vrijdag 29 juni 2018

Een kitsch kussen en meer rommel

"Nu moet je me toch eens uitleggen...hoe kom je aan zo'n lelijk kussen?" De man die voor mijn kraam staat, vraagt het me zonder gène. Ik moet er eigenlijk wel om lachen. "Hoe kom je er weer vanaf" kaatst ik terug.


Ik stond na lang weer eens op een rommelmarkt. Want de keet moet leeg, ik wil er deze zomer weer theetjes in drinken en boekjes lezen. 

Maar al die spullen...! 


Toch was ik even vergeten hoe moeilijk het rommelend publiek kan zijn. Zo stond een echtpaar dik tien minuten met een setje onderzetters in hun hand. De onderzetters waren van een soort steen gemaakt, heel degelijk dus en met schattige vogeltjes erop. Ik vroeg er een euro voor. Toen ze er naar blijven kijken, maakte ik er vijftig cent van waarna ze zwijgend doorliepen. Zonder onderzetters. 

Van zo'n dagje heb ik geleerd dat je de mensen aan je kraam niet moet proberen te begrijpen.

Maar ook dat wanneer je je eigen spullen eens goed bekijkt, je er andere mogelijkheden voor ontdekt. Zo kwam ik deze peper en zout dames maar niet kwijt.


Tegelijk zocht ik al een hele tijd naar eierdopjes waarin de mini-eitjes van onze krielkippen niet verdrinken. Dus als ik nou eens de hoedjes zou afzagen?

Et voila!


Van de zes volle dozen gingen er uiteindelijk drie mee terug. En die heb ik nu heel subtiel in de werkschuur van manlief verstopt.
Zodat ik toch in mijn keet aan de slag kan.

Opgeruimd staat netjes!
Fijne dag!

Liefs,
Carolienb

39 opmerkingen:

 1. wat een geweldig idee om die hoeden eraf te zagen. Het marktjespubliek is inderdaad niet (altijd) te doorgronden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee inderdaad! Misschien ben ik zelf wel 'aan de andere kant van de tafel' net zo irritant, haha!

   Verwijderen
 2. Ik ken dat .... op onze Kerstmark5 komt elk jaar weer een mevrouw die wel een uur blijft rondkijken, en zo grrot is onze zaal niet. Bij mijn sjaals en omslagdoeken altijd heeeeel lang, ze pakt alls vast, kijkt nog eens , vouwt en rommelt ermee en uiteindelijk koopt ze er altijd wel eentje. Een heel aardige leuke vrouw, ze koopt echt na veel wikken en wegen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vergeet nog wat. Heb gisteen mijn eerste kaartje gekregen, zo leuk. De mijne is al 8n voorbereiding.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er weer gezellig uit in je keetje👍🏼👍🏼
  Die eierdopjes; geniaal!
  Wat een rare onderzettersmensen, die verdienen ze dan ook niet. Heb je ze later nog verkocht of staan ze nu bij je man tussen de spullen? 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fantastisch idee van die eierdopjes! Geniet maar lekker van je heerlijke keetje. XX esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik! Die van jou is weg nu, toch? Mis je hem niet?

   Verwijderen
 6. Hahahaaaa! Ik denk dat mensen mij ook niet kunnen peilen als ik sta te dubben. Er kan dan zó veel in je om gaan... Als verkoper heb je daar geen invloed op. Soms helpt een lagere prijs, maar vaak is het helemaal niet de prijs :-)))
  Maar je keetje ziet er super uit! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schreef hier boven ook al: misschien ben ik zelf net zo erg aan de andere kant van de tafel, haha!

   Verwijderen
 7. Wat slim, van die eierdoppen. Wij hebben ook krielkippen en ik snap meteen wat je bedoelt met eieren die verdinken. Ze zien er zo ieniemienie uit in een gewone eierdop. En ook slim om de resterende drie dozen in de schuur van je man te zetten hihi...
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfffff ik denk wel eens ik koop niks meer.....hihihihihi....maar dan toch trap je er weer in ...hihihihi...fijne avond verder ...liefs Ria x 💜

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk dat is nog eens toppunt van hergebruik :-) Wat een goed idee. Een keer per jaar sta ik zelf ook op onze jaarlijkse dorps brocante. Deze werd vorige week gehouden en ik heb ook flink op kunnen ruimen. En ja, ik begrijp de mensen ook niet altijd maar dat is juist zo verrassend en leuk! Ik vermaak me prima op zo'n dag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo kom je nog eens op ideetjes als je op de rommelmarkt staat met je spullen, leuke eierdopjes dus. De keet ziet er nu erg leuk uit, een heerlijke hide away om een boek te lezen.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar leent de keet zich prima voor (mits niet zo warm als vandaag!)

   Verwijderen
 11. Heerlijk zo'n dagje rommelmarkt met dit weer. Je keetje ziet er weer erg leuk uit, daar ga je vast genieten, groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha dat dagje rommelmarkt. Ik zie dat echtpaar helemaal voor me. Misschien had je er 2 euro van moeten maken. 50 cent was te goedkoop! Mooi opgeruimd jouw keetje! Dat wordt genieten en gezellig theetjes drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest nog aan jou denken toen ik er stond, jij had dezelfde soort ervaringen he? Voorlopig niet meer!!

   Verwijderen
 13. De klant is koning ;-)
  Heerlijk, je opgeruimde keet aan het begin van de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat ziet er opgeruimd uit!! Tijd voor nieuwe zaken. Schattige eierdopjes zijn het geworden. Vind het kussen trouwens ook lelijk, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. o ja zo hebben wij ook eens op een rommelmarkt gestaan,ik doe het nooit meer,pppfff maar wat heb je het heerlijk opgeruimd,kun je weer fijn zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nooit meer, dat zei ik ook al, maar ach, wie weet?

   Verwijderen
 16. Wat een prachtige keet, Lien, je zal er vast en zeker goed zitten, x uit Belgie Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat heb je geniale ideetjes met je eierdopjes!!ohhh en zo uitnodigend je keetje,heel gezellig ziet ze eruit,geniet ervan deze zomer

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het maakt echt een verschil of je de koper of de verkoper bent op zo'n markt.
  Als je zelf daar staat met je spullen begrijp je niet dat mensen het voor zo'n klein prijsje nog niet kopen en als ik bv zelf een boek wil kopen en ze vragen er op een rommelmarkt twee euro voor dan moet ik heel goed nadenken of ik het echt wel wil kopen.....
  Heerlijk dat je keetje nu weer vrij is om een theetje te drinken met een mooi boek.
  Moet je er met het hete weer wel een ventilatortje in zetten denk ik haha.
  Het ziet er weer super uit!
  Veel plezier in de keet.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die ventilator is nodig, het is er snikheet, haha!

   Verwijderen
 19. Oh ik vergeet de eierdopjes een geweldig leuke oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En de rest is verkocht? Goed idee van die eierdopjes, haha.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!