee!

  Fijne jaarwisseling en een gezond 2018

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt aardig wat van je lijstjes kunnen schrappen Lien.
  Ik maak nooit lijstjes en maar goed ook want daar had dit jaar niets van terecht gekomen.
  Ik heb wel altijd een dagprogramma, waar ook weer weinig van terecht komt omdat ik het te vol propt met dingen die ik eerst wil doen.
  Heb in elk geval zin om met een frisse, schone lei het nieuwe jaar te beginnen.
  Ik wens jou een Gezond en Gelukkig Nieuw Jaar toe en veel plezier met nieuwe uitdagingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Al reageer ik niet meer, kom nog graag langs om te lezen. Hou van je schrijfstijl! Fijne jaarwisseling & alle goeds voor 2018!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, leuk om te horen. Voor jou ook een mooi jaar gewenst!

   Verwijderen
 12. :-)) Succes met je goede voornemens. Straks een gezellige oudejaarsavond en dan op naar een fijn 2018! Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, veel bereikt! Bedankt voor het organiseren van de post-advent swap. Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Succes met de goede voornemens.
  Een fijn 2018 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je houdt jezelf goed aan de gang, inspirerend hoor! En je post-adventswap is een hit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat je voornemens uitgekomen zijn. Ik zou je er echt niet mee kunnen helpen maar ik denk dat je er zelf genoeg kan verzinnen voor dit mooie nieuwe jaar. Zelf doe ik niet aan goede voornemens, die bedenk ik gaande weg meestal. Ik wens je een heel mooi 2018 toe.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor jou ook Dinah en dank voor al je lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die 30 boeken, de vele yoga lessen online en de creatieve dingen samen met je keet winkeltje en dan ook je werk met een perfectionistische baas pffffff ik kan alleen maar zeggen...KEI KNAP!
  Succes met je voornemens dit jaar!
  Ik maak er meestal geen maar moet vsn mezelf dit jaar echt beginnen aan de zolder ordenen dwz mijn hobbyspullen in alle kasten en laden en...starten met schrijven in het boek: " Mama vertel eens" dat ik al jaren in de kast heb staan en zo leuk vind om voor mijn kids achter te laten.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!