vrijdag 11 mei 2018

Ruilhandel

Wat leuk al jullie reacties op mijn fair-fashion blog van vorige week. Het is blijkbaar een onderwerp dat leeft. Maar goed ook! Deze week is internationale Fair Trade Week. In diverse winkels zie je speciale aanbiedingen. Zo heeft Aldi een leuke collectie Bio katoen nachtkleding en onderkleding.


De Fair trade thee gaat trouwens naar: Maia. Gefeliciteerd! Je adres heb ik, dus de zakjes komen zo snel mogelijk jouw kant op.

Het is leuk te lezen hoeveel van jullie al voor tweedehands kleding gaan. Zoals ik al schreef houdt iets me daarin nog tegen. Bij rommelmarkten of in kringloopwinkels loop ik om die rekken heen. Maar daar ga ik vanaf nu verandering in aanbrengen. Ik beloof jullie dat ik snel met drie leuke items kom om aan te doen! Dus dat wordt vervolgd...

Wat minder 'fair' leek deze week voor tienerdochter was het vertrek van Piet. Ik vertelde hier al over onze geweldige haan en hoe blij ik van zijn gekraai werd. Hij bleek echter van geen ophouden te weten en de achterburen hadden er last van.
Gelukkig wist ik via de stichting Redeenlegkip een mooi plekje voor hem te vinden waar hij nu grote scharrelkippen onder zijn hoede heeft en mag kraaien naar hartenlust omdat er geen buren zijn. "Wil je dan wel vier kippen uit de opvang nemen" was de wedervraag.
Jazeker!

Want de beste handel is ten slotte ruilhandel. Ook 100% fair.

Happy Fair Friday!

13 opmerkingen:

 1. Ik kocht vorige week in de Kringloop 4 bermudaatjes voor het minimeneerke voor slechts 1,5 euro/stuk! Recycling voor een habbekrats. En hij staat er geweldig schattig mee. Zelfs dat! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Piet zal het vast naar zijn zin hebben. Ik hoor thuis zo af en toe een haan kraaien en dat vind ik leuk. Maar elke dag heel hard zou mij niet bekoren. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben onze haan ook weg moeten doen omdat de buren er last van hadden. Ik vind het wel gezellig dan hanegekraai. Maar de buren hadden ook last van onze miniduifjes en van de grote boom.... Wij hebben "last" van hun 3 auto's maar hebben daar nooit iets van gezegd en nu hebben ze hun huis verkocht... Ik ben heel erg benieuwd naar onze nieuwe buren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah vervelend hè.... hier zijn het ook de bomen waar de buren zich aan ergeren, zo is er altijd wel wat! Hopelijk krijg je nu tolerante buren, dat scheelt een hoop!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Succes met je kringloopkoopjes. Even goed kijken en dan vind je soms de meeste fraaie items.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd wat jij gaat vinden bij de kringloop qua kleding. Mij lukt dat helaas bijna nooit. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook erg benieuwd. Wordt nog een behoorlijke uitdaging denk ik....😉

   Verwijderen
 7. Hoe leuk was dat vanochtend kwam het pakketje thee al binnen met een mooie kaart erbij dank je wel!
  Toch weer een surprise als je achter bent met lezen...anders had ik het al geweten haha.
  Die Piet! Hij is gelukkig goed terecht gekomen en jullie hebben er weer 4 kippetjes bij ook niet gek toch!
  Ik ben heel benieuwd wat je in de kringloopwinkel aan kledij gaat vinden, eerlijk gezegd kijk ik daar in die winkels ook nooit naar hooguit naar sjaaltjes...om eventueel mee toneel te spelen op school.
  Nogmaals bedankt, de thee gaat zeker smaken!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat het goed is aangekomen. Geniet ervan!!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!