vrijdag 9 maart 2018

Spullenmoe

Voor veel mensen is ze een soort goeroe, maar ik had er helemaal niets mee. De opruimspecialist Maria Kondo scoorde bij mij geen hoge ogen. Ik, als liefhebber van spullen, vond het maar een raar mens. Wie wil er nou een minimalistisch huis? Saai!


En hoewel ik dat nog steeds niet wil, is er wel iets anders waarvan ik nooit had gedacht het te zeggen: ik ben spullenmoe. Ik heb nu serieus TE-VEEL spullen! Een bonte verzameling van rommelmarkt- en kringloopbezoekjes, van swaps en snail mail activiteiten en impulsaankopen bij winkels als Action. Het moet stoppen!

Mijn kasten puilen uit en dus ga ik elke kast onder handen nemen. Dat deed ik wel vaker hoor, maar dan stopte ik de spullen van de ene kast in de andere waar wel nog plek was. Zodat de kelder een tijdje opgeruimd leek, maar de bijkeuken dan weer niet. Of andersom. Nu mag dat niet meer van mezelf. Alles wat niet in de kast past, moet weg.

Ik ben inmiddels drie volle vuilniszakken verder en ik heb pas een paar kastjes onder handen genomen. Netjes afgegeven bij de kringloop zodat ik niet meer terug kan. Zelfs mijn verzameling Flow magazines is drastisch uitgedund. Ik heb dat blad vanaf het eerste nummer en was trots op die complete verzameling. Maar wat ga ik er ooit nog mee doen? Dus besloot ik alleen de nummers met de allermooiste covers te bewaren en de rest naar het KiKa boekwinkeltje. 

Ik zou alles natuurlijk in de keet kunnen stoppen, maar daar is inmiddels ook geen doorkomen meer aan.

Dus ben ik serieus aan het ontspullen. Heel rigoureus. Zelfs mijn webwinkel gaat off line. Alleen deze maand nog te bezoeken met 20 % korting.

Ik wens je een opgeruimd weekend!

Liefs,
Carolien
  


27 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek van Marie Kondo niet gelezen.
  Ik vind dit soort boeken prima. Ja gaat toch nadenken of je er iets mee kan of niet.
  Je hoeft het niet zoals zij te doen maar je kunt het op jou manier doen en daar ben je nu mee bezig.
  Ik trouwens ook. Zet veel op MP en hoopte heel rijk te worden ;-) maar dat valt tegen maar elk centje is meegenomen.
  De man van een vriendin heeft een goeie; als er iets in huis komt, doe je ook iets weg.
  Je kan voor jezelf ook denken 1 ding erin 3 eruit of zoiets.
  Hoe gaat het met geen suiker eten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marktplaats valt tegen he? Vooral veel werk al die pakjes klaarmaken, haha. Met mijn suikerdieet gaat het goed, dat wil zeggen ik houd het nog vol. Maar mis het wel!!

   Verwijderen
 2. ik heb precies hetzelfde, zou het in de lucht zitten? succes en fijn weekend..............

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorjaarskriebels heet zo iets...!!!
  Er is ook op facebook een groep, voor jou van mij.Het idee erachter, kleine kadootjes maken, en anoniem droppen.Leuk voor een ander blij , te maken. En fijn om van je kleine spulletjes af tekomen.♡♡succes, groetjes Lucette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken het wel wat je schrijft! Van hypes word ik dwars. We hebben het jarenlang financieel moeilijk gehad en daarna mocht ik van mijzelf ook genieten van iets kopen. Tel daarbij mijn liefde voor oude spullen op en zie daar, een vol huis. De drang om op te ruimen hoort voor mij ook bij deze tijd van het jaar en ik heb door mijn opleiding een jaar lang weinig in huis kunnen doen. Ik wens je succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefde voor oude spullen helpt niet echt mee he? Maar wel erg leuk. En als ik ga swappen, heb ik altijd van alles al in huis!

   Verwijderen
 5. Ohh ben ik ook al een aantal weken mee bezig, ik denk dat er 500 kg aan tijdschriften naar de kringloop is gegaan. Alles kon in ieder geval niet in een keer in de auto. Dat zou auto niet overleefd hebben. En net als jij dacht ik wat ga ik ooit nog met al die landleven, buitenleven, home en garden enz, enz, doen nou niks dus weg ermee.
  Voelt heerlijk en er staan alweer aantal dozen klaar om weggebracht te worden.
  Fijn weekend en succes ermee.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ze niet in de auto passen, dan zijn het er echt veel. Goed bezig hoor! Het zijn wel heerlijke bladen om in te knippen/ mee te knutselen, pof doe je dat niet?

