dinsdag 13 februari 2018

40 dagen niet snoepen (help!)

Morgen is het as-woensdag. Vroeger was het een traditie vanuit het katholieke Limburg om deze dag te starten met vasten: tot Paaszaterdag, oftewel 40 dagen. Op het blog SerieusCurieus las ik dat deze traditie nieuw leven is ingeblazen. En ik kreeg spontaan zin om mee te doen.


Ik zeg zo vaak tegen mezelf: vanaf morgen snoep ik minder. Of vanaf morgen eet ik overdag geen zoetigheid meer. Maar dan is er weer iemand jarig op het werk en wil ik niet flauw doen. Of de snoeptrommel staat geopend en wel voor mijn neus. Dat ene kleine snickertje kan toch geen kwaad?
En kijk eens hoe piepklein dat dropje is...

Dus bij het lezen van deze challenge dacht ik: doe het rigoureus of doe het niet. En ik kies voor het eerste. Misschien wel de moeilijkste challenge ooit, want ik ben een enorme snoepkont! Overdag zal me wel lukken, maar 's avonds? En dan 40 dagen lang? Maar nu het hier zwart op wit staat kan ik niet meer terug. En dat is ook niet de bedoeling.

Het gaat me niet om het verliezen van gewicht, maar meer om een gezonde leefwijze. En om te kijken of ik de discipline kan opbrengen. Want het leven zonder al die suikers is vast en zeker nog zoet genoeg.

Op Instagram doen al drie volgers met me mee. Misschien jij ook?
Je kunt natuurlijk ook je eigen challenge samenstellen:
40 dagen niet drinken
40 dagen geen vlees
40 dagen geen social media


Wat zou jij het lastigste vinden?

Liefs,
Carolien

17 opmerkingen:

 1. Ik denk social media, vlees eet ik al niet veel, snoep en koek eet ik al bijna 4 jaar niet meer zo van ene op andere dag. En dat vond ik helemaal niet moeilijk. Maar voor jou heel veel sterkte de komende 40 dagen.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me bij je aan, 40 dagen niet snoepen, poeh, dat is een hele lange tijd, maar ik ga er voor! Laten we hopen dat het ons beiden lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je mee doet. Ik vond deze eerste dag al knap lastig om eerlijk te zijn, dat belooft nog wat haha

   Verwijderen
 3. Succes Carolien! Op www.indespreeuwpot.blogspot.nl een blogje over Vasten. We gaan ervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super knap als je dat vol gaat houden en er is 1 ding dat ik zeker weet, jij gaat dit gewoon doen!
  40 dagen niet drinken....is voor mij peanuts ik drink namelijk nooit want mijn maag kan daar niet tegen.
  40 dagen geen vlees zou ik gemakkelijk volhouden denk ik maar de rest van het gezin? Zijn ook geen grote vleeseters hoor maar een kipfileetje altijd lekker!
  Maar 40 dagen niet snoepen zou niemand hier thuis volhouden denk ik.
  Ik ben zelf wel meer van het hartige, de kaasjes enzo haha.
  Succes!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 40 dagen niet drinken zou voor mij ook peanuts zijn, maar dit...

   Verwijderen
 5. Voor mij het snoepen zoetigheid is mijn antwoord op dagen dat ik me slecht voel ik weet dat ik dat moet veranderen maar dat is moeilijk ;;;ik ga proberen het te beperken tot iets van zoetigheid in het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi, ik wens je veel succes, ik deed in januari een maandje zonder IG (Facebook heb ik niet) en dat was niet makkelijk :) PS: ik ben blij dat je blog herontdekt heb x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een maand zonder social media lijkt me erg lastig omdat ik deze voor het werk ook bijhoud! Leuk dat je me weer ontdekt hebt!! x

   Verwijderen
 7. Ik ben opgegroeid met de uitdrukking "wat in de kop zit, zit niet in de kont" en dat geldt voor mij. Wanneer ik mij iets voorneem, gebeurt dat ook zo. Maar ik wil niet leven zonder een glas rode wijn, wat lekkers bij de koffie en social media. Ik lees dat je aanmoediging kunt gebruiken, dus succes en sterkte van mij, X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat ik je heb weten te inspireren. Bedankt voor je linkje! 40 dagen zonder chocolade, neen, dat zou echt niets voor mij zijn. Dikke chapeau en veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou 40 dagen zonder social media moeilijk vinden de rest niet. Suiker eet ik bijna niet meer. Ik word er zo moe van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes hoor !!!....ik hoop dat je het vol houd ...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zou 40dagen geen vlees eten moeilijk vinden...enja zoetigheid ook..(juist een bessencake en broodtaart gebakken) en..sociale media,dat zou me ook niet lukken,alleen al de gesprekken met mn dochter zoals goeiemorgen,hoe gaat het bij jullie..oh wat zou ik dat missen..dus nog veel werk aan mij hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja ik weet dat nog wel van vroeger dat we niet mochten snoepen tot Pasen.
  Dat deed eigenlijk destijds vrijwel iedereen ook hier in Brabant.
  Knap dat je dit gaat proberen, ik doe het je niet na.
  Ik loop al weer 4 leuke posten achter dus je bent nog niet van me af.
  Tot zo
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!