   Verwijderen
  2. Hoi Lien, ja dat was ik wel van plan er zaten bladen bij die 10 of meer jr oud waren, en in al die jaren heb ik het nooit gedaan. Dus ik dacht dat ga ik na die 10 jaar bewaren ook niet meer doen. Want dan had ik het vast al eens eerder gedaan denk je ook niet.
   Groetjes Petra

   Verwijderen
 6. Heerlijk, zo’n voorjaarsschoonmaak!
  Soms is het gewoon genoeg, al die spullen. Ik herken het van de tijdschriften. Hele stapels Flow en Happinez (meeste gekregen). Ik deed het grootste deel een paar jaar geleden al weg. Want, echt, wat doe ik er nog mee?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herinner me nog jouw kastje per dag project! (Of was het per week?)

   Verwijderen
 7. Welkom bij de Kondo club! Ook mijn voorraden waren enorm, maar het voelt goed om te ontspullen. Vooral het uitmesten van mijn kledingkast had een super effect!
  Groetjes
  Mar10 van de DIY Diva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kledingkast moet ik nog doen, zal zeker veel wegkunnen!!

   Verwijderen
 8. Heel herkenbaar zeker, hier zit alles ook vol en dat terwijl ik vorig jaar ook een papiercontainer vol tijdschriften en zeker zo'n 500 boeken heb weg gedaan.
  Van die oude flows kun je dan weer zulke leuke junk journals maken dat wil ik al zo lang maar daar komt ook niets van want er is steeds weer wat anders om te maken voor iemand anders.
  Bovendien dan ruim je nog niets op maar maak je er weer iets bij haha.
  Toch ga ik ook weer ruimen hoor maar de drang heb ik op het moment nog niet.
  Het was weer gezellig bijlezen hier.
  Fijn weekend en groetjes
  Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O dit herken ik! Mijn huis puilt ook uit! Jij bent goed bezig! Ik wil ook echt echt dingen weg doen. En genieten van dat wat ik het mooiste vind. maar leeg zal het hier nooit worden. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is toevallig, hier gingen vandaag 3 van drie grote, blauwe grofvuilzakken met kleding de deur uit. Allemaal bewaard voor het geval dat...

  Ook ik moet drastisch minderen met spullen in huis. In een museum wisselen ze ook van collectie. Al zijn je spullen nog zo mooi te veel moois bijelkaar wordt ook lelijk.

  Marie Kondo gaat mij te ver. Zo mag je van haar ook niet in een joggingbroek in huis lopen, nou dat doe ik heel graag.

  Rust in je huis en je hoofd, van Sara van Wesenbeek vind ik een aanrader. Lees het maar eens van de bieb. Mme Zszazsa heeft een handig opruimschema op haar blog staan. Die heb ik geprint.

  Succes met opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En de Flow die van lees ik steeds weer, dus die bladen mogen nog blijven. Bij de Kringloop mag ik alleen maar bepaalde spullen kopen. Bijvoorbeeld oude kaartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het boek proberen te lezen maar ben ergens halverwege gestrand. Ik kom er niet doorheen, het spreekt me niet aan vooral door de manier van schrijven denk ik??? Dat spullenmoe herken ik, of misschien word ik eerder moe van mezelf; de liefde voor vooral oude spullen maken opruimen niet gemakkelijk. Maar ik ben hier een aantal weken al goed bezig en heb ook al veel dingen weg gedaan en dat geeft inderdaad een goed en opgeruimd gevoel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is heel herkenbaar, heb en had ook nooit iets met minimalisme, opruimspecialisten enz., waar is dan de gezelligheid?
  Minimalistisch zal het bij mij nooit worden, maar na het overlijden van mijn man viellen de schellen van mijn ogen. Wat moet ik met al die spullen? Sinds vorig jaar mei heb ik dus nooit meer een kringloopwinkel bezocht en ook geen andere tweedehands winkeltjes. Ik ben alleen maar aan het ruimen en dat lucht op, er blijft nog meer dan genoeg over.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh jeetje ze heeft je toch te pakken gekregen. ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha heerlijk dat komt gewoon door het weer en is helemaal niet erg hoor! Dat heet ruimte maken voor koningsdag.... Nee grapje, maar soms is naast al het verzamelen, opruimen ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oef dit klinkt toch wel heel serieus. Heel veel succes met opruimen en daarna vooral met het opgeruimd houden.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tja....daar hebben we allemaal last van toch ?...ook ik ga weer beginnen hoor ...pfff wat een troep kan een mens hebben....succes hoor liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!